GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΚορωνοϊός: Τι να προσέξετε στην διατροφή σας για να προστατευτείτε

Κορωνοϊός: Τι να προσέξετε στην διατροφή σας για να προστατευτείτε

Πως να αντμετωπίσετε τον κορωνοϊός μέσω της διατροφής. 

«Η διατροφή αποτελεί έναν πάρα πολύ σημαντικό παράγοντα όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ιού, για την οποία λίγα πράγματα έχουν λεχθεί», σύμφωνα με όσα είπε Χάρης Γεωργακάκης, κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος και Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιαγγειακής Υγείας και διατροφής, στο Star, ερωτηθείς για τα οφέλη μίας σωστής διατροφής απέναντι στον κορονοϊό.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε», συνέχισε, «είναι να αυξήσουμε την κατανάλωση των φρούτων στη διατροφή μας. Τα φρούτα περιέχουν βιταμίνη C, περιέχουν πάρα πολλά αντιοξειδωτικά, άρα λοιπόν τουλάχιστον 2-3 φρούτα ή 1-2 χυμούς φρέσκους χυμούς φρούτων πρέπει να καταναλώνουμε την ημέρα». Σημείωσε δε πως τα φρούτα «θα πρέπει να καταναλώνονται αμέσως», δηλαδή όταν καθαρίσουμε ένα φρούτο ή στύψουμε ένα χυμό θα πρέπει να τα καταναλώσουμε αμέσως, προκειμένου να πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά στο μέγιστο.

Επίσης, «μία επίσης πολύ σημαντική κατηγορία τροφών είναι τα λαχανικά, τα οποία θα πρέπει να υπάρξουν στη διατροφή μας για τον ίδιο περίπου λόγο που θα πρέπει να προσθέσουμε και τα φρούτα», πρόσθεσε. Συνέστησε, συγκεκριμένα, «τουλάχιστον μία σαλάτα σε καθημερινή βάση» ενώ τόνισε πως τα λαχανικά καλό είναι να τα τρώμε σε όσο γίνεται πιο «ωμή μορφή».

Σε σχέση με το κυρίως γεύμα, σημαντικό είναι να αυξήσουμε την κατανάλωση ψαριών, ανέφερε ο κ. Γεωργακάκης, «ιδίως δε των λιπαρών ψαριών όπως είναι ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα και ο σολομός, τα οποία περιέχουν τα Ω-3 λιπαρά τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα». Συνιστά επίσης να αυξήσουμε την κατανάλωση οσπρίων, τα οποία επίσης περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, ενώ επανέλαβε πως το γεύμα μας μπορεί να συνοδεύεται από μία σαλάτα.

Εξάλλου, τόνισε πως μεγάλη σημασία έχει και η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. «Θα πρέπει καθημερινά να πίνουμε άφθονο νερό» αλλά και χυμούς, όπως προαναφέρθηκε, καθώς και «φυσικά αφεψήματα όπως το τσάϊ, το χαμομήλι».

Τέλος, ο διατροφολόγος σημείωσε πως σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, τροφές πλούσιες σε ζάχαρη αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας, ενώ αρνητικός είναι και ο ρόλος του αλκοόλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS