CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΚώστας Λεφάκης: Από το 2020 μέχρι το 2024 διανύουμε μια σκληρή περίοδο

Κώστας Λεφάκης: Από το 2020 μέχρι το 2024 διανύουμε μια σκληρή περίοδο

Τον Δεκέμβριο του 2019 όταν τον είχα ρωτήσει «ποια ζώδια θα ευνοηθούν το 2020;», μου απάντησε με βεβαιότητα «κανένα!» – γνωρίζοντας. Ο «“πατέρας” της αστρολογίας στην Ελλάδα» εδώ και 40 περίπου χρόνια, επανέρχεται στην καθιερωμένη μας συνέντευξη, από το «μαντείο» του στην Καστέλλα, με τη σιγουριά της επιβεβαίωσης των προβλέψεών του για το μέλλον.

Από τον Γιάννη Χατζηγεωργίου

Τι θα γίνει με τον κορωνοϊό – αυτό που απασχολεί όλο τον κόσμο;
Από το 2020 μέχρι το 2023 ο κορωνοϊός θα είναι ένα project. Και επειδή είναι Κρόνιο και Πλουτώνιο, έχει διάρκεια έως τέσσερα χρόνια, σαν ουρά.

Δεν θα απαλλαγούμε, δηλαδή, από την πανδημία, τον Ιανουάριο, με την επικείμενη διανομή των εμβολίων;
Θεωρώ πως θα ‘χουμε συνέχεια. Δεν πιστεύω πως αυτό θα τελειώσει τόσο γρήγορα, ό,τι κι αν γίνει. Διότι, για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Ουρανός είναι στον Ταύρο σε πτώση και θα διατηρηθεί ένα τετράγωνο με τον Κρόνο που θα διέρχεται του Υδροχόου. Το 2021 και το 2022 θα έχουμε μεμονωμένες αντιδράσεις και αντιστάσεις κοινωνικών ομάδων ενώ, λόγω των εκλείψεων στον Τοξότη και στους Διδύμους, περιορισμό ταξιδιών, μετακινήσεων, τουρισμού, καταναλωτισμού, εμπορικών συναλλαγών. Θα περάσουμε πια στο τρίτο στάδιο της παγκοσμιοποίησης. Η άποψή μου είναι πως ο κόσμος, για μία τριετία, θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί στον περιορισμό. Αλλάζουν οι κοινωνικές δομές. Το πιο κοντινό σημείο ανάκαμψης είναι η άνοιξη του 2023. Δεν θα πεθάνουμε, δεν λέω αυτό, ούτε ότι θα είναι τα κρούσματα ανεξέλεγκτα – δεν ζούμε τη βουβωνική πανώλη του 1818 που οι άνθρωποι περπατούσαν στον δρόμο πατώντας σε πτώματα νεκρών. Για να στο πω πιο λαϊκά: Δεν θα τρέξουμε για τσιφτετέλια στα νησιά, ούτε θα πάμε αγκαλιά με μοντελάκια σε παραλίες για beach party. Αλλάζει ο τρόπος ζωής μας! Κι όσοι το καταλάβουν και το αποδεχτούν αυτό, αυτοί θα επιβιώσουν.

Επομένως, είστε απαισιόδοξος για τα επόμενα δύο χρόνια;
Δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαι ρεαλιστής. Από το 2020 μέχρι και το 2024 διανύουμε μία μεταβατική, σκληρή περίοδο, στην οποία πρέπει να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε: Περιορισμός στα πάντα! Ένα θα σου πω: Αυτή τη φορά θα φτωχύνουν πολλοί πλούσιοι άνθρωποι.

Και μετά το 2024 τι θα γίνει;
Θα αλλάξουν πολλά. Πολλά. Θα γίνει μία ανατροπή – ανατροπή των παγκοσμιοποιητών. Θα ξεκινήσει το 2023 και θα φανεί το 2024 ή το 2025 το αργότερο. Γιατί, καμία εξουσία δεν κρατάει για πάντα· κάθε εξουσία τρέφει μέσα στον κόρφο της τη δύναμη εκείνη που θα την καταστρέψει. Εδώ είμαστε, να τα ξαναπούμε αυτά. Καταλήγοντας: Από το 2021 μέχρι και το 2024 θα ζήσουμε μία κρίσιμη τετραετία για όλο τον πλανήτη, αντίστοιχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς να ακούμε όπλα και οβίδες.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τι προβλέπετε να συμβεί στο μέλλον;
Πιστεύω πως δεν θα γίνει σύρραξη. Είναι κάτι fake αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει. Είναι θέμα και της λογικής: Δεν πιστεύω πως θα γίνει πόλεμος, διότι αν γίνει πόλεμος θα παγώσουν τα δάνεια. Δεν είναι στο πλάνο αυτό. Αλλά, η ασάφεια και η αστάθεια θα συνεχιστούν. Ίσως συμβεί κάτι μεταξύ 2024 και 2025, για μερικούς μήνες, κάτι σαν ναυμαχία με επίκεντρο το Αιγαίο. Θα τολμήσω να σου πω κάτι: Όπως το 1945 έγινε η Γιάλτα, το 2025 θα ξαναμοιραστεί ο κόσμος και, από εκεί κι έπειτα, θα υπάρξει ομαλότητα γενικότερα στον κόσμο.

Σε σχέση με την Κύπρο, τι προβλέπετε;
Η Κύπρος θα παραμείνει έτσι όπως είναι τώρα, μέχρι το 2025 που θα αλλάξουν πολλά στον πλανήτη, γενικότερα. Όλα θα κριθούν, βέβαια, από τις εξελίξεις. Η Κύπρος πάντως -και στο λέω κάθε φορά αυτό- σε σχέση με την Ελλάδα, έχει λιγότερο κίνδυνο, είναι περισσότερο προστατευμένη, έχει περισσότερη ελευθερία κίνησης.

Γενικά, πώς βλέπετε το 2021;
Θα έλεγα πως θα είναι λιγότερο πιεστικό από το 2020. Λιγότερο Κρόνιο. Θα γίνει πιο ξεκάθαρο ποιοι είναι εναντίον ποιων. Το κλίμα του 2021 ορίζεται από την απόλυτη, στενή προσέγγιση -σύνοδο- του Δία με τον Κρόνο, που πραγματοποιείται στις 21/12/2020, στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου. Ένας ίδιος κύκλος είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1960, με την απόλυτη σύνοδο των Δία-Κρόνου στην 26η του Αιγόκερω. Είναι προφανές ότι οι προβληματισμοί της ανθρωπότητας της περιόδου εκείνης και οι λύσεις που δόθηκαν τότε -ή δεν δόθηκαν!- μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Να τολμήσω να ρωτήσω αν το 2021 θα υπάρξει εύνοια σε κάποια ζώδια;
Ευνοούνται μόνο -κατά περιόδους- οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί, και ανακουφίζονται οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι.

Info: Για επικοινωνία με τον κ. Λεφάκη: lefakis-universe.gr, @lefakis, τηλ: 0030-2104110272.

Περιοδικό “Down Town”, τεύχος 726.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS