CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΣτο σπίτι της Ρίτας Αττάλα στη Λευκωσία (εικόνες)

Στο σπίτι της Ρίτας Αττάλα στη Λευκωσία (εικόνες)

Απαστράπτουσα, με έμφυτο στυλ και star quality, η μοναδική fashion persona υποδέχεται το περιοδικό HELLO! στο σπίτι της στη Λευκωσία και προβάρει τη νέα της συλλογή.

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Φθινόπωρο, με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν στη ζωή σας. Πώς είναι η περίοδος αυτή;
Χαοτική! Δεν ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι αυτή την περίοδο! (Γέλια). Σίγουρα βέβαια είναι και μια δημιουργική περίοδος, αφού μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα συλλογή της RATT, με την οποία είμαι πραγματικά πάρα πολύ ικανοποιημένη. Πέραν της δημιουργίας, τρέχω με όλα τα καθήκοντα που εμπεριέχει το επιχειρηματικό κομμάτι του brand. Σαν να μην με έφταναν αυτά, κάθε Πέμπτη εμφανίζομαι και στην τηλεόραση του ΡΙΚ, στην εκπομπή «Γυναικεία Υπόθεση», στις 4.00 κάθε απόγευμα, μαζί με μια παρέα από τρεις απίθανες γυναίκες. Ήταν τόσο δελεαστική αυτή η πρόταση, που παρόλο που δεν έχω χρόνο, δεν μπορούσα να την αρνηθώ!

Ποια είναι τα κύρια γνωρίσματα της νέας σας συλλογής;
Στην καινούρια μας συλλογή, έχουμε χρησιμοποιήσει περισσότερο τα layers, συνδυάζοντας φούτερ με πουκαμισόρουχα, δαντέλες, βελούδα και ταφτά. Η συλλογή μας έχει χωριστεί σε street fashion, με κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, και βραδινά ρούχα. Σε κάποια κομμάτια από τη σειρά street fashion, χρησιμοποιήσαμε λακαριστά στοιχεία, που δίνουν ένα πιο λαμπερό εφέ. Παρόλο που είναι φτιαγμένα από υφάσματα για casual wear, τα συγκεκριμένα κομμάτια μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες. Η χρωματική παλέτα μας επικεντρώνεται στο λατρεμένο μου μαύρο, το navy blue, το κόκκινο του κρασιού και το λαδί.

Υπάρχουν κομμάτια που αγαπάτε ιδιαίτερα;
Όλα είναι ξεχωριστά! Προσωπικά, αγαπώ τα ογκώδη κομμάτια από ταφτά και τούλι. Δηλαδή, τα πιο εκκεντρικά ρούχα, που αντικατοπτρίζουν το στυλ μου!

Ποιο look θα προτείνατε για όλες τις ώρες;
Θα πρότεινα τον συνδυασμό φούτερ με πουκάμισο, που είναι ευκολοφόρετα και ιδανικά για όλες τις ώρες της μέρας. Επίσης, η οργάντζα με τα φούτερ, που δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω και εκφράζουν καλύτερα το ύφος της συλλογής μας. Υπάρχουν, επίσης, τα βασικά μας παντελόνια, που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και γίνονται ανάρπαστα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη συλλογή σας;
Εμπορική, με ένα τρόπο όχι πολυφορεμένο, που να κουράζει. Έχουμε κρατήσει το trend forecast από τον τελευταίο χρόνο, αλλά το αποδώσαμε με ένα διαφορετικό ύφος, ώστε να μην έχουν το στυλ των ρούχων, τα οποία μπορείς να βρεις σε πολλά καταστήματα. Ποιοτικά, χρησιμοποιήσαμε ό,τι καλύτερο και κρατήσαμε τη ραφή προσεγμένη, με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Σας αρέσει το στυλ των Κυπρίων γυναικών;
Θα έλεγα πως ναι. Δεν θεωρώ ότι κάνουν κάποιο λάθος οι Κύπριες στο ντύσιμό τους. Έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Δεν ντύνονται όπως παλιά, αφού πλέον ακολουθούν όχι τόσο τις τάσεις, αλλά περισσότερο αυτό που τους ταιριάζει. Ξέρουν τι τους πηγαίνει και προσαρμόζουν τις τάσεις σύμφωνα με αυτό τον γνώμονα και το δικό τους γούστο.

Προτιμάτε να ασχολείστε με το σχέδιο ή με το επιχειρηματικό κομμάτι της RATT;
(Χαμόγελο) Σαφώς, προτιμώ να σχεδιάζω. Όμως, καλώς ή κακώς, έχω μια εταιρία, που για να πάει καλά, δεν αρκεί μόνο το να σχεδιάζουμε καλά. Θα πρέπει να παρακολουθούμε, πρώτα από όλα, το οικονομικό κομμάτι, κάτι που κάνω αποκλειστικά εγώ. Στο θέμα το σχεδιαστικό, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι η μόνη σχεδιάστρια. Υπάρχει μια ομάδα πίσω μου, με την οποία δημιουργούμε όλοι μαζί. Είμαστε τρεις σχεδιαστές. Διευκολύνομαι πάρα πολύ από την ομάδα μου. Την καθοδηγώ και αυτή δημιουργεί, σύμφωνα με τις οδηγίες μου. Εμπνέομαι το θέμα της συλλογής, το συζητώ με τους σχεδιαστές, λένε τις ιδέες τους, τα βάζουμε όλα κάτω και δημιουργούμε μια συλλογή, η οποία, είναι και εμπορική, αλλά στην οποία υπάρχει και μια συνοχή.

Συνοχή, ως προς το δικό σας, αντιπροσωπευτικό στυλ;
Ακριβώς. Το σημαντικό είναι η συλλογή να με αντιπροσωπεύει και να εκφράζει τη δική μου αισθητική. Το στυλ των ρούχων μου παραμένει χαρακτηριστικό, όσο και αν έχει εξελιχτεί και διαφοροποιηθεί από τότε που ξεκίνησα. Στην αρχή, χρησιμοποιούσα μόνο ελαστικά υφάσματα και δυο υλικά, jersey και cotton. Τώρα, στις συλλογές μας έχουν ενταχθεί υφάσματα όπως η οργάντζα, το τούλι και η δαντέλα αλλά και πιο ακριβά υλικά, χωρίς όμως αυτό να διαφοροποιεί τη φιλοσοφία μου.

Πόσο μεγάλο είναι το χάσμα από τη σύλληψη μιας ιδέας για ένα σχέδιο μέχρι την υλοποίησή της;
Υπάρχει τεράστια διαφορά από το τι σκέφτεσαι, μέχρι το πώς μπορεί να εφαρμοστεί η ιδέα σου. Είναι μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Χρειάζεται πειραματισμός, επειδή ένα ύφασμα μπορεί να μην ταιριάζει καθόλου σε κάποιο σχέδιο. Ακόμη, πρέπει να γνωρίζετε πως όταν κυκλοφορήσει μια συλλογή, δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει μέχρι την επόμενη. Στην πορεία και ενώ η εκάστοτε συλλογή της σεζόν βρίσκεται στην αγορά, αρχίζω να εμπνέομαι και να δημιουργώ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κόσμου και με όποιες ελλείψεις πιθανόν να υπάρχουν σ’ αυτήν.

Ποιες είναι οι κυριότερες επιρροές σας για τη δημιουργία των καινούριων σας συλλογών;
Καταρχάς, παρακολουθώ όλες τις καινούριες συλλογές από τους μεγάλους οίκους. Έπειτα, είναι τα ταξίδια, τα οποία λατρεύω. Βέβαια, τη μεγαλύτερή μου έμπνευση, αποτελεί η γυναίκα που είναι πολυάσχολη, δεν έχει χρόνο να αλλάξει πολλές φορές τη μέρα και η οποία θέλει να είναι καλοντυμένη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Φτιάχνουμε ρούχα, που μπορούν να φορεθούν το πρωί με φλατ και αθλητικά παπούτσια, ενώ με την προσθήκη ενός κοσμήματος και ψηλά παπούτσια, μεταμορφώνονται σε βραδινά. Αυτή τη φιλοσοφία έχει η RATT, με εξαίρεση κάποια αποκλειστικά κομμάτια, που είναι πιο βραδυνά. Επίσης, κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανη, είναι ότι απευθυνόμαστε στη γυναίκα που έχει ατέλειες. Τα ρούχα μας πηγαίνουν και σε αδύνατες γυναίκες, αλλά το αντίστοιχο ρούχο, μπορεί να φορεθεί και από μία γυναίκα με κάποια κιλά παραπάνω και να δείχνει εξίσου κολακευτικό και όμορφο.

Έχετε επεκταθεί και στο εξωτερικό;
Η εταιρία μεγάλωσε, αφού έχει επεκταθεί εκτός Κύπρου. Έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, στον Λίβανο, όπου έχουμε ένα κατάστημα στη Βηρυτό, και τώρα κάναμε μια καινούρια συμφωνία, που θα ξεκινήσει, πρώτα ο Θεός, από το Νοέμβριο στο Λονδίνο. Στόχος μου είναι να επεκτείνομαι σιγά – σιγά και με σταθερά βήματα. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν μου αρέσει να προχωρώ πολύ γρήγορα.

Νιώθετε χορτασμένη από κοινωνική ζωή;
Έχω κάνει πάρα πολύ έντονη κοινωνική ζωή και πραγματικά, είμαι ευγνώμων για αυτά που έχω ζήσει. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχω γνωρίσει πάρα πολλές γνωστές προσωπικότητες και γενικά, πριν ξεκινήσω τη δουλειά αυτή, αυτό που έκανα ουσιαστικά ήταν… κοινωνική ζωή (Χαμόγελο).

Έχετε βαρεθεί αυτό το κομμάτι;
Σίγουρα! Όλα αυτά είναι μια ουτοπία, δεν έχουν νόημα. Έχω επαναπροσδιορίσει τη ζωή μου και για μένα έχει πλέον σημασία να βάζεις ο ίδιος στόχους στη ζωή σου, δικούς σου στόχους και να έχεις λίγους, καλούς, αληθινούς φίλους. Τα απλά πράγματα στη ζωή είναι πιο ωραία και μπορούν να σε κάνουν και πιο ευτυχισμένο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δίνω βάση στους απλούς ανθρώπους, μου αρέσει να μιλάω μαζί τους, να μαθαίνω από αυτούς, να παίρνω πράγματα. Παλαιότερα, θα μπορούσες να πεις ότι ήμουν πιο κενή, πιο επιφανειακή και δεν έδινα σημασία στην ουσία. Χαίρομαι όμως που εξελίχθηκα ως άνθρωπος. Δεν έμεινα στάσιμη. Ίσως να είναι και αυτός ο λόγος που οι φιλίες μου στην πορεία άλλαξαν, γιατί άλλαξα και εγώ τα θέλω μου. Είχα πολλές κολλητές φίλες από τον κοινωνικό περίγυρο αλλά τώρα πια, αν δεν έχω τίποτα κοινό με ένα άτομο, δεν μπορώ να συναναστραφώ, να συμπορευθώ. Τις αγαπώ, θα είμαι δίπλα τους αν με χρειαστούν, αλλά δεν μπορώ να συνυπάρξω.

Σήμερα, έχετε φίλες με την αληθινή έννοια της λέξης;
Πιο παλιά, ήμουν άνθρωπος που, αν με ρωτούσες αυτή την ερώτηση, θα σου έλεγα ότι έχω πάρα πολλές φίλες. Μεγαλώνοντας, μέσα από την εμπειρία και από διάφορα γεγονότα που έχω ζήσει, θα σου πω ότι οι φίλες μου είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Για μένα, η φιλία είναι ιερό πράγμα. Είναι όπως μιλάμε για οικογένεια. Κοινωνικά, γνωστές, έχω πάρα πολλές. Φίλες έχω ελάχιστες.

Θεωρείτε ότι είχατε και εσείς μερίδιο ευθύνης για την άδοξη κατάληξη κάποιων φιλικών σας σχέσεων;
Όλοι μας έχουμε μερίδιο, προς Θεού! Ποτέ δεν μπορείς να πεις πως φταίει μόνο ο ένας. Πάντα, σε μια σχέση, φταίνε και οι δύο. Ίσως και πιο μικρή, ήμουν πιο ανώριμη, δεν σκεφτόμουν κάποια πράγματα, έκανα και εγώ κάποια λάθη. Σήμερα, οι επιλογές μου είναι πιο συγκεκριμένες, βάσει των θέλω μου και του τι μας συνδέει με τις φίλες μου. Είναι απαραίτητο να έχουμε κάποια κοινά ενδιαφέροντα.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας άντρας για να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον;
Καταρχήν, μου αρέσουν πάρα πολύ οι δυναμικοί άντρες, με έντονη προσωπικότητα, οι οποίοι έχουν στόχους στη ζωή τους. Ένα πράγμα που προσέχω πάντα στον άντρα, είναι το βλέμμα και τα μάτια του, διότι από εκεί καταλαβαίνεις πάρα πολλά. Μπορείς να διαβάσεις τον άνθρωπο, αν είναι αυθεντικός ή όχι. Με απωθούν η ψευτιά και η πολυλογία. Ο άντρας δεν χρειάζεται να μιλά πολύ.

Πώς είναι η Ρίτα ως άνθρωπος;
Οι συνεργάτες μου με λένε Cruella de Vil, με την καλή έννοια! (Γέλια). Γενικά, είμαι άνθρωπος που θέλω να ελέγχω τα πάντα και αυτό αρκετές φορές με κάνει πιεστική. Επίσης, βαριέμαι πάρα πολλά εύκολα. Γι’ αυτό και αυτή η δουλειά που κάνω μου αρέσει πάρα πολύ, γιατί δεν μπορείς ποτέ να τη βαρεθείς. Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ένα γραφείο, όσο καλή και σημαντική δουλειά και αν είχα, αφού δεν μπορώ να νιώθω εγκλωβισμένη. Είμαι ελεύθερο πνεύμα.

Υπάρχει κάποια προσωπικότητα που θαυμάζετε;
Τον πατέρα μου, τον όποιο έχω ως ίνδαλμα. Υποσυνείδητα, αυτά που αποζητώ στους άντρες, είναι τα χαρακτηριστικά του πατέρα μου. Θέλω να τον έχω πάντα δίπλα μου.

Είστε ικανοποιημένη από τη ζωή σας σήμερα;
Αυτή τη δουλειά την λατρεύω, αλλά με τα καθημερινά προβλήματα, με έχει αποσυντονίσει από αυτό που αγαπώ να κάνω: να σχεδιάζω. Έχω τόσες ιδέες που πολλές φορές δεν μπορώ να υλοποιήσω, επειδή με απασχολεί συνεχώς το άλλο κομμάτι, το επιχειρηματικό. Αν με ρωτάτε αν είμαι ικανοποιημένη, αφήνοντας στην άκρη τις καθημερινές σκοτούρες, τότε, φυσικά και είμαι! Αγαπώ τόσο πολύ αυτό που κάνω.

Αν αύριο ήταν η τελευταία σας μέρα στη γη, πώς θα την περνούσατε;
Μα αφού την κάθε μέρα τη ζω λες και είναι η τελευταία! Αγαπώ τη ζωή και τη ζω στον μέγιστο βαθμό.

Επιμέλεια: Σάββας Σάββα 
Η Ρίτα Αττάλα φορά δημιουργίες από τη νέα της συλλογή για την Ratt, Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017.
Κοσμήματα και παπούτσια από προσωπική συλλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS