ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΖενεβιέβ Μαζαρί: «Είμαι μεγάλη πια για να πιεστώ και να κάνω κάτι...

Ζενεβιέβ Μαζαρί: «Είμαι μεγάλη πια για να πιεστώ και να κάνω κάτι που δεν θέλω»

Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο και στο νέο κύκλο του GNTM, αν δεν υπήρχε σ’ αυτό και η σαρωτική προσωπικότητα της Ζενεβιέβ, με τους εκατοντάδες lovers της (τηλεοπτικής) της περσόνας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΙΦΤΗ

Σάββατο μεσημέρι, μετά τις 14.00. Η Ζενεβιέβ (ή αλλιώς «Ζεν», όπως την ξέρουμε όλοι πια), βρίσκεται σε κάποιο κεντρικό πεζόδρομο των Εξαρχείων, με τον σύζυγό της, τα δύο της παιδιά -την 10χρονη Ροζαλία και τον 5χρονο Μιχάλη, που φωνάζει «Μίσα»-, και μία φίλη τους. Κάθονται σε ένα από τα τσιπουράδικα της περιοχής για φαγητό και χαλάρωση. «Τώρα έχω λίγο χρόνο να τα πούμε, όσο παίζουν τα παιδιά απέναντι στο πάρκο, και μέχρι να έρθουν τα φαγητά είμαι στη διάθεσή σας», μου λέει. «Πραγματικά δεν έχω καθόλου χρόνο, προσπαθώ να μην αποφεύγω τίποτα και να είμαι συνεπής», λέει απολογούμενη. Όσο μιλάμε, όλο και κάποιος περαστικός θα την αναγνωρίσει και θα έρθει να της μιλήσει, να της πει δυο λόγια για την ίδια, για το GNTM, για τα νέα πρόσωπα. Πολύ ευγενικά απαντά σε όλους -αν και σύντομα-, για να μην χάσει την επαφή της με την κουβέντα μας.

Πόσο διαφορετικό είναι φέτος το GNTM, που στην Ελλάδα μεταδίδεται από το Star και στην Κύπρο από το Omega, σε σχέση με πέρσι, σε ό,τι έχει να κάνει με το επίπεδο των συμμετεχόντων;

Για μένα, προσωπικά, έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Δεν θα έλεγα ακριβώς ότι είναι η μέρα με τη νύχτα, διότι και πέρσι είχαμε αυτό που λέμε «ταλέντα». Όμως, φέτος, τα παιδιά, είναι το κάτι άλλο. Είναι top high level! Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και, νομίζω, ότι φέτος το GNTM, είναι καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά σε επίπεδο μοντέλων. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι πολύ δυνατοί – για μένα οι πιο δυνατοί, από κάθε άλλη σεζόν. Και γι’ αυτό ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ δυνατός φέτος. Γι’ αυτό και η δική μας η δουλειά θα είναι πολύ πιο δύσκολη φέτος. Δεν θα ξέρουμε ποιος θα φύγει. Η ζωή μας θα είναι δύσκολη! (γελάμε).

Zen
Zen

Φέτος, έγινε αρκετή συζήτηση για την είσοδος της Ισμήνης Παπαβλασοπούλου στο παιχνίδι, μετά της απουσία της Βίκυς Καγιά. Εσάς, πώς σας φαίνεται τηλεοπτικά, το νέο πρόσωπο της κριτικής επιτροπής;

Εμένα πάντα μου άρεσε η Ισμήνη και για μένα δεν ήταν καθόλου έκπληξη το πόσο καλή είναι και μπροστά στο φακό, στον συγκεκριμένο ρόλο. Και θα σας πω το εξής: Δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενική μαζί της, διότι την ξέρω πολλά χρόνια, την εκτιμώ και την αγαπώ πολύ. Η παρουσία της στην επιτροπή, μόνο plus είναι για το παιχνίδι. Θεωρώ -και σαν τηλεθεάτρια δηλαδή, αν το δω έτσι-, ότι είναι πολύ δυνατή. Την λατρεύω γιατί είναι ήρεμη δύναμη και πολύ to the point στην άποψή της.

Λένε ότι με την προσθήκη-αντικατάσταση ενός ατόμου σε μία ομάδα, οι ισορροπίες αλλάζουν. Έχετε προλάβει να δέσετε όλοι μαζί και να γίνετε ξανά παρέα;

Μα, φυσικά – ήμασταν ήδη παρέα από πριν. Γνωριζόμασταν όλοι με όλους αρκετά χρόνια, οπότε το γεγονός ότι έφυγε η Βίκυ και μπήκε ένα άτομο που όλοι ξέραμε και είχαμε καλή γνώμη για εκείνο, το έκανε πολύ εύκολο σε όλους μας.

Θεωρείτε ότι είναι απώλεια για το GNTM η απουσία της Βίκυς Καγιά;

Ήταν ένα σοκ – και συναισθηματικό και στην πράξη. Στην αρχή ήταν «κάπως» όλο αυτό το ότι «δεν θα είναι η Βίκυ μαζί μας», όμως για να είμαι ειλικρινής, από την στιγμή που η ίδια δεν ήθελε να το συνεχίσει και προτίμησε να φύγει για να κάνει άλλα πράγματα στην καριέρα της, είναι πολύ ok. Χαίρομαι που προχώρησε και της εύχομαι όλα να της πάνε καλά και όμορφα. Όχι μόνο στη Βίκυ, σε όλους μας. Οφείλουμε να εξελισσόμαστε και να κάνουμε βήματα, και στο τέλος όλα γίνονται για καλό. Αυτό θέλω να πιστεύω εγώ.

Zen

Τι είναι αυτό που θα σας λείψει από την Βίκυ Καγιά;

Η Βίκυ η ίδια, που δεν την συγκρίνω με τίποτα! Η ενέργειά της, η παρουσία της – όλο αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε. Εντάξει, το ότι σταματάμε να δουλεύουμε μαζί στο GNTM, δεν σημαίνει ότι σταματάμε να κάνουμε και παρέα. Αλίμονο. Άλλο η δουλειά, άλλο οι προσωπικές σχέσεις.

Παλαιότερα, μου λέγατε ότι νιώθετε άβολα με τις συνεντεύξεις, γιατί δε θέλετε να μιλάτε για τον εαυτό σας…(με διακόπτει)

Κι αυτό δεν άλλαξε καθόλου! (γελάει). Όχι όχι, ο άνθρωπος δεν αλλάζει ποτέ. Πρώτα πεθαίνουμε και μετά φεύγει το χούι μας.

Το πιστεύετε αυτό;

Ξεκάθαρα! Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει, απλά λέει ψέματα στον εαυτό του. Ίσως έχει μία θετική άποψη για τη ζωή, αλλά αυτό δεν στέκει ρεαλιστικά.

Zen
Zen

Μα, οι άνθρωποι δεν εξελισσόμαστε με τα χρόνια και τις εμπειρίες; Επομένως, η εξέλιξη δεν είναι και αλλαγή;

Όχι, καθόλου! Άλλο η εξέλιξη και άλλο η αλλαγή. Επειδή είμαι και μάνα, θα σας μιλήσω κατ’ αυτόν τον τρόπο. Το βλέπω και από τα παιδιά μου, άλλωστε. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου χτίζεται σε μικρή ηλικία και, απλά, κάθε χρόνο προστίθεται κάτι ακόμα. Ο πυρήνας μας, όμως, μένει σταθερός. Ένας άνθρωπος που είναι εγωιστής, θα είναι πάντα έτσι. Εξέλιξη θα είναι να φιλτράρει τον εγωισμό του και να μην τον εξωτερικεύει διαρκώς. Αλλά θα παραμείνει εγωιστής.

Εσάς, δεν σας αφορά να είστε κομμάτι της showbiz, μέρος του star system και να χτίζετε ένα μεγάλο brand, γύρω από το όνομά σας;

Αυτό το κάνω μια χαρά πιστεύω μέσα από το Instagram. Απλώς είναι και ορισμένα πράγματα που εμένα δεν μου βγαίνουν φυσιολογικά στο να τα προβάλλω προς τα έξω. Προβάλλω όσο μπορώ τη δουλειά μου και ως εκεί. Δεν βγάζω όλη μου τη ζωή έξω στη δημοσιότητα. Δεν με ενδιαφέρει αυτό να το κάνω. Ποτέ δεν με ενδιέφερε, άλλωστε – και πριν κάνω τηλεόραση. Πολλώ δε μάλλον τώρα που με αναγνωρίζουν κάποιοι. Και να σας πω και κάτι; Γιατί να το αλλάξω αυτό τώρα; Είμαι μεγάλη πια για να πιεστώ και να κάνω κάτι που δεν θέλω. Είμαι 46 ετών!

Είστε αφοπλιστικά ειλικρινής. Πολλές γυναίκες δεν λένε δημόσια την ηλικία τους…

Μα, δεν είναι ταμπού αυτό πια. Κάποτε, για κάποιες, ήταν. Δικά μου δεν είναι τα χρόνια; Δεν έχω λόγω να τα κρύβω. Δεν κρύφτηκα ποτέ.

Zen
Zen

Τι είναι αυτό που διεκδικείτε περισσότερο στη ζωή σας σήμερα; Ησυχία; Ηρεμία, ίσως;

Όχι, όχι, αγαπητέ μου! Την ηρεμία θα τη βρούμε στο θάνατο, όχι εδώ τώρα. Επιδιώκω να είμαι πάντα αυτό που είμαι, να κάνω αυτό που θέλω και να λέω ελεύθερα αυτό που πιστεύω. Επομένως, διεκδικώ την ελευθερία μου, την χαρά και την ευτυχία μου. Το ίδιο διεκδικώ και για τα παιδιά μου. Άμα δεις τι γίνεται τώρα τελευταία, θα καταλάβεις γιατί η ελευθερία είναι πολύ σημαντική. Είμαι τυχερή που ζω σε μία χώρα του δυτικού κόσμου, που τα δικαιώματά μας μόνο εξελίσσονται. Κοιτάξτε μόνο τι γίνεται στο Αφγανιστάν και σε χώρες που είναι δίπλα μας. Η γυναίκα εκεί έχει άλλη σημασία. Δευτερεύουσα. Δεν υπάρχουν τα αυτονόητα για εμάς.

Έχετε νιώσει στη ζωή σας να προσπαθεί κάποιος να καταπατήσει τα δικά σας δικαιώματα;

Όχι, ευτυχώς δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο.

Γιατί έχετε άρνηση απέναντι στη δημοσιότητα;

Δεν έχω δημοσιότητα, έχω αναγνωρισιμότητα. Αυτό είναι το σωστό.

Έχετε και δημοσιότητα. Είστε, όχι απλά αναγνωρίσιμη, αλλά και δημόσιο πρόσωπο…

Εγώ πιστεύω ότι είμαι απλά αναγνωρίσιμη, λόγω της δουλειάς μου και της συμμετοχής μου στο παιχνίδι. Την αναγνωρισιμότητα, τη διαχειρίζομαι, λοιπόν, καλά. Κι επειδή είμαι πια 46 ετών, την χειρίζομαι καλά, γιατί, κακά τα ψέματα, μπορώ να καταλάβω πόσο εύκολα μπορεί να την «ακούσει» κάποιος, ειδικά ένα παιδί 20 ετών, αν του συμβεί. Είναι λογικό κάποιος να ξεφύγει, είναι πολύ εύκολο να εκτροχιαστεί κάποιος και να νιώσει ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι. Εγώ βασίζομαι στην ηλικία μου, στην εμπειρία μου και στην στήριξη της οικογένειάς μου. Γι’ αυτό και μένω γειωμένη και δεν επηρεάστηκα ποτέ από τα φώτα της δημοσιότητας, ακόμα κι όταν έπεσαν επάνω μου. Επομένως, δεν παίρνω πολύ στα σοβαρά όλο αυτό που μου συμβαίνει, το πολύ ωραίο και πολύ λαμπερό. Το ότι γίνεται τώρα, δεν σημαίνει ότι θα γίνει και του χρόνου.

Επειδή όλοι έχουμε μία ζωή με τρελούς ρυθμούς και έντονη καθημερινότητα, εσείς πώς καταφέρνετε να είστε καλή επαγγελματίας, καλή μητέρα και σύζυγός; Είστε το ίδιο καλή σε όλα;

Πλέον όλοι κάνουμε πολλά, πλέον είμαστε όλοι όλα. Όλα γίνονται, εάν θέλεις. Εσύ έχεις πάντα την επιλογή για να τα προλαβαίνεις όλα. Εννοείται ότι για να είναι όλα όπως πρέπει, θα πρέπει να κόψεις χρόνο από κάπου. Κι όταν είσαι μαμά ή μπαμπάς, τότε κόβεις χρόνο πάντα από τον εαυτό σου για να είναι όλα ok στο σπίτι, στα παιδιά, στη δουλειά. Κι εγώ κόβω χρόνο από τον προσωπικό μου χρόνο. Επιλογή μου ήταν! Έκανα οικογένεια και το ήξερα από την αρχή ότι θα ήταν έτσι. Βάζεις όρια.

Zen
Zen

Τα όριά σας τα τεστάρετε καθημερινά;

Ναι, ναι, καθημερινά. Στην υπομονή, στην αυτοσυγκράτηση, στην ψυχραιμία. Από το χάος που υπάρχει έξω στους δρόμους, την συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων, μέχρι τις ειδήσεις που δεν ξέρεις τι θα δεις και πώς θα σε αγγίξει. Και το χειρότερο; Πώς θα το επεξεργαστείς, ώστε να το επικοινωνήσεις μετά στα παιδιά σου. Όπως έγινε με την πανδημία, που, ok, εμείς οι μεγάλοι κάπως το καταλάβαμε, αλλά έπρεπε να το εξηγήσουμε και στα παιδιά μας, με έναν τρόπο, που ναι μεν να μην πανικοβληθούν, αλλά από την άλλη να είναι προσεκτικά και να καταλάβουν την σημασία της κατάστασης. Είναι πολύ λεπτές κάποιες ισορροπίες. Με ακουμπάει η πραγματικότητα και πολλές φορές με λυγίζει. Δεν είμαι μόνο GNTM και «όλα σούπερ!». Σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο ζω κι εγώ.

Αναρωτιέμαι, εάν θα θέλατε ποτέ να παρουσιάσετε κάτι δικό σας στην τηλεόραση. Μία εκπομπή μόδας, ας πούμε;

Αυτό, ναι, θα το έκανα με πολύ μεγάλη χαρά! Εννοείται! Είναι ο κλάδος μου, το στοιχείο μου. Όχι όμως κάτι άλλο που δεν είμαι εγώ.

Info:

Το GNTM μεταδίδεται Δευτέρα και Τρίτη στις 9 το βράδυ, από το Omega.

Zen
Zen

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS