CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΈβελυν Καζαντζόγλου: «Θυμάμαι να μου βάζουν τσίχλες στα μαλλιά, να με κοροϊδεύουν...»

Έβελυν Καζαντζόγλου: «Θυμάμαι να μου βάζουν τσίχλες στα μαλλιά, να με κοροϊδεύουν…»

Τρώει ένα ολόκληρο κομμάτι πορτοκαλόπιτα με μπόλικο σιρόπι, βάζει δυο κουταλάκια ζάχαρη στον καφέ της και έχει πάντα μαζί της ένα κουτί πουράκια σοκολάτας. Ποιος είπε ότι η Έβελυν είναι ένα κανονικό μοντέλο;

 

Του Πιερή Παναγή

 

Η 13χρονη Εβελίνα ποτέ δεν φαντάστηκε ότι σχεδόν μια 20ετία αργότερα (σήμερα είναι 30) θα έκανε μόντελινγκ, θα είχε περπατήσει σε πασαρέλες του εξωτερικού, οι διαφημιστικές της καμπάνιες θα ήταν στο κέντρο του Λονδίνου ή ότι θα παρουσίαζε αντρικά καλλιστεία στην Κύπρο μέσα απ’ τη συχνότητα του Sigma. Τότε, στο μακρινό 1998 και στο Γυμνάσιο οι συμμαθητές της την πείραζαν για την εξωτερική της εμφάνιση, τα αδύνατα πόδια της, τη λευκή επιδερμίδα, για το κόκκινο φυσικό μαλλί το πολλές φορές χτενισμένο… ράστα! Μια εικόνα που απέχει παρασάγγας με τη σημερινή ξανθιά που έχω απέναντί μου. «Δεν ήμουν ένα όμορφο παιδάκι. Αυτό έκανε τα άλλα παιδιά να είναι σκληρά…. Δεν είχα φίλους στο σχολείο γι’ αυτό μου ήταν πιο εύκολο να στραφώ σε ένα άθλημα όπως η ιππασία που έκανα χρόνια. Άργησα να κάνω φίλους. Στα 15 περίπου, όταν ψήλωσα και απέκτησα σώμα γυναίκας απέκτησα και φίλους. Μέχρι τότε ήμουν το πιο κοντό παιδί του σχολείου, το πιο αδύνατο…. Θυμάμαι να μου βάζουν τσίχλες στα μαλλιά, να μου γράφουν με blanco στις μπλούζες μου, να με κοροϊδεύουν».

evelyn2

Λίγο μετά που έκλεισε τα 15, περπατώντας στο δρόμο την εντόπισε η μανατζέρ της. «Μου είπε ότι θα ήμουν πολύ καλή να κάνω διαφημιστικά. Ξεκίνησα να κάνω αλλαγές στα μαλλιά μου ανάλογα με τη δουλειά που είχα: τα έκανα μοβ, ροζ άλλοτε άσπρα». Λίγο αργότερα η ίδια μάνατζερ, της είπε ότι πρέπει να ακολουθήσει επαγγελματικά το μόντελιγκ. «Σημείωσε πως μέχρι τα 17 δεν είχα βάλει καν τακούνια. Ήμουν ένα αγοροκόριτσο με τα τζιν μου, τα All-starάκια μου. Δεν ήταν το όνειρό μου να γίνω μοντέλο, το έβρισκα πολύ επιφανειακό. Είχα άλλους στόχους… Μου έβαλε όμως τακούνια, έβαψα τα μαλλιά μου καστανά, έβαλα extensions και κάναμε μια επαγγελματική φωτογράφηση για να μπορώ να τρέχω σε castings. Εκεί είδα ότι υπήρχε ανταπόκριση. Κάποια φάση έκανα ένα ταξίδι με τον πατέρα μου στη Νέα Υόρκη και τελικά έκατσα ένα τρίμηνο. Για ένα νέο παιδί που ασχολείται με αυτή τη δουλειά, η Νέα Υόρκη είναι η Γη της Επαγγελίας. Ήμουν όμως και φοβερά τυχερή γιατί η αγορά ήθελε κορίτσια στο ύψος μου, στο βάρος μου, στα χρώματά μου. Το μόντελινγκ ουσιαστικά με πήρε μαζί του χωρίς να το συνειδητοποιώ. Και πέρασαν 15 χρόνια! Παρόλο που είχα πει ότι στα 24 θα σταματήσω τελικά…».

Σκίζει δυο φακελάκια μαύρη ζάχαρη, τα ανακατεύει στον καφέ της, δοκιμάζει την πορτοκαλόπιτα που έχει μπροστά της καθώς σκέφτεται την απάντηση στην ερώτηση «Ποιες συνεργασίες ξεχωρίζει». «Σίγουρα τη συνεργασία στο Λονδίνο με την Agent Provocateur γιατί ήταν συμβόλαιο. Στο Παρίσι συνεργάστηκα ένα χρόνο με τον Gaultier όπου τότε συμπλήρωνε τα 30 του χρόνια στο χώρο της μόδας και όλη η σεζόν ήταν ένα πάρτι. Ήμουν εκεί για τα fittings του, για τους πελάτες του. Έχω κάνει συνεργασίες όπως ο Oley, μια παγκόσμια καμπάνια της Coca Cola». Γιατί λοιπόν ένα κορίτσι που τα κάνει όλα αυτά επιλέγει να επιστρέψει στην αγορά της Ελλάδας; «Μα η Ελλάδα είναι το σπίτι μου. Αν δεις όλα τα μοντέλα που δουλεύουν στο εξωτερικό πάντα γυρίζουν. Η Ελλάδα είναι εθιστική…».

evelyn3

Δεν με πείθει. Επιμένω γιατί θεωρώ πως ακολουθεί μια αντιστρόφως ανάλογη πορεία όπου αντί Κύπρος-Ελλάδα-εξωτερικό αυτή κάνει εξωτερικό-Ελλάδα-Κύπρος. «Η καριέρα ενός μοντέλου γίνεται στις μικρές ηλικίες. Μην κοροϊδευόμαστε… Στα 24 έβαλα όριο να σταματήσω. Γιατί σε αυτή την ηλικία καλείσαι να ανταγωνιστείς 16χρονα. Τα 16χρονα όμως έχουν ένα βλέμμα αθωότητας που μια 24χρονη ποτέ ξανά δεν θα δείξει στο φακό. Απ’ την άλλη εγώ μεγάλωσα και δεν σηκώνω πολλά-πολλά. Ξέρω τι θέλω, τι κάνω, πού πάω. Έτσι, συνέχισα με τηλεόραση στην Ελλάδα γιατί είδα ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερο μέλλον. Το Mad ήταν ένα μεγάλο σχολείο, ακολούθησε ο Φώτης και η Μαρία, μετά ήρθε η πρόταση στα 26 μου για να στήσω στην Κύπρο το Mad.

evelyn4

Ήταν μια μεγάλη πρόκληση… Και για να σε προλάβω δεν έχω μετανιώσει που ήρθα. Οι προϋποθέσεις ήταν πολύ καλές, ήταν πολύ καλά τα χρήματα σε σύγκριση με την Ελλάδα. Ήρθα με ένα συμβόλαιο τριών χρόνων και εδώ είχα ένα πιο βέβαιο μέλλον. Όταν έχεις ζήσει τόσα χρόνια αβέβαια ως μοντέλο, εκτιμάς πολύ τα 3 χρόνια». Οι πρώτες μέρες εδώ, λέει, ήταν δύσκολες. Με φοβερή μοναξιά. «Έμενα σε μια πολυκατοικία με γυμναστήριο στη Θεμιστοκλή Δέρβη. Τέλειωνε η δουλειά, πήγαινα γυμναστήριο και έλιωνα εκεί μέχρι τις 9 που κοιμόμουν. Ήταν πολύ βαρετή η ζωή μου… Κάθε Παρασκευή με την ίδια πτήση έφευγα για Αθήνα και κάθε Κυριακή με την ίδια πτήση επέστρεφα. Κάποια φάση αποφάσισα ότι έπρεπε να προσαρμοστώ, να φτιάξω τη ζωή μου εδώ.

evelyn1

Πήρα ένα mini Yorkshire, τον Man όπου έγινε ο άντρας του σπιτιού και αυτός με έβγαλε έξω απ’ το σπίτι για να περπατήσω λίγο στην πόλη. Με κοινωνικοποίησε». Όπως και τα social media και οι εκατοντάδες selfie. «Δεν είμαι εθισμένη στη δημοσιότητα αν αυτό εννοείς. Μου αρέσει να είμαι μπροστά στο φακό, να το ζω όλο αυτό αλλά δεν είμαι εθισμένη». Τα media όμως ασχολούνται μ’ αυτήν, με τα μαγιό που φόρεσε το καλοκαίρι, με τους έρωτές της. Σαμαράς, Αλεξάνδρου, Νίνης, Βέρτης, Γιώρκας. Άραγε μετάνιωσε για σχέσεις της που είδαν το φως της δημοσιότητας; «Δεν έχω μιλήσει ποτέ για οποιονδήποτε εκτός από μια φορά και αυτό έγινε χωρίς να το συνειδητοποιώ ουσιαστικά…». Σφίγγα η μικρή… Πάμε διά πλαγίας οδού λοιπόν. Υπήρξες σε σχέση με άτομα που δεν άξιζαν; «Θεωρώ ότι ακόμα και σκάρτα να φέρθηκαν δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εγώ εξελίχθηκα επειδή έζησα το σκάρτο, το κακό. Αυτές τις συμπεριφορές τις γυρίζω σε θετικό έτσι ώστε να μην κάνω τα ίδια λάθη. Γίνομαι πιο δυνατή, πιο αποφασιστική. Μαθαίνω απ’ τα λάθη μου».

evelyn5

Φαντάζομαι πέρασαν άντρες απ’ τη ζωή της που ήθελαν να την αλλάξουν. «Έγινε κι αυτό. Στην αρχή το έκανα, άλλαξα αλλά μετά κλώτσησα… Ήθελε ο άλλος να γίνω πιο νοικοκυρά. Εγώ και η κουζίνα όμως δεν γνωριστήκαμε ποτέ. Την έχω στο σπίτι, είναι τακτοποιημένη και όμορφη αλλά μέχρι εκεί. Ή ήθελε να αφήσω τη δουλειά μου γιατί δεν ταίριαζε στη ζωή του. Όπως εγώ θα δεχτώ τον άλλο έτσι πρέπει να με δεχτεί κι αυτός. Αυτό αγάπησε, αυτό ερωτεύτηκε γι’ αυτό με διάλεξε». Παρόλα αυτά είχε πρόταση γάμου «μια φορά αλλά ήμουν μικρή και δεν προχωρήσαμε». Επομένως; Ποιος είναι ο άντρας που θα σε κερδίσει; «Δεν έχω άγχος να παντρευτώ ούτε να βάλω νυφικό. Έχω βάλει πάρα πολλά, πολλά εκ των οποίων ήταν άβολα. Προς το παρόν δεν βιάζομαι. Καθόλου μάλιστα».

evelyn7

Επιμέλεια-μακιγιάζ: Αντρέας Ζεν

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS