CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣH Βάσω Χατζουλή μάς μιλά για τη συμμετοχή της στο πρότζεκτ «Let’s...

H Βάσω Χατζουλή μάς μιλά για τη συμμετοχή της στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

H Βάσω Χατζουλή, μία από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία της:

Από πού εμπνεύστηκες για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σου;

Ένας ιπποπόταμος ζει μέσα στις λάσπες βρώμικος. Εγώ έφτιαξα ένα ιπποπόταμο κίτρινο και τον τοποθέτησα μέσα στα λουλούδια για να δείξω ότι τα παιδιά που ζουν σε κακές και δύσκολες συνθήκες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Κι αυτό με τη βοήθεια του μαγικού ραβδιού που παίρνουν από το Ίδρυμα Σοφία και την Μαρίνα Σιακόλα η οποία είναι η νεράιδα τους και έχει αλλάξει σημαντικά τη ζωή τους.  Είναι υπέροχο που τα παιδιά στην Αφρική παίρνουν βοήθεια από το Σοφία.

Μπορείς να μας κάνεις μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσέγγισες τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Δημιούργησα ένα όμορφο και χαρούμενο περιβάλλον για τον ιπποπόταμο. Γύρω από αυτόν τοποθέτησα κρινάκια τα οποία σε προκαλούν να τα μυρίσεις. Η μουσική για μένα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στη ζωή μου και γι’ αυτό του έδωσα το όνομα Musica. Ήθελα να ενεργοποιήσω όλες τις αισθήσεις κάποιου που τον βλέπει. Η πρώτη αίσθηση που σου δίνει όταν τον αντικρύζεις είναι ότι είναι ζωντανός σε ένα χαρούμενο περιβάλλον με λουλούδια. Αυτό αντανακλά και το έργο της Μαρίνας Σιακόλα.

Πώς αισθάνεσαι για τη συμμετοχή σου στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για σένα;

Έχω λάβει και άλλες φορές μέρος σε δράσεις του Ιδρύματος Σοφία και είμαι πολύ χαρούμενη για τη συνεργασία μου. Νιώθω ότι βάζω ένα λιθαράκι για να βοηθήσω και εγώ τα παιδιά. Τα παιδιά είναι το μέλλον. Θεωρώ πολύ σημαντική επίσης τη συμβολή των Partners Y&R οι οποίοι κάνουν μια υπέροχη διοργάνωση.

Η Βάσω Σεργίου Χατζουλή γεννήθηκε το 1969 στην Λευκωσία. Παρακολούθησε μαθήματα τέχνης στο εργαστήρι του Μυταρά. Έλαβε μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Από το 2000 και έπειτα είχε κοινή καλλιτεχνική πορεία με τον Χαράλαμπο Σεργίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS