OMIKRONΚωνσταντίνα Ευριπίδου: Analyze her

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Analyze her

Λίγο πριν αποχαιρετήσει (μαζί μας) τη χρονιά που φεύγει, η Κωνσταντίνα Ευριπίδου, στην πιο εξομολογητική συνέντευξη της ζωής της, ανοίγει -από το Άλφα ως το Ωμέγα- τα μικρά και τα μεγάλα κεφάλαια που την καθόρισαν και χαμογελά, γιατί ξέρει ότι το 2021 θα είναι ένα όμορφο… 2121.

Από την Τάνια Νεοκλέους

ΑΓΑΠΗ: Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αγάπη στη ζωή μου όταν νιώθω ήρεμη, πλήρης και συναισθηματικά ασφαλής. Αγάπη για μένα είναι η ολοκλήρωση, η βάση, η ασφάλεια, η ευτυχία και η ουσία της ζωής. Έδωσα και δίνω πολλή αγάπη και αυτό το εισπράττω πίσω καθημερινά από τους γύρω μου, από την οικογένειά μου, από τα παιδάκια μου. Για μένα είναι η κινητήριος δύναμή μου.

ΒΗΜΑ (ΝΕΟ): Το να δημιουργήσω το δικό μου brand με προϊόντα μακιγιάζ ήταν ένα όνειρο που είχα, από τότε που ξεκίνησα στον χώρο της μόδας. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη τόσο για το νέο ξεκίνημα όσο και για το γεγονός ότι μοιράζομαι τη χαρά αυτή με τη σπουδαία make up artist και φίλη μου, Έλενα Θεοδώρου. Η ιδέα για τη δημιουργία του brand μας, προέκυψε από το ενδιαφέρον που εξέφραζαν οι τηλεθεάτριες αλλά και οι followers μου, για τα προϊόντα μακιγιάζ, που χρησιμοποιούσα στην εκπομπή μου, αλλά και από την επιθυμία της ‘Ελενας να δημιουργήσε κάτι καινούριο. Έτσι γεννήθηκε το 2121, το οποίο απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι γυναίκες που αγαπούν το μακιγιάζ.

ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ: Η γυμναστική ήταν ανέκαθεν μέρος της ζωής μου, γιατί είναι κάτι που αγαπώ και που με κάνει να αισθάνομαι υγιής. Μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα προπονήσεων και μέχρι σήμερα υπάρχει στην καθημερινότητά μου, γιατί νιώθω ότι προσφέρει μεγάλα οφέλη τόσο στην ψυχολογία μου όσο και τον οργανισμό μου.

ΔΥΝΑΜΗ: Ως χαρακτήρας είμαι αρκετά ευαίσθητη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που στο παρελθόν αισθάνθηκα εύθραυστη. Με τα χρόνια κατάφερα να προσαρμοστώ και να μάθω να γίνομαι πιο δυναμική, να επιβιώνω και να διεκδικώ.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ: Είμαι από τους ανθρώπους που θέτω συνεχώς στόχους και που παραμένω συγκεντρωμένη μέχρι να τους υλοποιήσω. Από τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κόσμο και που αφορούν τόσο στη δουλειά μου, όσο και σε μένα την ίδια νιώθω ότι παίρνω πολλή αγάπη και σεβασμό. Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Σε ό,τι αφορά στην προσωπική μου ζωή, νιώθω ευλογημένη που έχω δίπλα μου αυτούς που λατρεύω αλλά και δυο αγγέλους να με κάνουν ευτυχισμένη κάθε μέρα και να μου υπενθυμίζουν το νόημα της ζωής.

ΖΩΗ: «Να είσαι ευγνώμων κάθε μέρα που ξυπνάς και να ζεις την κάθε σου στιγμή σαν να μην υπάρχει αύριο». Αυτή είναι μια φράση που επαναλαμβάνω συνεχώς στον εαυτό μου. Νιώθω πλήρης και ευτυχής, που σήμερα έχω στη ζωή μου αληθινή αγάπη, δημιουργία και υγεία. Τίποτα περισσότερο δεν έχω να ζητήσω.

ΗΛΙΚΙΑ: Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα μεγαλώνοντας είναι να μην περιμένω από κανέναν να μου συμπεριφέρεται, όπως συμπεριφέρομαι εγώ. Οι απαιτήσεις που έχω να είναι μόνον από τον εαυτό μου και από τους άλλους να εκτιμώ αυτά που μου προσφέρουν στον βαθμό που μπορούν. Στην ηλικία μου, είμαι πια σε θέση να απολαμβάνω το κάθε τι στη ζωή μου. Τη μαγεία της στιγμής, τη θάλασσα, την αγκαλιά, την ηρεμία, τους φίλους, τους γονείς, ακόμα και ένα ποτήρι κρασί.

ΘΥΜΩΝΩ: Έχω γενικά μεγάλη αυτοσυγκράτηση και γι’ αυτό σπάνια χάνω τον έλεγχο. Αυτό που μπορεί να μου προκαλέσει πραγματικό θυμό είναι η αδικία σε οποιαδήποτε μορφή της, ο καιροσκοπισμός και η υπουλία! Όταν κάτι με θυμώνει, ο τρόπος μου για να ηρεμώ είναι μέσα από τη γυμναστική, το τρέξιμο και τη βόλτα στη θάλασσα.

INSTAGRAM: Αρχικά κάλυπτε την ανάγκη μου για τη φωτογραφία, πλέον καλύπτει την ανάγκη μου για δημιουργία, αλλά και την οικονομική μου ανεξαρτησία μέσα από σημαντικές συνεργασίες που έχω. Το κυριότερο βήμα που μου δίνει το Ιnstagram είναι την επιρροή που μπορώ να έχω ακόμα και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνία. Σε προσωπικό επίπεδο ακολουθώ πολλούς γνωστούς και άγνωστους λογαριασμούς που σχετίζονται με τη μόδα, με τη μητρότητα, με το interior αλλά και γενικά με οτιδήποτε από όπου μπορώ να αντλήσω έμπνευση.

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: Ο εγκλεισμός που βιώσαμε από τον περασμένο Μάρτιο ήρθε σε μια περίοδο, που είχα μεγάλη ανάγκη να ρίξω τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μου και να περιοριστώ στο σπίτι μου. Η καραντίνα σε εκείνη τη φάση μού έδωσε την ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο με την Αριάδνη, αλλά και να προετοιμαστώ καλύτερα για τον τοκετό. Ο μεγάλος μου φόβος ήταν να μην γεννήσω μόνη μου, χωρίς τον Νεκτάριο. Με το που γέννησα μείναμε κλεισμένοι τρεις μέρες στην κλινική, βλέποντας την Αριάδνη μόνο από το μπαλκόνι. Αυτό ήταν κάτι που μου στοίχισε, διότι είχαμε προετοιμάσει την ψυχολογία της πολύ διαφορετικά. Επιστρέφοντας στο σπίτι τα πράγματα ευτυχώς ήταν πολύ καλύτερα και έτσι καταφέραμε να ζήσουμε ο ένας τον άλλο πολύ πιο έντονα.

ΛΕΩ ΣΥΧΝΑ: Η φράση που επαναλαμβάνω αρκετές φορές και σε μένα και στους γύρω μου είναι «Όλα γίνονται για κάποιον λόγο».

ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ: Άλλαξε ολόκληρη την κοσμοθεωρία μου. Μέσα από τα μωρά μου ανακάλυψα πτυχές του εαυτού μου, που δεν πίστευα ποτέ ότι υπήρχαν. Είδα μια γυναίκα ώριμη, η οποία βάζει πρώτα τα παιδιά της και έπειτα τον εαυτό της. Πλέον βλέπω τα πάντα μέσα από τα δικά τους μάτια και προσέχω πολύ περισσότερο τον εαυτό μου, γιατί ξέρω ότι έχω δύο μωρά που με περιμένουν. Οτιδήποτε κάνω μαζί τους μου προκαλεί χαρά, ολοκλήρωση.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Στον Νεκτάριο θαυμάζω την υπομονή του, τη θετική οπτική του σε οτιδήποτε παρουσιάζεται στη ζωή μας, την εργατικότητα, τον επαγγελματισμό, την ευαισθησία, τη φροντίδα του προς τους δικούς του ανθρώπους. Είναι ένας άνθρωπος πάνω στον οποίο στηρίζω πολλά πράγματα του εαυτού μου. Είναι το στήριγμα της ζωής μου.

ΞΕΣΚΩ: Όταν είμαι πολύ φορτισμένη ή έχω έντονο άγχος, ο μόνος τρόπος για να χαλαρώσω είναι να πάω για τρέξιμο, το οποίο με βοηθά να αποβάλλω όλη την αρνητική μου ενέργεια. Κάτι άλλο που με αποφορτίζει είναι μια βόλτα στη θάλασσα, αλλά και το παιχνίδι με τα παιδιά μου. Στον ελάχιστο χρόνο που έχω για τον εαυτό μου, φροντίζω να απολαμβάνω τις μικρές χαρές της ζωής, όπως ένα ποτήρι κρασί, μια ταινία στο Netflix ή μια βόλτα με μια φίλη μου. Νομίζω ότι όλοι οφείλουμε στον εαυτό μας να βρίσκουμε χρόνο για μας.

ΟΜΟΡΦΙΑ: Για μένα βρίσκεται εκεί που ο κόσμος είναι χαρούμενος και η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να είμαι ανοιχτή στις ομορφιές που υπάρχουν γύρω μου, στη φύση, στα πρόσωπα των ανθρώπων. Αυτό που για μένα δίνει ομορφιά σε έναν άνθρωπο είναι η αυτοπεποίθησή του, που έχει να κάνει όχι μόνο με το πόσο περιποιείται τον εαυτό του, αλλά και με το πόσο ισορροπημένος είναι γενικά στη ζωή του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Έπειτα από πέντε συνεχή χρόνια, αυτή είναι η πρώτη σεζόν που βρίσκομαι εκτός τηλεόρασης. Στην αρχή, οφείλω να ομολογήσω, ένιωθα αρκετά περίεργα, λόγω του ότι η καθημερινή τριβή με την τηλεόραση, ίσως και να μου έδινε την ψευδαίσθηση ότι είμαι στο προσκήνιο ή ότι είμαι κοντά σε κόσμο. Ήταν πάρα πολύ έντονα τα χρόνια που πέρασαν. Κάθε πρωί ξυπνούσα και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να παρακολουθώ τα νούμερα τηλεθέασης και αναλόγως, από τον αν πήγαινε καλά η εκπομπή θα ήταν ευτυχισμένη η μέρα η δική μου και η μέρα των δικών μου ανθρώπων. Αυτό είναι εντελώς παράλογο, όμως χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς για να μπορέσεις να το καταλάβεις. Είναι ένας κόσμος πάρα πολύ δύσκολος και πάρα πολύ περίεργος να τον ζεις καθημερινά, για πολλά χρόνια. Σήμερα δεν μπορώ να πω ότι δεν μου λείπει αυτή η αδρεναλίνη, όμως για την ώρα, η τηλεόραση είναι ένα μικρό κεφάλαιο που κάνει ένα διάλειμμα. Πλέον νιώθω πολύ πιο ήρεμη τα πρωινά μου και φυσιολογικός άνθρωπος.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ: Η σεζόν αυτή με βρίσκει στο Active Radio, έναν σταθμό με τον οποίο ταιριάζω απόλυτα και που με κάνει να νιώθω γεμάτη, κάνοντας αυτό που αγαπώ. Είναι μαγική η σχέση που έχω εδώ και πάνω από οκτώ χρόνια με αυτό το μέσο, γιατί νιώθω ότι μου εξασφαλίζει την επαφή μου με τον κόσμο και με κάνει να αισθάνομαι ζωντανή.

ΣΤΥΛ: Θα το όριζα ως την ανεπιτήδευτη προσπάθεια μιας γυναίκας να είναι θηλυκή και chic. Για μένα το στυλ είναι κάτι που φέρνεις μαζί σου. Αποτυπώνεται στις κινήσεις σου, στον χαρακτήρα σου, στον τρόπο που μιλάς, που κοιτάζεις, που μυρίζεις, που ντύνεσαι. Το δικό μου στυλ θα το χαρακτήριζα ανάλαφρο, απλό και ιδιαίτερο.

ΤΑΤΟΥΑΖ: Στα χέρια μου έχω χαραγμένα τρία τατουάζ, τα οποία απέκτησα σε συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μου. Το πρώτο το έκανα στα 24 μου, όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μου το μόντελινγκ και η μόδα. Τόσο πάθος ένιωθα τότε για τον χώρο, που ήθελα να έχω πάνω μου μια σχετική φράση να με συντροφεύει για πάντα. Το δεύτερο τατουάζ έχει να κάνει με τον Νεκτάριο και είναι κάτι που γράψαμε οι δυο μας σε μια στιγμή ενθουσιασμού και τρέλας. Είναι μια φράση η οποία ξεκινά από το δικό μου χέρι και καταλήγει στο δικό του, την οποία λέγαμε όταν αποδεχτήκαμε ότι θα είμαστε μαζί, μετά από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Το τρίτο τατουάζ είναι το όνομα της Αριάδνης, ενώ σκοπεύω σύντομα να αποκτήσω και ένα τέταρτο με το όνομα του Νικόλα στο απέναντι χέρι, ακριβώς στο ίδιο σημείο.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ: Είμαι άτομο που κρατώ τις υποσχέσεις μου, είτε τις δίνω στους άλλους είτε τις δίνω σε μένα. Η μεγαλύτερη υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου είναι να νιώθω καθημερινά ευτυχισμένη, γεμάτη και ευλογημένη με αυτά που έχω. Και αυτό κάνω.

ΦΙΛΟΙ: Είναι ορισμένοι εκλεκτοί άνθρωποι, που έχω στη ζωή μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Άτομα με τα οποία είμαι απόλυτα ο εαυτός μου και φιλίες, που όσος καιρός και να περάσει, είναι λες και συναντηθήκαμε χθες. Τις πιο δυνατές μου φιλίες τις έκανα στα σχολικά χρόνια και το πανεπιστήμιο. Από τον επαγγελματικό μου χώρο σίγουρα έχω κάνει φίλους, όμως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού μου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Αυτές οι γιορτές θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικές για κάθε άνθρωπο, γι’ αυτό και εγώ στο μέτρο που μου επιτρέπεται, θα κάνω τα πάντα για να περάσουμε τα πιο ωραία Χριστούγεννα της ζωής μας, που θα είναι και τα πρώτα του Νικόλα μας. Αυτό που θέλω είναι να έχουμε την υγεία μας, για να μπορούμε να δίνουμε χαρά στους ανθρώπους μας, έτσι ώστε να μην νιώθει κανείς μόνος του.

ΨΕΜΑ: Είτε αφορά εμένα είτε αφορά κάποιον άλλο, το ψέμα μού προκαλεί ένταση και ταραχή. Η μόνη περίπτωση που θα αναγκαζόμουν να πω ψέματα θα ήταν νομίζω για να μην πληγώσω ανεπανόρθωτα τα παιδιά μου, αποκαλύπτοντάς τους μεγάλες αλήθειες τις οποίες στην ηλικία που είναι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν.

ΩΡΑ ΝΑ… Ξεκινήσουμε να υλοποιούμε τους προσωπικούς μας στόχους. Αυτό που θα ήθελα για τη νέα χρονιά είναι να συνεχίσω να είμαι δημιουργική, να έχω την υγεία μου και να μπορώ ξανά να περνώ απεριόριστες στιγμές με τους δικούς μου ανθρώπους. Επαγγελματικά, θα ήθελα να πάει καλά το νέο μου επιχειρηματικό εγχείρημα, να συνεχίσω να είμαι συντονισμένη με τους ακροατές μου στο Active Radio, να εξελίσσω συνέχεια τη σχολή μου και να προχωρήσω με ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ που έχω στο μυαλό μου. Εύχομαι η νέα χρονιά να βρει τον καθένα μας διαφορετικό, πιο χαρούμενο, πιο ανοιχτόκαρδο, πιο χαμογελαστό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παναγιώτης Μηνά
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-STYLING: Shona Muir
MAKE UP: Έλενα Θεοδώρου
ΜΑΛΛΙΑ: Χρήστος Αρτεμίου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΤΥΛΙΣΤΑ: Beatrice Goudet

Περιοδικό “Omikron”, τεύχος 290.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS