CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΠρόσκληση σε γεύμα: Με την Κωνστάντια Δημητριάδου, τη Ρίτα Αττάλα και τους...

Πρόσκληση σε γεύμα: Με την Κωνστάντια Δημητριάδου, τη Ρίτα Αττάλα και τους φίλους τους

Με το φως του ήλιου να μπαίνει ανενόχλητο στο ολόλευκο σπίτι, γεμίζοντας με θετική ενέργεια το χώρο, η Κωνστάντια Δημητριάδου και ο σύζυγός της Δημήτρης Κωνσταντίνου, κάνουν το τραπέζι στους αγαπημένους τους φίλους και δεν χάνουν ευκαιρία να περάσουν ένα χαλαρό μεσημέρι Παρασκευής με καλό κρασί, φαγητό και ευχάριστη παρέα!

Της Νταϊάνας Αζά

THE PLACE: Αγία Βαρβάρα, Λευκωσία THE PEOPLE: Κωνστάντια Δημητριάδου Κωνσταντίνου, αρχισυντάκτρια περιοδικού HELLO!, director Cal Creative Communication Δημήτρης Κωνσταντίνου, λειτουργός Τύπου στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Ρίτα Αττάλα, creative director RATT, επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Κουννής, αρχιτέκτονας, Φλωρεντία Χαραλάμπους, make-up artist, ιδιοκτήτρια του Florentia Makeup Artist Workshop

Το σπίτι της Κωνστάντιας και του Δημήτρη, δεν είναι ποτέ άδειο! Κτισμένο σε στρατηγικό σημείο, σε έναν λόφο με υπέροχη θέα, σφύζει από ζωή, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Τα παιδιά τους, Αλέξανδρος και Κασσάνδρα-Αριάδνη, αλωνίζουν σε κάθε τετραγωνικό, από τα δωμάτια μέχρι το σαλόνι και από την τραπεζαρία μέχρι την αυλή, οι φίλοι μπαινοβγαίνουν χωρίς να υπολογίζουν την απόσταση και οι συνεργάτες βρίσκουν μια όαση που τους εμπνέει να δημιουργήσουν. Το ζευγάρι, με τη βοήθεια του καλού τους φίλου και αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Κουννή, κατάφερε να φτιάξει ένα χώρο ανεξάρτητο, αλλά παράλληλα και ενιαίο, με το μέσα να ενώνεται με το έξω, δίνοντάς σου μια αίσθηση ελευθερίας και άνεσης. Συναισθήματα τα οποία μοιράζονται συχνά και μαζί, όταν συναντιούνται για μεσημεριανό στον πανέμορφο κήπο ή και πιο αργά το βράδυ, με κρασάκι, αμέτρητα κεριά και χαλαρή μουσική στο σαλόνι.

Το κομμάτι των μεταμεσονύχτιων… κρίσεων, όμως, το έχει αναλάβει η Ρίτα. «Είναι η φίλη με την οποία μιλάμε στις μία το πρωί και που μας ενώνουν πολλά- μεγάλες αγωνίες μέχρι καταστροφικές στιγμές shopping!», εξηγεί η Κωνστάντια με τη σχεδιάστρια να συμφωνεί και το γέλιο της να γεμίζει το δωμάτιο. «Με όλους μου τους φίλους συναντιέμαι συχνά-πυκνά αν και ποτέ αυτό δεν είναι αρκετό αφού δεν καταφέρνω να τους χορτάσω!», συμπληρώνει, γυρνώντας το βλέμμα της στη Φλωρεντία, έναν άνθρωπο που αγαπά βαθιά, ο οποίος τα τελευταία χρόνια τη στήριξε όσο ελάχιστοι και που πλέον θεωρεί μέρος της οικογένειάς της. «Να πιούμε σε αυτό, λοιπόν!» συμφωνούν και οι πέντε, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια στην υγεία της αληθινής φιλίας και των σχέσεων ζωής, που κάνουν την καθημερινότητά μας ομορφότερη!

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ

1 μπακέτα μεγάλη

1 κρεμμύδι

2 πιπεριές κόκκινες

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κίτρινη

1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

2 – 3 κουταλιές κρέμα βαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε σε διαγώνια κομμάτια την μπαγκέτα. Λαδώνετε ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήνετε τα κομμάτια στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε φέτες. Σε καυτό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές, την τσίλι πιπεριά και το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και την καστανή ζάχαρη και ψήνετε για ακόμα 3’ – 4’. Τέλος, βάζετε το βαλσάμικο και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τις πιπεριές πάνω στις μπρουσκέτες.

 

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες

3 παντζάρια βρασμένα και τριμμένα

½ φλ. λευκό κρασί

1 ½ φλ. ρύζι αρμπόριο (ρύζι για ριζότο)

4 φλ. ζωμό λαχανικών

1 κουταλιά βούτυρο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ακολούθως, προσθέτετε τα μανιτάρια. Αφού τσιγαριστούν καλά, ρίχνετε μέσα το τριμμένο παντζάρι, ανακατεύετε και μετά από ένα λεπτό βάζετε το ρύζι και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και το ψήσιμο. Σβήνετε με το λευκό κρασί, ανακατεύετε και περιμένετε να μειωθεί το κρασί κατά το ήμισυ. Χαμηλώνετε λίγο την εστία σας και βάζετε μέσα ένα φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύετε και περιμένετε να το απορροφήσει. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός. Τέλος, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα, διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι (αν χρειάζεται), ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

 

 

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη συσκευασία μπέιμπι ρόκα

½ φλ. κινόα

½ κύβο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

2 ντομάτες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βαλσάμικο

Αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι με ½ φλιτζάνι νερό βάζετε το ζωμό. Αφού βράσει καλά, ρίχνετε μέσα την κινόα. Ψήνετε για περίπου 7’ – 8’, ακολούθως το κατεβάζετε από την εστία, κλείνετε από πάνω με ένα καπάκι και το αφήνετε να τραβήξει όλο το ζωμό. Ακολούθως, αδειάζετε την κινόα σε ένα πιάτο και την αφήνετε να κρυώσει τελείως. Παράλληλα, ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, κόβετε σε κυβάκια την ντομάτα και τα βάζετε όλα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε στην άκρη για 15’ για να μαριναριστεί η ντομάτα. Στο μπολ σερβιρίσματος, βάζετε τη ρόκα, την κινόα και τέλος περιλούζετε από πάνω την ντομάτα με τη μαρινάδα της.

 

SPRING ROLLS ΜΠΑΝΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ

4 μπανάνες

8 φύλλα για σπρινγκ ρολς (spring rolls)

8 κουταλιές καστανή ζάχαρη

Λάδι για τηγάνισμα

Παγωτό για το σερβίρισμα

Μαρμελάδα φράουλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες κάθετα στη μέση και αμέσως μετά κόβετε κάθε κομμάτι στη μέση οριζόντια. Έτσι θα έχετε 4 κομμάτια της μπανάνας. Παίρνετε ένα φύλλο και το βάζετε μπροστά σας έτσι ώστε μια γωνιά από τις τέσσερις να βλέπει προς το μέρος σας (το φύλλο να σχηματίζει ρόμβο, έτσι όπως θα το βλέπετε). Βάζετε 1 κουταλάκι ζάχαρη στην άκρη, τοποθετείτε ένα κομμάτι μπανάνα πάνω στη ζάχαρη και ξαναβάζετε πάνω στην μπανάνα ακόμα ένα κουταλάκι ζάχαρη. Βάζετε τη δεξιά και αριστερή πλευρά να κλείσει προς τα μέσα, μετά τυλίγετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή και κολλάτε με νερό. Ετοιμάζετε όλες τις μπανάνες με τον ίδιο τρόπο. Ζεσταίνετε το λάδι καλά και τηγανίζετε μέχρι να πάρουν τα ρολάκια ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Απλώνετε τα σπρινγκ ρολς σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε με το παγωτό και μαρμελάδα φράουλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS