GOOD LIFEΥΓΕΙΑΙκανοποιώντας άλλους: Βάζω πάντα τους άλλους πρώτους και τον εαυτό μου δεύτερο!

Ικανοποιώντας άλλους: Βάζω πάντα τους άλλους πρώτους και τον εαυτό μου δεύτερο!

Η Άννη Παττίχη, προπονήτρια ζωής (life coach), απαντά σε ερωτήσεις και επιλύει προβλήματα αναγνωστών του philenews μέσα από τη στήλη Life Coach.

Ερώτηση
Αγαπητή Άννη,
Εδώ και αρκετό καιρό ικανοποιώ συνεχώς τους άλλους, βάζοντας τεράστια πίεση στον εαυτό μου. Όλα όσα έκανα ήταν για να ικανοποιήσω τους άλλους, κατηγορώντας τους για τη δυστυχία μου. Τώρα συνειδητοποίησα ότι εγώ έφτασα τον εαυτό μου σε αυτήν τη θέση και θέλω να αναλάβω την ευθύνη. Θέλω να αλλάξω και προσπαθώ να το κάνω. Προσπαθώ να βρω τα πιο μικρά πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένη και να συνειδητοποιήσω τι επιθυμώ για τον εαυτό μου από εδώ και πέρα.
Η ερώτησή μου είναι: Αν θέλεις να γίνει αλλαγή, αφήνεις πίσω σου τους ανθρώπους που ήταν μέρος του “δυστυχισμένου” παρελθόντος σου; Και πώς επιλέγεις ποιον θα πάρεις μαζί σου και ποιον θα αφήσεις πίσω;
Ευχαριστώ, Κ

Απάντηση
Σε συγχαίρω που αναγνωρίζεις την ανάγκη για αλλαγή και αναλαμβάνεις την ευθύνη για την δική σου ευτυχία. Είναι το πρώτο βήμα για ν’ αλλάξεις τη ζωή σου.
Αφού αναγνωρίσεις την ανάγκη για αλλαγή, θα πρέπει να θέσεις συγκεκριμένους στόχους και να διαμορφώσεις ένα σχέδιο δράσης. Αποφάσισε ποιες πτυχές της ζωής σου θέλεις να αλλάξεις και πώς μπορείς να το επιτύχεις. Στη συνέχεια, ξεκίνα να λαμβάνεις μικρά βήματα προς την επίτευξη αυτών των στόχων.

Σημαντικό είναι επίσης να διατηρείς ένα θετικό τρόπος σκέψης και να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις σαν ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Η αλλαγή συχνά συνοδεύεται από διάφορες προκλήσεις, αλλά η αποφασιστικότητα και η συνεπής προσπάθεια μπορούν να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα.
Επικεντρώσου σε δραστηριότητες και σχέσεις που σου φέρνουν χαρά και ευεξία. Φρόντισε τον εαυτό σου. Αγάπα τον εαυτό σου!

Όσον αφορά τις σχέσεις από το παρελθόν, δεν πρόκειται απαραίτητα για διακοπή αυτών των σχέσεων, αλλά για τον καθορισμό υγιών ορίων και να βάλεις προτεραιότητα την δική σου ευημερία. Κάποιες σχέσεις μπορεί να εξελιχθούν και να προσαρμοστούν στις νέες σου αξίες και τρόπο σκέψης.
Για να προχωρήσουμε μπροστά είναι καλά να απαλλαγούμε από οτιδήποτε “τοξικό” στη ζωή μας! Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπους, πράγματα, καταστάσεις, φαγητό, συμπεριφορές, συναισθήματα, τις ειδήσεις και οτιδήποτε μας κρατά σε αρνητικότητα! Μόλις το κάνεις αυτό, η συχνότητα της ενέργειάς σου θα αρχίσει να ανεβαίνει και με αυτόν τον τρόπο θα φέρεις στη ζωή σου ανθρώπους με αυτήν την ψηλή συχνότητα!

Αξιολόγησε την κάθε σχέση και αποφάσισε αν είχε θετική ή αρνητική επίδραση στη ζωή σου. Δες αν αυτές οι σχέσεις συνέβαλαν στην ευτυχία ή δυστυχία σου.
Αν ορισμένα άτομα ήταν πηγή αρνητικότητας, είναι καλά να έχεις μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση μαζί τους. Έκφρασε τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου, θέσε όρια και έκφρασε τη δέσμευσή σου για προσωπική ανάπτυξη.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι η αλλαγή είναι μια συνεχής διαδικασία και οι σχέσεις εξελίσσονται. Κάποτε, μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσεις αποστάσεις από ανθρώπους που δεν συμβάλλουν θετικά στην πορεία σου, αλλά με τον καιρό, θα δημιουργήσεις νέες σχέσεις που σε υποστηρίζουν πλήρως.

Κράτα στη ζωή σου ανθρώπους που υποστηρίζουν το ταξίδι σου προς την ευτυχία και την αυτογνωσία. Δημιούργησε σχέσεις με ανθρώπους που σε ενισχύουν και σε ενθαρρύνουν.
Ένα σημαντικό στάδιο αυτής της πορείας είναι η συγχώρεση! Συγχώρησε όσους ενδεχομένως συνέβαλαν στη ‘δυστυχία’ σου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα διατηρήσεις το ίδιο επίπεδο σχέσης μαζί τους, αλλά η απελευθέρωση από το μίσος θα παίξει ένα σημαντικό βήμα για τη δική σου θεραπεία. Η συγχώρεση μας απελευθερώνει από την φυλακή του μίσους.

Annie Coach

Τέλος, είναι σημαντικό να είσαι ανοικτή σε νέες εμπειρίες και να εξερευνάς διάφορες πιθανότητες. Η αλλαγή στη ζωή μπορεί να προκύψει από εμπειρίες που δεν είχες προβλέψει.
Έτσι, ναι, άφησε πίσω το παλιό που δεν σε βοήθησε και άρχισε να ψάχνεις για καινούργια πράγματα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο πλήρες δυναμικό σου!
Σκοπός δεν είναι να εγκαταλείψεις ανθρώπους, αλλά να δημιουργήσεις ένα πιο υγιές περιβάλλον για τον εαυτό σου, για την ευεξία και την προσωπική σου ανάπτυξη.
Η προπόνηση ζωής σε μαθαίνει ακριβώς πως να ζεις τη ζωή σου με αγάπη και σεβασμό για τον εαυτό σου. Βήμα-βήμα μαθαίνει κάποιος καινούργιους τρόπους διαχείρισης της ζωής και των καθημερινών προκλήσεων.
Όλοι μπορούμε ν’ αλλάξουμε, φτάνει να το θέλουμε και να κάνουμε βήματα σταθερά καθημερινά προς την αλλαγή!

Annilogo 2

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στην
Άννη Παττίχη
TransformNow Coaching Academy
Προπονήτρια Ζωής
ΜΑ Κλινική Ψυχολογία
Υπνοθεραπεύτρια
[email protected]
Tel: 99468260

https://www.facebook.com/transformnowannie/
https://www.facebook.com/annie.pattichi
https://www.youtube.com/channel/UCxAAmI3A7Zdczu02KmUEmgw

https://www.linkedin.com/in/anniepattichi/
https://twitter.com/AnniePattichi

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS