GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΤι δεν πρέπει να τρώτε όταν είστε αγχωμένοι;

Τι δεν πρέπει να τρώτε όταν είστε αγχωμένοι;

Έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που είστε υπερβολικά αγχωμένοι καταφεύγετε σε σνακ είτε πεινάτε είτε όχι; Το άγχος μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε χάσει την ενέργειά σας ή να αναζητάτε να αναπληρώσετε τις ώρες που μείνατε νηστικοί, όμως συνήθως τότε δεν κάνετε τις πιο σωστές επιλογές.

Σύνθετοι υδατάνθρακες
Τα σνακ που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες όπως τα pretzels και τα αλμυρά σνακ μπορεί να σας δώσουν ένα boost ενέργειας που όμως δεν κρατά για πολύ. Ενναλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε λαχανικά όπως τα καρότα που περιέχουν φυτικές ίνες και κάλιο για να νιώσετε καλύτερα.

Γλυκά
Μπορεί κάθε φορά που είστε στρεσαρισμένοι να έχετε επιθυμία για κάτι γλυκό, όμως η ζάχαρη είναι απαγορευτική αφού θα σας δώσει ενέργεια για λίγη ώρα, όμως μετά θα σας αφήσει περισσότερο κουρασμένους. Επιλέξτε φυσικά σάκχαρα που θα βρείτε σε φρούτα όπως οι φράουλες.

Καφέ
Ο καφές σας ξυπνάει, όμως μόλιες περάσει η δράση του θα νιώθετε περισσότερο στρεσαρισμένοι και νευρικοί. Το τσάι είναι καλύτερη επιλογή αφού θα σας χαλαρώσει. Επιλέξτε ποικιλίες όπως το Rooibos που δεν περιέχουν καθόλου καφείνη.

Κρασί
Το κρασί μπορεί να νιώθετε ότι σας ηρεμεί όταν είστε αγχωμένοι όμως είναι γνωστό ότι το αλκοόλ ανεβάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που συνδέεται με το στρες. Προτιμήστε φυσικό χυμό ή νερό.

Τηγανητά
Τα τηγανητά φαγητά περιέχουν συνήθως πολλά λιπαρά και αλάτι για αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξτε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρικής, ειδικά όταν είστε αγχωμένοι. Ψήτσε γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο στον φούρνο ή καρότα!

Muffins
Είναι γλυκά, νόστιμα και σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα. Τα muffins όμως πολλές φορές περιέχουν κενούς υδατάνθρακες και ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην αποβάλλετε το άγχος αλλά να νιώθετε περισσότερο εκνευρισμό αλλά και πείνα μετά από λίγη ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS