CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΈλενα Τσαγκρινού: «Θέλω να κάνω περήφανη την Κύπρο στη Eurovision!»

Έλενα Τσαγκρινού: «Θέλω να κάνω περήφανη την Κύπρο στη Eurovision!»

Η 26χρονη τραγουδίστρια επιλέγει το «Down Town» για να δώσει την πρώτη της συνέντευξη ως η φετινή εκπρόσωπος της Κύπρου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή: Πώς σου ανακοινώθηκε ότι θα είσαι εσύ η εκπρόσωπος της Κύπρου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

Μου το ανακοίνωσε η εταιρία μου, η Panik Records και, συγκεκριμένα, ο CEΟ της, Γιώργος Αρσενάκος. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τους ανθρώπους του ΡΙΚ και της Panik για την εμπιστοσύνη τους.

Ξαφνιάστηκες όταν σου προτάθηκε;

Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Η Eurovision ανέκαθεν ήταν ένα από τα επαγγελματικά μου όνειρα. Η στιγμή της ανακοίνωσης ήταν κάτι μαγικό… Νιώθω ευλογημένη, αλλά και τεράστια τιμή και ευθύνη που θα βρεθώ στο stage εκπροσωπώντας την Κύπρο μας.

Πάντα είχες όνειρό σου να συμμετάσχεις στον Διαγωνισμό;

Ναι, η Eurovision ήταν κάτι που πάντα ήθελα και το είχαμε συζητήσει με την Panik. Παρακολουθώ τον Διαγωνισμό εδώ και αρκετά χρόνια, ως τηλεθεάτρια, αλλά και ως καλλιτέχνης. Θεωρώ αξιοθαύμαστο το να βλέπεις τόσους καλλιτέχνες και τόσα διαφορετικά είδη μουσικής σε μια μεγάλη και φαντασμαγορική σκηνή.

Όταν σου το πρότειναν δεν σκέφτηκες πως ίσως να αποτελεί ρίσκο για την πορεία σου, σε περίπτωση που τελικά δεν πάει τόσο καλά το τραγούδι όσο περιμένεις;

Δεν θεωρώ τη Eurovision ρίσκο, αλλά ένα μεγάλο και σπουδαίο βήμα στην πορεία μου, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, μαζί με το ΡΙΚ και τη δισκογραφική μου εταιρία, προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα που θα «μαγέψει» και θα πετύχει.

Γιατί την Κύπρο, ίσως θα ρωτούσαν κάποιοι; Γιατί όχι την Ελλάδα;

Ελλάδα και Κύπρος είναι μία πατρίδα, είναι ένα στις καρδιές μας! Είναι τιμή να εκπροσωπείς μία χώρα. Στη Eurovision θεωρώ ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το τραγούδι και το timing. Το κατάλληλο τραγούδι και το timing, λοιπόν, ήρθαν τώρα, με την Κύπρο.

Τι σε δένει με το νησί μας; Τι αναφορές έχεις από την Κύπρο;

Έχω βρεθεί αρκετές φορές στην Κύπρο για live. Είναι ένας πολύ όμορφος τόπος, με πολύ ζεστούς, ευγενικούς και εκφραστικούς ανθρώπους, που μ’ αγκάλιασαν σε κάθε μου εμφάνιση.

Ξέρω πως είναι ακόμη νωρίς, αλλά θα μπορούσες να μας πεις κάτι για το τραγούδι, το οποίο γνωρίζω πως είναι ήδη έτοιμο; Σε τι ρυθμούς κινείται;

Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν μπορώ να πω πολλά. Θα πω μόνο ότι είναι πολύ… Έλενα Τσαγκρινού (γέλια)! Είναι ένα δυναμικό κομμάτι που με εκφράζει μουσικά, αλλά και για να κάνω μια δυνατή εμφάνιση. Ευχαριστώ δημόσια και τους δημιουργούς του τραγουδιού, που είναι άνθρωποι με παγκόσμια αναγνώριση.

Τουλάχιστον, θα μας πεις μόλις το πρωτοάκουσες πώς αισθάνθηκες; Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση;

Το λάτρεψα από το πρώτο άκουσμα! Ελπίζω να αρέσει πολύ και στον κόσμο – τόσο στην Κύπρο, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Να υποθέσω πως είσαι ήδη αγχωμένη για την παρουσίαση του τραγουδιού; Πώς το φαντάζεσαι; Πώς το έχεις στο μυαλό σου;

Έχω δημιουργικό άγχος – και μόνο! Έχω πίστη στον εαυτό μου και είμαι πλαισιωμένη από πολύ καλούς συνεργάτες, τους οποίους εμπιστεύομαι και με τους οποίους έχουμε κοινό όραμα και κοινό στόχο. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες σκέψεις για την εμφάνισή μου, τις οποίες θα εξελίξουμε προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα δυνατό και εντυπωσιακό act.

Το ένστικτό σου τι λέει για τη θέση που αξίζει στο συγκεκριμένο τραγούδι;

Η Eurovision μάς έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις. Πόσες φορές δεν μας έχει ξαφνιάσει ο νικητής ή ότι ένα τραγούδι που θεωρούσαμε top δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά; Δεν χωρούν προγνωστικά και ένστικτα, μόνο σκληρή δουλειά και προσπάθεια.

Είσαι έτοιμη για οποιαδήποτε θέση; Ακόμη κι αν δεν πάει καλά, όσο περιμένεις;

Είμαι έτοιμη να παρουσιάσω το τραγούδι δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό, κάνοντας περήφανη την Κύπρο που με επέλεξε και προσδοκώντας το καλύτερο αποτέλεσμα. Παρακαλώ όλο τον κόσμο να μου στείλει τη θετική του ενέργεια!

Σε αγχώνει περισσότερο το γεγονός πως η εκπρόσωπός μας τo 2018, η Ελένη Φουρέιρα, έχει ανεβάσει πια τον πήχη πολύ ψηλά και όλοι θα περιμένουν το καλύτερο από σένα;

Η Ελένη Φουρέιρα, την οποία αγαπώ και θαυμάζω, όντως έβαλε τον πήχη ψηλά, τόσο για τη Eurovision όσο και για την pop σκηνή. Είναι μια πραγματική star, πρωτοπόρος, και κάθε της βήμα αποτελεί μια μουσική πρόταση από την οποία μπορεί να εμπνευστεί κάθε καλλιτέχνης. Φυσικά και θα ήθελα να τα πάω εξίσου καλά με εκείνη!

Η Eurovision πώς αλλάζει στην εποχή της πανδημίας; Τι έχεις μάθει μέχρι τώρα σε σχέση μ’ αυτό;

Το επιθυμητό είναι τον Μάιο του 2021 να βρίσκονται στην «Ahoy Arena» όλες οι χώρες. Γνωρίζω πως η EBU έχει μεριμνήσει ώστε, σε περίπτωση lockdown ή ταξιδιωτικών περιορισμών σε κάποιες χώρες, να υπάρχει μια live-on-tape εμφάνιση που θα προβληθεί, ενώ αναμένουμε τι θα γίνει με το κοινό. Εύχομαι, πάντως, μέχρι τον Μάιο ο πλανήτης να έχει καταφέρει να επανέλθει όσο το δυνατόν στην κανονικότητα, νικώντας αυτόν τον φονικό ιό.

Ποιοι δικοί σου άνθρωποι είχαν ακούσει αρχικά το τραγούδι, και τι σου είπαν;

Το τραγούδι το άκουσαν πρώτοι οι συνεργάτες μου στην Panik Records, με τους οποίους είμαστε σαν οικογένεια και στη συνέχεια κάποια πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός μου. Χαίρομαι που όλοι πιστεύουν ότι μου ταιριάζει, αλλά και ότι θα εκπροσωπήσει επάξια την Κύπρο.

Εσύ, πόσο καιρό έκανες να το σκεφτείς και να πεις πως «ναι, αυτό μου ταιριάζει»;

Χρειάστηκαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα! Τόσο το τραγούδι και οι συντελεστές του, όσο και το team του ΡΙΚ και της Panik, με κάνουν να νιώθω σιγουριά και ασφάλεια. Εξάλλου, όπως προανέφερα, η Eurovision ήταν πάντα ένας επαγγελματικός μου στόχος.

Ο Mike, ο σύντροφός σου, που επίσης ασχολείται με το τραγούδι, τι σου είπε; Ποια ήταν η γνώμη του – και για τη συμμετοχή σου στον Διαγωνισμό, αλλά και για το τραγούδι;

Ο Mike βρήκε το τραγούδι πολύ καλό και, όπως πάντα, είναι υποστηρικτικός και με ενθαρρύνει.

Σου έχει πει ήδη κάποιες ιδέες για την παρουσίασή του;

Φυσικά και το έχουμε συζητήσει, Αλλά, μην περιμένεις να σου αποκαλύψω τι είπαμε, ε; (γελάει).

Πώς είναι, αλήθεια, η συνύπαρξη δύο ανθρώπων που και οι δύο ασχολούνται με αυτόν τον τόσο ανταγωνιστικό χώρο;

Όπως η συνύπαρξη κάθε ζευγαριού. Υπάρχουν οι όμορφες στιγμές, το καθημερινό μοίρασμα, η αγάπη, η κατανόηση, η αλληλοϋποστήριξη… Και, φυσικά και τα μικροκαβγαδάκια, που είναι το «αλατοπίπερο» σε μια σχέση (γέλια)!

Την περίοδο της καραντίνας πώς την περνάς με τον Mike; Δεν… «βαρέθηκε» πια να βλέπει συνεχώς ο ένας τον άλλον;

Ποιος βαριέται τον άνθρωπό του;  Όλο αυτό το διάστημα δεθήκαμε περισσότερο, ξεκουραστήκαμε, κάναμε βόλτες με τα σκυλάκια μας, γυμναστήκαμε, μαγειρέψαμε, τραγουδήσαμε…

Αν θα μας έλεγες περιεκτικά, για όσους δεν σε ξέρουν, τι έχεις κάνει μέχρι σήμερα στο τραγούδι, τι θα ξεχώριζες από την πορεία σου;

Στο κοινό συστήθηκα το 2009, σε ηλικία 14 ετών, όταν έλαβα μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και έφτασα μέχρι τον ημιτελικό. Στη συνέχεια, επιλέχθηκα από τους OtherView ως frontwoman μετά από audition στην οποία πήραν μέρος 300 κορίτσια και έμεινα στο γκρουπ πέντε χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια κάνω solo καριέρα, με πρώτο μου hit το «Πάμε από την αρχή», που έγραψαν δύο σπουδαίοι δημιουργοί, ο Δημήτρης Κοντόπουλος και ο Νίκος Μωραΐτης, ενώ ακολούθησαν τα «Παράδεισος», «Σαν λάβα», «Λόγια» και «Amore». Έχω εμφανιστεί σε μεγάλα μουσικά events και έχω συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός και οι ΜΕΛISSES. Το 2014 πήρα μέρος ως coach στο «Just the 2 of us», όπου έφτασα μέχρι τον ημιτελικό, τη σεζόν 2016-2017 ήμουν συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Καπουτζίδη στο «The Voice» και από τον φετινό Οκτώβριο παρουσιάζω την εκπομπή «K-POP Stars» στο μουσικό κανάλι MAD TV. Από την πορεία μου δεν ξεχωρίζω κάποια στιγμή – τις αγαπώ όλες!

Πάντα είχες όνειρο να ασχοληθείς με το τραγούδι; Από κοριτσάκι;

Ναι! Μπορεί να μην έκανα όπως άλλα κοριτσάκια που τραγουδούν μπροστά στον καθρέφτη χρησιμοποιώντας ως μικρόφωνο τη βούρτσα των μαλλιών, ωστόσο, στο σπίτι είχαμε σχεδόν κάθε μέρα party και η μουσική ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.

Σε βλέπουμε, πάντως, πολύ συχνά να αλλάζεις το look σου, ιδιαίτερα τα μαλλιά σου. Είναι κάτι που σε ανανεώνει;

Αγαπώ τις αλλαγές στην εμφάνισή μου και η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα hair looks. Δεν αλλάζω πάντως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις – το κάνω κάθε φορά που θέλω να ανανεωθώ και να δοκιμάσω νέα πράγματα, αφού είμαι και λάτρης της μόδας.

Να τολμήσω τότε να ρωτήσω ποιο look θα υιοθετήσεις τον Μάιο, στο Ρότερνταμ;

Αυτό δεν το ξέρω ακόμα! Σίγουρα, πάντως, θα είναι κάτι δυναμικό, που θα ταιριάζει με την υπόλοιπη on stage εμφάνισή μου…

ΕΝΘΕΤΑ

«Το τραγούδι είναι ένα δυναμικό κομμάτι που με εκφράζει μουσικά, αλλά και για να κάνω μια δυνατή εμφάνιση»

«Η Eurovision ανέκαθεν ήταν ένα από τα επαγγελματικά μου όνειρα. Η στιγμή της ανακοίνωσης ήταν κάτι μαγικό…»

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS