CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρία Κορτζιά: «Σε έναν μήνα και κάτι αλλάζει όλη μου η ζωή»

Μαρία Κορτζιά: «Σε έναν μήνα και κάτι αλλάζει όλη μου η ζωή»

 

 

Στο ημερολόγιό της είναι γραμμένο ότι μέχρι τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει προλάβει να τσεκάρει: τον πρώτο της τοκετό, μία μεγάλη μετακόμιση σε ένα καινούριο διαμέρισμα, μία νέα συλλογή κοσμημάτων και γύρω στις 30 ραδιοφωνικές εκπομπές. Μαρία Κορτζιά, έχεις συνειδητοποιήσει ότι ζεις την καλύτερη περίοδο της ζωής σου;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

Αν η ζωή σου αυτή την περίοδο ήταν συναίσθημα, με ποια λέξη θα την περίγραφες;

Με την ανυπομονησία. Η εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση εντελώς πρωτόγνωρη για μένα και η αλήθεια είναι ότι μου προκαλεί τεράστια αγωνία, τόσο εμένα όσο και στον Πιέρο και στις οικογένειές μας. Θέλουμε όλοι να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας το μωρό και περιμένουμε πώς και πώς για αυτή τη μέρα.

Η οποία, πότε υπολογίζετε ότι θα είναι;

Στις αρχές Δεκεμβρίου, όμως δεν θα ήθελα ακόμα να ανακοινώσω την ακριβή ημερομηνία. Το μόνο που θέλω, για την ώρα, είναι να πάνε όλα όπως τα υπολογίζουμε και να έχουμε σύντομα το μωρό μαζί μας.

Συναισθηματικά έχεις καταφέρει να αποστασιοποιηθείς από τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό; Σε αγχώνει η όλη κατάσταση;

Όχι, δεν την έχω αφήσει να με επηρεάσει αλλά αντίθετα προσπαθώ να είμαι πολύ θετική. Το μόνο που μου προκαλεί ένα είδος στεναχώριας είναι το γεγονός ότι δεν θα μπορώ να έχω τους δικούς μου μαζί μου στην κλινική την ημέρα του τοκετού και ότι θα δουν το μωρό όταν πλέον θα πάμε στο σπίτι μας. Από την άλλη, αυτό που με παρηγορεί και που μου δίνει δύναμη, είναι ότι θα έχω τουλάχιστον κοντά μου τον Πιέρο. Είναι αρκετά περίεργη η κατάσταση που ζούμε και ειδικά για εμάς τις γυναίκες, που περιμένουμε να γεννήσουμε, όμως δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να με αγχώσει ή να με ρίξει ψυχολογικά. Αν με αγχώνει κάτι, αυτό είναι η ίδια η διαδικασία του τοκετού, το αν θα σπάσουν ή όχι τα νερά, το αν θα είναι το μωρό καλά κτλ. Θέλω να ξέρω ότι όλο αυτό τελείωσε και ότι όλα έχουν πάει καλά.

Θα επιδιώξεις έναν φυσιολογικό τοκετό;

Εννοείται θα επιδιώξω, γιατί το θέλω πάρα πολύ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να καταφέρω να γεννήσω φυσιολογικά, αν και είναι κάτι που δεν έχουμε συζητήσει ακόμα με τον γιατρό μου.

Τι αλλαγές υπολογίζεις ότι θα φέρει στη ζωή σας αυτό το παιδί;

Τεράστιες αλλαγές, γιατί όπως βλέπω και από άλλους γονείς, πλέον προτεραιότητά σου γίνεται το μωρό σου. Σκέφτεσαι τα πάντα και προγραμματίζεις τη ζωή σου με βάση τις ανάγκες του, ειδικά στις αρχές. Τώρα που το σκέφτομαι, σε έναν μήνα και κάτι αλλάζει όλη μου η ζωή. Και δεν φαντάζεσαι πόσο το χαίρομαι. Νιώθω ότι ζω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου, που δεν θέλω να τελειώσει ποτέ.

Νιώθεις περισσότερη ασφάλεια να περνάς αυτήν την περίοδο της ζωής σου στην Κύπρο ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα έχεις τον Πιέρο μακριά σου;

Την εγκυμοσύνη μου τη φανταζόμουν έτσι κι αλλιώς στην Κύπρο, διότι ήθελα να έχω κοντά μου τον γιατρό μου, που ξέρει όλο το ιστορικό μου. Αυτό που ανατράπηκε, ήταν το δεδομένο που είχα, ότι μετά τον τοκετό θα πήγαινα μαζί με το μωρό στην Κοπεγχάγη. Τώρα θα πρέπει να πάμε σε μια άλλη χώρα, την οποία εγώ δεν πρόλαβα να δω ποτέ, διότι η μεταγραφή του Πιέρου στο Καζακστάν συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης μου.

Ήσουν, δηλαδή, μόνη σου στην Κύπρο, όταν έμαθες ότι είσαι έγκυος;

Ναι. Για να καταλάβεις, στον Πιέρο το ανακοίνωσα μέσω Facetime, παρόλο που ήμασταν και οι δύο προετοιμασμένοι, λόγω των συμπτωμάτων που είχα.

Τώρα ποιους ανθρώπους έχεις δίπλα σου;

Έχω αρκετούς ανθρώπους, όπως είναι οι γονείς μας και οι φίλες μου, παρόλο που λόγω του κορωνοϊού πλέον είναι λίγο δύσκολο να κάνουμε συχνές επισκέψεις ο ένας στο σπίτι του άλλου. Το θετικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα πλέον έρχεται πολύ συχνά ο Πιέρος στην Κύπρο, αλλά ακόμα και όταν δεν είναι δίπλα μου, είμαστε σε πάρα πολύ συχνή επικοινωνία.

Μόνη σου νιώθεις αυτό το διάστημα;

Αρκετές φορές, όμως δεν θέλω να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου. Κάθε φορά που νιώθω μόνη μου, θυμάμαι ότι ο Πιέρος είναι σε μια ξένη χώρα χωρίς κανέναν μαζί του, ενώ εγώ έχω τουλάχιστον την οικογένειά μου. Είναι η πρώτη φορά που μένουμε για τόσο μεγάλο διάστημα μακριά ο ένας από τον άλλο και αυτό που μου δίνει παρηγοριά σε όλο αυτό είναι η σκέψη ότι σύντομα θα είμαστε στο νέο μας σπίτι μαζί οι τρεις μας.

Έχει εκδηλώσει υπερπροστατευτικές συμπεριφορές αυτό το διάστημα;

Όχι, δεν είναι καθόλου έτσι. Θα με ρωτήσει, βέβαια, δυο – τρεις φορές αν έφαγα, ή θα μου πει, για παράδειγμα, «πρόσεχε στον δρόμο, φόρα τη μάσκα σου», αλλά γενικά μου έχει εμπιστοσύνη ότι ξέρω τι κάνω. Ποτέ δεν ήταν πιεστικός ο Πιέρος.

Ποιο ήταν το πιο συγκινητικό πράγμα που σου είπε από την άλλη άκρη του τηλεφώνου αυτό το διάστημα;

Μου λέει διάφορα κατά καιρούς. Όταν τηλεφωνιόμαστε, τυχαίνει πολύ συχνά να είμαστε και οι δύο μας σε δύσκολες φάσεις, όμως εκείνος πάντα βρίσκει τον τρόπο να μου δίνει θάρρος και να μου λέει ότι θα γεννηθεί το μωρό, ότι θα είμαστε ξανά μαζί και ότι όλα θα είναι πολύ πιο ωραία από πριν. Την προτελευταία φορά που έπρεπε να φύγει πηγαίνοντάς τον στο αεροδρόμιο τόσο πολύ με πείραξε, που δεν άντεξα και έβαλα τα κλάματα για αρκετή ώρα μετά.

Με τον Πιέρο είστε μαζί εδώ και μια δεκαετία. Το φανταζόσουν, όταν γνωριζόσασταν, ότι θα γινόταν κάποτε ο πατέρας των παιδιών σου;

Σίγουρα όχι, γιατί νομίζω δεν είναι κάτι που μπορείς να το ξέρεις από τον πρώτο χρόνο μιας σχέσης. Όσο περνούσαν τα χρόνια και ο ένας πλέον γινόταν κομμάτι του άλλου, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε και οι δύο ότι σε κάποια φάση θα θέλαμε να φτιάξουμε οικογένεια.

Σήμερα γιατί αγαπάς τον Πιέρο;

Για όλα. Γιατί είναι προστατευτικός, γιατί σέβεται τους ανθρώπους που έχει δίπλα του, γιατί ξέρει να αγαπά. Νιώθω ότι θα είναι πολύ καλός πατέρας και νομίζω ότι αυτό το μωρό θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά ως ζευγάρι, όπως και η μετακόμισή μας σε ένα καινούριο διαμέρισμα που θα γίνει σε λίγες μέρες. Όπως αντιλαμβάνεσαι, εκτός από τα θέματα της εγκυμοσύνης, έχω και μια μετακόμιση που τρέχω αυτόν τον καιρό.

Όπως και μια εκπομπή στο ραδιόφωνο. Αλήθεια, τι απολαμβάνεις σ’ αυτό;

Όλη τη διαδικασία, από την ώρα που θα φτάσω στο στούντιο, μέχρι την ώρα που θα πέσει το σήμα τέλους. Το ραδιόφωνο είναι κάτι που με ξεκουράζει και που με κάνει να νιώθω πολύ καλά. Απολαμβάνω πολύ την επικοινωνία που έχω με τον κόσμο, όπως και την καθημερινότητα με τους συνεργάτες μου στον Kiss Fm. Περνούμε πάρα πολύ όμορφα και δεν θέλω από τώρα να κλειστώ στο σπίτι, παρόλο που ξέρω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνω και αυτό.

Η τηλεόραση, από όπου σε γνωρίσαμε, σου λείπει σήμερα;

Πάρα πολύ, αλλά ευτυχώς έχω το ραδιόφωνο και νιώθω ότι διατηρώ την επικοινωνία με τον κόσμο.

Θα το σκεφτόσουν να επιστρέψεις κάποια στιγμή;

Προς το παρόν δεν το έχω στο μυαλό μου, γιατί προτεραιότητα έχει το να είμαι στη χώρα που βρίσκεται ο Πιέρος, μαζί με εκείνον και το μωρό μας. Όταν με το καλό επιστρέψουμε κάποια στιγμή στην Κύπρο, σίγουρα θα το κυνηγήσω.

Επαγγελματικά με τι άλλο καταπιάνεσαι;

Με το blog μου, όπου γράφω όσο πιο συχνά μπορώ, με την προετοιμασία της τρίτης μου συλλογής κοσμημάτων σε συνεργασία με το χρυσοχοείο Λάζαρος Ευθυμίου και φυσικά με τα social media, κάτι που θα πρέπει να το αφήσω και εκείνο για λίγο στην άκρη κάποια στιγμή, γιατί με το μωρό θα είναι δύσκολο να κάνω φωτογραφίσεις και να προωθώ προϊόντα, όπως έκανα μέχρι τώρα.

Αυτή την περίοδο τι θέλεις να βλέπουν οι ακόλουθοί σου;

Προσπαθώ σε όλο αυτό που ζούμε, να φωτίζω τις θετικές στιγμές, παρόλο που δεν θέλω να ζω στον δικό μου κόσμο και να αγνοώ τις καταστάσεις. Προσπαθώ, και πάντα το έκανα, να ανεβάζω τις όμορφες στιγμές μου και να επικοινωνώ όσο μπορώ με τον κόσμο, όπως με τα μηνύματα που λαμβάνω τελευταία από διάφορες γυναίκες, οι οποίες μου στέλνουν συμβουλές για την εγκυμοσύνη μου, αλλά και τι να προσέξω στη διατροφή μου.

Η διατροφή σου σε απασχολεί αυτήν την περίοδο;

Ειλικρινά καθόλου. Ειδικά στις αρχές της εγκυμοσύνης έτρωγα κυριολεκτικά τα πάντα, με αποτέλεσμα να βάλω αρκετά κιλά, αλλά νομίζω ότι το τελευταίο διάστημα έχω σταθεροποιηθεί. Γενικότερα στη ζωή μου δεν με απασχόλησε ποτέ το να κάνω δίαιτα, όπως ούτε έκανα ποτέ καμιά υπερπροσπάθεια να ακολουθήσω κάποια εξαντλητική διατροφή. Πλέον όποτε πάω να σκεφτώ ότι έβαλα κιλά, λέω αμέσως στον εαυτό μου «Χαλάλι του μωρού. Όσα χάσω, έχασα».

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις για σένα αμέσως μετά τη γέννηση του μικρού Σοφοκλή;

Για μένα; Ειλικρινά δεν το έχω σκεφτεί καθόλου αυτό. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πότε θα πάρω το μωρό και να φύγουμε, να πάμε στον Πιέρο.

Πώς ξέρεις ότι όλα θα πάνε καλά;

Δεν το ξέρω. Θέλω να πάνε όλα καλά. Θέλω να σκέφτομαι θετικά. Να λέω ότι θα έρθει το κάθε πράγμα στην ώρα του και ότι θα τα καταφέρω. Έτσι θέλω να λέω. Μόνο να έρθει υγιέστατο το μωρό μας και θα γίνουν όλα.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS