CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΣοφία Παυλίδου: Ποτέ δεν απαίτησα καμία “συγγνώμη”!

Σοφία Παυλίδου: Ποτέ δεν απαίτησα καμία “συγγνώμη”!

Η γνωστή ηθοποιός μιλάει για τη ζωή της σήμερα, και όλα αυτά που την έχουν αλλάξει: Το θέατρο που λατρεύει, τη σχέση που έχει με τους δυο γιους της, τη ζωή που μοιράστηκε με τον Χρήστο Φερεντίνο, το περιστατικό με τον Μάνο Παπαγιάννη που έχει πάρει τη δικαστική οδό, και βάζει τα πράγματα στη θέση τους για όλα τα σενάρια που τη θέλουν σε νέα σχέση.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη

Τη συναντώ στο θέατρο «Ριάλτο». Σε μία ώρα πρέπει να είναι στη σκηνή, για το υπερεπιτυχημένο πια «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Όσο βαφόταν, είπαμε να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας. Της αναφέρω απ’ την αρχή, πως τη βλέπω να χαμογελάει πιο συχνά σε σχέση με άλλες φορές που την έχω δει. Τα μάτια της λάμπουν! «Κάναμε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα και, πρέπει να σου πω, ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα, βάλαμε έξτρα καρέκλες για τον κόσμο! Τεράστια επιτυχία, η οποία συνεχίζεται για 11η χρονιά!», μου λέει και τη ρωτώ αν έχει κοινά στοιχεία με τον ρόλο που υποδύεται, τη Γιάννα. «Εγώ κάνω μία δημοσιογράφο, αρχισυντάκτρια της εκπομπής του Νίκου Μουτσινά! Είναι μία έξυπνη και δυναμική γυναίκα. Από τη μία, δεν είμαι δημοσιογράφος κι από την άλλη, ναι, έχω δυναμισμό και στη ζωή μου. Όσο για το “έξυπνη”, άσε να το πει κάποιος άλλος για μένα… Η Γιάννα απέρριψε τον σύντροφο που είχε, γιατί δεν τον ήθελε ο πατέρας της, ο οποίος της κατέστρεψε τη ζωή. Εγώ είχα πάντα έναν πολύ δημοκρατικό πατέρα».

Ποτέ δεν ήταν παρεμβατικοί οι γονείς σου μαζί σου;
Όχι, όχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έβαλα ποτέ τους γονείς μου μέσα στη ζωή μου. Ακόμη κι όταν πέρασα στο Κρατικό, πρώτα βγήκαν τα αποτελέσματα κι έπειτα τους το ανακοίνωσα. Πάντα τους έφερνα προ τετελεσμένων γεγονότων, αλλά δεν είχαν και παρεμβατικές τάσεις. Ανέκαθεν ήμουν ανεξάρτητο και δυναμικό παιδί. Έφυγα από το σπίτι μου στα 18 μου χρόνια.

Δεν αντέδρασαν οι γονείς σου;
Σαφώς και αντέδρασαν, δεν τους άρεσε καθόλου αυτή μου η απόφαση – και ειδικά σε αυτή την ηλικία που την πήρα. Αλλά τι να κάνουν κιόλας; Έβγαζα τα δικά μου χρήματα, δούλευα και σέρβις μία περίοδο, ήμουν οικονομικά αποκομμένη από τους δικούς μου. Δεν ήθελα να ζητάω! Οπότε, πήρα την απόφαση να φύγω από το σπίτι. Τους αγαπώ, τους λατρεύω, τους σέβομαι πολύ, όμως, εγώ πήρα αποφάσεις μικρή για τη δική μου ζωή. Δεν θυμάμαι ποτέ, άλλωστε, να υπήρξα «το κορίτσι της μαμάς και του μπαμπά». Απεναντίας! Υπάρχουν, μάλιστα, γεγονότα στη ζωή μου που δεν τους τα έχω πει ποτέ, για να μην τους πικράνω. Προτιμώ να τα λέω στην άλλη μου οικογένεια, τους φίλους μου, που είναι πάντα εκεί. Δεν θέλω να επιβαρύνω τους γονείς μου. Θέλω να είναι προστατευμένοι.

Επομένως, ήσουν «δύσκολο» παιδί. Έτσι δεν είναι;
Ε, όχι. Ήμουν εύκολο παιδί. Να σκεφτείς, όταν ήμουν πολύ μικρή δεν ακουγόμουν καν. Ερχόντουσαν από πάνω μου για να δουν αν αναπνέω ή έχω πάθει κάτι. Μεγαλώνοντας, δεν άλλαξα πολύ. Ήμουν ήσυχη.

Παραμένεις ήσυχη και εσωτερικά, από τότε που έγινες γνωστή; Ειδικά από τότε που ξεκίνησες την τηλεόραση;
Ναι, είμαι καλά με τον εαυτό μου. Φέτος δεν κάνω τηλεόραση, επειδή έχω ένα βαρύ θεατρικό πρόγραμμα και, παράλληλα, υποχρεώσεις στο σπίτι μου, απέναντι στα παιδιά μου. Η τηλεόραση δεν μου λείπει σήμερα. Περιμένω τις Δευτέρες, πώς και πώς, να ξυπνήσω αργά, επειδή δεν έχω θέατρο, να ασχοληθώ με το σπίτι μου και να ξεκουραστώ. Αν έβρισκα όμως έναν ωραίο ρόλο, ναι, θα το έκανα.

Θα συμμετείχες, όπως κάποιοι συνάδελφοί σου στο «Survivor» ή σε κάποιο άλλο παιχνίδι επιβίωσης; Πολλοί ηθοποιοί έχουν γίνει και παρουσιαστές…
Κοίτα, το «Survivor» κι όλα αυτά τα παιχνίδια, είναι ωραία να τα βλέπεις. Ναι, το είχα σκεφτεί να πάω, μόνο και μόνο για την εμπειρία. Αλλά, μη λέμε ψέματα στον κόσμο, δεν πιστεύω ότι θα άντεχα. Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση, θα το έκανα μόνο αν αισθανόμουν έτοιμη. Αν πίστευα στο προϊόν που έχω να παρουσιάσω. Τότε θα το έκανα. Δεν είμαι αρνητική. Σκέφτομαι μία εκπομπή που θα μιλά για τα δικαιώματα των πολιτών, την ανακύκλωση. Έχουμε πήξει πια στις gossip εκπομπές, που δεν αφορούν πια τον κόσμο…

Μετά το περσινό περιστατικό με τον Μάνο Παπαγιάννη, είσαι πιο επιφυλακτική και επιλεκτική στις συνεργασίες που κάνεις;
Όχι, αυτό δεν με επηρέασε τόσο πολύ στη δουλειά. Έχω ένστικτο με τους ανθρώπους και το εμπιστεύομαι. Γι’ αυτό και δεν άλλαξα την στάση μου απέναντι σε συναδέλφους μου και στο πόσο ανοιχτή είμαι απέναντί τους. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό το περιστατικό, δεν με άλλαξε πουθενά. Ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη όταν έγινε, οπότε δεν άλλαξε τον χαρακτήρα μου.

Έκανε κακό στην καριέρα σου, θεωρείς;
Γιατί το λες αυτό; Ως άνθρωπο ναι, ένα «κλικ» πίσω με πήγε, γιατί, αντί να γυρίσω στο σπίτι μου με τα παιδάκια μου, έτρεχα στα νοσοκομεία. Αυτό με ταρακούνησε. Από την άλλη, δεν επηρεάστηκα επαγγελματικά. Εργάζομαι φέτος και είμαι μία χαρά. Φυσικά και έφυγα πέρσι από την παράσταση, έμεινα για έξι μήνες εκτός, που θα μπορούσα να τους είχα δουλέψει. Ενώ είχα κι άλλες προτάσεις αμέσως, ήθελα να πάρω τις αναπνοές μου και να ηρεμήσω.

Κλείνοντας αυτό το θέμα, γιατί δεν λύθηκε το θέμα με τον Μάνο, εξωδικαστικά;
Μα πώς θα μπορούσε να λυθεί εξωδικαστικά;

Με ένα τηλεφώνημα, με μία «συγγνώμη»;
Εγώ δεν δέχτηκα το παραμικρό τηλεφώνημα από αυτό τον άνθρωπο και ποτέ δεν απαίτησα καμία συγγνώμη. Για να το ξεκαθαρίσω, για μένα είναι θέμα συμπεριφοράς και στάσης. Από ό,τι μου είπαν οι συνάδελφοί μου, την επόμενη μέρα που πήγε αυτός ο άνθρωπος στο θέατρο, έλεγε ότι «εγώ δεν έκανα τίποτα. Ήθελα μόνο να τη φοβερίσω!». Οπότε, δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε γι’ αυτό το θέμα!

Φίλους πραγματικούς από τον χώρο έχεις;
Βεβαίως κι έχω. Όταν κατέβηκα στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, αναγκαστικά έκανα φίλους από την υποκριτική, επειδή δούλευα όλη την ημέρα. Είναι η Θωμαίς Ανδρούτσου, η Τζένη Μπότση, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Σε θυμώνει όταν σου χρεώνουν τους φίλους σου, ως νέες σχέσεις, όπως έγινε πρόσφατα με τον Γιώργο Χρυσοστόμου;
Ο Γιώργος είναι φίλος μου, δικός μου άνθρωπος και τίποτε άλλο. Από εκεί και πέρα, δεν είναι ότι θυμώνω, απλά αδιαφορώ. Θύμωσα πολύ όταν μου χρέωσαν ως «νέο σύντροφο» έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αδελφός μίας κοπέλας που συνεργαζόμαστε. Καμία σχέση δεν είχαμε. Από την άλλη, από τη στιγμή που δεν ενοχλεί τα παιδιά μου, δεν ενοχλεί κι εμένα. Οι γιοι μου γνωρίζουν πολύ καλά τους φίλους μου, έρχονται σπίτι, καθόμαστε όλοι μαζί. Αν το δεις ψύχραιμα το θέμα, είμαστε τόσο περαστικοί από αυτή τη ζωή, που είναι αστείο να χαλιέσαι γι’ αυτά τα θέματα. Ούτε εγώ, ούτε ο Χρήστος (σ.σ. Φερεντίνος), θελήσαμε να εκθέσουμε την προσωπική μας ζωή, αλλά και τα παιδιά μας. Δεν ανήκαμε ποτέ στο lifestyle.

Ενοχλήθηκες όταν ασχολήθηκαν τα Μέσα με τον χωρισμό σου, από τον Χρήστο;
Όχι, το περίμενα. Δεν μου ήταν ευχάριστο, αλλά ήταν φυσικό κι επόμενο. Τι να κάνουμε; Ο λαός μας είναι εθισμένος στο κουτσομπολιό και θέλει να μαθαίνει. Ok, δεν γινόταν και να κρυφτούμε. Ήμασταν μαζί 18 χρόνια. Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Μία ολόκληρη ζωή. Το έχω δεχτεί και ήξερα ότι μία μερίδα του Τύπου θα ασχολιόταν με το θέμα αυτό. Νομίζω πια ξεχάστηκε!

Πόσο εύκολο ήταν να μείνεις φίλη με έναν άνθρωπο που, όπως μου είπες, πέρασες μία ζωή μαζί του;
Ακριβώς επειδή μοιραστήκαμε μία ζωή μαζί, το φυσικό ήταν να κρατήσουμε τη σχέση μας, όπως είναι τώρα. Πολύ ήρεμη και όμορφη. Παραμένουμε οικογένεια, απλά δεν μένουμε μαζί. Η πορεία μας ήταν κοινή, αποκτήσαμε δύο υπέροχα παιδιά, είναι ο πατέρας των παιδιών μου. Δεν πετάς 18 χρόνια από τη ζωή σου.

Θα έμπαινες εύκολα σε μία νέα σχέση, δεδομένου ότι έχεις δύο παιδιά;
Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Αν βρεις τον κατάλληλο, τότε δεν έχεις κάτι άλλο να σκεφτείς. Το πρώτο μου μέλημα θα ήταν η σχέση αυτού του ανθρώπου με τα παιδιά μου. Αν θα τα αγαπούσε, αν θα ενδιαφερόταν, αν εκείνα θα τον αγαπούσαν. Δεν θα ήμουν ποτέ με έναν άνθρωπο που δεν θα τον ενέκριναν τα παιδιά μου, δεδομένου ότι έχουμε πολύ καλή σχέση, κι αν έβλεπαν ότι η μητέρα τους έχει δίπλα της έναν άνθρωπο που την αγαπά, τότε θα δεχόντουσαν την επιλογή της.

Αλήθεια, τι κατάσταση επικρατεί στο σπίτι με δύο άντρες;
Εγώ μεγάλωσα με δύο αδελφούς, οπότε λατρεύω τους άντρες. Τους καταλαβαίνω απόλυτα και συνεννοούμαι πολύ πιο εύκολα μαζί τους. Μου αρέσουν τα αγόρια, με την έννοια ότι κατανοώ τον τρόπο σκέψης τους – είναι πιο απλός. Αυτή τη στιγμή, τα παιδιά μου είναι σε πιο «άγριες» καταστάσεις. Με τις γυμναστικές τους, τα μονόζυγά τους, τους κοιλιακούς τους. Μου αρέσει που έχουμε καλή σχέση, που μιλάμε, που είμαστε φίλοι.

Τα λέτε όλα; Ακόμη και τα προσωπικά;
Ναι, τα λέμε όλα. Το ότι είμαι μητέρα τους, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μου πουν τα πάντα. Το σύνηθες είναι ένας γιος να πάει στον πατέρα του για να μιλήσουν για γυναίκες, για σεξουαλικά, για ερωτικά. Τα λένε και με τον πατέρα τους, αλλά κι εγώ είμαι πάντα εδώ και χωρίς κόμπλεξ, τα λέμε όλα.

Ποιο ελάττωμά σου περιόρισες καθώς ωρίμασες;
Την ανυπομονησία μου και τον εγωισμό μου. Κάποτε ήμουν εξαιρετικά ανυπόμονη, δεν περίμενα λεπτό. Πλέον, έχω χαλαρώσει. Δεν είμαι, ούτε και αισθάνομαι, το κέντρο του κόσμου.

Ο χρόνος που περνάει σε φοβίζει;
Καθόλου. Έχω συμφιλιωθεί με τη φθορά που φέρνει ο χρόνος, αλλά και με την ιδέα του θανάτου. Είναι θέμα διάθεσης και οπτικής. Κάνω ό,τι έκανα και πέντε χρόνια πριν, έχω ενέργεια. Ευτυχώς, έχω καλά γονίδια από τους δικούς μου και δεν φαίνεται κάποια τεράστια αλλαγή στο πρόσωπό μου. Αλλά είμαι συμφιλιωμένη με τις ρυτίδες μου, τις ατέλειές μου, με όλα. Ζω τη ζωή μου, όπως θέλω να τη ζω.

Info: Η παράσταση «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», παρουσιάζεται στο «Θέατρο ΡΙάΛΤΟ» (Κυψέλης 54, Αθήνα, τηλέφωνο 0030-2114107764).

Ευχαριστούμε το  «You! Weekly» και τον κ. Τάσο Δούση για την άδεια χρήσης των φωτογραφιών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS