CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣAshton Kutcher: Ιστορίες έρωτα και φόνου στο Λος Άντζελες

Ashton Kutcher: Ιστορίες έρωτα και φόνου στο Λος Άντζελες

Ο σταρ του Ηollywood «εμπλέκεται» στο φρικιαστικό έγκλημα μιας γυναίκας, πριν από 18 χρόνια – ήταν, μάλιστα, ένας από τους ύποπτους για τον φόνο που ανέκρινε η αστυνομία. Ένα αληθινό θρίλερ, που δεν βγήκε ποτέ στα σινεμά.

Από την Κάλλια Καστάνη

To 2001 ο Αshton Kutcher ήταν 23 χρονών. Είχε μόλις «αποβιβαστεί» στο Λος Άντζελες, μετά από μια σύντομη καριέρα στο modeling, σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Μιλάνο. Βρισκόταν μίλια μακριά από το πατρικό του στην Άιοβα ή από τους κοιτώνες του Κολλεγίου του – από όπου, έτσι κι αλλιώς, τον είχαν διώξει επειδή ήταν «υπερβολικά θορυβώδης και απειθάρχητος». Είχε κάνει το ντεμπούτο του στο σινεμά παίζοντας σε ασήμαντες φάρσες και ρομαντικές κομεντί (που αργότερα δεν θα τις θυμόταν κανείς) και είχε μόλις κερδίσει τον ρόλο του Michael Kelso, στη σειρά του FOX, «That 70’s show», που θα τον έκανε διάσημο και όπου θα γνώριζε τη Mila Kunis, τη γυναίκα της ζωής του. Φυσικά, τότε, δεν είχε ιδέα για όλα αυτά – άλλωστε, η γυναίκα της ζωής του, ήταν μόλις 17 χρονών. Κι ο Αshton, στα 23 του, είχε το L.A, στο τσεπάκι του, τριγύριζε παντού και ζούσε στον «αφρό»: πάρτι, αλκοόλ, γυναίκες. Όμορφες, διαθέσιμες γυναίκες.

Μια απ’ αυτές ήταν η Αshley Ellerin. Η Ellerin ήταν 21 χρονών φοιτούσε σε μια σχολή μόδας και έβγαζε χαρτζιλίκι, δουλεύοντας ως στρίπερ. Ξανθιά, χαριτωμένη, με καταπληκτικό κορμί – οι φίλοι της την περιέγραφαν ως «κεφάτη», «αυθόρμητη», «ζωηρή». Γνωρίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2000, μέσω φίλων, έκαναν παρέα, ύστερα χάθηκαν. Εκείνος έβγαινε, τότε, με κάποια άλλη, και η Αshley είχε πολλές σχέσεις. Τίποτα μόνιμο. Ξαναβρέθηκαν στις 20 Φλεβάρη σε ένα πάρτι, στο σπίτι της. Ο Αshton είχε μόλις χωρίσει. Της πρότεινε να βρεθούν, για ένα ποτό – μήπως θα ήθελε να τον συνοδέψει στο after party των Grammy’s, το επόμενο βράδυ; Εκείνη δέχτηκε, ενθουσιασμένη. Η νύχτα, προμηνυόταν καταπληκτική…

Στις 9 το πρωί της 22ης Φεβρουαρίου 2001, το πτώμα της Αshley Ellerin βρέθηκε στο bungalow που νοίκιαζε, στην Pinehurst Road, από τη συγκάτοικό της Jennifer Disisto. Η κοπέλα ήταν πεσμένη έξω από την πόρτα του μπάνιου της, μισόγυμνη, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε μαχαιρωθεί 47 φορές. Έφερε πολλαπλά τραύματα στα χέρια και στα μπράτσα της, ένδειξη πως είχε προσπαθήσει να αμυνθεί, χωρίς επιτυχία. Στην εξώπορτα του bungalow της, βρέθηκαν τα αποτυπώματα του Αshton Kutcher.

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΙ
O ηθοποιός, προσήλθε μόνος του στην Αστυνομία και κατέθεσε τι είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα. Σύμφωνα με όσα είπε, το αρχικό πλάνο ήταν να βγουν με την Αshley στις οκτώ, για φαγητό, εκείνος όμως είχε μια άλλη πρόσκληση από έναν φίλο του, για να παρακολουθήσουν μαζί την απονομή των Grammy’s. Έτσι, γύρω στις 7.30 τηλεφώνησε στην κοπέλα για να της πει πως θα αργούσε. Και μετά πάλι, γύρω στις 8.24. Του απάντησε πως είχε μόλις βγει από το μπάνιο και ετοιμαζόταν να στεγνώσει τα μαλλιά της. Την ξαναπήρε λίγο μετά τις 10, για να της πει πως βρισκόταν στον δρόμο, αλλά εκείνη δεν το σήκωσε. Ο Αshton έφτασε στο σπίτι της Εllerin, στην Pinehurst Road γύρω στις 10.45. Χτύπησε την εξώπορτα, αλλά δεν του άνοιξε κανείς. Ξαναχτύπησε, φώναξε. Πάλι, καμιά απάντηση. Δοκίμασε να ανοίξει – ήταν κλειδωμένα. Έσκυψε και κρυφοκοίταξε μες στο σπίτι, από το πλαϊνό παράθυρο. Τα φώτα ήταν αναμμένα, ο χώρος άδειος και ακατάστατος. Θυμόταν πως διέκρινε σκούρες κηλίδες στο χαλί, μάλλον λεκέδες από κόκκινο κρασί – τα «απομεινάρια» του χθεσινού πάρτι. Το αυτοκίνητο της Ashley βρισκόταν στο parking της. Ο ηθοποιός υπέθεσε πως η κοπέλα βρισκόταν μέσα και είτε κοιμόταν, είτε -το πιθανότερο- είχε θυμώσει για την αργοπορία του και του κρατούσε μούτρα. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι λεκέδες ήταν αίμα. Πως όταν εκείνος χτυπούσε την πόρτα της, η Αshley ήταν ήδη νεκρή. Και πως, λίγα μέτρα παρακάτω, ένας στυγερός δολοφόνος ξάπλωνε ήρεμος, ικανοποιημένος στο κρεβάτι του, δίπλα στη γυναίκα του και στο παιδί του – ένας άνθρωπος «καθημερινός», σε ένα σπίτι, όπως τόσα άλλα…

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ «HOLLYWOOD RIPPER»
Ο 41χρονος, διάσημος Hollywood star, Ashton Kutcher επανέλαβε την ιστορία του, ανακαλώντας όσα συνέβησαν τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου 2001, στη δίκη του Michael Gargiulo – είναι μόλις ένας από τους 100 και πλέον μάρτυρες, που έχουν κληθεί να καταθέσουν στη δίκη του περίφημου «Ηollywood Ripper». Ο «Σφαγέας του Hollywood» δικάζεται για τον φόνο τριών γυναικών (της 18χρονης Tricia Pacaccio, της Αshley Ellerin και της Μaria Bruno), καθώς και για την απόπειρα δολοφονίας ακόμα μίας, της Michelle Murphy, το 2008. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα και την κατηγορούσα αρχή, ο Garguilo -ένας μάλλον άσχημος, αδιάφορος άντρας, που δήλωνε πως ήταν τεχνίτης κλιματιστικών- ήταν «ο εφιάλτης κάθε γυναίκας», διότι έδειχνε φιλικός, ακίνδυνος. «Τα θύματα τον γνώριζαν, υπήρχε στο περιβάλλον τους, στη γειτονιά τους. Τον εμπιστεύονταν. Και στο τέλος, βρίσκονταν νεκρές».

Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και με την Αshley Ellerin. H Αshley και ο Gargiulo ήταν γείτονες – εκείνος και η οικογένειά του, ζούσαν λίγα μέτρα παραπάνω, στον ίδιο δρόμο. Ήταν ευγενικός μαζί της, τη χαιρετούσε πάντα. Μια φορά, την είχε βοηθήσει να αλλάξει το σκασμένο λάστιχο του αυτοκινήτου της. Άλλη μια φορά, η Ashley τον είχε φωνάξει να της φτιάξει τον θερμοστάτη του καλοριφέρ. Αλλά μετά, ο Gargiulo άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Εμφανιζόταν στο σπίτι της απρόσκλητος, σε ακατάστατες ώρες. Κανά δυο φορές, η συγκάτοικος και οι φίλοι της κοπέλας, τον είχαν εντοπίσει να κάθεται στο αυτοκίνητό του, έξω ή απέναντι από την πόρτα της και να παρακολουθεί το σπίτι της. Της το είχαν πει, αλλά η Αshley είχε βάλει τα γέλια. Δεν ανησυχούσε. Εντάξει, ο «τύπος» ήταν λίγο περίεργος, αλλά τον γνώριζε, ήξερε την οικογένειά του, ήταν φίλοι – δεν θα την πείραζε ποτέ, σωστά; Έτσι, όταν της χτύπησε το κουδούνι, το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου, δεν δίστασε να του ανοίξει την πόρτα, να τον βάλει μέσα στο σπίτι της. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της σύντομης ζωής της..


O Μichael Gargiulo αρνείται την ενοχή του, αλλά οι εισαγγελείς ζητούν τη θανατική ποινή.

Η Αστυνομία του L.A, έμαθε για τον Gargiulo, τον άντρα που είχε «μια περίεργη εμμονή με την Αshley». Toν κάλεσαν στο τμήμα, τον ανέκριναν. Εμφάνισε κάποιο άλλοθι – κι έπειτα, στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκαν ίχνη, αποτυπώματα, γενετικό υλικό, οτιδήποτε που θα μπορούσε να τον συνδέσει με τη σφαγή της Εllerin. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Τέσσερα χρόνια, άλλη μια 32χρονη γυναίκα, η Maria Bruno βρέθηκε νεκρή, στο διαμέρισμά της στο El Monte, με πολλαπλές μαχαιριές, σχεδόν ακρωτηριασμένη. Kαι στις δύο περιπτώσεις τα θύματα ήταν όμορφες, νεαρές γυναίκες, που είχαν δεχθεί επίθεση, με μαχαίρι, νύχτα, μέσα στο σπίτι τους. Ο Michael Gargiulo ήταν γείτονας και της Bruno. Πάλι, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν. Αλλά την επόμενη φορά, δεν στάθηκε τυχερός. Το 2008, όταν η Michelle Murphy έπεσε θύμα επίθεσης μέσα στο διαμέρισμά της, στη Santa Monica, πάλεψε και κατάφερε να ξεφύγει. Πάνω στην πάλη, ο δράστης τραυματίστηκε, αφήνοντας ίχνη αίματος στα σεντόνια της. Η Αστυνομία προχώρησε σε ταυτοποίηση του γενετικού υλικού και 24 ώρες αργότερα, ο Gargiulo συνελήφθη. Προσήχθη σε δίκη, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Murphy, καθώς και για τους φόνους των Εllerin, Βruno, και της 18χρονης Τricia Pacaccio, που φαίνεται πως ήταν το πρώτο του θύμα.

Η δίκη του Michael Gargiulo βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν και εκείνος αρνείται την ενοχή του, οι εισαγγελείς ζητούν τη θανατική ποινή, κάνοντας λόγο για έναν «μεθοδικό σφαγέα γυναικών», που επέλεγε προσεκτικά τα θύματά του, τα προσέγγιζε υπομονετικά και απολάμβανε τους φόνους τους. Ένα σύγχρονο «αρπακτικό» που κρυβόταν εκεί ακριβώς όπου ήξερε πως δεν θα τον έψαχνε κανείς: στο διπλανό σπίτι…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS