GOING OUTΠροτάσειςH Μαρία επισκέφθηκε το ΑΚΡΑ, στο Παγκράτι

H Μαρία επισκέφθηκε το ΑΚΡΑ, στο Παγκράτι

Είναι ένα σπουδαίο εστιατόριο. Ο Γιάννης Λουκάκης του εξαιρετικού μαγαζιού «Μούργα» στη Θεσσαλονίκη κατεβαίνει στην Αθήνα και ανοίγει το ΑΚΡΑ.

Δεν είναι απλά ένα εστιατόριο με μια ανοιχτή κουζίνα η οποία μας φέρνει πιο κοντά στη διαδικασία μαγειρέματος, αλλά εδώ, όπου κι αν καθίσεις, θα παρακολουθείς τα διάφορα στάδια παρασκευής του φαγητού. Και όλα αυτά να συμβαίνουν στον χώρο γύρω από εσένα. Είναι σαν να συμμετέχεις κι εσύ στο μαγείρεμα.

Είναι η δεύτερη φορά που τρώω στο ΑΚΡΑ και το φαγητό εξακολουθεί να με ενθουσιάζει. Τα ωμά του είναι μοναδικά αλλά ξεχωρίζω το λαζανάκι (είδος ζυμαρικού) με τον εύγεστο τράγο, το οποίο πιάτο ακόμα θυμάμαι και λιγουρεύομαι. Το μενού είναι μικρό με έμφαση στην ποιοτική, εποχιακή πρώτη ύλη και προτείνει πολύ εύγεστα πιάτα. Αξιόλογη και η κάρτα κρασιού, κυρίως με φυσικά κρασιά.

Πήγα και τρίτη φορά, πρωί για brunch. Το μενού είναι εξίσου λαχταριστό. Δοκίμασα αυγά με στάκα, απάκι Κρήτης, κολοκύθα και ψωμί στη φωτιά και ανοιχτή πίτα με τυριά, καπνιστή πάπρικα και μελάτο αυγό. Ήθελα και το σάντουιτς με παστράμι, λάχανο ψητό, μυζήθρα και σος ταρτάρ αλλά δεν πρόλαβα. Είχε τελειώσει. Φτιάχνουν επίσης εξαιρετικά ψωμιά, buns και ταρτάκια για να πάρεις στο σπίτι. Ανεπιφύλακτα το προτείνω. Είναι πολύ αγαπημένο!

ΑΚΡΑ, Παγκράτι (T: +30 210 725 1116)

Akra 3 Akra 4 Akra 5   Akra 8 Akra 9 Akra 10

Food Diary, Περιοδικό Down Town τεύχος 890

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS