CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ Ντίνη Χριστοφόρου μας μιλά για τις αγαπημένες της συνήθειες

Η Ντίνη Χριστοφόρου μας μιλά για τις αγαπημένες της συνήθειες

Η Κύπρια καλλιτέχνις μοιράζεται μαζί μας στιγμές απ’ την καθημερινότητά της.

Από την Νταϊάνα Αζά

Σε ποια περιοχή έχεις μεγαλώσει; Τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτήν;
Οι γονείς μου κατάγονται από την Αμμόχωστο, εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό. Από μικρή ζω στη Λεμεσό εκτός από τα πέντε χρόνια των σπουδών μου που έμενα στην Αγγλία. Οι ομορφιές της πόλης είναι πολλές, αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η καθημερινή διαδρομή με το αυτοκίνητο κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Με ξεκουράζει και με ηρεμεί.

Ποιο σημείο του νησιού έχεις συνδέσει με τις πιο όμορφές σου αναμνήσεις;
Τη γειτονιά που. Παιδιά τότε, μαζευόμασταν και παίζαμε ανέμελα στα χωράφια, παιχνίδια που τώρα δυστυχώς ακούγονται φανταστικά.

Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή με τα πόδια και ποια με το αυτοκίνητο;
Με τα πόδια είναι στην παλιά πόλη της Λεμεσού. Τα στενά δρομάκια, τα λιγοστά μικρά καφενεία, τα παλιά αρχοντικά σπίτια παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή που φαντάζει όμορφη και ρομαντική. Με το αυτοκίνητο λατρεύω να οδηγώ στον παραλιακό δρόμο έστω και για λίγο κάθε μέρα. Η θέα της θάλασσας με ξεκουράζει από τη ρουτίνα.

Ποιο ταξίδι έχει αποτυπωθεί στη μνήμη σου;
Από τις πόλεις του εξωτερικού, περισσότερη εντύπωση μου έκανε το Άμστερνταμ με τους ποδηλάτες του, το Παρίσι με τα μουσεία του και την αρχιτεκτονική του, η Βενετία με τη μελαγχολική της ομορφιά, το Τολέδο που μοιάζει σαν ζωγραφιά και η Νέα Υόρκη με την πολυκοσμία και το βουητό της.

Σε ποιο μέρος του πλανήτη θα ήθελες να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;
Στη Γαλλία. Την επισκέφτηκα πρώτη φορά όταν ήμουν φοιτήτρια αλλά τώρα βίωνα διαφορετικά την εμπειρία. Θα περπατούσα στα δρομάκια της και στις πλατείες της, θα δοκίμαζα ποιοτικό φαγητό και καλό κρασί. Επίσης, θα επισκεπτόμουν συγγενείς μου που μένουν σε ένα μικρό και γραφικό χωριό στη Βουργουνδία. Μου αρέσει πολύ να μαθαίνω πώς ζούνε οι άνθρωποι σε άλλα μέρη, τι είναι σημαντικό για αυτούς και πως είναι η καθημερινότητά τους. Κάπως έτσι ξεκίνησα να ζωγραφίζω τοπία με σπιτάκια όταν ετοίμαζα την πρώτη ατομική μου έκθεση το 2001.

Ποιο βιβλίο διαβάζεις; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;
Κατά διαστήματα διαβάζω διαφορετικά είδη βιβλίων ανάλογα με τη διάθεση μου και την ώρα της ημέρας. Τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρομαι κυρίως για πιο πνευματικά θέματα, όπως τα «At your command» και «Feeling is the secret» του Neville Goddard, που εξηγούν τη δύναμη της σκέψης μας και πώς αυτή επηρεάζει την καθημερινότητά μας.

Ποιο είναι το επόμενο στη λίστα σου;
Life of Pi του Yann Martel.

Ποια ταινία είδες τελευταία;
Η ταινία που είδα τελευταία και είναι μία από τις αγαπημένες μου, είναι μια παλιά ταινία το Amadeus του 1984 που παρουσιάζει τη ζωή του μεγάλου συνθέτη Μότσαρτ βασισμένη στην νουβέλα του Peter Shasser. Εντυπωσιακή και διαχρονική ταινία γεμάτη από υπέροχη μουσική, χρώμα και εξαιρετικές ερμηνείες.

Ποιο τραγούδι ακούς πιο συχνά αυτές τις μέρες;
Πρόσφατα ένα άτομο που αγαπώ πολύ μού μίλησε για τους Belle and Sebastian, ένα Σκωτσέζικο συγκρότημα απο το 1996 και εντυπωσιάστηκα από τη μουσική τους. Από τότε τα περισσότερα από τα τραγούδια τους είναι στη λίστα των αγαπημένων μου τραγουδιών που ακούω πολύ συχνά.

Πού απολαμβάνεις περισσότερο τον πρωινό καφέ σου;
Τον πρωινό μου καφέ τον απολαμβάνω κάθε πρωί στην βεράντα του σπιτιού μου έστω και αν έχω μόνο λίγα λεπτά στη διάθεση μου.

Ποια είναι η πιο όμορφη αυλή στην πόλη σου;
Η πιο όμορφη αυλή στην πόλη είναι η αυλή αγαπημένου μου ατόμου που μένει σε παλιό αρχοντικό σπίτι στην παλιά πόλη. Είναι μια πανέμορφη αυλή περιτριγυρισμένη από ζεστά χρώματα και πολύ πράσινο.

Αν η ζωή σου αυτή την περίοδο ήταν κινηματογραφική ταινία (ή βιβλίο), τι τίτλο θα της έδινες;
«Άκουγε τη ψυχή σου». Μόνο μέσα από τον καθημερινό εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας μαθαίνουμε τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Αυτή και μόνο αυτή η φωνή έχει σημασία. Όλα τα υπόλοιπα απλά ακολουθούν.

Info: Facebook: artbydinichristoforou/ Instagram: artbydinichristoforou

Περιοδικό “Go”, τεύχος 142.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS