GOING OUTΠροτάσειςΗ Μαρία επισκέφθηκε το Ντύλαν, στην Κυψέλη

Η Μαρία επισκέφθηκε το Ντύλαν, στην Κυψέλη

Το Ντύλαν είναι ένα μικρό εστιατόριο, βασικά μια μάλλον μικρή μπάρα σε σχήμα L, δέκα μόλις θέσεων, που θυμίζει περισσότερο μπαρ – βγάζει όμως και μερικά τραπέζια έξω στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης – που προσφέρει καλοφτιαγμένο φαγητό.  

Είναι μικρό, είναι χαλαρό, είναι γουστόζικο, είναι πολύ φιλικό και κάθεσαι ακριβώς απέναντι από τους μάγειρες επί τω έργω, με τους οποίους γίνεσαι μια παρέα.

Το Ντύλαν ανοίγει από το πρωί με specialty coffee, ακολούθως προσφέρει μεσημεριανό προτείνοντας μόνο τέσσερις ενδιαφέρουσες προτάσεις (προζυμένιο ψωμί με ελαιόλαδο, κρέμα ταραμά, παλαμίδα/παντζάρι/ρόδι/γουλί/ταραμάς και λουκάνικο με πατάτες και σπιτική BBQ), ενώ στις έξι το απόγευμα το μαγαζί προτείνει μια κάρτα φαγητού που έχει μόλις οκτώ πιάτα.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης αξιοποιώντας τις τεχνικές που έχει μάθει σε fine dining εστιατόρια, έφτιαξε ένα μαγαζάκι με πιο κόμφορτ και προσιτό φαγητό, παντρεύοντας τις δυο μεγάλες του αγάπες, το φαγητό και τη μουσική. Γεγονός που φαίνεται στο όνομα που έχει δώσει στο μαγαζί του, αναφερόμενος τόσο στον Μπομπ Ντύλαν όσο και στον Ουαλό ποιητή Dylan Thomas και στις κιθάρες που είναι κρεμασμένες στο τοίχο.

Η λίστα με τα κρασιά βασίζεται κυρίως στον ελληνικό αμπελώνα και οι τιμές είναι πολύ προσιτές. Πήγα αργά το μεσημέρι και απόλαυσα και τις τέσσερις προτάσεις στο μενού. Εξαιρετικά όλα! Ιδιαίτερα όταν τα συνδυάσεις με ένα υπέροχο, προσιτό στην τιμή, κόκκινο κρασί. Κλείνω, αναφέροντας ότι το Ντύλαν είναι μια φιλόξενη μπάρα όπου θα απολαύσεις νόστιμο φαγητό και κρασί που αγαπάς σε λογική τιμή. Εγώ έφυγα χαρούμενη!

Ντύλαν, Κυψέλη (Τ: +30 210 866 8899)

Ντύλαν 1 Ντύλαν 3  Ντύλαν

Food Diary, Περιοδικό Down Town τεύχος 890

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS