GOING OUTΤηλεόρασηΧαμηλό Βαρομετρικό

Χαμηλό Βαρομετρικό

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

* Δεν είναι μυστικό ότι ο «Μελίαρτος» ζορίζεται απέναντι στη «Γη της Ελιάς». Ο ΑΝΤ1, ωστόσο, δεν φαίνεται να ανησυχεί, η εμπιστοσύνη δε που δείχνει στο πρόσωπο του Λώρη Λοϊζίδη είναι μεγάλη. Βεβαίως, οι χαμηλές πτήσεις στον πίνακα τηλεθέασης συνεχίζονται, παρά τις τονωτικές ενέσεις γέλιου στο σενάριο και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν…

* Είναι προφανές ότι η κίνηση του σταθμού να μετακινήσει τη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 Ελλάδας, «Άγριες Μέλισσες», από τη ζώνη πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που ήταν πέρσι, στην prime time, δεν στοίχισε μόνο την επιτυχία στον «Μελίαρτο» αλλά εξαφάνισε και το «Χάρτινο Κουτί» της Θέας Χριστοδουλίδου. Ο ΑΝΤ1 Κύπρου, θέλοντας να στηρίξει μια παραγωγή που στην Ελλάδα κάνει καθημερινά ταμείο και φέρνει δωροθέτες και διαφημιστικά πακέτα, πιάστηκε στη φάκα της «υπεραισιοδοξίας» του και χαντάκωσε ολόκληρο το πρόγραμμά της δικής του prime time .

Meliartos243

* Παρόλο που οι «Άγριες Μέλισσες» ήταν γνωστό ότι δεν είχαν απήχηση στο κυπριακό κοινό, σε αντίθεση με τον σκληροτράχηλο «Ήλιο» που συνεχίζει τη δυναμική του πορεία χαρίζοντας υψηλά ποσοστά στον Νικήτα Κυριάκου, που ανεβάζει κι άλλο τους παλμούς του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (για να πάρουν φθίνουσα πορεία στη συνέχεια). Ο σταθμός, ελπίζει τώρα πως, με την έναρξη του ριάλιτι «Η Φάρμα», που παίρνει τη θέση των «Μελισσών» στις 21.20 -καθώς μετακινούνται στις 23.10- ότι θα δώσει ανάσα στον «Μελίαρτο» που παραμένει στις 22.20.

* Η επιστροφή πέρσι της «Φάρμας» στις οθόνες μας προκάλεσε παλινδρομήσεις στον πίνακα τηλεθέασης, με το γενικό της, στο τέλος της σεζόν να μην ξεπερνάει το 12%. Το κανάλι, ελπίζει, ότι η αποψινή έναρξή του δεύτερου κύκλου , στις 21.20, θα επισκιάσει το «Survivor» που πιθανότατα να κάνει πρεμιέρα την τελευταία Κυριακή του μήνα κι έτσι, μαζί με την προσθήκη της νέας σειράς που ετοιμάζει ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως, θα σώσει τη χαμένη τιμή prime time.

* Στο τραπέζι, υπάρχει κι ένα τρίτο σενάριο που θέλει τον «Μελίαρτο» να τοποθετείται στις 21.20, όπως ήταν το «La pasta pomilώri» και προηγούμενες δουλειές του Λοϊζίδη, η «Φάρμα» να μετακινείται στις 23.15 και οι «Άγριες μέλισσες» να τοποθετούνται στις 22.20.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS