BEAUTYFACE & BODY3 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις όσον αφορά στη φροντίδα της επιδερμίδας...

3 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις όσον αφορά στη φροντίδα της επιδερμίδας σου το 2019

Επιμέλεια: Κούλα Θεμιστοκλέους

Ποιες είναι οι 3 πιο συνηθισμένες, λανθασμένες κινήσεις που βλάπτουν την επιδερμίδα μας και που τις κάνουμε σχεδόν όλες μας, άθελά μας; Πάμε να τις αναλύσουμε μία προς μία και να εξηγήσουμε για ποιο λόγο πρέπει να τις αφήσουμε στην προηγούμενη χρονιά.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο καθαρισμός είναι η πιο βασική, σημαντική διαδικασία για λαμπερό πρόσωπο. Πρέπει να γίνεται κάθε πρωί μόλις ξυπνάμε και το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας ακόμα και αν δεν έχουμε εφαρμόσει κάποιο προϊόν. Επιλέγουμε καθαριστικό προσώπου κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας μας και με απαλές, κυκλικές κινήσεις κάνουμε απαλό μασάζ και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Και όμως πολλές γυναίκες αμελούν το συγκεκριμένο στάδιο περιποίησης. Είτε γιατί θεωρουν ότι δε χρειάζεται αφού δεν έχουν βαφτεί ή απλά γιατί μπορεί να νυστάζουν και να θέλουν να πέσουν κατευθείαν στο κρεβάτι τους. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι οι skin experts τονίζουν ότι ο σχολαστικός καθαρισμός του προσώπου είναι πιο σημαντικός από την ενυδάτωσή του!

 

ΣΠΥΡΑΚΙΑ

Η συνήθεια να πειράζουμε τα σπυράκια που βγάζουμε στο πρόσωπό μας είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι κάνουμε, χωρίς καμία αμφιβολία. Σύμφωνα με τους δερματολόγους τα σπυράκια που μπορούμε να πειράζουμε είναι μόνο τα μικρά λευκά, εκείνα που έχουν λευκή κεφαλή και είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Συμβουλεύουν να τα σπάμε το βράδυ επειδή το δέρμα έχει χρόνο να ανακάμψει μέσα στη νύχτα. Επίσης προτείνουν να γίνεται αυτό μόλις βγούμε από το ντους, γιατί τότε το δέρμα είναι καθαρό και η θερμότητα έχει βοηθήσει το δέρμα να χαλαρώσει και να μαλακώσει. Τόσο το δέρμα όσο και τα χέρια πρέπει να είναι εντελώς καθαρά, καθώς έτσι ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο μεταφοράς βακτηρίων που προκαλούν μόλυνση. Ασκούμε μικρή πίεση και δεν ερεθίζουμε την περιοχή. Αν δούμε ότι το σπυράκι δεν αντιδρά σταματάμε να το πειράζουμε. Όλα τα υπόλοιπα που εμφανίζονται στο δέρμα μας δεν πρέπει να τα πειράζουμε και αν χρειαστεί απευθυνόμαστε σε δερματολόγο.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι τρομερά βλαβερή για το δέρμα μας. Το αντηλιακό είναι ένα προϊόν που πρέπει να το χρησιμοποιούμε καθημερινά και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος καίει. Ακόμα και με συννεφιά, με βροχή πρέπει να προστατεύουμε τα σημεία που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ αλλά και τα χέρια μας πρέπει να προστατεύονται καθημερινά με προϊόν με minimum δείκτη προστασίας SPF30. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι δύο σημεία που δεν πρέπει να αμελούμε κατά την ενδυάτωση και τον καθαρισμό του προσώπου.

 

Πηγή: bovary.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS