CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑγγελική Νικολούλη: «Δεν έγινα ποτέ νούμερο για τα νούμερα»

Αγγελική Νικολούλη: «Δεν έγινα ποτέ νούμερο για τα νούμερα»

ΜΕ ΟΡΘΟ ΚΑΙ ΚΟΦΤΟ ΛΟΓΟ, ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ, ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ, Η ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ -ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΙΣ ΜΑΡΠΛ- ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ, ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Λοιπόν, ακόμα ένας χρόνος «Φως στο Tούνελ». Πείτε μου οι διαπραγματεύσεις σας με το κανάλι είχαν τόσο σασπένς όσο γράφτηκε;

Όταν συνεργάζεσαι για χρόνια με ένα κανάλι και το θεωρείς σπίτι σου, βρίσκεις λύσεις στις όποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν. Επαγγελματίες είμαστε και προσπαθούμε και οι δύο πλευρές για το καλύτερο. Για να παραμένω πέντε χρόνια στον Alpha, σημαίνει ότι η συνεργασία μας είναι εποικοδομητική.

 

Να υποθέσω ότι θα συνεχίσετε και του χρόνου;

Το μόνο που με απασχολεί είναι η τηλεοπτική σεζόν που τρέχει και θέλω να είμαι επικεντρωμένη σε αυτή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το τι θα κάνω την επόμενη χρονιά, θα το αποφασίσω τον Ιούνιο.

 

Το πιο ιδανικό σενάριο για σας ποιο θα ήταν;

Κάποιες ιδιαίτερες υποθέσεις του «Τούνελ», που πάγωσαν κυριολεκτικά την κοινή γνώμη, έχουν μεταφερθεί στα τρία βιβλία μου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στον « Έρωτα Φονιά» που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο, θύτης είναι ένας άνδρας και θύματά του γυναίκες που τον ερωτεύτηκαν. Στο δεύτερο «Θάνατος με Χείλη Κόκκινα», δράστης μια γυναίκα σωστή μαύρη χήρα, που εκτελούσε με άγριο τρόπο άντρες που μπλέκονταν στα πόδια της.  Στο «Ονειρεύτηκα το Δολοφόνο σου» στο πρώτο βιβλίο μου, δράστης και θύμα είναι νέοι άνθρωποι. Η ζήλια, η βία και η μαγκιά, με την κακή έννοια, είναι τα αίτια ενός φρικτού εγκλήματος που αποκαλύφθηκε. Αληθινές ιστορίες που έφερε στο φως στο «Τούνελ». Συνεχίζω τη συγγραφή και το ιδανικό σενάριο είναι, οι ιστορίες αυτές να μεταφερθούν στην οθόνη.

 

Τι σας προβληματίζει περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεστε στο πηδάλιο της εκπομπής;

Όταν είσαι αυστηρός επαγγελματίας ψάχνεσαι για το καλύτερο. Με ενδιαφέρουν η συνέπεια και ο σεβασμός  στους τηλεθεατές που την παρακολουθούν είκοσι ένα χρόνια τώρα και την εμπιστεύονται.

 

Οι συνεργάτες σας εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι από το ξεκίνημα της εκπομπής;

Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζομαι με τους ίδιους ανθρώπους και με τον σκηνοθέτη μου Σωτήρη Σπαθάρη γίναμε και κουμπάροι. Μας ενώνουν πολλά, επιτυχίες, δυσκολίες και ανατροπές, όταν έκλεισε το Alter. Πορευόμαστε μαζί γιατί ο ένας αγαπά και σέβεται τον άλλον.

 

Υπάρχουν ακόμα ανοικτές υποθέσεις που θα θέλατε να κλείσετε; Όπως για παράδειγμα η εξιχνίαση κάποιας δολοφονίας ή μιας εξαφάνισης;

Έχουμε ερευνήσει εκατοντάδες υποθέσεις και έχουμε βοηθήσει να εξιχνιαστούν αρκετές. Συμβάλαμε με την έρευνά μας στο να φωτιστούν είκοσι τρεις δολοφονίες, που είχαν παρουσιαστεί αρχικά ως απλές εξαφανίσεις. Πολλές όμως παραμένουν ανεξιχνίαστες στα συρτάρια των αρχών, κυρίως στην επαρχία. Συνεχίζουμε την έρευνα στα επιτρεπτά όρια, γιατί δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί, ούτε δικαστική αρχή. Στην τηλεόραση υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

 

Μεγάλο κεφάλαιο το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο. Σας έχουν προσεγγίσει ποτέ συγγενείς για τη διακρίβωση της τύχης τους;

Το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο είναι ευαίσθητο και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με μία εκπομπή αναζήτησης, αλλά με μία συλλογική προσπάθεια αρμόδιων φορέων.

 

Λύστε μου μια -από τις πολλές, απορίες μου. Γιατί δεν ακολουθήσατε κάποιο άλλο επάγγελμα, όπως αστυνομικός ή ντέντεκτιβ κι επιλέξατε το αστυνομικό ρεπορτάζ;

Για να καταλήξω στο αστυνομικό ρεπορτάζ πέρασα από όλα τα άλλα στην έντυπη δημοσιογραφία. Όταν ξεκινάς από ελεύθερος ρεπόρτερ καλύπτεις τα πάντα. Μέχρι και από το τμήμα διορθώσεων πέρασα και ομολογώ ότι ήταν μεγάλη σχολή, γιατί δέθηκα με τον ορθό λόγο, τη σύνταξη και την ορθογραφία. Είμαι δημοσιογράφος και δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω αστυνομικός.

Δεν σας έχουν κατηγορήσει ποτέ ότι μπλέκεστε στα πόδια της αστυνομίας;

Γκρίνιες υπήρξαν κατά καιρούς, μέχρι που έγινε αντιληπτό από όλους ότι η δική μου έρευνα είναι καθαρά δημοσιογραφική και συμβάλλει σε αυτή της αστυνομίας. Με καλούν οι δικαστικές αρχές να καταθέσω, πολλές φορές, στοιχεία που εντόπισε η εκπομπή σε δύσκολες υποθέσεις. Εμφανίζομαι και σε δικαστήρια ως μάρτυρας, παραμερίζοντας τους όποιους κινδύνους.

 

Τι σας κρατά τόσα χρόνια σε εγρήγορση;

Το μυστήριο, η έρευνα και η αποκάλυψη της αλήθειας.

 

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σας η σκέψη ότι πρέπει να απέχετε για λίγο καιρό από την τηλεόραση ή έστω από αυτό το κομμάτι της δημοσιογραφίας που λίγο ή πολύ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ψυχοφθόρο;

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πώς πέρασαν είκοσι ένα χρόνια στο «Τούνελ». Εάν νιώσω την κόπωση στους τηλεθεατές ή σε μένα, θα σταματήσω και θα σκεφτώ τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα.

 

Θέλω να σας ρωτήσω έτσι απλά: Περνάτε καλά στη ζωή σας; Είστε ευχαριστημένη με το ό,τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Τα έχω καλά με εμένα και με τους γύρω μου. Δεν γίνομαι μεμψίμοιρη χωρίς αιτία και ευχαριστώ το Θεό για ό,τι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Φροντίζω να περνώ καλά τις ελεύθερες ώρες μου με αγαπημένα πρόσωπα και ταξίδια.

 

Τι σας έλειψε περισσότερο τα τελευταία 21 χρόνια που βρίσκεστε στο τιμόνι της εκπομπής;

Είναι μια ολόκληρη ζωή που χτίστηκε με κόπο και αγάπη για τους συνανθρώπους μου. Έχω δεθεί με την εκπομπή και προσαρμόζω ανάλογα το πρόγραμμά μου, ώστε να μη μου λείπει κάτι ιδιαίτερα.

 

Ποια ερώτηση πιστεύετε ότι θα ήθελαν να σας υποβάλουν οι δημοσιογράφοι αλλά κανείς δεν τόλμησε ποτέ; 

Έχω απαντήσει σε τόσο αδιάκριτες ερωτήσεις, που δεν μπορείς να φανταστείς… Διαθέτω χιούμορ και τα βλέπω όλα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Υπήρξαν στιγμές που φοβηθήκατε για τη ζωή σας;

Δεν θα κουραστώ να λέω πως εγώ και ο φόβος δεν ταιριάζουμε. Εάν τον αφήσω να με επηρεάσει, θα χάσω πολλά από την Αγγελική.

Έχετε σκεφτεί να φύγετε από την Ελλάδα;

Με τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα, από όλους περνά η σκέψη να ξενιτευτούμε. Η αγάπη όμως για την πατρίδα μας, τον ήλιο και τις θάλασσές της, μας κρατά εδώ σε έναν διαρκή αγώνα για επιβίωση.

 

Δεχθήκατε προστασία όταν σας απείλησαν ή προτιμήσατε να το αντιμετωπίσετε μόνη σας;

Έχω λάβει πλέον τα μέτρα μου και νιώθω ασφαλής.

 

Μέχρι πού φτάνουν τα όριά σας; Υπήρξαν στιγμές που τα ξεπεράσατε;

Μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι… Για να βρίσκομαι ακόμα εδώ, δεν είναι λίγες οι φορές που τα ξεπέρασα.

 

Πείτε μου και κάτι άλλο. Γιατί είναι «δυσκοίλια» τα πράγματα στην τηλεοπτική πραγματικότητα. Τι φταίει; Μήπως είναι όλοι αγχωμένοι για την τηλεθέαση; Εσάς, σας ενδιαφέρουν τα νούμερα; Τα παρακολουθείτε ή σας είναι πλέον αδιάφορα;

Η τηλεόραση αντιμετωπίζει δυσκολίες όπως όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επόμενο είναι να έχει επηρεαστεί από τη βαθιά κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα. Η τηλεθέαση, σαφώς βοηθά ένα πρόγραμμα και το κανάλι που το φιλοξενεί, γιατί φέρνει έσοδα από τις διαφημίσεις. Ως επαγγελματίας αναλύω τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά δεν αφήνω να με επηρεάσουν. Τόσα χρόνια στην τηλεόραση δεν έγινα ποτέ νούμερο για τα νούμερα.

 

Μεγάλη κουβέντα αυτό που είπατε τώρα.

Τουλάχιστον για μένα, αυτό ισχύει.

 

Αν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω για να διορθώσετε κάποιο λάθος σας, ποιο θα ήταν αυτό; Τι σας έχουν διδάξει τα λάθη σας;

Από τα λάθη μαθαίνεις, ωριμάζεις και ανάλογα πορεύεσαι.

 

Πού νιώθετε πως δεν «χωράτε»;

Στις «αυλές» που δημιουργούνται, όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά σε διάφορους χώρους. Δεν χωράω στους δήθεν, στους κουτσομπόληδες και στους κακούς.

 

Κλαίτε ποτέ; Ή αντιμετωπίζετε διαφορετικά τα συναισθήματά σας; Η τελευταία φορά που συγκινηθήκατε;

Είμαι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, συγκινούμαι εύκολα και κλαίω.

 

Απομακρύνθηκαν άνθρωποι από κοντά σας όλα αυτά τα χρόνια; Εσείς τι πιστεύετε; Κερδίσατε ή χάσατε τη συμπάθεια δικών σας ανθρώπων λόγω επαγγέλματος;

Τους καλούς φίλους και από τα νεανικά μου χρόνια τους έχω κοντά μου, γιατί μας δένουν πολλά και δεν επιτρέψαμε στη δημοσιότητα να μας απομακρύνει. Το αντίθετο συνέβη με αυτούς που με πλησίασαν όχι για να γνωρίσουν την Αγγελική, αλλά για να κερδίσουν κάτι από τη Νικολούλη.

 

Να κλείσουμε με ένα όνειρό σας;

Δεν είναι ένα, είναι πολλά, ονειρεύομαι και ξύπνια. Είναι ωραίο να ταξιδεύεις με τα μάτια ανοικτά…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS