CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣColete Maltese: Μια Γαλλίδα στη Λεμεσό

Colete Maltese: Μια Γαλλίδα στη Λεμεσό

Η ζωή της μοιάζει με παραμύθι. Στο λόφο της αρχαίας Αμαθούντας, με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και φόντο το πράσινο της φύσης, μας υποδέχθηκε σαν μικρή πριγκίπισσα στο μοντέρνο της κάστρο.

Της Φωτεινής Παλληκαρίδου

Το πέρασμα πάντα από τον παλιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, είναι σαν εκδρομή στο χρόνο. Αυτή τη φορά, όμως, λόγω άνοιξης, τα χρώματα στη γη και ο ουρανός σμίγουν σ’ ένα παραμυθένιο βαλς. Το κίτρινο των αγριολούλουδων με το καταγάλανο του ουρανού και της θάλασσας, πλέκονται με το καθαρό πράσινο στο βάθος. Με το που φτάνω στον προορισμό μου, αντικρίζω την ιστορική περιοχή της Αμαθούντας. Ακολουθώ τις οδηγίες και φτάνω σε μια γειτονιά που έχει «στο πιάτο» θέα όλη τη Λεμεσό, με την πανέμορφη θάλασσά της να προκαλεί για instagram post.

Το σπίτι εντυπωσιακό! Ενώ νιώθω πως αυτή τη φορά θα μάθω πράγματα για μια νέα γυναίκα με πολλά ταλέντα και ακόμη περισσότερα χαρίσματα. Η Colette Maltese με τη γαλλική καταγωγή της με υποδέχεται στην επιβλητική πόρτα χαμογελαστή και λίγο αγχωμένη. Η Colette γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μετακόμισε με τους δικούς της σε πολύ μικρή ηλικία στην Κύπρο. Όλη η ζωή της είναι ένα ταξίδι ανάμεσα στην Κύπρο που αγαπά αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο που λατρεύει. «Πάντα θέλω να έχω τους γονείς μου δίπλα μου, γι’ αυτό και επέμενα σήμερα να είναι εδώ η μητέρα μου». Όλη η οικογένεια ταξιδεύει πολύ είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, είτε για ευχαρίστηση. «Όνειρό μου είναι να ταξιδέψω στη Βραζιλία, στο Ρίο. Η ιδέα και μόνο ότι θα θαυμάσω από κοντά τον απίστευτο χορό τους, την κουλτούρα, τους ανθρώπους, τις παράλιες και το καρναβάλι τους με ενθουσιάζει».

Άκρως οικογενειακό
Το σπίτι της οικογένειας Maltese αποπνέει ζεστασιά και θαλπωρή, αφού επένδυσαν μαζί με τον Γάλλο πατέρα της Laurent και τη μητέρα της Rita σε κομμάτια που συνδέουν το χθες με το σήμερα. Οι παλιοί ιμπρεσιονιστικοί πίνακες και τα  διακοσμητικά δείχνουν έντονα την αγάπη τους για την κλασική διακόσμηση. «Οι γονείς μου έχουν πάθος με την τέχνη, τις αντίκες, τα ασημικά και τα αντικείμενα με ιστορία. Και την αγάπη τους αυτή μου την μετέδωσαν από τότε που ήμουν πολύ μικρή». Αυτό που ξεχωρίζει στο σπίτι είναι πως με την πρώτη ματιά στο κεντρικό σαλόνι βλέπεις το φυσικό πίνακα του τεράστιου παραθύρου που βλέπει στο απέραντο γαλάζιο σε συνδυασμό με το κατάλευκο πιάνο της Colette. «Θαυμάζω πολύ τη δουλειά του καλλιτέχνη Marat Dupri. Η όπερα και η μουσική είναι η ζωή μου, από πολύ μικρή μπήκα σε αυτό τον κόσμο και η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να με παρασύρει. Στην πορεία κατάλαβα πως όλος ο κόσμος είναι για μένα η μουσική, γι’ αυτό και δεν σταμάτησα να δουλεύω και να μαθαίνω. Σε μικρή ηλικία επέλεξα να έχω όλα τα διπλώματά μου από το Royal Academy of Music σε όπερα, πιάνο και τσέλο».

Life is anywhere
Σπουδές, φιλίες, μόδα αλλά και η φύση είναι κομμάτια της ζωής της που έχουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά της. «Η μόδα είναι ένα κεφάλαιο της ζωής μου που με επηρεάζει έντονα. Λατρεύω τον οίκο Valentino για τις αισθησιακές και θηλυκές συλλογές που δημιουργεί. Από την άλλη όμως η μόδα δεν είναι μόνο οι οίκοι. Είναι τα υφάσματα όπως το μετάξι, το κρεπ, η δαντέλα, το σιφόν, οι ιδέες καθώς και η φιλοσοφία των ανθρώπων που δουλεύουν μέσα στο χώρο αυτό». Ο ίδιος ο πατέρας της Colette, αν και διάσημος Γάλλος τραγουδιστής ήταν κάποτε και μοντέλο για τον αμερικάνικο οίκο μόδας Calvin Klein.

Μέσα από την πολυδιάστατη προσωπικότητά της, η ενασχόλησή της με την ιππασία, τη ζωγραφική και τη φωτογραφία που λατρεύει την ωθούν να κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο. «Αγαπημένο μου ξενοδοχείο είναι το The Al qasr στα Αραβικά Εμιράτα, που το όνομα του σημαίνει κάστρο και έχει την πιο όμορφη θέα με εξωτικά πουλιά και μαγευτικούς κήπους». Η ζωή μπορεί να βρίσκεται παντού, αλλά για την Colette η ζωή μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και συνάμα κάτι επιβλητικό και μεγαλειώδες. «Λατρεύω τα λουλούδια, μου αρέσουν πολύ τα τριαντάφυλλα και τα lily σε απαλό ροζ χρώμα. Γι’ αυτό και επιλέγω συχνά να τα έχω μέσα στους χώρους όπου κινούμαι». Άλλωστε η ομορφιά είναι στα απλά… δεν είναι στα περίπλοκα. Ακόμα κι ένα ταξίδι στη γενέτειρα του πατέρα της μπορεί να της δώσει έμπνευση. «Το παραμυθένιο Παρίσι, έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Τα παλιά κτίρια και τα ρομαντικά φώτα είναι τόσο μαγικά, που προκαλούν τις αισθήσεις. Η αγάπη μου γι’ αυτή τη μυθική πόλη δεν θα σταματήσει ποτέ να με επηρεάζει και να με εμπνέει». Από το τεράστιο παράθυρο βλέπουμε τον ήλιο να βυθίζεται στη θάλασσα της Λεμεσού σαν να μας αποχαιρετά, έτσι κλείνουμε εδώ την κουβέντα μας.

Μακιγιάζ:  Βαλεντίνο Νικολάου
Μαλλιά: Τρύφωνας Βαρνάβα

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS