ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

OMIKRONΧριστίνα Χειλά-Φαμέλη: Η πρωταγωνίστρια

Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη: Η πρωταγωνίστρια

Tο νέο, ταλαντούχο και λαμπερό πρόσωπο της μεγάλης φετινής τηλεοπτικής επιτυχίας του Alpha, «Σασμός», αφήνεται να την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από ένα παιχνίδι από το Α ως το Ω που κάναμε μαζί για το «Omikron».

Απο τον Γιώργο Πράσινο
Φωτο: Ιωάννα Τζετζούμη

Αρχή
«Όταν ήμουν στην εφηβεία μου, εκεί γύρω στα 14-15, ξεκίνησα να βλέπω πολλές ταινίες, κλασικά έργα. Η αγάπη μου για την υποκριτική ξεκίνησε από τον κινηματογράφο – δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα “θέλω να γίνω ηθοποιός!”. Έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις, απλά για να δώσω. Γιατί, ήταν ξεκάθαρο για μένα πως θα σπούδαζα υποκριτική. Έτσι, η δική μου αρχή έγινε όταν ξεκίνησα να φοιτώ στην Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, στην Αθήνα».

Βελτίωση
«Είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να εξελίσσομαι. Όταν δεν το πετυχαίνω αυτό, εξαιτίας της καθημερινότητας, νιώθω μια θλίψη. Επιζητώ την βελτίωση! Και αυτή συμβαίνει όσο δουλεύεις, όσο έχεις τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά. Αλλά πρέπει να έχεις μια συνειδητότητα. Για να πας σε αυτό τον δρόμο, και να τον επιλέξεις, θέλει “δουλειά”. Επαγγελματικά, είμαι από τους ηθοποιούς που μελετούν – δεν πηγαίνω ποτέ αδιάβαστη. Χρειάζεται πάντα η προετοιμασία και η συγκέντρωση. Ωστόσο, γενικότερα, για να είσαι καλός άνθρωπος χρειάζεται μια γενικότερη βελτίωση και να έχεις πολλά ερεθίσματα – δεν θέλω να διαβάζω μόνο τα σενάρια για τον “Σασμό”, αλλά να διαβάζω γενικά ή να δω μια ταινία. Χρειάζομαι την έμπνευση!».

Γάμος
«Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ταινία του Μπέργκμαν “Σκηνές από έναν γάμο”. Δεν θα επεκταθώ σε αυτό το θέμα (γέλια)».

Δοτικότητα
«Νομίζω πως είμαι ένας άνθρωπος δοτικός και με συγκινούν οι άνθρωποι που προσφέρουν. Μου αρέσει που είμαι έτσι. Έχω την τύχη να έχω λάβει την προσφορά. Έχει τύχει να πω σε έναν φίλο μου “τι ωραία γυαλιά!” και να βγάλει να μου τα χαρίσει. Αγαπώ αυτές τις μικρές εκπλήξεις της καθημερινότητας. Πολύ συγκινητικό είναι και αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με τις φωτιές, όπου ο κόσμος έτρεχε να βοηθήσει. Με συγκίνησε βαθιά. Πιστεύω στον Άνθρωπο».

Christina Cheila Fameli6
Φόρεμα Love&alicia (Attica), Πέδιλα envie (envieshoes.gr).

Επίθετα
«Έχω κρατήσει τα δύο επίθετα των γονιών μου. Το “Χειλά” είναι του πατέρα μου, το οποίο είχα μέχρι τα 18 μου. Στην πρώτη μου δουλειά στο θέατρο, στο “Μάθημα” του Ιονέσκο με την Μάνια Παπαδημητρίου, όταν μας ρώτησαν τα ονόματά μας, είπα “Χειλά-Φαμέλη”, προσθέτοντας και το επίθετο της μητέρας μου, την οποία έχασα στα 16 μου. Έτσι, για την τιμήσω και να “συνδεθώ” περισσότερο μαζί της».

Ζήλεια
«Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε αισθανθεί ζήλεια. Αλλά δεν θέλω να αφήνω την ζήλεια να με κυριεύει και να με “καταπίνει”. Η ζήλεια μπορεί να γίνει τοξική. Ασφαλώς και έχω βιώσει περιστατικά ζήλειας. Δεν θέλω να κάνω ό,τι μου έχουν κάνει και δεν μου άρεσε. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που η ζήλεια μπορεί να γίνει και γοητευτική – μιλώ για τις ερωτικές σχέσεις. Το έχω ζήσει. Αρκεί βέβαια να μην ξεπερνάει τα όρια!».

Ησυχαστήριο
«Το ησυχαστήριο για μένα μπορεί να είναι το σπίτι μου, χρόνος με τον εαυτό μου, ένα βιβλίο… Το σπίτι μου το έχω φτιάξει μόνη μου, με πολύ κόπο και μεράκι. Νομίζω πως είμαι φιλόξενο άτομο, μου αρέσει να καλώ τους φίλους μου και να μαγειρεύω. Απολαμβάνω, όμως, και τις στιγμές ησυχίας γιατί νιώθω και ασφάλεια. Από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία είναι “Ο ηλίθιος” του Ντοστογιέφσκι, το “Ταξίδι στην άκρης της νύχτας” του Σελίν Λουί Φερντινάν και “Ο πότης” του Χανς Φάλαντα».

Θάλασσα
«Μου ήρθε μια ταινία στο νου με το που μου είπες αυτή τη λέξη: “Η θάλασσα μέσα μου”. Μου αρέσουν οι αναφορές και οι συνειρμοί, γενικότερα. Η θάλασσα με γαληνεύει, μου δημιουργεί δέος και χάος. H αγριάδα της Αμοργού και αυτό το απέραντο γαλάζιο -άλλη μία αναφορά σε ταινία, η οποία γυρίστηκε εκεί- με μαγεύει. Η μητέρα μου ήταν από την Μύκονο, αλλά έχω πάει λίγες φορές εκεί…».

Ιδιορρυθμία
«Είμαι αρκετά ιδιόρρυθμος άνθρωπος. Πολλές φορές, δεν μπορώ να ελέγξω τα νεύρα μου και τα συναισθήματά μου, είμαι των άκρων δηλαδή. Γελάω πολύ και κλαίω πολύ, δεν έχω βρει την ισορροπία μου. Μια ιδιορρυθμία μου είναι πως πάντα φοράω διαφορετικές κάλτσες – δεν μπορώ ποτέ να βρω το ζευγάρι τους (γελάει). Παλεύω με αυτό από το σχολείο».

Christina Cheila Fameli1Τοπ One shoulder sabina musayev (D tales concept store). Σκουλαρίκια Anna Maria mazaraki.

Κοινό
«Αν δεν υπήρχε το κοινό, δεν θα υπήρχε το θέατρο, ούτε κι εγώ μέσα στη δουλειά αυτή. Το σέβομαι και το ευχαριστώ. Είναι μια σχέση πάρε-δώσε. Υπάρχει μια αλληλεπίδραση. Υπάρχουμε μέσα από τα μάτια του κοινού. Με έχουν συγκινήσει πολλοί άνθρωποι κατά περιόδους, είτε που ήρθαν να μου μιλήσουν και να μου πουν ωραία λόγια, είτε και κάποιοι που θέλησαν να μου κάνουν ένα δωράκι».

Λατρεύω
«Λατρεύω το σινεμά. Λατρεύω το καλό φαγητό».

Μητέρα
«Η θύμηση της μυρωδιάς της… Η μητέρα μου με διαμόρφωσε και είμαι αυτό που είμαι τώρα. Αναφέρομαι συχνά σε εκείνη και με αυτόν τον τρόπο εξακολουθεί να υπάρχει – για όσο υπάρχω κι εγώ. Είναι ο πιο ισχυρός δεσμός. Την έχασα στα 16 μου. Πολλές φορές, σκέφτομαι ότι είμαι προνομιούχα που έχω πράγματα από εκείνη να θυμάμαι, που έχω στοιχεία της. Ευτυχώς, λέω τώρα πια, που όταν έφυγε ήμουν σε μια ηλικία που είχα ήδη διαμορφώσει χαρακτήρα, και μπορώ πλέον να έχω αναμνήσεις από εκείνην. Δεν την αποζητώ πια, αλλά την σκέφτομαι πιο έντονα σε κομβικές φάσεις της ζωής μου, όπως όταν συμβαίνουν πολύ μεγάλα γεγονότα – από την γέννηση της ανιψιάς μου μέχρι μια πολύ σημαντική δουλειά. Μπορεί σε αυτές τις φάσεις της ζωής μου να μου λείπει περισσότερο. Η μητρότητα μού έχει περάσει από το μυαλό, μου έχει έρθει η επιθυμία, αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμη αν το θέλω…».

Νέος Βουτζάς
«Είναι ένα σημείο αναφοράς για μένα καθώς εκεί μεγάλωσα και έζησα μέχρι τα 17,5 που έφυγα από το σπίτι. Είναι ο τόπος που έζησα τα παιδικά μου χρόνια. Δίπλα από το “Νέος Βουτζάς” θα έβαζα τις λέξεις: Εφηβεία, εξοχή, καθαρός αέρος, να βλέπεις την θάλασσα από το βουνό, αποκέντρωση, αναμνήσεις και φυσικά μπαμπάς, ο οποίος εξακολουθεί να μένει εκεί».

Christina Cheila Fameli2
Κόκκινο κοστούμι Mi Ro. Πέδιλα envie (envieshoes.gr).

Ξέσπασμα
«Όταν ήμουν πιο νέα, γύρω στα 19-20, ξεσπούσα, αλλά τώρα το διαχειρίζομαι και δεν βιώνω έντονες εξάρσεις. Λειτουργώ με την λογική – πολλές φορές, την βάζω πάνω από το συναίσθημά μου».

Ορφέας
«Ο Ορφέας Αυγουστίδης (σ.σ. ο συμπρωταγωνιστής της στον “Σασμό”) είναι ένας υπέροχος συνεργάτης και ένας υπέροχος ηθοποιός που με βοηθάει να γίνομαι κι εγώ καλύτερη. Από το λίγο που τον ξέρω, μου φαίνεται και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μια από τις ωραίες και αστείες μας στιγμές ήταν και η αναφορά που κάναμε στις “Άγριες Μέλισσες”. Έγινε αυθόρμητα, του ζήτησα να πετάξει κάτι για τις “Άγριες Μέλισσες” και ο Ορφέας το έκανε με τον πιο ωραίο τρόπο».

Christina Cheila Fameli3Τοπ και παντελόνι nenette (salt water). Σκουλαρίκια Anna Maria mazaraki.

Πάντα
«Είναι τεράστιο θέμα το “πάντα”, τι είναι το “για πάντα”, αν μετά έρχεται το “τίποτα”, η αιωνιότητα, ο γαλαξίας… Δεν ξέρω αν πιστεύω στο “για πάντα” – πιστεύω στο “τώρα”».

Ρόλος
«Ο κάθε ρόλος είναι ένας κόσμος ολόκληρος που απαιτεί έρευνα, αφοσίωση, εργατιά πάνω σε αυτό, πρόβα και εξερεύνηση. Γίνεσαι ένας άλλος, όπου βάζεις αναπόφευκτα και δικά σου στοιχεία. Ουσιαστικά, μετακινείσαι από το εγώ σου. Ένας ρόλος ζωής για μένα; Είχα την τύχη να έρθω αντιμέτωπη με την Αντιγόνη, οπότε μετά από αυτή την ηρωίδα και αυτόν τον ποιητή, τι άλλο να πω;».

Christina Cheila Fameli4Τοπ One shoulder και παντελόνι sabina musayev, (D tales concept store), Σκουλαρίκια Anna Maria mazaraki, Πέδιλα envie (envieshoes.gr).

Σασμός
«Ποτέ δεν περιμένω καμία επιτυχία, έτσι και εδώ, δεν περίμενα την τόσο μεγάλη επιτυχία του “Σασμού”. Δεν είμαι φιλόδοξο άτομο, αφήνω τα πράγματα να έρθουν όπως έρθουν. Κερδίζω από αυτή την διαδικασία πολλά. Είμαι παρούσα σε αυτό που συμβαίνει και προσπαθώ για το καλύτερο. Έχω την τύχη να παίζω με εξαιρετικούς συναδέλφους που τους θαύμαζα από πριν: Με την Μαρία Πρωτόπαπα που υποδύεται την μητέρα μου και την Όλγα Δαμάνη που υποδύεται την γιαγιά μου -και οι τρεις είμαστε απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν- αλλά και τον αδελφό μου, Κώστα Νικούλι, έχουμε κάνει ωραία ομάδα. Παρόλο που η σειρά έχει δραματική εξέλιξη, υπάρχουν στιγμές γέλιου μεταξύ μας, κάτι που δείχνει και μια επικοινωνία κιόλας».

Ταξίδι
«Πριν από την καραντίνα, δεν είχα τόση έντονη την ανάγκη να ταξιδεύω. Παλαιότερα, που είχα τον χρόνο να διαβάζω πολύ, ταξίδευα και μέσα από ένα βιβλίο, στο κεφάλι μου. Με την καραντίνα όμως, μού γεννήθηκε η ανάγκη να ταξιδέψω στην αλήθεια και να γνωρίσω καινούρια μέρη και κουλτούρες. Θα ήθελα να πάω εκτός Ευρώπης, γιατί στην Ευρώπη έχω πάει αρκετά».

Christina Cheila
Body: Mi Ro, Γυαλιά ηλίου: saint laurent (net-a-porter.com).

Ύπαρξη
«Όταν συνειδητοποιώ ότι υπάρχουμε, με εντυπωσιάζει. Είναι κάτι τεράστιο και συγκινητικό. Μια σκέψη που έκανα αυτές τις μέρες είναι πως τόσα πράγματα γύρω μου υπάρχουν γιατί υπάρχω εγώ, άρα τι θα συμβεί όταν σταματήσω να υπάρχω; Ταιριάζει με αυτό που λέγαμε πριν για το κοινό. Όλα είναι σχετικά. Από μικρή με γοήτευε και μου προκαλούσε δέος να κοιτάζω τα αστέρια και να σκέφτομαι τι γίνεται μετά από εμάς. Εκεί είναι που νιώθεις ένα τίποτα, ούτε ένας κόκκος άμμου μέσα σε αυτό το σύστημα».

Φαγητά
«Μαγειρεύω πολύ, μαγειρεύω τα πάντα, από γκουρμεδιές μέχρι κλασικά μαμαδίστικα και γιαγιαδίστικα φαγητά. Το φαγητό το έχω συνδυάσει με την καλή όρεξη, την ζωή, την προσφορά. Πολλά πράγματα περνάνε από το φαγητό, όπως ο έρωτας, οι φιλίες, τα γέλια… Μπορεί να γίνει ένα κίνητρο για να συναντιόνται άνθρωποι. Έχει κάτι το τελετουργικό. Λατρεύω τα γεμιστά όπως τα έκανε η γιαγιά μου, με σταφίδες και κουκουνάρι…».

Χορός
«Ο χορός ήταν όλη μου η ζωή, για πολλά χρόνια. Είχα μια επαφή με το σώμα μου και το είναι μου, και διαμορφώθηκα μέσα από αυτό. Για μένα, χορός είναι το κλασσικό μπαλέτο αλλά και ο σύγχρονος χορός».

Ψυχοθεραπεία
«Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε πάρα πολύ στη ζωή μου όταν είχα κατάθλιψη και περνούσα επώδυνες φάσεις. Έκανα για πολλά χρόνια και τώρα ξανακάνω. Μου είναι απαραίτητη».

Christina Cheila Fameli7
Body: Mi Ro, Παντελόνι: Love&alicia (Attica), Σκουλαρίκια: Anna Maria mazaraki

Ωριμάζω
«Επειδή είμαι ακόμα αρκετά νέα, προσπαθώ να συνειδητοποιώ την εξέλιξη μου και ομολογώ πως είναι μια διαδικασία που μου αρέσει πολύ. Από μικρή ήμουν αρκετά ώριμο παιδί. Δεν ξέρω ακόμα αν φοβάμαι το πέρασμα του χρόνου. Προσπαθώ να “χτίζω” το μέσα μου ώστε να έχω πατήματα. Ούτως ή άλλως, δεν ήμουν άνθρωπος που στεκόταν πολύ στην εξωτερική εμφάνιση. Η ομορφιά έχει να κάνει με αυτό που εκπέμπεις – να μια ακόμη αναφορά στην “Τέλεια ομορφιά” του Σορρεντίνο. Η ομορφιά δεν βρίσκεται σε αυτό που φαίνεται, αλλά σε αυτό που υπάρχει μέσα σου – η ομορφιά είναι παντού αρκεί να μπορείς να την δεις!».

Επιμέλεια-Styling: Πωλίνα Λάμπογλου
Make Up-Μαλλιά: Θάνος Βογιατζής
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το ξενοδοχείο King George, A Luxury Collection Hotel (Βασ. Γεωργίου Α› 3, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ: 0030-2103222210, www.kinggeorgehotelathens.gr).

Περιοδικό “Omikron”, τεύχος 293.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS