CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΝίκος Αναδιώτης: «Η Κύπρος είναι η δεύτερή μου πατρίδα!»

Νίκος Αναδιώτης: «Η Κύπρος είναι η δεύτερή μου πατρίδα!»

Ο sexy πρωταγωνιστής της σειράς «5 κλειδιά» του ΑΝΤ1, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Λένας Μαντά, δηλώνει ευτυχισμένος και έτοιμος να γίνει πατέρας για δεύτερη φορά.

Του Αλέξανδρου Πρίφτη

Μέχρι να τον βρω και να καταφέρουμε τελικά να μιλήσουμε, χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες. Δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο. «Είμαι ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, εδώ και αρκετές μέρες», μου λέει. «Πηγαινοέρχομαι συνεχώς, με αφορμή τη νέα καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, “5 κλειδιά”, που βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο βιβλίο της Λένας Μαντά, της πιο ευπώλητης συγγραφέως σε Ελλάδα και Κύπρο. Νομίζω ότι ο κόσμος θα αγαπήσει πάρα πολύ και στην Ελλάδα αυτή τη σειρά, όπως την ξεχώρισε ήδη στην Κύπρο, όπου προβάλλεται εδώ και λίγες μέρες», καταλήγει.

Χάρηκες που είχες αυτή την πρόταση από την Κύπρο;

Κοίτα, ήταν μία λύση στο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, όπου τα πράγματα είναι αρκετά περιορισμένα. Άρα αυτή η λύση της Κύπρου ήταν ίσως η μοναδική, για μένα φέτος. Στο παρελθόν, άλλωστε, πολλοί Ελλαδίτες ηθοποιοί έχουν καταφύγει σε κυπριακές σειρές, επειδή στην Ελλάδα δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Πρέπει να δουλέψουμε – είτε εδώ είτε στην Κύπρο. Το ότι δεν δουλεύεις κοντά στο σπίτι σου, δεν είναι κακό.

Τι σου αρέσει στην Κύπρο;

Καταρχήν, τη βλέπω σαν τη δεύτερη πατρίδα μου. Σπίτι μας είναι η Κύπρος. Ο κόσμος μιλάει ελληνικά, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και πολλές διαφορές. Δεν είναι ξένος τόπος. Στην Ελλάδα όλες οι πτήσεις εσωτερικού είναι μία ώρα, ενώ για την Κύπρο είναι μιάμιση. Σιγά τη διαφορά! Σε κάθε περίπτωση, έχουμε πολλά κοινά με τους Κύπριους.

nikos-anadiotis

Θα μπορούσες να μείνεις μόνιμα στην Κύπρο κάποια στιγμή;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που μου γεννάται στο μυαλό πολύ συχνά. Δεν θα ήταν εύκολο, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν και ακατόρθωτο. Το να μείνω στην Κύπρο μόνιμα με την οικογένειά μου, θα το έπραττα πολύ πιο εύκολα, από το να πάω σε μία άλλη χώρα που, αν μη τι άλλο, δεν μιλούν ελληνικά και θα πρέπει να τελειοποιήσουμε τα αγγλικά μας ή να μάθουμε τη γλώσσα που μιλούν εκεί από την αρχή.

Έχεις αφοσιωθεί αποκλειστικά πλέον στο κεφάλαιο υποκριτική;

Αυτή την περίοδο, σίγουρα ναι. Αυτή είναι η δουλειά μου, αυτό μου αρέσει να κάνω και δίνω όλο μου τον εαυτό στον απόλυτο βαθμό.

Σε στεναχωρεί όταν καταξιωμένοι ηθοποιοί μιλούν με πικρά λόγια για τα άτομα που μπαίνουν στον χώρο της υποκριτικής, χωρίς να είναι αυτό το κύριο αντικείμενό τους;

Όχι. Μπορεί να μην έχω τεράστια εμπειρία, αλλά δεν με ενοχλεί τίποτα. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη και γνώμη, που μπορεί να εκφράζει ελεύθερα και άνετα. Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι. Ας πει ο καθένας ό,τι θέλει! Εγώ κοιτάω τη δουλειά μου.

nikos-anadiotis-2

Πιστεύεις ότι η εμφάνισή σου είναι ένας θετικός παράγοντας, ώστε να σε επιλέγουν για ρόλους;

Εγώ πιστεύω ότι όλες οι εμφανίσεις χωράνε στον χώρο. Από τον πιο ωραίο, μέχρι τον λιγότερο όμορφο. Δεν είναι στάνταρ αυτό. Αν ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος θέλουν κάποιον σαν εμένα, ευκολότερα θα κινηθούν σε μένα και στον δικό μου τύπο. Αλλά αν θέλουν κάποιον να κάνει τον πατέρα ή τον παππού, εγώ δεν θα έχω ρόλο εκεί. Λογικό είναι. Δεν κάνουμε όλοι για όλους τους ρόλους.

Είχες ποτέ το άγχος να αποδείξεις ότι δεν είσαι μόνο άλλος ένας «ωραίος» που βγήκε στον χώρο αυτό;

Όχι, όχι. Δεν με αφορούσε ποτέ τι θα πουν. Όταν με καλούν κάπου, πάω και δίνω όλο μου τον εαυτό με σκοπό να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι. Θέλω να είμαι καλός σε αυτό που θα κάνω και να προσπαθώ. Δεν με νοιάζει τι θα πουν. Η εμφάνιση έρχεται και φεύγει. Δεν θα είμαστε ούτε νέοι, ούτε ωραίοι για πάντα.

Μα, δεν θεωρείς τον εαυτό σου ωραίο; Θα με τρελάνεις;

Όταν ήμουν πιτσιρικάς μόνο, όπως συμβαίνει με όλους, για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να πλησιάσουμε τα κοριτσάκια. Μετά μεγάλωσα, έβαλα μυαλό στο κεφάλι μου και δεν με ενδιέφερε.

anadiotis-2

Η γυναίκα σου, η Βασιλική, είναι αυστηρός κριτής σου;

Αυστηρή, όχι. Μάλλον ειλικρινής. Πάντα μου λέει την αλήθεια. Σε όλα.

Πόσο άλλαξε τη σχέση σας το πρώτο σας μωρό; Σε 3 μήνες περιμένετε και το δεύτερο πια…

Ναι, η Βασιλική είναι έξι μηνών και πριν το νέο έτος θα ξαναγίνουμε γονείς, με το καλό. Η σχέση μας άλλαξε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Προς το καλύτερο όμως. Δεθήκαμε πιο πολύ. Η αγάπη δυνάμωσε. Στις δυσκολίες φαίνεται η αγάπη, η αφοσίωση και η εμπιστοσύνη.

Πώς τα καταφέρατε;

Με κοινή θέληση. Αν προσπαθεί ο ένας για δύο, δεν θα πας μακριά. Πρέπει και οι δύο να θέλουν και να προσπαθούν το ίδιο.

Ήταν προγραμματισμένο ή το θέλατε το δεύτερο παιδί;

Όπως έγινε και με το πρώτο. Προέκυψε εντελώς ξαφνικά.

Θα είναι αγοράκι ή κοριτσάκι;

Περιμένουμε αγοράκι! Τη στιγμή που μου ανακοίνωσε η Βασιλική ότι είναι αγοράκι, αντέδρασα σαν να ήθελα να κάνουμε αγοράκι.

Πώς σου το ανακοίνωσε;

Κανονικά. Πολύ απλά.

Πιστεύεις ότι είσαι καλός μπαμπάς;

Προσπαθώ να γίνω καλός μπαμπάς. Τα παιδιά μου θα σου πουν σε μερικά χρόνια.

Ασχολείσαι με το πρώτο σας παιδί; Ξέρεις να το φροντίζεις;

Ναι, φυσικά! Εντάξει, δεν είμαστε όλη την ημέρα μαζί. Όσο μπορώ το κάνω, αλλά δεν μου φτάνει ο χρόνος. Πάντα θέλω και πιο πολύ. Μου λείπουν η Βασιλική και το παιδί, όταν φεύγω για δουλειά στην Κύπρο. Πάντα λέω «μακάρι να ήμουν μαζί τους τώρα. Πόσο μου λείπουν!». Δεν θέλω να χάνω στιγμή…

Θέλεις μεγάλη οικογένεια, Νίκο;

Θέλω να κάνω σίγουρα μία αγαπημένη οικογένεια. Και να είμαστε καλά.

Δεν σε αγχώνει που φέρνεις παιδιά στον κόσμο, εν μέσω αυτής της μεγάλης κρίσης;

Όχι. Πορτοφόλι και οικογένεια δεν πάνε μαζί. Οι άνθρωποι δεν γίνονται ευτυχισμένοι με τα υλικά αγαθά. Τα απαραίτητα είναι αρκετά για να μεγαλώσει ένα παιδί. Από την άλλη όμως, θα δουλέψω και θα κάνω τα πάντα για να τους προσφέρω τις φυσικές τους ανάγκες.

anadiotis-1

Είσαι, πάντως, από εκείνους που έκαναν οικογένεια σε νεαρή ηλικία, σε αντίθεση με τους περισσότερους άντρες της εποχής σου…

Αυτό ήθελα, αλλά μου έκατσε κιόλας, γιατί βρήκα την κατάλληλη γυναίκα. Από την άλλη πλευρά, αν είχα γνωρίσει τη Βασιλική νωρίτερα, τότε σίγουρα θα έκανα οικογένεια σε μικρότερη ηλικία. Δεν με φοβίζουν οι ευθύνες.

Είσαι παραδοσιακός άντρας;

Είμαι άντρας της εποχής μου, δεν έχω παλαιά μυαλά. Αλλά προσπαθώ να τηρώ τα ήθη και τα έθιμα της οικογένειάς μου.

Συνεχίζεις να γυμνάζεσαι καθημερινά;

Όχι. Θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά όταν δεν έχεις τον χρόνο, το αφήνεις. Θα ήθελα να μπορούσα. Είναι τρόπος ζωής μου η γυμναστική.

Πολλοί θεωρούν ότι, για να φτιάξει κανείς ένα τέλειο σώμα, σαν το δικό σου, πρέπει να κάνει χρήση συμπληρωμάτων και αναβολικών ουσιών. Ισχύει;

Όχι, καθόλου. Εγώ δεν πήρα ποτέ απαγορευμένες ουσίες και αναβολικά. Η γυμναστική είναι για μένα τρόπος ζωής. Συνδύασα την άσκηση με τη διατροφή, το κάνω πάρα πολλά χρόνια και γι’ αυτό έχω το σώμα αυτό. Η πειθαρχεία και η συνέπεια είναι το κλειδί.

Ποτέ δεν μπήκες, δηλαδή, στον πειρασμό να πάρεις κάποιο βοήθημα, έτσι ώστε να αποκτήσεις ένα καλό σώμα γρηγορότερα;

Όχι, γιατί είχα μάθει να γυμνάζομαι και να τρέφομαι σωστά. Προτιμούσα να πειθαρχήσω, παρά να κάνω κακό στην υγεία μου.

Τι έχεις να πεις στα νέα παιδιά που επιλέγουν τα αναβολικά και τα συμπληρώματα;

Ότι άλλο το γυμνασμένο σώμα και άλλο το σώμα που δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Τα παιδιά εύκολα μπερδεύονται. Θέλουν να κάνουν ένα σώμα που έχουν δει στον δίπλα. Υπάρχουν πολλοί ματαιόδοξοι λόγοι, που εύκολα μπαίνει κανείς στη διαδικασία να καταστρέψει την υγεία του για το φαίνεσθε. Χρειάζεται προσοχή και σωστή ενημέρωση, σε κάθε περίπτωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS