GOING OUTΤηλεόρασηΌταν ο Λούης (και ο Σασμός) κατατρόπωσε την Eurovision!

Όταν ο Λούης (και ο Σασμός) κατατρόπωσε την Eurovision!

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το «The Λούης Night Show». Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, η σατιρική εκπομπή του Alpha κατόρθωσε να «εκθρονίσει» τη βασίλισσα των live τηλεοπτικών προγραμμάτων οδηγώντας την στην 7η θέση με τον Λούη Πατσαλίδη να κάθεται βασιλιάς στον θρόνο της Nielsen.

Παρόλο που τη μέρα μετάδοσης του διαγωνισμού ο «Μεγάλος Τελικός» προηγήθηκε κατά 19,744 τηλεθεατές του δεύτερου «Casa De Mikel», στο γενικό μερίδιο της εβδομάδας, έχασε τη μάχη μέσα από τα χέρια του αφού αποδείχθηκε ότι και ο «Σασμός» εξακολουθεί να παραμένει αδιάλλακτος σε κάθε τηλεοπτική «συνομιλία». Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, η εκπομπή «The Λούης Night Show» ήταν στην πρώτη θέση του πίνακα με το «Γενικό Τηλεμερίδιο Εβδομάδας» με ποσοστό 35,1%.

Την εκπομπή, παρακολούθησαν περισσότεροι από 101 χιλιάδες τηλεθεατές, ενώ τον τελικό γύρο του «Eurovision Song Contest 2022 Turin: Final» 80,428, με αποτέλεσμα ο τελικός του διαγωνισμού, αν και με ψηλότερο ποσοστό ως προς την συνολική τηλεθέαση της ώρας μετάδοσης του να περιοριστεί στην έβδομη θέση του πίνακα καθώς το ποσοστό ως προς τον πληθυσμό 9,5% να είναι κατά 2,5% μικρότερο από αυτό του 44,8%) «The Λούης Night Show» που άγγιξε το απόλυτο 12%.

Πλήγμα για τον διαγωνισμό αποτέλεσαν και τα τέσσερα επεισόδια της κοινωνικής σειράς «Σασμός» αποδεικνύοντας ότι δύσκολα μπορείς να μετακινήσεις τους τηλεθεατές από την τηλεοπτική συνήθεια τους. Είναι ίσως η πρώτη φορά που το ΡΙΚ δεν κατάφερε να διεκδικήσει την κορυφή του πίνακα. Για την ιστορία καταγράφουμε τα ποσοστά που συγκέντρωσε το ΡΙΚ από τη μετάδοση του διαγωνισμού από το 2014 μέχρι σήμερα.

Η 65η έκδοση του Διαγωνισμού (2021) πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από την Έλενα Τσαγκρινού και το τραγούδι «El Diablo». Η τηλεθέαση της βραδιάς άγγιξε το 62,8%. O 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision (2019) διεξήχθη στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Την Κύπρο εκπροσώπησε η Τάμτα με το «Replay». Η βραδιά συγκέντρωσε 69,3%.

Το 2018 ήταν ο 63ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη στην Altice Arena, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Ήταν τότε που η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την εκπληκτική Ελένη Φουρέιρα, με το τραγούδι «Fuego», ανάβοντας φωτιές τόσο στον διαγωνισμό όσο και στην τηλεθέαση που εκτινάχθηκε στο 77,4%.

Το 2017, ο 62ος διαγωνισμός τραγουδιού, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Κίεβο της Ουκρανίας. Εκπρόσωπος μας, τότε, ο Hovig με το τραγούδι «Gravity». Τα μηχανάκια της Nielsen, κατέγραψαν 57,7% για τη βραδιά του τελικού.

Ο 61ος διαγωνισμός τραγουδιού διεξήχθη στη Σουηδία με εκπροσώπους της Κύπρου το συγκρότημα των Minus One. 67,1% ήταν το ποσοστό που κατέγραψε η Nielsen για το διαγωνισμό.

Το 2015, ο 60ός ετήσιος διαγωνισμός, πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας, με τον Γιάννη Καραγιάννη να ερμηνεύει για την Κύπρο το «One Thing I Should Have Done». Η τηλεθέαση έφτασε μέχρι το 67,5%.

Ο Διαγωνισμός του 2014 ήταν ο 59ος και διεξήχθη στην Κοπεγχάγη στη Δανία. Μια χρόνια, την οποία δεν συμμετείχε η Κύπρος, για οικονομικούς λόγους αλλά η τηλεθέαση της άγγιξε το 58,1%.

Πηγή: Περιοδικό Tv Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS