CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΒαρβάρα Χριστοφή: Το κορίτσι που έκανε την ανατροπή στην κυπριακή τηλεόραση συστήνεται

Βαρβάρα Χριστοφή: Το κορίτσι που έκανε την ανατροπή στην κυπριακή τηλεόραση συστήνεται

Το κορίτσι που έκανε την ανατροπή φέτος -κι όχι άδικα- μέσα από τον ρόλο της «Γαλάτειας», στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του Sigma, ήρθε για να μείνει. Κι αυτό, το καταλαβαίνεις από τη δύναμη που κρύβει στον χαρακτήρα της, αλλά και τον ζήλο που επιδεικνύει για τη δουλειά της.

Του Παντελή Παναγιώτου

Η νέα χρονιά σε βρήκε έτσι ακριβώς όπως ήθελες;

Είμαι χαρούμενη, γιατί ο κάθε χρόνος που περνά αφήνει στο πέρασμά του και κάτι καλό. Αισθάνομαι  «πλούσια» γιατί μου έτυχαν πολλά και διάφορα. Το 2016 ήταν μια τυχερή χρονιά για μένα και πιστεύω ότι θα συνεχίσει και φέτος το ίδιο. Ξέρεις, είναι όμορφο να αντιλαμβάνεσαι πως ό,τι ζεις, σε εξελίσσει και σε ωριμάζει. Κι εγώ, είχα την τύχη να ζήσω όμορφα πράγματα, που με έκαναν να νιώθω γεμάτη από τη ζωή και τις εμπειρίες που αποκόμισα.

Αισθάνεσαι τυχερή επειδή κατάφερες να εξασφαλίσεις έναν τηλεοπτικό ρόλο που σε ανέδειξε;

Ήταν μια πλούσια χρονιά από όλες τις απόψεις και δεν έχω κανένα παράπονο γι’ αυτό. Έκανα αρκετές δουλειές, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και αποκόμισα από αυτές πολλές εμπειρίες. Φυσικά, δεν μπορώ με τίποτα να μην αισθάνομαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε, να αναλάβω από το Sigma έναν τόσο σημαντικό ρόλο όπως αυτός της «Γαλάτειας».

Η οποία, μέχρι τα μέσα της σεζόν, θεωρείτο «αουτσάιντερ», αλλά μετά έκανε την έκπληξη. Ανέμενες αυτή την απήχηση ως πρωταγωνίστρια;

Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή δεν γνώριζα ότι ο ρόλος που θα μου έδιναν θα ήταν αυτός της πρωταγωνίστριας. Όμως, πράγματι, η σειρά πάει πάρα πολύ καλά και χαίρομαι γιατί ο κόσμος την έχει αγαπήσει. Αν με ρωτάς, δεν πίστευα ποτέ κάτι τέτοιο ούτε το είχα στο μυαλό μου. Από τη στιγμή που κλήθηκα να ενσαρκώσω έναν ρόλο και να ζωντανέψω έναν χαρακτήρα, προσπάθησα να το φέρω εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν σκέφτηκα καθόλου τη μέθοδο που θα με έκανε να «πετύχω» σ’ αυτό. Είχα δώσει περισσότερη έμφαση στη δουλειά μου και όχι στο αν θα αγαπήσει ο κόσμος αυτή τη σειρά. Σίγουρα, όλοι θέλουμε να πάει κάτι καλά, αλλά πιστεύω ότι κανένας δεν μπορεί εξασφαλίσει την επιτυχία από πριν. Αν έχεις αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνεις, σίγουρα θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Σε ιντριγκάρουν περισσότερο οι ρόλοι σε σειρές εποχής;

Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με εξαιρετικούς επαγγελματίες και νιώθω ότι η συνεργασία μου μαζί τους με βοηθά να εξελίσσομαι ως ηθοποιός. Μαθαίνω πάρα πολλά μέσα από αυτή τη δουλειά. Η τριβή σε μια καθημερινή σειρά, μου δίνει την ευκαιρία να αποκτώ εμπειρία σε αυτό το επάγγελμα και να γίνομαι ακόμα καλύτερη. Παρόλα αυτά, δεν σου κρύβω ότι απολαμβάνω αρκετά τις σειρές εποχής γιατί μέσα απ’ αυτές μπορώ να ταξιδεύω στον χρόνο, κι αυτό είναι κάτι που με μαγεύει. Ίσως να είναι κι ένας από τους λόγους που έγινα ηθοποιός.

Πες μου κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος για σένα;

Είμαι ένα δραστήριο άτομο που δεν εφησυχάζει ποτέ. Νιώθω ότι έχω συνέχεια πράγματα να κάνω κι αυτό είναι κάτι που με ευχαριστεί και μου δίνει δύναμη. Θέλω να δημιουργώ. Στο σπίτι μού αρέσει να ζωγραφίζω, να διαβάζω βιβλία, να πλέκω. Κάνω ό,τι μου κατέβει στο μυαλό κι αυτό με κάνει να εκτιμώ περισσότερο τις στιγμές που αφιερώνω στον εαυτό μου. Μπορεί να κουράζομαι αρκετά μέσα από τη δουλειά, όμως αυτού του είδους η κούραση είναι πηγή ζωής για μένα.

Πάντως, φαίνεσαι άτομο ήπιων τόνων. Έτσι είσαι στην πραγματικότητα;

Δεν είμαι καθόλου μονόπλευρος άνθρωπος. Λειτουργώ ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκομαι. Έχω τις ευαισθησίες μου, όμως υπάρχουν και οι στιγμές που θα είμαι περισσότερο αισιόδοξη ή λιγότερο χαρούμενη. Γενικά, θέλω να κρατώ μια ισορροπία και επιδιώκω την ψυχική μου ηρεμία. Υπάρχουν στιγμές που θα θυμώσω, θα κλάψω, όμως πιστεύω πως όλα χρειάζονται στη ζωή.

Κατάφερνες πάντα να βρίσκεις τις ισορροπίες στη ζωή σου;

Συνέβησαν λίγο αντίστροφα τα πράγματα στην παιδική μου ηλικία. Στο Δημοτικό, για παράδειγμα, θυμάμαι πως ήμουν λίγο περισσότερο ατίθαση και κοινωνική παρά στην εφηβεία όπου είχα κλειστεί περισσότερο στον εαυτό μου. Μεγαλώνοντας, όμως, βρήκα την ισορροπία μου. Δεν είμαι δύσκολο άτομο. Θα μπορούσα να ταιριάξω σε διαφορετικούς χώρους και να συνυπάρξω με άτομα διαφορετικού χαρακτήρα.

Είχες όμορφα παιδικά χρόνια;

Πολύ! Χάρη στη μητέρα μου, η επαφή που είχα με τις τέχνες ήταν έντονη και δημιουργική, κι αυτό νομίζω ότι μου έκανε καλό. Το σχολείο το βαριόμουν. Παρακολουθούσα θέατρο από μικρή ηλικία κι αυτό από παρότρυνση της μητέρας μου, η οποία με έσπρωξε στο να ξεκινήσω μαθήματα θεάτρου σε κάποιο εργαστήρι και να κάνω τις δικές μου ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις. Γύρω στα δέκα μου ήμουν πλέον συνειδητοποιημένη ότι το θέατρο με έκανε ευτυχισμένη, οπότε ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου.

Δεν είχες ένα plan B στο μυαλό σου, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν έρχονταν όπως τα ήθελες;

Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός. Ωστόσο, λίγο πριν φύγω για σπουδές υποκριτικής, είχα συμφωνήσει με την οικογένειά μου να πάρω πρώτα το πτυχίο μου ως εκπαιδευτικός από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, γιατί πίστευαν πως θα ήταν καλό να είχα στα χέρια μου ένα ακόμα  πτυχίο έστω κι αν δεν το αξιοποιούσα ποτέ.

Η οικογένειά σου στηρίζει οποιαδήποτε απόφασή σου;

Επειδή ως άνθρωπος, ξέρω τι θέλω στη ζωή μου, επιδιώκω πάντοτε να συζητώ τα θέλω μου μαζί τους. Θέλω να έχω τη δική τους έγκριση για οτιδήποτε πρόκειται να κάνω. Διεκδικώ πράγματα μέσα από τη συζήτηση, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές πείθω τους ανθρώπους γύρω μου γι’ αυτό που θέλω.

Τους συμβουλεύεσαι ακόμα και για τα προσωπικά σου;

Ναι, ιδίως με τη μητέρα και την αδελφή μου, με τις οποίες έχω πολύ καλές σχέσεις, συζητάμε τα πάντα!

Ως γυναίκα, τι ανασφάλειες έχεις;

Αυτό έχει να κάνει με την κάθε φάση που περνώ στη ζωή μου. Όμως, ό,τι κι αν συμβαίνει, δεν νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό ώστε να με επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό…

Στις σχέσεις σου, πώς λειτουργείς;

Αν κάτι με ενοχλήσει, θα το πω. Δεν είμαι από τις γυναίκες που τα κρατάνε όλα μέσα τους, ούτε ψάχνω τρόπους για να αποφύγω τις συγκρούσεις. Προτιμώ να εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου και να μην κρατώ τίποτα μέσα μου.

Ισχύει το ότι αρραβωνιάστηκες πρόσφατα;

Ναι! Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί πολλά χρόνια, από το Λύκειο. Είναι ο άνθρωπός μου, η οικογένειά μου, ο καλύτερός μου φίλος. Ύστερα από τόσα χρόνια και δεδομένου ότι η σχέση μας έχει δοκιμαστεί, φτάσαμε σε ένα σημείο που ήμασταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Επειδή εκτιμούμε και οι δυο αυτή την αξία της συντροφικότητας, κάπως έτσι ακολούθησε και η πρόταση…

Μπορεί ο σύντροφός σου, να είναι ο καλύτερός σου φίλος;

Φίλος σημαίνει ο άνθρωπος που επικοινωνείς, που εμπιστεύεσαι και μπορείς να μοιράζεσαι τα πάντα. Αυτά πιστεύω είναι τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον άνθρωπο με τον οποίο επιλέγεις να περάσεις τη ζωή σου μαζί του.

Σκοπεύετε να παντρευτείτε σύντομα;

Ο γάμος υπάρχει στο μυαλό μας, απλώς δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά μας. Για την ώρα, τουλάχιστον, δεν είμαι σε φάση που θα μπορούσα να οργανώσω έναν θρησκευτικό γάμο έτσι όπως τον φαντάζομαι…

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που ονειρεύονται κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό για τη συγκεκριμένη μέρα;

Ποτέ δεν με απασχολούσε ο τρόπος με τον οποίο θα γινόταν ο γάμος μου. Έβλεπα τα πράγματα με πιο ρεαλιστικό τρόπο. Με απασχολούσε περισσότερο η έννοια του έρωτα και της αγάπης και το πώς θα ήθελα να είμαι ευτυχισμένη δίπλα στον σύντροφό μου. Εννοείται πως όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα ήθελα να οργανώσω κάτι ξεχωριστό για εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους, όμως προς το παρόν, δεν είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα.

Είσαι γυναίκα παραδοσιακών αρχών;

Δεν θα με χαρακτήριζα παραδοσιακή, αλλά ούτε των άκρων. Νομίζω πως βρίσκομαι κάπου στη μέση. Θέλω να υπάρχει ισορροπία. Ακόμα και στο σπίτι με τον σύντροφό μου, οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού και νομίζω πως έτσι γίνεται πιο εύκολη η συμβίωση ενός ζευγαριού. Άλλωστε, έχουμε μάθει να είμαστε ελεύθεροι στη σχέση μας κι αυτό είναι σημαντικό ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη και σωστή επικοινωνία.

*H Βαρβάρα Χριστοφή πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά “Γαλάτεια” που προβάλλεται καθημερινά στις 19:20 από το Σίγμα

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS