GOOD LIFEΥΓΕΙΑ3 τρόποι για να ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια

3 τρόποι για να ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια

Είναι πολύ σημαντικό, να ξυπνάς και να έχεις γεμάτες μπαταρίες (όχι στο κινητό) και να νιώθεις γεμάτος ενέργεια. Βέβαια γι’αυτό πρέπει να φροντίσεις εσύ να κάνεις κάποια απλά, μα απαραίτητα βήματα!

Αποσυνδέσου!

Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους να κοιμηθείς περισσότερο και καλύτερα είναι να απομακρυνθείς από οθόνες, monitor και κάθε μορφή τεχνολογίας όταν ξεκινάς να χαλαρώνεις πριν τον ύπνο. Όταν αποκοιμιέσαι με τους ήχους τις σειράς που παρακολουθείς στο netflix και με το μπλε φως να σε χτυπά στο πρόσωπο επηρεάζεις την παραγωγή μελατονίνης, της “ορμόνης του ύπνου, του οργανισμού και μειώνεις τις ώρες ξεκουράσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι εκτίθενται σε αυτό το μπλε φως ξυπνούν πιο δύσκολα και πιο κουρασμένοι από άλλους

Κάνε stretching πριν τον ύπνο

Με μερικές ήπιες διατάσεις θα δώσεις σήμα στο σώμα σου ότι έχει έρθει η ώρα της ηρεμίας ενώ παράλληλα, δίνοντας έξτρα προσοχή στην αναπνοή σου, θα χαλαρώσεις τους κουρασμένους μύες που βρίσκονται στην ίδια θέση πολλές ώρες κάθε μέρα. Βάλε χαλαρωτική μουσική, άναψε το πιο αρωματικό κερί της συλλογής σου και αφέσου στις ευεργετικές ιδιότητες του stretching.

Απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο ή ντους θα σε βοηθήσει να αφήσεις πίσω σου τις έννοιες της ημέρας και να προετοιμαστείς για ύπνο. Το ζεστό, αλλά όχι καυτό, μπάνιο βοηθά να ανέβει η θερμοκρασία του σώματός μας με αποτέλεσμα να χαλαρώνουμε πιο γρήγορα μετά όταν, δηλαδή το σώμα επιστρέφει στην κανονική του θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε πιο βαθιά.

Δοκίμασε τα πιο πάνω και δεν θα χάσεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS