CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΣοφία Βογιατζάκη: Ποτέ δεν είχα την ανάγκη να γίνω μητέρα

Σοφία Βογιατζάκη: Ποτέ δεν είχα την ανάγκη να γίνω μητέρα

Η αγαπημένη ηθοποιός, με το στεντόρειο γέλιο της, το τόσο πηγαίο, μιλά πρώτη φορά στο «TV Μανία», μετά την ανακοίνωση τής συνεργασίας της με τον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου, για τη νέα τηλεοπτική σειρά «Αστέρια στην Άμμο» αλλά και όλα όσα αφορούν την προσωπική ζωή της.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη

Στο δεύτερο χτύπημα του τηλεφωνήματός μου, η Σοφία πήρε αμέσως μία βαθιά ανάσα και ξεκίνησε ως εξής: «Χίλια συγγνώμη, με παίρνεις συνεχώς για τη συνέντευξή μας, αλλά αυτή την περίοδο τρέχω σαν την τρελή. Απολογούμαι!». Παύση. Τρία δευτερόλεπτα μετά, ξεσπάσαμε σε γέλια. Έσπασε και ο πάγος. «Με πετυχαίνεις στη Χαλκιδόνα, έξω από τη Θεσσαλονίκη και κάνουμε περιοδεία, με την παράσταση του Αρκά «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων». Κάνουμε τουρνέ παντού. Ζω μια τρέλα!», μου εξηγεί γελώντας.

Πολλοί συνάδελφοί σου υποστηρίζουν ότι υποφέρουν στις περιοδείες. Είναι τόσο δύσκολο;
Εντάξει, δεν είναι κάτι τραγικό. Αλλά, αντικειμενικά, αν το δεις, είναι μία δύσκολη συνθήκη. Καθόλου εύκολο! Μετακινείσαι συνεχώς, πολλές φορές δεν ξέρεις πού θα πας μετά, δεν ξεκουράζεσαι. Υπάρχει κούραση. Αλλά, να σου πω κάτι; Η παρέα μετρά! Αν έχεις καλή παρέα, όλα ξεχνιούνται. Περνάς καλά, βρε παιδάκι μου κι όσο να πεις και το δύσκολο μαλακώνει. Περνά πιο γρήγορα. Κάνεις τις πλάκες σου, τα γέλια σου…

Διακοπές θα προλάβεις να πας κάπου;
Α, όχι, δεν πρόκειται να πάω. Δεν προβλέπονται. Όμως, αν το δεις κι από την άλλη πλευρά, εγώ δεν θέλω σχεδόν ποτέ να κάνω διακοπές. Δουλεύω 26 χρόνια συνεχώς, μου λένε «μα, δεν θα ξεκουραστείς, να πας διακοπές;» κι εγώ λέω «παιδιά, δόξα να ’χει η Παναγιά! Είμαι τυχερή που δουλεύω!». Δεν είναι κακό να πας διακοπές, αν τις χρειάζεσαι, αλλά πού να κουραστώ; Να διακόψω, ποιο πράγμα ακριβώς; Αυτό το οποίο με γεμίζει και είναι η ζωή μου; Περνώ καλά, είμαι χαρούμενη όταν δουλεύω. Αγαπώ την καθημερινότητά μου και είμαι ψυχοπαθής με τη δουλειά. Αν τύχει και κάτσω κανά μήνα, πέφτω σε κατάθλιψη, κουράζομαι, βαριέμαι, γκρινιάζω, κάτι παθαίνω. Όταν δουλεύω, παίρνω μπρος! (γελά).

Ισχύει ότι φέτος επιστρέφεις τηλεοπτικά;
Ναι, θα κάνω τηλεόραση. Θα είμαι στα «Αστέρια στην Άμμο» τη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου. Είναι βασισμένο το σενάριο, επάνω στο βιβλίο της Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη. Θα είναι ωραία δουλειά. Μου έτυχε λίγο καρμικά, ήταν περίεργη η είσοδός μου στη σειρά.

Τι εννοείς; Πώς έτυχε;
Καθόμουν ένα βράδυ κι έβλεπα την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, όπου ήταν καλεσμένος ο Ανδρέας Γεωργίου. Τόσα χρόνια έβλεπα τις σειρές του κι έλεγα «μα τι ωραίες δουλειές. Θέλω κι εγώ να παίξω εκεί!». Δεν γινόταν. Εκείνο το βράδυ το ξαναείπα. Έβλεπα τον Ανδρέα και μου άρεσε. Την επόμενη ημέρα το πρωί, ήμουν στο σπίτι κι έκανα κάποιες δουλειές. Εκεί που καθόμουν, χτυπά το τηλέφωνο και ακούω: «Η κυρία Βογιατζάκη; Γεια σας, είμαι ο Κούλλης Νικολάου!», «Πείτε μου ότι με παίρνετε για δουλειά;», του λέω. «Ναι!» μου απαντά. Εντάξει, πέταξα από τη χαρά μου! Έβαλα τα γέλια και του εξήγησα το όλο στόρι που προηγήθηκε και γελούσαμε μαζί. Τελικά οι ουρανοί ήταν ανοιχτοί.

Τι ρόλο θα κάνεις;
Για τον ρόλο μου δεν μπορώ να σου πω τίποτα! Αλλά θα είναι μία σειρά real life. Θα τα έχει όλα: Κωμικά στοιχεία, δράμα, κλάμα, ίντριγκα, έρωτα – τα πάντα! Εντάξει, εγώ θα ανήκω στις ευχάριστες νότες της σειράς, στις χαρούμενες μάλλον.

Ένιωσες ποτέ να «εγκλωβίζεσαι» στην ταμπέλα της «κωμικής» ηθοποιού;
Κοίτα, το να σου δίνουν συνήθως ρόλους που μοιάζουν σε ό,τι έχεις κάνει μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα. Ισχύει ότι σε «εγκλωβίζουν» κάπως. Όμως η κωμωδία είναι το πιο δύσκολο είδος. Δεν πατάει στο δράμα. Εγώ πιστεύω στις δουλειές και στις συνεργασίες. Όλοι οι ηθοποιοί μπορούμε -και πρέπει- να κάνουμε τα πάντα. Είτε παίζεις δράμα, είτε κωμωδία, είτε κάτι παράλογο, την ίδια δουλειά πρέπει να κάνεις. Οι συνθήκες και το timing μάς διαφοροποιούν. Εγώ είμαι χαρούμενη που κάνω κωμωδία. Έχω τη χαρά να εισπράττω άμεσα την αντίδραση του θεατή.

Στις παρέες είσαι συνήθως εκείνη από την οποία όλοι περιμένουν να πει ένα αστείο για να γελάσουν;
Όχι, όχι. Είμαι ευχάριστη, εξωστρεφής, με θετικές προθέσεις. Θα πω και το αστείο μου, αλλά όταν θέλω κι όταν μου βγει. Οι φίλοι μου με ξέρουν. Όσο χαρούμενη είμαι, άλλο τόσο είμαι και καταθλιπτική. Όσο εξωστρεφής, άλλο τόσο εσωστρεφής. Όλα είναι αντιφατικά μέσα μου – είμαι μία αντίφαση! Τα έχω όλα και συμφέρω (γελάμε).

Τι σε ρίχνει ψυχολογικά;
Η αδικία. Γίνομαι «τρελή» όταν βλέπω να αδικούνται οι άνθρωποι γύρω μου, από άλλους που προσπαθούν να επωφεληθούν, μέσα από αυτό. Τρελαίνομαι! Το άλλο που με γονατίζει, είναι αυτό που δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο, εκτός από το να παρατηρώ. Δηλαδή, σε ένα θέμα υγείας, δικού σου ανθρώπου, στέκεις εκεί ως θεατής και βλέπεις. Εννοείται ότι συμπαραστέκεσαι, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο. Δεν είσαι ούτε γιατρός, ούτε Θεός. Όταν βλέπω ότι δεν είναι στο χέρι μου να παρέχω βοήθεια, στεναχωριέμαι πολύ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά σου είναι το γέλιο σου. Έχεις έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση με τον τρόπο που γελάς;
Εγώ όχι, οι γύρω μου δεν ξέρω! (γελά). Εννοείται ότι όταν γελάω ακούγομαι πολύ, αλλά εμένα δεν με ενοχλεί. Πάντως, δεν μου έχουν πει κάτι.

Όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, σου ζητάνε ακόμα να τους κάνεις τη Netta, την Ισραηλινή νικήτρια της Eurovision;
Αχ, τι έχω πάθει με αυτό! Αυτό ξεκίνησε ως αστείο κι έγινε viral. Μία φορά που ήρθε ένας δημοσιογράφος, μου είπε «δες αυτήν εδώ που εκπροσωπεί το Ισραήλ και είναι φαβορί. Είστε ίδιες!». Την κοιτάζω και λέω «όντως». Σοκαρίστηκα! «Μην είναι αδελφή μου και η χάρη του μπαμπάκα έφτασε ώς το Ισραήλ;», σκέφτηκα (γελά). Μετά από μέρες μου το λέει και η φίλη μου, η Αποστολία Ζώη και μου ρίχνει την ιδέα να το κάνω video στο Instagram. Εγώ δεν ξέρω να γράφω ούτε το όνομά μου στα social. Είμαι άσχετη. Με πίεσε και η αδελφή μου και τελικά το κάναμε το βιντεάκι. Φόρεσα ένα κιμονό, έκανα δύο κοτσίδια, βάφτηκα και το γυρίσαμε. Έγινε πανικός. Ακόμα μου μιλάνε γι’ αυτό. Ειδικά με τα παιδάκια, δεν φαντάζεσαι τι γίνεται… Εντάξει, από τη μία λέω «με τι ασχολείται ο κόσμος;» κι από την άλλη υποστηρίζω ότι «ok, χρειάζεται και λίγη πλάκα στη ζωή μας».

Έχεις έρθει ποτέ σε άβολη θέση, στο Instagram, με τα μηνύματα που σου στέλνουν; Κάπου διάβασα ότι σε φλερτάρουν πολύ στα social…
Δεν διαβάζω συχνά τα μηνύματα που μου στέλνουν και πρέπει να σου πω ότι είμαι τυχερή, γιατί ακούω διάφορα και μέχρι στιγμής -ευτυχώς- δεν έχω δει κάτι που να με φέρει σε δύσκολη θέση. Δεν έχω και το προφίλ μωρέ, του να μπει κάποιος και να μου κάνει περίεργα σχόλια. Ο κόσμος μου δείχνει την αγάπη του κι αυτό μου δίνει χαρά.

Εσύ φλερτάρεις μέσω των social;
Όχι καλέ! Εγώ φλερτάρω μόνο live. Ακόμη και στα social, αν τύχει και με φλερτάρουν, μπορεί να μην το καταλάβω. Δεν είμαι και τζιμάνι, ούτε το πρώτο μυαλό. Από κοντά τα καταφέρνω καλύτερα.

Στη ζωή σου έχεις περισσότερο την ανάγκη της μητρότητας ή της συντροφικότητας;
Πάντα ήμουν ένας άνθρωπος που του άρεσε η συντροφικότητα. Δεν υπήρξα η γυναίκα, όπου το βιολογικό της ρολόι θα «χτυπούσε» κι εκείνη θα το άκουγε. Μάλλον δεν το άκουσα. Δεν είχα τη θέληση να κάνω ένα παιδί ή οικογένεια. Αν την είχα, θα τα είχα κάνει. Τα παιδιά τα λατρεύω, λιώνω, πεθαίνω. Έχω τρελή αδυναμία στα ανιψάκια μου και σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Τα παιδιά είναι η αδυναμία μου. Αλλά ποτέ δεν είχα την ανάγκη να γίνω μητέρα.

Έχεις υπάρξει τυχερή ή άτυχη στον έρωτα;
Τίποτα από τα δύο. Έχω υπάρξει τρελή στον έρωτα! (γελά). Όταν ερωτεύομαι είμαι όλη την ημέρα στην τρέλα. Τον ζω στο φουλ. Έχω ζήσει όμορφες στιγμές.

Είσαι εύκολη σύντροφος;
Ποιος είναι εύκολος σύντροφος; Όλοι δύσκολοι είμαστε. Κι όσο μεγαλώνουμε, τόσο δυσκολεύουμε. Όσο ωριμάζεις, τόσο πιο δύσκολα συμβιβάζεσαι.

Εγώ νομίζω το αντίθετο. Όταν είσαι πιο νέος δεν συμβιβάζεσαι, γιατί έχεις την ψευδαίσθηση των περισσότερων επιλογών και απορρίπτεις τον συμβιβασμό. Όχι;
Δεν το έχω δει ποτέ έτσι. Όταν είσαι νέος έχεις την παρορμητικότητα του νεαρού της ηλικίας, ενώ όσο μεγαλώνουμε δυσκολεύουμε ως χαρακτήρες. Γινόμαστε άκαμπτοι.

Σε έπιασε ποτέ κρίση ανασφάλειας για την εμφάνισή σου;
Όχι, ποτέ! Πάντα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου. Και τις φορές που μπήκα στη διαδικασία να κάνω διατροφή και να χάσω κιλά, το έκανα μόνο για λόγους υγείας. Όχι για λόγους ομορφιάς ή εμφάνισης. Δεν έχω πιο βαρετό από το να φτιάχνομαι, να βάφομαι. Το κάνω μηχανικά πια, λόγω της δουλειάς μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS