CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΒαρβάρα Πετροπούλου-Λιλλήκα: Πώς ξεπέρασε τους μεγαλύτερους φόβους της ζωής της

Βαρβάρα Πετροπούλου-Λιλλήκα: Πώς ξεπέρασε τους μεγαλύτερους φόβους της ζωής της

Η Βαρβάρα Πετροπούλου – Λιλλήκα παραχώρησε μια συνέντευξη από καρδιάς στο περιοδικό Down Town και στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου μιλώντας για την περιπέτεια υγείας της και για τον πρόσφατο χωρισμό της από τον Γιώργο Λιλλήκα, μετά από 28 χρόνια γάμου.

Η κ. Λιλλήκα αναφέρθηκε στους δυο μεγάλους φόβους της ζωής της, αλλά και πώς κατάφερε να τους ξεπεράσει.

Η στιγμή διάγνωσης του καρκίνου ήταν καταλυτική για σας. Για ποιον λόγο;

Γιατί είχα να αντιμετωπίσω περισσότερο αυτό τον φόβο, που έφερα μέσα μου, για ό,τι σχετιζόταν με τον καρκίνο, παρά την ιατρική ουσία του θέματος. Αλλά οι φόβοι μου, τελικά, ήταν μόνο στο μυαλό.

Φοβηθήκατε κι εσείς για τη ζωή σας, όταν σας το ανακοίνωσαν;

Ο τρόμος μου από τη σκέψη ότι θα ζούσα την εμπειρία «καρκίνος» ήταν τόσο έντονος, που η σκέψη μου δεν έφτασε μέχρι εκεί, μέχρι το πού μπορεί να κατέληγε αυτή η εμπειρία. Ξέρεις τι κατάλαβα; Ότι πρέπει να μάθουμε να δαμάζουμε τις κακές μας σκέψεις. Δεν τα κατάφερνα πάντα -δεν λέω πως τα καταφέρνω τώρα- αλλά ένα από τα πράγματα που μου έμαθε ο καρκίνος είναι πως το μυαλό είναι πιο δυνατό απ’ το υποσυνείδητο – και δεν πρέπει να το αφήνουμε να μας κατακυριεύει. Δεν είναι παράξενο; Η σχέση υποσυνείδητου, συναισθήματος και μυαλού, είναι ουσιαστικά καθοριστικό εργαλείο που χρησιμοποιούμε συνεχώς στη δουλειά μας, για τη διαμόρφωση στρατηγικής, marketing, επικοινωνίας κλπ. Παρόλα αυτά, όταν αφορά στη ζωή μας το ξεχνάμε.

Δεν φοβάστε τη μοναξιά;

Τι είπες τώρα… Λοιπόν, ξέρεις, αυτός ήταν ο δεύτερος φόβος της ζωής μου. Επειδή δεν είχα αδέλφια, όταν ήμουν μικρή, αν δεν είχα φίλους στο σπίτι επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Γιατί, η μητέρα μου ήταν φιλόλογος, λόγια, μετέφραζε αρχαία κείμενα, έκανε ιστορική ανάλυση, ο πατέρας μου ήταν μέχρι αργά στο γραφείο -υπήρξε ο ιδρυτής του Τμήματος Μεταλλείων- οπότε μεγάλωσα με αυτό τον υποσυνείδητο φόβο της μοναξιάς. Τελικά, κατάλαβα ότι μοναξιά υπάρχει μόνο όταν δεν υπάρχει η θέρμη των φίλων και η αγάπη των ανθρώπων που είναι γύρω σου. Δες το και αλλιώς: Μπορείς να είσαι με κόσμο, αλλά να είσαι πραγματικά μόνος. Και μπορεί να είσαι φαινομενικά μόνος, αλλά πραγματικά γεμάτος!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΑΜΑΛΙΑ ΖΑΝΝΕΤΟΥ
ΜΑΛΛΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΙΤΟΥ (STUDIO QUATTRO UNISEX HAIR SALON)

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS