CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΔανάη Παππά: «Είμαι ικανή να τα αφήσω όλα για κάποιον»

Δανάη Παππά: «Είμαι ικανή να τα αφήσω όλα για κάποιον»

Η 22χρονη πρωταγωνίστρια της σειράς «Το Τατουάζ» του Alpha, θέλει να ζει τη ζωή της με πάθος!

Από τον Γιώργο Πράσινο

Μπαίνει στη σουίτα του κεντρικού ξενοδοχείου του Συντάγματος, στην Αθήνα, «Μεγάλη Βρεταννία» και οι μισοί παρευρισκόμενοι της λένε πως φέρει κάτι από Claudia Cardinale, ενώ οι άλλοι μισοί ότι μοιάζει στη Laetitia Casta. Το ζεστό της χαμόγελο και το ελαφρύ κοκκίνισμα στα μάγουλά της αποδεικνύουν ότι τα έχει ξανακούσει αυτά. Λογικό!

Λατρεύει, όπως μου λέει, το τιρκουάζ χρώμα, έχει εμμονή με τη σοκολάτα γάλακτος ενώ αποφεύγει τις μπάμιες, χαλαρώνει από παιδί με τη ζωγραφική, κλαίει πάντα όσες φορές κι αν δει τον «Τιτανικό» και αγαπημένο της βιβλίο είναι το «Siddaharta» του Hermann. Είναι «βαμμένη» Παναθηναϊκός (ήταν εκείνη που, ως μαζορέτα του ΠΑΟ έδωσε πριν από δύο χρόνια το Κύπελλο στα χέρια του Νικ Καλάθη), μένει με τους γονείς της και τον 11χρονο αδελφό της, Στάθη, στην Αγία Παρασκευή, έχει φίλες ζωής και παραμένει πάντα ένα κορίτσι αθεράπευτα αισιόδοξο.

Έχεις τατουάζ;
Όχι, δεν έχω κανένα.

Δεύτερη χρονιά στη σειρά «Το Τατουάζ» του Alpha, και από ό,τι φαίνεται πάει και τρίτη…
Έτσι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω (χαμογελάει). Ότι πάει και για τρίτη σεζόν. Η δεύτερη χρονιά ξεκίνησε πιο «σίγουρα», γιατί είχαμε ήδη δει αυτή τη συνταγή να «επιβεβαιώνεται». Νιώθουμε όλοι πιο σίγουροι, γιατί η σειρά έγινε μια μικρή συνήθεια για τον κόσμο – το αντιλαμβανόμαστε από τη συμπεριφορά του κόσμου όταν μας συναντάει, και την τρομερή αγάπη που μας δείχνει. Για μένα το «Τατουάζ» είναι ένα πολύ όμορφο δώρο.

Ένα ακόμη δώρο που σου δόθηκε απλόχερα είναι η ομορφιά. Πόσο βοηθάει η ομορφιά σε μια τηλεοπτική καριέρα;
Σίγουρα η ομορφιά ανοίγει πόρτες. Η οποιαδήποτε ομορφιά, ανοίγει μια μικρή πόρτα. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι σου ποια θα είναι η επόμενη πόρτα που θα ανοίξεις. Είναι όπως στην «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», όπου άνοιγε μια μικρή πόρτα και έμπαινε σε ένα τεράστιο δωμάτιο. Το αν θα μπορέσεις να υπάρξεις σε αυτό το δωμάτιο και να βγεις, πηγαίνοντας σε μεγαλύτερο δωμάτιο, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου, με το πώς έχεις μεγαλώσει. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο η εσωτερική ομορφιά, γιατί η εξωτερική χαλάει, το ωραίο δέρμα, τα γερά μαλλιά – αυτά φεύγουν, όσο περνάνε τα χρόνια, σε εγκαταλείπουν… Γενικότερα, μου αρέσει όταν μια γυναίκα ή ένας άνδρας μεγαλώνει ωραία.


Lingerie λευκό, Cinema, Zinas

Φέτος, πάντως, πας περισσότερο από πέρσι στην Αθήνα…
Πέρσι είχαμε πιο πολλά γυρίσματα στην Αθήνα, αλλά έμενα στην Αθήνα μόνο για δουλειά. Φέτος, πάω τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα κι αυτό με βοηθάει πολύ στο να καθαρίσει το μυαλό μου, στο να γυρίσω σπίτι μου και να κοιμηθώ στο κρεβάτι μου.

Όπως λέει και το τραγούδι της Αρλέτας, «πάω πίσω στην μαμά μου, στην κάμαρά μου την παιδική…»;
Ακριβώς έτσι.

Κρατάς την παιδικότητά σου;
Δεν θα το πιστέψεις, αλλά μόλις τώρα είδα μια φωτογραφία στο Instagram που έχει ως λεζάντα το «να φροντίσεις ώστε ο επόμενος που θα έχει την τύχη να γνωρίσει το παιδί που κρύβεις μέσα σου, να το αξίζει!» Μου αρέσουν πάρα πολύ οι αλλαγές, και δεν μπορώ -όπως τα παιδιά- να κάνω συνεχώς τα ίδια πράγματα. Νιώθω πως η κάθε κατάσταση έχει διαφορετική αντιμετώπιση. Αλλού πρέπει να δείχνεις μια ωριμότητα -όχι, όμως, ψεύτικα- και σε άλλες καταστάσεις, όταν είσαι με τους φίλους σου ή με παιδιά, πρέπει να βγάζεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου, γιατί κι αυτό το παιδί θέλει παρέα…

Πώς ήσουν ως παιδί;
Τέρμα αγοροκόριτσο! Έκανα παρέα με όλους τους «αλήτες» του σχολείου και δεν με πολυενδιέφερε το σχολείο. Από το λύκειο, είχα αποφασίσει τι θέλω να κάνω με τη ζωή μου. Ωστόσο, υπήρχαν κάποιοι καθηγητές που τους θαύμαζα. Με μάγευαν με το λέγειν τους, με την αμεσότητά τους – μου άρεσε που πραγματικά ενδιαφέρονταν για τους μαθητές τους και φαίνονταν άνθρωποι με πάθος. Θαυμάζω όποιον έχει πάθος, είτε ασχολείται με τη ζωγραφική, είτε με το μπάσκετ, είτε ακόμα και να κάνει μπάνιο. Πάθος με την τελειότητα. Αν έχεις πάθος με κάτι, λάμπει το πρόσωπο σου!

Το δικό σου πάθος ήταν ο χορός!
Ναι. Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τον χορό. Όταν στην Β’ λυκείου κάναμε μια γιορτινή παράσταση και με έβαλαν να έχω τον πρώτο ρόλο, πορώθηκα. Με τη χορογράφο, αποκτήσαμε ένα πολύ ωραίο δέσιμο και με πήρε στη σχολή της να μάθω χορό. Εκεί έμαθα από την αρχή μπαλέτο, σύγχρονο, χιπ-χοπ και αργότερα την ακολούθησα σε όποια σχολή δίδασκε. Τελειώνοντας το λύκειο, μπήκα στην «Επαγγελματική Σχολή Χορού HOPA» (House of Performing Art) και, μετά τον πρώτο χρόνο, αποφάσισα να πάω στην Αμερική για ένα τρίμηνο σεμινάριο χορού στη σχολή «Broadway Dance Center». Ήθελα από παιδί να πάω στην Αμερική και να το ζήσω! Ένιωθα ότι εκεί πρέπει να είμαι, και πως εκεί πρέπει να μείνω. Πριν πάω, πολλοί μου έλεγαν ότι δεν είναι όπως φαίνεται, ότι είναι δύσκολη η ζωή εκεί, με γρήγορους ρυθμούς και «κρύους» ανθρώπους. Έλα, όμως, που εμένα μου αρέσουν οι γρήγοροι ρυθμοί – έτσι ήταν το ιδανικό μέρος για μένα. Με το που πάτησα το πόδι μου εκεί, έγινε το κλικ. Έβλεπα το Σέντραλ Παρκ, τη γέφυρα του Μπρούκλιν, το Μπρόντγουεϊ και λάτρεψα αυτή την πόλη.

Κλείνοντας τα μάτια σου, ποια είναι η πιο γρήγορη ανάμνηση που σου έρχεται από εκείνο το καλοκαίρι της Αμερικής;
Στη Νέα Υόρκη έκλεισα τα 19 μου! Δεν είχα κανέναν γνωστό εκεί, παρά έναν φίλο που σπούδαζε σε άλλη πολιτεία και ήταν δύσκολο να έρθει για τα γενέθλιά μου. Μια συμφοιτήτριά μου από τη σχολή κανόνισε να πάμε σε ένα μπαράκι, οι δυο μας, τελείως διαφορετικά -νόμιζα- από την Αθήνα, όπου θα έβγαινα με πολλούς φίλους και θα γύρναγα το πρωί. Ωστόσο, έγινε χαμός, γνωρίσαμε κόσμο που ήταν όλοι πολύ φιλικοί, ήρθε και ο φίλος μου σαν έκπληξη, και γενικά ένιωσα πολύ οικεία. Εκείνα τα γενέθλια δεν θα τα ξεχάσω ποτέ!


Κορσές από προσωπική συλλογή, Jean, Scotch&soda, Collective Stores

Μέχρι σήμερα, σου πήγαν πολύ καλά τα πράγματα στο θέατρο. Σε προβληματίζει το μέλλον;
Σίγουρα θα είναι δύσκολο. Η εμπειρία των ανθρώπων που συμμετέχουν σε μια επιτυχία, και δη με πρωταγωνιστικό ρόλο, λέει ότι είναι αρκετά δύσκολο να φύγει ο ρόλος από πάνω σου. Υπάρχουν ηθοποιοί που τα καταφέρνουν, αλλά πάντα υπάρχει λύση! Όπως δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα παίξω στην τηλεόραση, έτσι δεν μπορώ να σκεφτώ τη συνέχεια. Πάντα σκέφτομαι το «go with the flow!». Μου αρέσει να δέχομαι τις ευκαιρίες όπως έρχονται, και να κάνω το καλύτερο με ό,τι έχω μπροστά μου. Γι’ αυτό τον λόγο δεν λέω «όχι» πριν ακούσω μια πρόταση, μια ιδέα…

Ένα από τα διαχρονικά «ερωτικά σύμβολα», ο Απόστολος Γκλέτσος, υποδύεται τον πατέρα σου στη σειρά «Το Τατουάζ». Όταν συναντιέστε, τον βλέπεις ως «μπαμπά» ή ως έναν γοητευτικό άνδρα;
Τον βλέπω ως «μπαμπά»! Όπως και εκείνος με βλέπει σαν «κόρη» του. Έχω πάρα πολύ σεβασμό για τον Απόστολο. Δεν είχα γεννηθεί όταν έπαιζε στους «Ψίθυρους Καρδιάς», αλλά από τις επαναλήψεις που έχω δει, και γενικά όταν τον έβλεπα στα περιοδικά ή την τηλεόραση, έχει χτιστεί μέσα μου ένας θαυμασμός για εκείνον. Γνωρίζοντάς τον, με κέρδισε με το πόσο απλός και «λαϊκός» άνθρωπος είναι. Είναι το καλύτερό μου όταν έχουμε σκηνές οι δυο μας! Από την αρχή, άλλωστε, ήταν υποστηρικτικός μαζί μου. Και παίζει τόσο αληθινά που μπερδεύομαι κι εγώ πάνω στην πρόβα. Η αμεσότητά του είναι άξια θαυμασμού.

Ακόμη επικρατεί η πεποίθηση ότι με τον συμπρωταγωνιστή σου Στέφανο Μιχαήλ είστε ζευγάρι. Τελικά, ισχύει ή όχι;
Οι μισοί μού λένε είμαι ζευγάρι με τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη και οι άλλοι με τον Στέφανο Μιχαήλ. Δεν είμαι με κανέναν αυτή την περίοδο. Αρχίζω και το κάνω λίγο πλάκα κι εγώ, τύπου «έχω τη δουλειά μου και θα καταλήξω με τις γάτες μου!» (γέλια). Χώρισα μόλις ξεκίνησα τη δουλειά στο «Τατουάζ», γιατί δεν ήθελα να έχω δύο πράγματα μαζί.

Έφταιξαν τα πολύωρα γυρίσματα;
Ήταν και η απόσταση Αθήνα-Κύπρος, αλλά και το γεγονός ότι ήθελα να συγκεντρωθώ στο «Τατουάζ» γιατί ήταν κάτι καινούριο για μένα.

Και τι θα γίνει, δηλαδή; Όσο θα δουλεύεις, θα είσαι μόνη σου, ώστε να μένεις συγκεντρωμένη;
Όχι! Πιστεύω ότι «κάθε αρχή και δύσκολη». Μου αρέσει όταν κάνω μια αρχή να είμαι συγκεντρωμένη, και σιγά-σιγά, βρίσκοντας τα πατήματά μου, μπορώ να βάζω κι άλλα πράγματα στη ζωή μου.


T-shirt, Zara, Φούστα, Makis Tselios Atelier

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να είσαι με έναν ηθοποιό;
Δεν ξέρω, ρε συ. Νομίζω πως θα μπορούσα. Δεν είναι κάτι το τρελό. Μου αρέσουν οι αληθινοί άνθρωποι, δεν μου αρέσουν οι επιφανειακοί τύποι, άλλη να παρουσιάζομαι μπροστά σου κι άλλη να είμαι επί της ουσίας.

Τι θα πρέπει να έχει ένας άνδρας ώστε να τον θεωρήσεις ιδανικό για σχέση;
Θα μου άρεσε να έχει το χάρισμα της κατανόησης.

Στις σχέσεις σου λειτουργείς με την καρδιά ή το μυαλό;
Με την καρδιά μου. Χίλια τα εκατό! Είμαι ικανή να τα αφήσω όλα για κάποιον.

Την έχεις πατήσει;
Ναι, καλέ. Εννοείται. Έχω φάει τα μούτρα μου, και μου άρεσε κιόλας. Αν δεν το ζήσεις, δεν το καταλαβαίνεις! Σίγουρα θα ζήσω μεγαλύτερα πράγματα, θέλω να το ζω στο έπακρο! Μου αρέσει το πάθος, να μπορώ να κάτσω με τις ώρες μαζί με το αγόρι μου αγκαλιά και να κοιταζόμαστε… Αυτό μου φτάνει!

Το τηλεοπτικό σου alter ego, η «Άννα», γνώρισε τον «Άλεξ» μέσω Facebook. Ούσα ελεύθερη, συνομιλείς με άνδρες;
Ωχ, δεν μπορώ να το κάνω! Δεν μπορώ να μιλάω με κάποιον που δεν ξέρω και να προσπαθώ να τον γνωρίσω μέσα από τα social media. Εκτός από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, θέλω να σε βλέπω στα μάτια! Χίλιες φορές να γνωρίσω κάποιον σε ένα μπαρ, από το να μου στέλνει μήνυμα «γειά σου, κούκλα, κάνε με add!». Άσε που δεν υπάρχουν τρόποι. Θα σου στείλουν ένα μήνυμα και νομίζουν πως θα σε ρίξουν. Και κάτι σημαντικό: Η γλώσσα του σώματος παίζει τεράστιο ρόλο. Από το Internet, δεν μπορείς να δεις τη γλώσσα του σώματος.


Πουκάμισο καρό, G-star , Collective Stores

Έχεις ζήσει απώλειες ή δύσκολες στιγμές;
Έχουν υπάρξει διάφορα. Αυτά είναι που σε χτίζουν ως άνθρωπο, τον χαρακτήρα σου. Οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι και εκείνοι με το πιο καθαρό βλέμμα είναι αυτοί που έχουν περάσει πολλά στη ζωή τους, όχι απαραίτητα κακά.

Για τι νιώθεις ευγνώμων;
Νιώθω ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου και τις ευκαιρίες που μου έχουν δοθεί στη ζωή.

Θεωρείσαι high-influencer με ένα πολύ δυνατό Instagram account. Τι δεν θα διαφήμιζες με τίποτα στο Instagram σου;
Δεν θα διαφήμιζα αληθινές γούνες, με τίποτα! Και μου το έχουν προτείνει. Με το κεφάλι κατεβασμένο και μια 47 ωρών αιτιολογία, τους απάντησα «χίλια συγγνώμη, αλλά αυτό δεν μπορώ να το κάνω!» Ακόμη και η Kim Kardashian δεν το δέχεται.

Είσαι 22. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στα 35;
Θα ήθελα πολύ να έχω παιδιά – δεν ξέρω αν θα ήθελα να είμαι παντρεμένη, αλλά παιδιά θέλω σίγουρα. Θέλω μάλιστα τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Επαγγελματικά, δεν έχω ιδέα πού μπορεί να είμαι. Μακάρι να έχω φύγει έξω, αλλά πιο πολύ να έχω κάνει όσο πιο πολλά πράγματα μπορώ στην Ελλάδα. Να δούμε και τι υπάρχει εκεί έξω…

* Πουκάμισο και παντελόνα πουά, H&M

Styling: Ανδριάνα Λύρου
Μαλλιά – μακιγιάζ: «Freddy Make Up Stage»

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία το ξενοδοχείο «Grande Bretagne» (Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: +302103330000,www.grandebretagne.gr

Info: Η σειρά «Το Τατουάζ» μεταδίδεται από Κυριακή (21:15) έως Πέμπτη (22:00), από τον Alpha Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS