CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ pastry chef του Boutique Patisserie, Μαριέλλα Χρίστου, μας άνοιξε το σπίτι...

Η pastry chef του Boutique Patisserie, Μαριέλλα Χρίστου, μας άνοιξε το σπίτι της

Η pastry chef του Boutique Patisserie, Μαριέλλα Χρίστου, άνοιξε το υπέροχό της σπίτι στη Λευκωσία, προσκαλώντας τους φίλους της για απογευµατινές βουτιές στην πισίνα, δροσερό λευκό κρασί και χαρίζοντάς µας τις συνταγές από τα περιβόητα γλυκά της.

Από την Νταϊάνα Αζά

THE TIME: Απόγευμα Πέμπτης

THE PLACE: Στο σπίτι της Μαριέλλας Χρίστου στο Στρόβολο

THE PEOPLE: Μαριέλλα Χρίστου (pastry chef), Κωνσταντίνος Χριστοφόρου (τραγουδίστης),  Γιώργος Ερωτοκρίτου (chef), Κάλια Ελευθερίου (ραδιοφωνική παραγωγός), Πάνος Γερολεμίδης (στυλίστας)

Tο όνειρό τους είναι ένα ταξίδι στο Λίβανο, το οποίο σχεδιάζουν να πραγµατοποιήσουν τον Οκτώβρη. Με τροπικά κοκτέιλ στα rooftop bars και ηλιοθεραπεία στα µεγαλοπρεπή resorts πλάι στο κύµα, φορώντας µαγιό, καφτάνια και τουρµπάνια σε ένα σκηνικό που να θυµίζει κινηµατογραφική ταινία. Η Μαριέλλα Χρίστου και οι φίλοι της, αποφάσισαν να µην περιµένουν µέχρι τότε, φέρνοντας τη Βηρυτό στη Λευκωσία και διοργανώνοντας ένα pool party που να τους προετοιµάζει για την περιπέτεια.

«Σε προειδοποίησα, πως δεν είµαστε στα καλά µας!», µε θυµίζει η Μαριέλλα που παρασύρεται στους ρυθµούς της παρέας, κάθεται µε τον παιδικό της φίλο στο πιάνο και θυµάται τις εποχές, που του έκανε τα φωνητικά για τους δίσκους του. Γιατί η ζαχαροπλαστική δεν ήταν πάντα για τη Μαριέλλα επάγγελµα- για χρόνια ολόκληρα δούλευε ως µουσικολόγος. «Έφτιαχνα κέικ στο σπίτι και παράλληλα δίδασκα µουσική», λέει.

Πριν από τέσσερα χρόνια αποφάσισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο πάθος της για τη ζαχαροπλαστική, µέχρι που το 2014 άνοιξε το Boutique Patisserie στη Λεωφόρο Νίκης, µε τα carrot cakes και τα white chocolate and raspberry cheesecakes της να γίνονται απ’ την πρώτη µέρα λειτουργίας ανάρπαστα. «Το µυστικό είναι πως όπως δουλεύω στο σπίτι για τους φίλους µου, εργάζοµαι και στο κατάστηµα», µου εξηγεί, σερβίροντάς µας τις ολόφρεσκες, σπιτικές και πολύχρωµες δηµιουργίες της.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Bannoffee µε γαλλική φινέτσα
ΥΛΙΚΑ
250γρ. µπισκότα τύπου digestive
150γρ. βούτυρο ανάλατο λιωµένο
4 – 5 µπανάνες
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
250γρ. κρέµα γάλακτος
3 κουταλιές µαύρη ζάχαρη
Τρίµµα άσπρης σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα γεµάτη νερό, τοποθετείτε το κουτί µε το ζαχαρούχο γάλα και το ζεσταίνετε για 4 ώρες, φροντίζοντας το νερό να καλύπτει συνεχώς όλο το κουτί. Θρυµµατίζετε τα µπισκότα και προσθέτετε το βούτυρο µαζί µε µια κουταλιά απ’ τη µαύρη ζάχαρη. Κόβετε τις µπανάνες σε φέτες και τις αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε στο µίξερ την κρέµα γάλακτος µαζί µε τις υπόλοιπες κουταλιές απ’ τη µαύρη ζάχαρη για περίπου 1 λεπτό, µέχρι να πήξει. Σε ένα µπολ σερβιρίσµατος βάζετε πρώτα το µίγµα απ’ τα µπισκότα, µετά το καραµελωµένο µίγµα απ’ το ζαχαρούχο γάλα, ακολούθως τις µπανάνες και τέλος την κρέµα. Επαναλαµβάνετε ακόµα 3 φορές για να δηµιουργηθούν 4 στρώσεις.

Τσίζκεϊκ µε λεβάντα και blueberries

ΥΛΙΚΑ
600γρ. µπισκότα digestive
85γρ. βούτυρο ανάλατο λιωµένο
¼ κουταλάκι αλάτι
1200γρ. τυρί κρέµα
3 αβγά
2 κουταλιές βανίλια
1 κουταλάκι βρώσιµο µωβ χρώµα
1 ποτήρι blueberries
Για το σιρόπι λεβάντας
300ml νερό
300γρ. ζάχαρη
1 µατσάκι φρέσκα λουλούδια λεβάντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάτε µια µέρα πριν φτιάχνοντας το σιρόπι λεβάντας. Ζεσταίνετε όλα τα υλικά σε µέτρια φωτιά για µια ώρα και αφήνετε κλειστή την κατσαρόλα όλο το βράδυ έτσι ώστε να µυρίσει η λεβάντα. Την επόµενη µέρα σουρώνετε και το σιρόπι είναι έτοιµο.
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Θρυµµατίζετε τα µπισκότα και προσθέτετε το βούτυρο και το αλάτι. Αναµιγνύετε, τοποθετείτε σε στρογγυλή φόρµα 23 εκατοστών και ψήνετε για 10 λεπτά. Βγάζετε απ’ το φούρνο και κατεβάζετε τη θερµοκρασία στους 100°C. Βάζετε το σιρόπι λεβάντας στο µίξερ µαζί µε το τυρί, τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάτε για περίπου 4 – 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το χρώµα χτυπώντας για άλλα 2 λεπτά. Τοποθετείτε µέσα στο µίγµα τα blueberries και ανακατεύετε µε µια σπάτουλα. Ρίχνετε όλο το µίγµα στη φόρµα µε το µπισκότο και ψήνετε για 80 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Lemon cake
ΥΛΙΚΑ
Για το cake
230γρ. βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά βανίλια
4 αβγά
½ ποτήρι ξύσµα λεµονιού
½ ποτήρι χυµό λεµονιού
2 κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι µαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι αλάτι
2 ½ ποτήρια αλεύρι
½ ποτήρι γάλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

250γρ. µασκαρπόνε
250γρ. τυρί κρέµα
200γρ. κρέµα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσµα λεµονιού
2 κουταλιές χυµό λεµόνι
Για τη βουτυρόκρεµα
200γρ. βούτυρο
200γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια βανίλια
Λίγη κρέµα γάλακτος
Βρώσιµο κίτρινο χρώµα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 165°C. Ξεκινάτε φτιάχνοντας το κέικ. Ρίχνετε στο µίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσµα λεµονιού και τη βανίλια. Χτυπάτε για 3 – 4 λεπτά. Ακολούθως προσθέτετε τα αβγά και χτυπάτε για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτετε το χυµό λεµονιού σιγά – σιγά συνεχίζοντας το χτύπηµα. Στη συνέχεια προσθέτετε το baking powder, τη µαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάτε για µισό λεπτό. Τέλος, βάζετε το γάλα και το αλεύρι. Βάζετε το µίγµα σε στεφάνι των 20 εκατοστών και ψήνετε για 75 λεπτά.

Το αφήνετε να κρυώσει και µοιράζετε το κέικ στα τρία. Συνεχίζετε µε την κρέµα. Βάζετε στο µίξερ το µασκαρπόνε, το τυρί κρέµα, την κρέµα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσµα λεµονιού και χτυπάτε µέχρι να σφίξουν. Προσθέτετε το χυµό λεµονιού και ανακατεύετε µε σπάτουλα. Μοιράζετε την κρέµα ανάµεσα στα παντεσπάνια (µισή ποσότητα µεταξύ πρώτου και δεύτερου και η υπόλοιπη µεταξύ δεύτερου και τρίτου). Κρυώνετε την τούρτα για περίπου 3 ώρες.

Ετοιµάζετε τη βουτυρόκρεµα. Χτυπάτε το βούτυρο µε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Όταν χτυπηθούν καλά προσθέτετε την κρέµα γάλακτος και το κίτρινο χρώµα. Χτυπάτε για ακόµη 1 λεπτό.

Βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο και ξεκινάτε µε µια σπάτουλα να καλύψετε όλο το γλυκό µε τη βουτυρόκρεµα. Στο τέλος βάζετε λίγες φέτες φρέσκου λεµονιού.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS