ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΘεοχάρης Ιωαννίδης: «Σίγουρα είμαι ανισόρροπος!»

Θεοχάρης Ιωαννίδης: «Σίγουρα είμαι ανισόρροπος!»

Το «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1 στο οποίο πρωταγωνιστεί, το νέο του τραγούδι «Μην τολμήσεις» που κυκλοφορεί από τη Spicy, οι σκοτεινές του πλευρές, τα πάθη, τα λάθη και οι αδυναμίες του. Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, πως χειρίζεται τα ταλέντα και τον εαυτό του με τον τρόπο που θα έκανε κάθε αληθινός σταρ.

Toυ Αλέξανδρου Πρίφτη

Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΡΟΥΣΚΟ

«Μου αρέσουν όλα τα είδη τέχνης και θέλω να τα συνδυάζω γιατί, θεωρώ, ότι κάνω μία είδους προπόνηση για να καταλήξω ουσιαστικά σε αυτό που θέλω να κάνω πίσω από τις κάμερες. Ιδανικά, σε ένα όχι μεγάλο και μακρύ διάστημα και βάθος χρόνου, θα ήθελα να φύγω από τα φώτα της δημοσιότητας και να ασχοληθώ με την παραγωγή. Γουστάρω, όμως, να τα κάνω όλα μαζί γιατί τα θεωρώ ένα ενιαίο project: είμαι ο ηθοποιός που παίζει, που παρουσιάζει, που τραγουδάει. Αυτό μου αρέσει! Τι ωραίο να δίνεις εικόνα και συναίσθημα… Και δεν με νοιάζει πώς θα το κάνω. Δεν θα πετάξω όμως όλα μου να ρούχα, να ξεγυμνωθώ, όπως έκανα πιτσιρικάς -έχω εξελιχθεί. Ωστόσο, υπάρχουν δουλειές που με κάνουν και σκαλώνω, όπως το «Μπρούσκο». Ο Πάτροκλος ήρθε κι έμεινε – και όχι λόγω της επιτυχίας. Με εξέφρασε απόλυτα αυτός ο ρόλος, κυρίως γιατί δεν έκανα τον “ωραίο γκόμενο”. Εξάλλου, το βαρέθηκα αυτό. Ο ήρωάς μου είναι ένα παιδί προβληματικό που έδωσε μίσος, από πόνο. Με ιντριγκάρει αυτό. Και θα δεις ότι ο Πάτροκλος θα κάνει πολλά. Αυτό που μπορώ να σας “προδώσω” είναι ότι ο Πάτροκλος θα κάνει μία απόπειρα αυτοκτονίας και μία απόπειρα δολοφονίας σε μία γυναίκα. Ακόμα δεν ξέρω σε ποια όμως. Θα δείτε να συμβαίνουν πάρα πολλά…».

theoxaris01

ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ

«Εγώ είμαι ένα παιδί, όσο καλό τόσο κακό. Ο Πάτροκλος έχει αρκετές διαφορετικές πλευρές – πιστεύω πως συμβαίνει και μ’ εμένα το ίδιο. Εκείνος μεγάλωσε για να είναι σκοτεινός, επέλεξε αυτό το μονοπάτι, γιατί αυτό γνώρισε. Εγώ νομίζω πως πήρα όλα τα μονοπάτια, δεν έχω κατασταλάξει ακόμη στο τι είμαι. Σίγουρα είμαι ανισόρροπος. Τι να σου πω; Αισθάνομαι ότι δεν είμαι μονοσήμαντος και δεν ξέρω πού οφείλεται όλο αυτό. Έκανα ψυχανάλυση για να βοηθηθώ και κατέληξα ότι από μικρός έψαχνα πολλά. Είμαι ένα μεγάλο “θέλω”. Τα εξέφραζα λάθος και προσπαθούσα να αρπάξω το οτιδήποτε. Τώρα είμαι πιο ήρεμος, πιο σκεπτόμενος.

Έχω επίσης πολλές σκοτεινές πλευρές που δεν με επηρεάζουν τόσο πολύ πια. Παλιά ήμουν και αυτοκαταστροφικός. Τώρα όχι. Γιατί όταν ισορροπείς κάπως μέσα σου, ψάχνεις για την ουσία. Και δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Πάντα υπάρχει η χρυσή τομή. Όμως, επειδή είχα πάντα πολλές απαιτήσεις και υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μου, απογοητευόμουν εύκολα, τα παρατούσα και μου έκανα μ’ αυτό τον τρόπο κακό. Έκανα ένα βήμα, το πήγαινα στα άκρα κι έφευγα. Άλλαζα χώρα πολύ συχνά. Κάποτε έτρεχα να ξεφύγω από τα λάθη μου, γιατί ένιωθα να με κυνηγούν. Τώρα προσπαθώ να τα διορθώσω και να τα δω ως ευκαιρίες για να εξελιχθώ. Δεν κρύβομαι πια από τον εαυτό μου…».

theoxaris

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ

«Είμαι ερωτευμένος. Πάντα είμαι. Αν δεν είμαι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ο έρωτας είναι τα πάντα για μένα, είναι η δύναμή μου. Δεν είναι ότι με ισορροπεί αυτό το συναίσθημα, αλλά με παρακινεί, μου δίνει ώθηση για παραπέρα. Μου είναι απαραίτητο. Δεν θυμάμαι, εξάλλου, ποτέ τον εαυτό μου μόνο του. Σχεδόν ποτέ δεν ήμουν μπακούρι. Κι όταν το έζησα -σπάνια- ήμουν στην ενδιάμεση φάση που έτρεχα για κάτι άλλο. Το ιδανικό είναι να συνδυάζεις τον έρωτα με το καλό σεξ. Δεν γίνεται πάντα. Μπορείς να κάνεις σεξ και χωρίς να είσαι ερωτευμένος. Εγώ τα έχω ζήσει και τα δύο, αλλά πάντα προέκυπτε ο έρωτας. Είναι πολύ βασικό το σεξ σε μία σχέση και δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου χωρίς σεξ. Δεν έχω περάσει καμία περίοδο, όπου να απέχω – είμαι 31 και δεν μου έχει τύχει.

Απ’ την άλλη, δεν είμαι εύκολος σύντροφος. Είμαι καλός μέχρι τα δύο πρώτα χρόνια. Μετά αλλάζω κάπως. Έχω υψηλές απαιτήσεις από τους άλλους, αλλά κυρίως απ’ τον εαυτό μου. Η κατανόηση είναι που παίζει ρόλο. Ναι, έχω πληγωθεί πολλές φορές, από βλακείες μου, γιατί δινόμουν πολύ εύκολα. Με πείραζαν μικρά, αστεία και ασήμαντα πράγματα, που εμένα όμως, μου φαινόντουσαν βουνό και πνιγόμουν. Νόμιζα ότι θιγόταν η προσωπικότητά μου, λες και με πρόσβαλλαν. Είδα ότι δεν είναι έτσι, ότι μου κάνει και κάνω κακό και το σταμάτησα. Ήμουν πολύ ακραίος στα ερωτικά μου. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, ήμουν ακραίο παιδί. Για να σου δώσω να καταλάβεις, κάποτε ήμουνα gothic, γκοθάς που λένε, έβαφα τα νύχια μου μαύρα, κλεινόμουν στον εαυτό μου, στο δωμάτιό μου. Μετά την άκουγα με φάσεις μοναξιάς και απομόνωσης. Κι αμέσως μετά ανοιγόμουν σε όλους, ήταν όλοι φίλοι μου κι εγώ ο πιο χαρούμενος άνθρωπος του κόσμου. Ήταν όλα στα άκρα!

Δεν νιώθω εύκολα κάτι για κάποιον. Συμπαθώ πολύ εύκολα και ανοίγω την πόρτα μου έτσι απλά. Αλλά βαθύ συναίσθημα δεν νιώθω εύκολα. Πλέον μπορείς να καταλάβεις πότε σε προσεγγίζει κάποια γι’ αυτό που φαίνεσαι και πότε γι’ αυτό που είσαι. Οπότε ξέρεις».

the-Ioannides

ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ

«Πριν από ένα περίπου μήνα ανέβασα μία φωτογραφία στο Instagram, όπου ήμουν χωρίς μαλλιά. Το έχω πάθει δύο φορές μέχρι σήμερα. Μία στα 15 μου και μία λίγα χρόνια αργότερα. Το έκανα, όχι για να προκαλέσω, αλλά για να στηρίξω και να βοηθήσω όποιο παιδί ή έφηβο το αντιμετωπίζει. Η γυροειδής αλωπεκίαση δεν είναι απλό πράγμα. Ξέρω πώς είναι να το περνάς. Ειδικά για ένα κορίτσι είναι μεγάλη η ζημιά. Όταν τα μαλλιά της είναι κάτι βασικό -όπως για εμάς τα αγόρια οι όρχεις- είναι σαν να την ευνουχίζεις. Θεώρησα ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν εικόνα ενός ανθρώπου που προβάλλεται, να γνωρίζουν ότι κι άλλοι άνθρωποι το παθαίνουν αυτό. Ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτό τον αγώνα. Κακά τα ψέματα είναι δύσκολο πράγμα. Στα 15 το έπαθα γιατί είχα φρικάρει, μάλλον έφταιγε ο χωρισμός των γονιών μου και το γεγονός ότι θεώρησα πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Παρά το γεγονός όμως, εκείνοι στάθηκαν δίπλα μου και μου έκαναν όλα τα χατίρια. Με στήριξαν πολύ. Το πρώτο και βασικό είναι να αισθανθούν οι πάσχοντες καλά. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Σε μένα είχαν πέσει και το ένα φρύδι μου, αλλά και οι βλεφαρίδες μου. Από την άλλη, αυτό που ακολούθησα εγώ, ήταν μία φαρμακευτική αγωγή με κορτιζόνη. Σου κάνουν κάποιες ενέσεις στο κεφάλι, είναι επώδυνο, το ξέρω. Αλλά μέσα σε τρεις μήνες ξαναβγήκαν τα μαλλιά μου. Υπάρχουν κάτι κομπογιαννίτες που εκμεταλλεύονται τον κόσμο και τους βάζουν μέχρι και μπαρούτι πάνω στο κεφάλι. Ό,τι βλακεία θες… Το καλύτερο είναι να αλλάξουν ψυχολογία, γιατί είναι κάτι που λύνεται κι έπειτα να πάνε σ’ έναν ειδήμων ιατρό».

theoxariss

Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ SOCIAL MEDIA

«Με έχεις δει να ανεβάζω φωτογραφίες, κάνοντας την ανάγκη μου στην ύπαιθρο ή να είμαι γυμνός στο μπάνιο μου. Κάποιοι θα έλεγαν ότι το κάνω για να προκαλέσω. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί σημασία έχει ο λόγος που το κάνεις και τι έχεις να πεις μετά. Εγώ ήθελα να το κάνω για να φωνάξω ότι δεν είμαι αυτό που νομίζετε! Δεν είμαι, δηλαδή, ο ζεν πρεμιέ, ο γόης, ο γκόμενος, ο ωραίος. Αυτή την εικόνα μου είχανε περάσει. Εγώ, όμως, είμαι ένας “καραγκιοζάκος” που ζει το όνειρό του. Πριν κοιμηθώ το βράδυ σκέφτομαι τι θέλω να κάνω, πώς θέλω να χαράξω τη ζωή μου. Οπότε ήθελα να αποποιηθώ την τηλεπερσόνα που δεν ήμουν. Ήθελα λίγο να αποτραβηχτώ και να πω ότι δεν είμαι αυτό. Είμαι ένας τεράστιος “καραγκιόζης” που θέλει να γεύεται και να γουστάρει. Έτσι δίνω συναίσθημα. Δεν με αφορά το τι μπορεί να πει ο άλλος. Ακόμα κι αν με απορρίψουν. Αν κάνω μία σκηνή και συγκινήσω μία κυρία, ένα παιδί ή έναν πιτσιρικά και, παράλληλα, κάποιος του χώρου με απορρίψει, θα χαρώ που κατάφερα να αγγίξω τον κόσμο. Δεν με νοιάζει για τους άλλους. Στη δουλειά μας, άλλωστε, όλοι είμαστε ψυχασθενείς. Δεν είμαστε βέβαιοι στο τι θέλουμε. Ξέρουμε μόνο ότι γουστάρουμε αυτό που κάνουμε και βλέπουμε κατά πόσο πάει ή δεν πάει αυτό. Κι όχι, δεν θα κάτσω να σκάσω αν με απορρίψουν! Σημασία έχει πως εγώ ο ίδιος το επέλεξα – και τα λάθη μου και τα σωστά μου».

Το νέο single του Θεοχάρη «Μην τολμήσεις» σε μουσική Τόνι Μαυρίδη, στίχους Ηλία Γιαννικόπουλου και σκηνοθεσία video clip Ανδρέα Γεωργίου, κυκλοφορεί από τη Spicy.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS