CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΠού τρώνε εφτά γνωστοί σεφ της Κύπρου;

Πού τρώνε εφτά γνωστοί σεφ της Κύπρου;

Γνωρίζουν καλά την τέχνη της απόλαυσης και της γευστικής αισθητικής, αφού με κάθε πιάτο τους δημιουργούν χιλιάδες πυροτεχνήματα στον ουρανίσκο μας. Εφτά σεφ μάς οδηγούν στους δικούς τους γευστικούς προορισμούς, προτείνοντάς μας εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Κύπρο.

Της Μικαέλλας Μικελλίδου

Την απλότητα του χώρου και την ξεχωριστή διακόσμηση του DOT, στη Λευκωσία, επιλέγει ο Ηλίας Λέκκας (chef @Παντοπωλείο Καλή Όρεξη). Η φυσική αίσθηση τού ξύλου στα χειροποίητα έπιπλα δημιουργεί τη ζεστή ατμόσφαιρα που αναζητά ο ταλαντούχος σεφ. Συνήθως διαλέγει πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις όπως το μιλφέιγ με βρώμη, αλλά εκτιμά και το παραδοσιακό, όπως η σουπιά που συνοδεύεται με σαλάτα από χόρτα βραστά.

DOT

Μεταξύ του πρωινού και του μεσημεριανού, ο Πάρης Χριστοφίδης (chef @Mukta) καταφεύγει στον φιλόξενο χώρο του DOT στη Λευκωσία. Απολαμβάνοντας το πιο διάσημο brunch της πόλης, οι αναμνήσεις του από το εξωτερικό ξαναζωντανεύουν. Οι προτιμήσεις του είναι συγκεκριμένες, αφού τείνει να επιλέγει υγιεινά πιάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στους πράσινους συνδυασμούς. «Οτιδήποτε με σπανάκι», λέει.

DOT

Η σεφ Εύη Χιώτη (chef @La Maison Fleurie) βάζει ψηλά τον πήχη στις προτιμήσεις της. Η ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και οι νέες τεχνικές μαγειρέματος αποτελούν τα κριτήρια για να επισκεφτεί το Artima, στην περιοχή του κάστρου στη Λεμεσό. Εκεί απολαμβάνει γεύσεις με ιταλικό ταμπεραμέντο με το octopus carpaccio και το ριζότο με μελάνι σουπιάς να αποτελούν τις βασικές επιλογές της.

ARTIMA

Η φιλική και άνετη ατμόσφαιρα με θέα το απέραντο γαλάζιο, οδηγεί κάθε φορά τον Αντρέα Αντρέου (chef @Skinny Fox) στο Έψιλον στη Μαρίνα Λεμεσού. Ο φρέσκος τόνος µε κρούστα από ιαπωνική καπύρα (crunchy miso tuna) και το φιλέτο λαβράκι (seabass ceviche) φέρνουν μεσογειακά αρώματα από το βυθό τής θάλασσας κατευθείαν στο πιάτο του.

Έψιλον

Είναι ο σεφ που τον διακρίνει η εμμονή του στην τελειότητα και η αγάπη του για τις εκλεπτυσμένες γεύσεις. Ο Περικλής Ρουσουνίδης (chef @Options) ξεχωρίζει από τα πιάτα υψηλής γαστρονομίας του Seasons Oriental στη Λεμεσό, τον μελωμένο κάβουρα από τα ορεκτικά και το lemon chicken από τα κυρίως. Ο ήσυχος χώρος και η απαλή μουσική δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσει την αρμονία των γεύσεων.

Seasons Oriental

Ένα εστιατόριο που μπορεί να ανταποκριθεί στην gourmet αισθητική τού σεφ Παντελή Δημοσθένους (chef @Lush Beach Bar) είναι το Vivaldi by Μavrommatis στη Λεμεσό. «Πρόκειται για ένα χώρο που μπορεί να αναμετρηθεί με άλλους του εξωτερικού με πολλά αστέρια Michelin», όπως λέει. Επιλέγει πιάτα εμπνευσμένα από την κυπριακή κουζίνα αλλά με γερές δόσεις γαλλικής μαεστρίας. Το carpaccio με τυρί caponata και το φιλέτο βοδινό με foie gras (beef rosini) είναι τα αγαπημένα του.

Vivaldi by Μavrommatis

Ο Ηρόδοτος Δαμάλης (chef @Τα Πιατάκια) επιστρέφει ξανά και ξανά στον άνετο χώρο του Fat Fish στη Λεμεσό, δίπλα στη θάλασσα. Κροκέτες μπακαλιάρου, tuna tataki και μελιτζανοσαλάτα, αποτελούν βασικές αξίες στο πιάτο τού γνωστού σεφ που αναζητά την ποιοτική σταθερότητα στις γεύσεις. Για το τέλος, θα φυλάξει ένα ποτήρι κρασί από το προσεγμένο wine list, στο οποίο θα εσωκλείσει όλες τις γευστικές αναμνήσεις του.

Fat Fish

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS