ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΛευκή Σαββίδου: «Για πολλούς, η ζωή τώρα ξεκινά»

Λευκή Σαββίδου: «Για πολλούς, η ζωή τώρα ξεκινά»

Η Κύπρια εικαστικός και tattoo artist δημιούργησε στο Facebook το «COVID-19: The 45-DayChallenge», με σκοπό να ενθαρρύνει τον κόσμο να παραμείνει δραστήριος τις μέρες του εγκλεισμού του. Ούτε που περνούσε εκείνη τη στιγμή απ’ το μυαλό της πως η ομάδα της θα εξελισσόταν σε μια μικρή κοινότητα, με μέλη από 26 χώρες!

Από την Νταϊάνα Αζά

Φωτο: Μιχάλης Κυπριανού

Πώς βίωσες εσύ την πρώτη μέρα του εγκλεισμού σου;

Όπως μια συνηθισμένη μέρα. Την πρώτη μέρα, δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς τις επιπτώσεις της νέας πραγματικότητας. Ως εικαστικός, η καθημερινότητά μου δεν διαφέρει και πάρα πολύ από τον εγκλεισμό. Η ζωή μου στο στούντιο, στην κουζίνα και στην αυλή μου συνεχίζεται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Έχω δημιουργήσει, όμως, ένα TO-DO list, το οποίο με βοηθάει να παραμένω δραστήρια και σώφρων. Για παράδειγμα, καθημερινή γυμναστική, διάβασμα βιβλίων, πειραματισμός με καινούριες δραστηριότητες και εγγραφή σε online μαθήματα.

Τι σου λείπει περισσότερο από την προηγούμενη ρουτίνα σου;

Δεν μπορώ να βλέπω τους φίλους μου κι αυτό είναι μεγάλο πλήγμα. Έχω σταματήσει να δουλεύω με τα τατουάζ. Η έξοδος στο μπαρ για ένα απογευματινό ποτό, έχει ακυρωθεί.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας της ομάδας στο Facebook «COVID-19 THE 45-DAY CHALLENGE»;

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την αναστολή εργασιών και δραστηριοτήτων μέχρι τις 30 Απριλίου, δεν πανικοβλήθηκα – η μοναχικότητα είναι για εμένα τρόπος ζωής. Ήμουν σίγουρη, ότι ο κόσμος, πλέον καθηλωμένος στο σπίτι, θα χρειαζόταν ενθάρρυνση και κάποιου είδους απασχόληση για να παραμείνει δραστήριος. Έτσι, αποφάσισα να πάρω την πρωτοβουλία να δημιουργήσω αυτό το group και να μοιραστώ μαζί τους, αυτό που γνωρίζω καλά.

Πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε στην πορεία;

Ξεκίνησε από ένα μικρό group ατόμων και πλέον έχει εξελιχθεί σε μια μικρή κοινότητα με, μέχρι στιγμής, πάνω από 1000 μέλη από 26 χώρες. Το group είναι ανοιχτό για όλους!

Ένας από τους κανόνες του group είναι ο κόσμος να μη μοιράζεται ειδήσεις που να αφορούν τον ιό. Η υπερ-πληροφόρηση μάς κάνει κακό;

Σε καταστάσεις όπως αυτή της πανδημίας, απαιτείται προσπάθεια για να αποφύγει κανείς τα media, αφού μας κατακλύζουν από παντού. Δεν χρειάζεται να μοιραζόμαστε και σε αυτό το group ειδήσεις. Τα newsfeed όλων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο ξεχειλίζουν με ειδήσεις για τον κορωνοϊό. Η ενημέρωση είναι αναγκαία, όμως, η υπερπληροφόρηση προκαλεί πανικό και επιβαρύνει την ψυχική υγεία. Ένας από τους στόχους της ομάδας είναι να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να προσφέρουμε και πώς μπορούμε να δράσουμε για να καταπολεμήσουμε την κατάσταση με τρόπους απασχόλησης και χιούμορ, παραμένοντας στο σπίτι. Το group είναι ένας χώρος στον οποίο πάμε για να κάνουμε διάλειμμα απ’ όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Τι θέλουν οι περισσότεροι χρήστες να μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη;

Ο καθένας συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί. Έχουμε άτομα για παράδειγμα που ενδιαφέρονται για τον εθελοντισμό, άλλα που προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα γλωσσών, εκγύμνασης, ενώ πολλοί προσφέρουν συμβουλές για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό τον χρόνο που μας προσφέρεται. Εισηγήσεις για συνταγές, βιβλία, ταινίες, μουσική, κηπουρική και άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, η συνταγή για το ψήσιμο ψωμιού, έχει γίνει viral στο group, με πολλά μέλη να στέλνουν φωτογραφίες από το ψωμί τους… Και αυτά είναι μόνο η αρχή!

Ποιες νομίζεις πως είναι οι παρενέργειες της απομόνωσης που βιώνουμε αυτό το διάστημα;

Ο χρόνος αυτός στον εγκλεισμό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, την οποία θα ήταν καλό να εκμεταλλευτούμε. Η ζωή, λένε, συνεχίζεται αλλά πιστεύω πως η ζωή για πολλούς τώρα ξεκινά. Πολύς κόσμος ζει τη ζωή του σε αυτόματο πιλότο. Τώρα που οι ταχύτητες αλλάζουν και μειώνονται μπορούμε όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να αναθεωρήσουμε και να ανασχηματίσουμε την πραγματικότητα την οποία ο καθένας μας θέλει να βιώνει. Στόχος, ίσως, είναι να βγούμε όλοι πιο συνειδητοποιημένοι μέσα από αυτό. Να βγούμε από τα σπίτια μας ως μια νέα αναβαθμισμένη εκδοχή του εαυτού μας.       

Τι θα συμβούλευες τον εαυτό σου να κάνει, πριν όλα αλλάξουν;

Τα πράγματα έχουν αρχίσει ήδη και αλλάζουν. Η συμβουλή μου σε όλους… Take advantage of the opportunity!

INFO: Βρες την ομάδα στο facebook.com/groups/covid19the45daychallenge. Περισσότερα για τη Λευκή στην ιστοσελίδα www.lefkisavvidou.com και στο Instagram @leboob17 και @casa_leboob.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS