CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ Ελευθερία Ελευθερίου μας συστήνει για πρώτη φορά τις αδερφές της

Η Ελευθερία Ελευθερίου μας συστήνει για πρώτη φορά τις αδερφές της

Για πρώτη φορά και αποκλειστικά η Ελευθερία Ελευθερίου µας συστήνει τις µεγαλύτερες αδερφές της, Μαρία και Σκεύη. Οι τρεις τους αφηγούνται όλα όσα έχουν καλά κρυµµένα στα συρτάρια των παιδικών τους αναµνήσεων και όχι µόνο.

Του Τάσου Ευαγγέλου

 

Με τη Μαρία η Ελευθερία έχει εννέα χρόνια διαφορά και με τη Σκεύη έξι. Μπροστά μου έχω τρία διαφορετικά πρόσωπα, που μου χαρίζουν όμως το ίδιο ζεστό χαμόγελο. Συναντιόμαστε στο λόμπι κεντρικού ξενοδοχείου στη Λευκωσία αμέσως μετά το τέλος της φωτογράφησής τους, ένα βράδυ της περασμένης βδομάδας. Αράζουν στον καναπέ και είναι έτοιμες να μου μιλήσουν για όλα.

Για πρώτη φορά φωτογραφίζεστε μαζί και επίσημα πρώτη φορά Ελευθερία μάς συστήνεις τις αδερφές σου. Πώς αισθάνεστε;
Ελευθερία: Έχω κάνει άπειρες φωτογραφήσεις και έχω δώσει μέχρι σήμερα πολλές συνεντεύξεις, παρόλα αυτά, αυτό που έζησα με τις αδερφές μου σήμερα ήταν κάτι πολύ όμορφο και γλυκό.
Σκεύη: Έζησα όλη αυτή τη διαδικασία που περνούν οι επώνυμοι όταν κάνουν φωτογραφήσεις και δίνουν συνεντεύξεις στα έντυπα. Μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Μαρία: Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, το ζήσαμε και σίγουρα το απολαύσαμε.

Ελευθερία τι θα έλεγες να μας συστήσεις τις αδερφές σου;
Θα αρχίσω από τη Μαρία, με την οποίαν έχουμε εννέα χρόνια διαφορά και είναι η μεγάλη μας αδερφή. Με τη Σκεύη που είναι η μεσαία έχουμε έξι χρόνια διαφορά. Εγώ είμαι η μικρή της οικογένειας (χαμόγελο).

Μαρία ως η μεγάλη αδερφή της οικογένειας θα ήθελα να μας πεις πώς ήταν η Ελευθερία μωρό;
M: Θυμάμαι την Ελευθερία ένα μωρό καραφλό (Γέλιο). Αργότερα όταν πια τα μαλλιά της μεγάλωσαν, τη θυμάμαι μια ζωή με καρέ μαλλί και φράντζα.
Σ: Νομίζω πρέπει να πούμε ότι μικρή δεν φαινόταν καθόλου κοριτσάκι.
Ε: Για να καταλάβεις, η μαμά μου, μου έβαλε σκουλαρίκια από πολύ νωρίς γιατί βαρέθηκε να τη ρωτούν αν είμαι αγόρι (Γέλια).
Μ: Θυμάμαι ότι η αγάπη της για το τραγούδι φάνηκε νωρίς. Πριν καν ξεκινήσει να λέει την Άλφα – Βήτα η Ελευθερία τραγουδούσε.
Ε: Η μαμά μου είχε πει πως πριν καν μιλήσω, πριν καν πω τις πρώτες λέξεις, μουρμούριζα δεν ξέρω και εγώ πώς και γιατί, τραγούδια που έπαιζαν στο ραδιόφωνο.
Μ: Επίσης η Ελευθερία δεν είναι μόνο καλή τραγουδίστρια αλλά και πολύ καλός μίμος κι αυτό το ταλέντο το είχε από μικρή.

Μεγαλώνοντας στην ίδια οικογένεια πώς ήταν η σχέση σας;
Μ: Τη θυμάμαι ένα μωρό πολύ κλειστό στον εαυτό του και ανεξάρτητο, υπό την έννοια ότι δεν είχε ανάγκη να παίζει κάποιος άλλος μαζί της, μόνη της ζούσε σε ένα δικό της κόσμο χωρίς να ενοχλεί ιδιαίτερα κανένα από εμάς. Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις όταν ήμασταν μικρές, μεγαλώνοντας ήρθαμε κοντά οι δύο μας, όταν πια είχε φύγει από το σπίτι για σπουδές.
Σ: Εμείς πάλι, κάναμε πολύ περισσότερα πράγματα μαζί με την Ελευθερία.
Ε: Έχουν απόλυτο δίκαιο σε όλα, όντως ήμουν πολύ ανεξάρτητη από μικρή, είχαμε διαφορά ηλικίας και η κάθε μια είχε τα δικά της ενδιαφέροντα. Δεν τις ενοχλούσα όπως και εκείνες εμένα. Δεν μου άρεσε να ζητώ βοήθεια από κανένα κι αυτό εξακολουθώ να το κάνω μέχρι και σήμερα. Δεν ξέρω, ίσως γεννήθηκα για να είμαι ανεξάρτητη (χαμόγελο).

Σε ποια σημεία ταιριάζετε;
Ε: Η Μαρία και η Σκεύη είναι πολύ διαφορετικές και έρχομαι εγώ κάπου στη μέση για να κρατώ τις ισορροπίες νομίζω.
Σ: Όπως βλέπεις τώρα μπροστά σου τρία διαφορετικά πρόσωπα, έτσι ακριβώς είναι: είμαστε και τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες.
Ε: Θα ήθελα για παράδειγμα να έχω την ηρεμία και την αφοσίωση της Σκεύης, αυτό που βγάζει μέσα στην οικογένειά της, μια γλυκύτατη μαμά. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν θα είμαι και εγώ τόσο καλή μαμά όσο είναι εκείνη με τη δική της οικογένεια. Από τη Μαρία ζηλεύω και πραγματικά θα ήθελα να είχα την ηρεμία με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα στη ζωή της.

Από ποια ηλικία άρχισες να μοιράζεσαι τα προσωπικά σου με τις αδερφές σου;
Ξεκίνησα να μοιράζομαι τα προσωπικά μου από τότε που άρχισε να προβάλλεται η ζωή μου στον κόσμο λόγω δουλειάς, στην ηλικία των 21 ετών. Πέρα από αυτό δεν θυμάμαι ποτέ να τους είχα πει το παραμικρό για τη ζωή μου.

Τι θα λέγατε να πάμε πίσω στο χρόνο και να μου μιλήσετε για τις πιο όμορφές σας αναμνήσεις;
E: Θυμάμαι τις Απόκριες και όλα αυτά τα πάρτι που κάναμε όλη η οικογένεια μαζί. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και πριν χάσουμε τον ξάδερφό μας, θυμάμαι μόνο γλέντια. Γιορτές, γενέθλια κτλ κρατούσαν στην οικογένειά μας τρεις ημέρες. Μουσική, φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Αλήθεια μόνο αυτό θυμάμαι και είναι στα σίγουρα όμορφες αναμνήσεις.
Σ: Θυμάμαι επίσης τις εκδρομές που κάναμε όλη η οικογένεια μαζί, τις βόλτες στον ζωολογικό κήπο, τα γέλια, τα τραγούδια μέσα στο αμάξι απολαμβάνοντας τη διαδρομή.

eleftheria5

Πιστεύατε πως η μικρή σας αδερφή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα έκανε το όνειρό της πραγματικότητα;
Σ: Ήξερα πως μια ημέρα θα έκανε κάτι στον καλλιτεχνικό χώρο και το τραγούδι. Δεν την θυμάμαι άλλωστε να κάνει και κάτι άλλο εκτός από το να τραγουδά. Δεν τη φαντάστηκα ποτέ να είναι πίσω από ένα γραφείο ως γραμματέας κτλ. Γεννήθηκε για να τραγουδά και χαίρομαι που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.
M: Πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω σε εκείνη. Ο Θεός της χάρισε ένα σπάνιο δώρο και πολύ χαίρομαι γι’ αυτό.

Σας ήταν εύκολο ως οικογένεια να διαχειριστείτε κάποια κακόβουλα δημοσιεύματα που αφορούσαν την Ελευθερία;
Σ: Όχι δεν μας επηρέασαν ποτέ, γιατί ξέραμε ποια είναι και τι άνθρωπος είναι. Στην αρχή ίσως κάποια δημοσιεύματα να μας έκαναν να αισθανθούμε λίγο περίεργα. Πλέον το έχουμε συνηθίσει και ξέρουμε πως αυτός ο χώρος τα έχει αυτά.
Μ: Δεν με επηρέασαν ποτέ τα δημοσιεύματα. Ίσως κάποιες φωτογραφήσεις που έγιναν στην αρχή της καριέρας της με εσώρουχα -και όχι τόσο για μένα- αλλά ναι, δεν ήξερα τι αντίκτυπο θα είχαν όλα αυτά στον μπαμπά και τη μαμά. Η αλήθεια είναι πως ένα πρώτο σοκ το είχαν πάθει. Δεν της είχαμε πει όμως ποτέ κάτι γιατί ξέραμε πως όλο αυτό είναι κομμάτι της δουλειάς της.

Ελευθερία, θεωρείς πως υπήρξες προκλητική σε κάποιες φωτογραφήσεις με σκοπό την προώθηση της δουλειάς σου;
Όχι δεν πιστεύω πως υπήρξα προκλητική. Είχα πάντα εμπιστοσύνη στην ομάδα της δισκογραφικής μου εταιρίας. Έχω πίσω μου μια πολύ καλή ομάδα από επαγγελματίες που δεν θα με άφηνε ποτέ εκτεθειμένη.

Τα κακώς κείμενα που έχουν γραφτεί για την προσωπική σου ζωή πώς τα διαχειρίστηκες;
Μου πήρε είναι αλήθεια πολύ καιρό μέχρι να καταφέρω να τα διαχειριστώ. Δεν θέλω να προκαλώ με την προσωπική μου ζωή.

eleftheria6

Παρόλα αυτά στο παρελθόν σχέση σου έγινε πρωτοσέλιδο. Μετάνιωσες γι’ αυτό;
Δεν πρόβαλα ποτέ καμία σχέση μου. Αυτό προέκυψε από απειρία και αμέλεια αν θέλεις. Ήταν πολύ περίεργο και για μένα να ασχολούνται με την προσωπική μου ζωή.

Πριν από καιρό δημοσιεύματα σε ήθελαν να βρίσκεσαι στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας. Πώς τα αντιμετώπισες;
Πέρασα μια περίεργη φάση στη ζωή μου, είχα αδυνατίσει πάρα πολύ και είχα προλάβει κάτι που θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να έχει επιστροφή. Κι αυτό το κατάλαβα στην πορεία της προσπάθειάς μου να τ’ αλλάξω. Υπήρξε ένα διάστημα που είχα αδυνατίσει πάρα πολύ, αντιμετώπιζα μέσα μου διάφορα προβλήματα, κλείστηκα ακόμα πιο πολύ στον εαυτό μου, ένιωθα αδύναμη ψυχικά και σωματικά χωρίς να τρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Πόσο καιρό κράτησε όλο αυτό;
Περίπου έξι μήνες, έβλεπα τον εαυτό μου να πέφτει και όταν πια κατάλαβα πως πρέπει να πατήσω φρένο, έκανα κλικ και ξύπνησα.

 

Όταν πια τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχό σου, ζήτησες βοήθεια;
Όχι δεν είπα τίποτα σε κανένα, ούτε ζήτησα βοήθεια από ειδικό. Όπως μόνη μου έφερα τον εαυτό μου σ’ αυτή την κατάσταση, έτσι και μόνη μου ενημερώθηκα, διάβασα και επανέφερα τον εαυτό μου αλλά και το σώμα μου στα φυσιολογικά του επίπεδα. Όταν πια έγινα καλά με ενόχλησε που διάβαζα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι είμαι χοντρή. Χρειάστηκα έξι μήνες, αφιέρωσα έξι μήνες σε μένα, άφησα πίσω τη δουλειά μου για να δω την Ελευθερία. Δεν το μετάνιωσα στιγμή γιατί όλο αυτό με έκανε ακόμα πιο δυνατή. Θυμώνω με τον εαυτό μου που είχα φτάσει σε σημείο να τρώω όλη μέρα ένα τοστ και είχα και τύψεις που το έκανα. Έχανα κιλά και γινόμουν μέρα με τη μέρα πιο αδύνατη για τη δουλειά μου. Τώρα είμαι καλά, είμαι υγιέστατη. Δεν μπορούμε να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε, εγώ θυμάμαι να πεινούσα και όχι γιατί δεν είχα γεμάτο το ψυγείο με τρόφιμα αλλά γιατί δεν ήθελα να φάω.

Τι μπορεί να σε ρίξει;
Η αποτυχία μπορεί να με ρίξει και αυτό το είχα από μικρή. Ήμουν αθλήτρια και ήθελα να έρχομαι πρώτη. Είμαι ή όλα ή τίποτα.

Και τι σε ανεβάζει;
Το πείσμα και η επιμονή.

eleftheria2

Ερωτεύτηκες δυνατά και παράφορα;
Δεν ξέρω ακόμα και αυτό ισχύει (χαμόγελο) και δεν το λέω για να αποφύγω την ερώτηση. Στα 26 μου χρόνια ναι μεν ερωτεύτηκα, αλλά δεν ξέρω αν ήταν δυνατά και παράφορα. Αυτό θα στο πω όταν θα έχω πολύ περισσότερες εμπειρίες στη ζωή μου.

Αυτό το διάστημα είσαι ερωτευμένη;
Όχι και δεν σου κρύβω πως είναι κάτι που μου λείπει. Νιώθω ότι θέλω να ερωτευτώ και να έχω κάτι όμορφο στη ζωή μου.

Ελευθερία τι καινούριο μας ετοιμάζεις επαγγελματικά;
Τώρα ετοιμάζω ένα εορταστικό mini tour στην Ελλάδα. Μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε και το χριστουγεννιάτικό μου τραγούδι με τίτλο «Κάνε μια ευχή», σε μουσική Claydee και στίχους Ρεβέκκας Ρούσση. Με τον ερχομό του καινούριου χρόνου ετοιμαζόμαστε να κυκλοφορήσει η νέα μου δισκογραφική δουλειά. Παράλληλα συζητώ για νέες συνεργασίες και εμφανίσεις. Επίσης το 2016 θα με βρει να πηγαινοέρχομαι Ελλάδα – Κύπρο μιας και ξεκινώ να κάνω τα πρώτα μου βήματα σε μια άλλη μεγάλη μου αγάπη που είναι η υποκριτική. Θα με δείτε λοιπόν και σε ρόλο ηθοποιού στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 σε Ελλάδα και Κύπρο με τίτλο «Δίδυμα Φεγγάρια».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS