CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΟ Χαράλαμπος Σεργίου μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s...

Ο Χαράλαμπος Σεργίου μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Ο Χαράλαμπος Σεργίου, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία του:

Από πού εμπνεύστηκες για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σου;

Ο ιπποπόταμος μου περιγράφει μία σκηνή προετοιμασίας για γάμο από το έργο του Terence, “The woman of Andros”, μια κωμωδία βασισμένη στο έργο του αρχαίου Έλληνα δραματουργού Μένανδρου (342-291 π.Χ.).

 

Μπορείς να μας κάνεις μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσέγγισες τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Η δουλειά μου είναι βασισμένη στη μελέτη και τα χρώματα που προτάθηκαν από τον κύριο Glyn Hughes για το πιο πάνω έργο στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Ο Hughes εξέφρασε έντονα το ενδιαφέρον του να δημιουργήσει ένα σκηνικό για το θεατρικό έργο αλλά ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να το πράξει. Αρπάζω την ευκαιρία και εκτελώ τις σκέψεις του. Ο ιπποπόταμός αυτός ως βάση έκφρασης, είναι εμπνευσμένος από τα λιοντάρια που φιλοτέχνησαν διάφοροι καλλιτέχνες και διακόσμησαν κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’80 την πόλη της Ζυρίχης όπου τότε έτυχε να βρίσκομαι εκεί. Ο ιπποπόταμός μου, μεταφέρει την ιδέα της κινητής θεατρικής σκηνής και φέρει τη σφραγίδα του Ιδρύματος του Glyn Hughes.

Πώς αισθάνεσαι για τη συμμετοχή σου στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για σένα;

Αισθάνομαι πολύ όμορφα για τη συμμετοχή μου σε αυτό το πρότζεκτ γιατί τα λεφτά που θα πάρουμε από το αποτέλεσμα θα δοθούν σε άτομα που τα χρειάζονται. Οι ιπποπόταμοι, ο δικός μου και της Βάσως φιλοξενήθηκαν για μια μικρή περίοδο στον κήπο του σπιτιού μας. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό διότι τα παιδιά μας ένιωσαν την ουσία της διαδικασίας. Εξάλλου ο ιπποπόταμος μου ονομάζεται Charinus (χαρακτήρας από το θεατρικό έργο του Terence) που σημαίνει ότι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο πρέπει να ξεκινά από το σπίτι.

Ο Χαράλαμπος Σεργίου γεννήθηκε το 1964 στη Λευκωσία. Σπούδασε τέχνη και εμβρυολογία στο Λονδίνο. Έλαβε μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Από το 2000 και έπειτα είχε κοινή καλλιτεχνική πορεία με τη Βάσω Χατζουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS