CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ24 γυναίκες υποψήφιες για τις βουλευτικές εκλογές απαντούν στο ερώτημα «γιατί εγώ;»

24 γυναίκες υποψήφιες για τις βουλευτικές εκλογές απαντούν στο ερώτημα «γιατί εγώ;»

24 υποψήφιες, που δεν έχουν ξαναμπεί στη Βουλή, απαντούν στο ερώτημα «γιατί εγώ;» και εξηγούν -λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση- γιατί πρέπει να τις ψηφίσουμε.

Από την Κωνσταντίνα Γεωργίου και τον Παντελή Παναγιώτου

 

Μαρία Δανέζη-Πελεκάνου (υποψήφια ΑΚΕΛ, επαρχία Λευκωσίας)

120

«Η πολιτική διαδικασία είναι κάτι που αφορά όλους και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να παραμερίζονται οι όποιες ιδιοτελείς επιθυμίες. Η σκέψη πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των πολλών και η δράση να δίνει προοπτική για μια νέα κατεύθυνση προς όφελος του λαού μας. Όσοι συμμετέχουν στη δημόσια ζωή πρέπει να εμπνέονται από την κοινωνία και την ίδια στιγμή να την εμπνέουν με το ήθος, τη  γνώση, τη μαχητικότητα και τον προοδευτισμό τους. Ως ΑΚΕΛ επιμένουμε στην οργανωμένη αντίσταση με πολιτικές θέσεις και στοχευόμενη δράση για αλλαγή πορείας σε μια απελευθερωμένη και επανενωμένη Κύπρο»

Σάβια Ορφανίδου (υποψήφια ΔΗΣΥ, επαρχία Λευκωσίας)

22

«Γιατί πιστεύω σε αυτόν τον τόπο! Πιστεύω στον πατριωτικό ρεαλισμό του Γλαύκου Κληρίδη για βιώσιμη λύση του Κυπριακού, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, τη διατήρηση της αξιοπιστίας, την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας! Πιστεύω ότι έχω τα εχέγγυα να αποτελέσω μέρος της νέας εποχής: Τις αρχές και τις αξίες από την οικογένεια μου, την πολιτική προπαίδεια μου ως στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού επί δεκαπέντε χρόνια, την εμπειρία και τις γνώσεις μου ως οικονομολόγος και μέλος του οικονομικού επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρισκόταν στο κέντρο των εξελίξεων και διαχειρίστηκε την κρίση. Πάνω από όλα, γιατί πιστεύω στη νέα δυναμική που έχει η Κύπρος μας»

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (υποψήφια ΔΗΚΟ, επαρχία Λευκωσίας)

21

«Είμαι σύζυγος, μητέρα, μάχιμη δικηγόρος και εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος. Μας αξίζει η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Με κίνητρα για επενδύσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις, ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μας αξίζει η αποκατάσταση αδικιών και η τιμωρία των ενόχων. Μας αξίζει ένα υγιές πολιτικό σύστημα, με πλήρη απαγόρευση της χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιώτες, διαφάνεια και έλεγχο. Αυτά θα διεκδικήσω για την Κύπρο και τους συμπολίτες μας. Συνθήματα τέλος! Ώρα για δουλειά»

 

Ελίτα Μιχαηλίδου (υποψήφια ΔΗΣΥ, επαρχία Λεμεσού)

13

«Η δική μου θέση είναι η προστασία του πολίτη και των δικαιωμάτων του με νομοθεσία, έρευνα και στοιχειοθεσία, ώστε να επιτευχθεί με αμεσότητα η πολυπόθητη αλλαγή. Η “δική σου φωνή” σημαίνει, ακόμη, επίτευξη πολιτικής κουλτούρας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, σκοπεύω να επιστρέφω στη βάση μου και μέσα από σταθερό διάλογο με άτομα από όλη την περιφέρεια της Λεμεσού και κοινωνικές ομάδες, να επιτευχθεί ο συντονισμός, για την παραγωγή έργου. Μαζί με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων, να προωθείται αυτό το έργο για κοινό καλό, για τον ίδιο τον άνθρωπο. Να αισθάνονται τον αντιπρόσωπό τους, πλάι τους. Όπως, άλλωστε, προνοεί και το Σύνταγμά μας: για να αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του πολίτη»

Πάολα Χατζηλαμπρή (υποψήφια ΔΗΚΟ, επαρχία Πάφου)

11

«Γιατί είμαι ένας νέος, μορφωμένος άνθρωπος, με όνειρα, ιδέες και προτάσεις για το πώς να οδηγήσουμε την Κύπρο μπροστά, με γνώμονα πάντα την προάσπιση και τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως γυναίκα, μητέρα και σύζυγος, διεκδικώ το μέλλον που μας αξίζει. Ένα μέλλον με αξιοπρέπεια για τους συνταξιούχους μας. Ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά μας και τους νέους μας, με ευκαιρίες εργοδότησης, δημιουργίας και ανάπτυξης. Γιατί σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε γυναίκες ώστε να υπάρχει σωστή εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Στις 22 Μαΐου αλλάζουμε τα δεδομένα! Να είσαι εκεί»

Κατερίνα Γαβριηλίδου (υποψήφια Συμμαχίας Πολιτών, επαρχία Λευκωσίας)

12

«Μου αρέσουν τα έργα και όχι μόνο τα λόγια. Το έργο μου στον τομέα της πολιτικής για τη νεολαία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση. Οι σπουδές μου στις πολιτικές επιστήμες, καθώς και η εμπειρία μου στον κοινοβουλευτισμό, μέσω τη Βουλής των Αντιπροσώπων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Βουλής των Ελλήνων και της Αγγλική Βουλής, θεωρώ ότι μου δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρω τα μέγιστα, εάν εκλεγώ. Μέσω της υποψηφιότητάς μου επιθυμώ να υποκινήσω τους νέους να ενδιαφερθούν για την πολιτική, να ασχοληθούν με τα κοινά, ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον, γιατί το αξίζουμε»

 

Ρωξάνη Κουδουνάρη (υποψήφια Κινήματος Οικολόγων, επαρχία Λεμεσού)

23

«Διότι η Βουλή χρειάζεται γυναίκες βουλευτές, που γνωρίζουν, θέλουν και μπορούν να ενεργήσουν με όρους πολιτικής οικολογίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Στα 20 χρόνια παρουσίας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στην Κύπρο, επήλθε συνολικά μια πολιτική ωριμότητα. Η προστασία του περιβάλλοντος, διεκδικεί παρουσία τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας, υπό τη μορφή της βιώσιμης ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, απαιτείται πολιτική πλατφόρμα και ισχυρή παρουσία σε όλα τα επίπεδα σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων. Οι ψηφοφόροι είναι πλέον έτοιμοι να εκφράσουν τις προσδοκίες τους, εκτοπίζοντας πρόσωπα και σχήματα που τους απογοήτευσαν, αναδεικνύοντας αυτές ή αυτούς που έδειξαν ειλικρίνεια, γνώση και αγαθές προθέσεις.  Οπότε, γιατί να μην ψηφίσουν κι εμένα σ’ αυτές τις βουλευτικές εκλογές;»

Στέφανη Ανδρέου (υποψήφια ΕΔΕΚ, επαρχία Λευκωσίας)

24

«Η άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, η ανάγκη μείωσης των υψηλών επιπέδων ανεργίας και ενίσχυσης των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, συνηγορούν στο ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή.  Κι αυτό θα επέλθει μόνο μέσω της εκλογής νέων, αμόλυντων και καθαρών προσώπων. Με καθαρά χέρια, νέες ιδέες και προτάσεις και με γνώμονα τον άνθρωπο, θα αγωνιστώ για να αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν την πατρίδα μας. Για να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, όσα διαλύουν το μέλλον μας και τη ζωή μας»

Μαρία Μπαρούτη (υποψήφια Κινήματος Αλληλεγγύης, επαρχία Λεμεσού)

01

«Κατέρχομαι ως υποψήφια βουλευτής της Αλληλεγγύης στην επαρχία Λεμεσού, γιατί θέλω να σταματήσω τις προσπάθειες αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της κοινωνίας μας, καθώς και την αποδόμηση του θεσμού της οικογένειας. Ως μια γυναίκα της υπαίθρου, μητέρα δυο μικρών παιδιών και σύζυγος ιερέα, θα στηρίξω την ανάπτυξή του θεσμού της οικογένειας και του γεωργικού κόσμου και θα αγωνιστώ για τη διατήρηση του θεσμού των κοινοτήτων. Πιστεύω ότι η υπογεννητικότητα θα καταπολεμηθεί με την θεσμοθέτηση των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων και η ελευθερία της Κύπρου θα επιτευχθεί μέσω των αρχών και αξιών της ελληνοχριστιανικής παιδείας»

Ειρήνη Μάντολες (υποψήφια Συμμαχίας Πολιτών, επαρχία Κερύνειας)

16

«Είμαι εκπαιδευτικός και μητέρα δυο παιδιών. Είχα την τύχη να γεννηθώ στην όμορφη Κερύνεια και την ατυχία να βιώσω το δράμα της εισβολής του 1974 και τις συνέπειές της. Για μένα, “το παιδί αγνοούμενου”, το 2008 μετατράπηκε σε “παιδί δολοφονηθέντα από τους Τούρκους”. Έχοντας μια μητέρα-αγωνίστρια, πρωταρχικός μου στόχος είναι να αντιπροσωπεύω στο κοινοβούλιο τον κάθε Κερυνειώτη ξεχωριστά. Να δώσω φωνή στον πρόσφυγα που έχει αφεθεί στο έλεος του θεού να παλεύει καθημερινά για την επιβίωσή του. Να διεκδικήσω τη δικαίωση και την επιστροφή μας στην Κερύνεια. Θέλω μια πατρίδα δημοκρατική και ελεύθερη για τα παιδιά μου»

Αννίτα Δημητρίου (υποψήφια ΔΗΣΥ, επαρχία Λάρνακας)

14

«Ο χώρος της πολιτικής, πιστεύω ότι πρέπει να είναι επιλογή ευθύνης. Οι πολίτες επιζητούν πράξεις και ουσιαστικές πολιτικές για ένα καλύτερο αύριο. Ως πολιτικός επιστήμονας και ενεργός πολίτης, θεωρώ ότι η δική μου γενιά πρέπει να είναι πρωταγωνιστής αυτής της προσπάθειας, ενώ χρειάζεται να δρομολογηθούν πρακτικοί μηχανισμοί για να αντιμετωπίσουμε, επί της ουσίας, όλα τα ζητήματα, όπως την οριζόντια ψηφοφορία, το συνολικό ασυμβίβαστο, το πόθεν έσχες και τη διαδικτυακή πλατφόρμα άμεσης συμμετοχής του πολίτη στην πολιτική σκηνή. Πρέπει να τεθούν ως βάση συγκεκριμένα βήματα, για να μπορέσουμε να εδραιώσουμε ένα σύγχρονο πολιτικό ήθος και λόγο, με στοιχεία διαφάνειας, αντικειμενικότητας, με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό»

Τζωρτζίνα Ποταμίτου (υποψήφια ΕΔΕΚ, επαρχία Λάρνακας)

15

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρνακα. Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι ενεργός πολίτης της πόλης μου, χωρίς να είμαι ενταγμένη σε πολιτικά σχήματα. Είμαι μέρος των προβλημάτων της πόλης και της επαρχίας μου. Βιώνω καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος (προβλήματα υγείας, οικονομικά, ανεργία, παρακμή στον τομέα του εμπορικού κέντρου). Το μόνο πράγμα το οποίο προσελκύει η πόλη και επαρχία της Λάρνακας είναι οι ρυπογόνες και επιζήμιες βιομηχανίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό, λοιπόν, είμαι έτοιμη να αναλάβω δράση γι’ αυτή την πόλη που αξίζει τα καλύτερα. Μια πόλη με αξιοπρεπή κοινωνία, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορικού κέντρου»

Άρτεμις Σαββίδου (υποψήφια ΔΗΣΥ, επαρχία Πάφου)

17

«Τα πράγματα στην πολιτική πρέπει ν’ αλλάξουν. Η κοινωνία απαιτεί ανθρώπους με καθαρά χέρια, που να πολιτεύονται με ήθος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Άτομα που θα λένε την αλήθεια στους πολίτες και θα διεκδικούν γι’ αυτούς. Οι καιροί χρειάζονται

καταρτισμένα άτομα, με γνώση, τόσο στα εσωτερικά, όσο και στα διεθνή ζητήματα. Εκτιμώ ότι μπορώ να συνεισφέρω λόγω της 15χρόνης πείρας μου στον τομέα της δικαιοσύνης ως δικηγόρος, της παιδείας μου ως πανεπιστημιακός, των συνεργασιών μου με πανεπιστήμια του εξωτερικού, της δραστηριοποίησής μου σε υπηρεσίες της Ε.Ε., καθώς και της επιστημονικής και συγγραφικής μου ενασχόλησης σε θέματα ανταγωνισμού, κρατικής διαφθοράς, ισότητας των φύλων, τοπικής αυτοδιοίκησης και διοικητικών συστημάτων κρατών-μελών της Ε.Ε.»

Μαριάννα Χατζηστεφάνου-Πελεκάνου (υποψήφια ΔΗΚΟ, επαρχία Λάρνακας)

19

«Από τα φοιτητικά μου χρόνια ξεκίνησε η πολιτική μου δράση. Στόχος μου είναι η διασφάλιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η ύπαρξη και το μέλλον του ελληνισμού στην Κύπρο. Συνάμα, θα εργαστώ για την πραγματική ανάπτυξή της οικονομίας, την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος του πολίτη και την πάταξη της διαφθοράς. Σκοπεύω να έχω ενεργό εμπλοκή στους τομείς της υγείας και της παιδείας, καθώς και στα προβλήματα που αφορούν τις γυναίκες, τα οποία μπορώ να αντιληφθώ ως νομικός και διευθύνουσα σύμβουλος εταιρίας ασφαλιστικών υπηρεσιών, αλλά και ως μητέρα δυο παιδιών»

Ευανθία Σάββα (υποψήφια ΑΚΕΛ – Επαρχίας Λάρνακας)

18

«Είμαι σύζυγος και μάνα τριών υπέροχων παιδιών. Από μικρή στη βιοπάλη και για 20 χρόνια κομμώτρια, έμαθα να αγωνίζομαι και να επιμένω. Το 2001 ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Νομική και από το 2005 εξασκώ το επάγγελμα της δικηγόρου. Το 2006 εκλέχθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αραδίππου ως η πρώτη γυναίκα σύμβουλος στην ιστορία του Δήμου, ενώ το 2011 οι δημότες μου με επανεξέλεξαν. Ύστερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδίως στην κοινωνική πρόνοια του Δήμου μπορώ να αντιληφθώ σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Εάν εκλεγώ, προτίθεμαι να δραστηριοποιηθώ στην κοινωνική προστασία και ευημερία και στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν»

Αθηνά Ζάουρα (υποψήφια ΑΚΕΛ, επαρχία Αμμοχώστου)

05

«Έχω την τιμή να είμαι ανάμεσα σε έντεκα άλλους καταξιωμένους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες δυνάμεις της επαρχίας Αμμοχώστου και οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν. Προέρχομαι από οικογένειες εγκλωβισμένων και προσφύγων με έντονα βιώματα και επιθυμία για την επανένωση της πατρίδας μας. Είμαι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών με δύο μεταπτυχιακά στο Λονδίνο. Με διαχρονική συμμετοχή στο νεολαιίστικο, φοιτητικό και γυναικείο κίνημα καθώς και στο γραφείο Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, προσδοκώ να εργαστώ σκληρά για την εξυπηρέτηση του απλού ανθρώπου, για την επαναφορά της ελπίδας και της προοπτικής στον τόπο μας»

Ξένια Κωνσταντίνου (υποψήφια ΔΗΣΥ, επαρχία Λευκωσίας)

07

«Πιστεύω ότι για να προχωρήσει η Κύπρος, πρέπει να αλλάξει. Θεωρώ ότι γι’ αυτή την προσπάθεια διαθέτω τη γνώση -εκτός από μαμά, σύζυγος, πολιτικό στέλεχος και πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ, έχω πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες και τις διεθνείς σχέσεις- τις δεξιότητες και την απαιτούμενη πολιτική τόλμη, για να συνεισφέρω ουσιαστικά. Στόχος μου να συμβάλω στην προώθηση μιας νέας πολιτικής κουλτούρας, η οποία θα σέβεται τον πολίτη, θα διέπεται από τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Επιδιώκω τη στήριξη της ανοικτής οικονομίας και του υγιούς ανταγωνισμού, την προώθηση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας στη δημόσια υπηρεσία. Και βεβαίως, την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων κάθε πολίτη, κυρίως των λιγότερο προνομιούχων ομάδων»

Ελένη Χρυσοστόμου (υποψήφια ΔΗΚΟ, επαρχία Λευκωσίας)

06

«Θέτω υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές γιατί θεωρώ ότι στο σταυροδρόμι το οποίο βρίσκεται η χώρα μας, δεν επιτρέπεται η απουσία και η αδράνεια. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η οικονομική κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα και η καταστροφή του περιβάλλοντος, δεν αφήνουν περιθώρια για μη-ενεργούς πολίτες. Το Δημοκρατικό Κόμμα αποδεδειγμένα έχει τις προτάσεις και τις λύσεις, προκειμένου να πάρουμε την Κύπρο μπροστά. Θεωρώ ότι η πολιτική πρέπει να συμβαδίζει με τη λέξη υπηρετώ. Υπηρετώ ανιδιοτελώς τους συμπολίτες μου, μέσα από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με την πολιτική και τα κοινά. Θεωρώ ότι μπορώ να είμαι ωφέλιμη για τον λαό και την πατρίδα μας, με το βλέμμα στραμμένο σ’ ένα καλύτερο αύριο»

Ελένη Σταύρου-Σύρου (υποψήφια ΔΗΣΥ, επαρχία Λεμεσού)

09

«Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω έμπρακτα στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την παιδεία, καθώς είμαι η σύμβουλος του προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, για ζητήματα της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, είμαι μέλος του συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών της Δημοκρατίας. Έχω συνοδεύσει ως σύμβουλος τον Πρόεδρο και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την επίσκεψή τους στο Ισραήλ, αξιοποιώντας τις μεταδιδακτορικές μου σπουδές στο Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών του Ισραήλ, το διδακτορικό μου στις  ελληνοαραβικές σχέσεις  και το μεταπτυχιακό μου στην πολεμολογία, καθώς επίσης και την έφεσή μου στις ξένες γλώσσες -μιλώ αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και αραβικά- ενώ έχω πάει εθελοντικά στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς»

Αγγέλικα Σεργίου (υποψήφια Κινήματος Αλληλεγγύης, επαρχία Αμμοχώστου)

08

«Σπούδασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής και σήμερα εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος. Ως νέα γυναίκα, διεκδικώ μια θέση στη Βουλή γιατί πιστεύω πως μόνο με νέες ιδέες, από καθαρούς ανθρώπους, θα καταφέρουμε να δώσουμε απάντηση στα προβλήματα που επέφερε ο παλαιοκομματισμός, η διαφθορά και η διαπλοκή. Οι βασικοί μου στόχοι είναι η εξυγίανση του δημόσιου βίου, η εύρεση λύσεων στο πρόβλημα της ανεργίας και η δημιουργία νέας πολιτικής για τη λειτουργική λύση του Κυπριακού, που θα διασφαλίζει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες»

Ιωάννου Αργεντούλλα (υποψήφια ΑΚΕΛ, επαρχία Λεμεσού)

10

«Είμαι δικηγόρος για 26 χρόνια και σήμερα σύμβουλος αφερεγγυότητας. Συμμετέχω ενεργά στην Αριστερά, στο γυναικείο κίνημα, στο Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις και διετέλεσα για 5 χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση. Είμαι πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεικών Οικογενειών και βιώνω καθημερινά τις διακρίσεις και το πώς οι γυναίκες πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας και τον κίνδυνο εκποίησης της κατοικίας τους, την ώρα που οι ίδιες υποεκροσωπούνται στη Βουλή. Η αύξηση της συμμετοχής γυναικών στη Βουλή αποτελεί πλέον κοινωνική “επιταγή”. Πιστεύω ότι με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου μπορώ να προσφέρω μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς στη Βουλή»

Σούλα Χατζήκυριακου (υποψήφια ΑΚΕΛ, επαρχία Λευκωσίας)

04

«Διεκδικώ μια θέση στη Βουλή επειδή θεωρώ ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που απέκτησα ως δημοσιογράφος και η τριβή με τα προβλήματα του τόπου θα με βοηθήσουν να εργαστώ μαζί με το κόμμα μου έτσι ώστε να γίνει καλύτερος αυτός ο τόπος. Πρόσφερα πάντα με ευσυνειδησία και εντιμότητα, μακριά από λαϊκισμούς, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Κι αυτό θα συνεχίσω να πράττω, αν οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους. Τα πράγματα, όπως τα ξέραμε μέχρι τώρα, πρέπει να αλλάξουν ώστε να εφαρμοστούν μέτρα πάταξης της διαφθοράς. Θέλω, επίσης, να βοηθήσω ώστε να αυξηθεί η γυναικεία συμμετοχή στην πολιτική»

Έφη Ξάνθου (υποψήφια Κινήματος Οικολόγων, επαρχία Λευκωσίας)

03

«Τι κάνει μια 35χρονη γυναίκα να πιστεύει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αξιώματος ενός βουλευτή; Χωρίς έπαρση, λοιπόν, θα απαντήσω ότι πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω πολλά. Εκτός από την εκπαίδευση που κατέχω (πτυχίο Πολιτικών Επιστήμων, MBA) είμαι στην ενεργό πολιτική τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια κι έχω ασχοληθεί με πολύ μεγάλο εύρος θεμάτων σε όλα τα επίπεδα. Μπορώ να εγγυηθώ πως είμαι έτοιμη να ακούσω τα επιχειρήματα όλων των πλευρών πριν καταλήξω σε προσωπική γνώμη για θέματα που δεν είχα την ευκαιρία να μελετήσω προηγουμένως. Ως άτομο που παλεύω διαχρονικά για την προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας, έχω εμπειρία από μακροχρονίους αγώνες και γνωρίζω πως η επιμονή οδηγεί στην επιτυχία»

Έλενα Λυμπουρή-Κοζάκου (υποψήφια ΕΔΕΚ, επαρχία Λευκωσίας)

02

«Είμαι διδάκτωρ αρχιτέκτονας και ερευνήτρια και εργάζομαι ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης της ΕΔΕΚ. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια όπου συμμετείχα ενεργά στις διαδηλώσεις των μαθητών, στις πορείες των γυναικών, στην εκστρατεία διαφώτισης στο Λήδρα Πάλας και στις πορείες των μοτοσικλετιστών. Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου, καθώς πιστεύω ότι έμπρακτα έχω αποδείξει ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι βίωμα και τρόπος ζωής. Προτίθεμαι, λοιπόν, να αξιοποιήσω τις ψήφους αυτές, όχι για εμένα, αλλά για όλους εμάς, ώστε μαζί να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας και το δικαίωμα για μια δίκαιη κοινωνία»

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS