CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΤάσος Θεοδώρου - Δήμητρα Μακρυγιάννη: Η μέρα ξεκινά μ’ ένα… Kiss

Τάσος Θεοδώρου – Δήμητρα Μακρυγιάννη: Η μέρα ξεκινά μ’ ένα… Kiss

Διαθέτουν το κέφι και την απαιτούμενη ενέργεια που πρέπει να έχει ένα πρωινό δίδυμο ραδιοφώνου. Ο Τάσος Θεοδώρου και η Δήμητρα Μακρυγιάννη έχουν κάθε λόγο να χαίρονται που είναι Kiss 89.0 κι εξηγούν το γιατί…

 Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

«Όλο το ραδιόφωνο είναι μια μαγεία, έρωτας, συναίσθημα. Λειτουργεί και σαν ψυχοθεραπεία. Άλλωστε, πόσες φορές έχουμε συνδέσει συναισθήματα της στιγμής με τη μουσική», Δήμητρα Μακρυγιάννη

Τι σημαίνει να είσαι μουσικός παραγωγός;
Τάσος Θεοδώρου: Ο μουσικός παραγωγός φροντίζει να φτιάχνει τη διάθεση των ακροατών του, τόσο με τις μουσικές επιλογές, όσο και με αυτά που αναφέρει στον αέρα. Για τον ακροατή, είσαι ο φίλος του, που του κρατά συντροφιά τις ώρες που είναι μόνος στο αυτοκίνητο και πηγαίνει στη δουλειά. Ή όταν κάθεται στο σπίτι και προσπαθεί να χαλαρώσει.
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Η μουσική είναι για μένα τρόπος ζωής, μεγάλο κομμάτι της κάθε μου ημέρας επομένως αντιλαμβάνεσαι πόσο το λατρεύω όλο αυτό. Μουσικός παραγωγός είναι να αγαπάς τη μουσική και να το μεταδίδεις μέσω ενός μικροφώνου και σε αυτόν που σε ακούει.

Πώς αισθανθήκατε την πρώτη φορά που βρεθήκατε μπροστά στο μικρόφωνο;
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Θυμάμαι πως το ήθελα πάρα πολύ. Μέσα σε όλη την αμηχανία που είχα για κάτι που έκανα πρώτη φορά, ταυτόχρονα ένιωθα μαγικά γιατί το ήθελα πολύ.
Τάσος Θεοδώρου: Θυμάμαι πως την πρώτη φορά «πάγωσα». Πριν σταθείς μπροστά στο μικρόφωνο θεωρείς ότι είναι μία εύκολη διαδικασία. Δεν είναι όμως έτσι. Έχεις ευθύνη απέναντι στον ακροατή που συντονίζεται για να σε ακούσει και οτιδήποτε πάει λάθος θα σου στοιχίσει. Αμέσως μετά το πρώτο «σοκ» φρόντισα να χαλαρώσω και να ελέγξω τον εαυτό μου σε αυτά που θα πω.

Ηλικία, θυμάστε;
Τάσος Θεοδώρου: Φυσικά και θυμάμαι! Ήταν το 2013, σε μία περίεργη περίοδο για την Κύπρο, αφού είχε προηγηθεί το «κούρεμα» στις τράπεζες. Σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, που υπήρχε αβεβαιότητα για τις θέσεις εργασίας, μου δόθηκε η ευκαιρία να «μεταβώ» από την τηλεόραση στο ραδιόφωνο. Το να κάνω πρωινό είναι η δική μου ψυχανάλυση.
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Ήταν σίγουρα πριν 7 χρόνια σχεδόν! Άρα στα 28 μου!

Συγκριτικά με το σήμερα, άλλες εποχές τότε;
Τάσος Θεοδώρου: Δεν ξέρω πώς ήταν πριν, σίγουρα όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Αν εξαιρέσεις τον Kiss 89.0 και ίσως κάποια άλλα ραδιόφωνα, ένα από τα κριτήρια πλέον για να κάνεις ραδιόφωνο, είναι οι followers στο Instagram και η προβολή της προσωπικής σου ζωής.
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια… το μόνο που αλλάζει είναι η μουσική, οι ήχοι, οι ρυθμοί. Η ακαταμάχητη μαγεία του ραδιοφώνου παραμένει η ίδια.

Τι θυμάστε περισσότερο;
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Εμένα μου αρέσει πολύ η επικοινωνία με τον κόσμο. Ζούμε πλέον και στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και είναι τόσο εύκολο να στείλεις άμεσα το μήνυμά σου στον παραγωγό που θες, να εκφραστείς, να μοιραστείς κάτι μαζί του, να νιώσει ο ακροατής ότι βγάζει κάτι που τον βασανίζει ή λέει την άποψή του για κάποιο θέμα. Αυτή την επικοινωνία, λοιπόν, με τον κόσμο θυμάμαι πιο έντονα.

Δεν μου λέτε, υπάρχει κάπου, σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού σας κάποια κασέτα, Τάσο, ή στικάκι, Δήμητρα, μία από τις πρώτες εκπομπές σας;
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Όχι, όχι δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο συρτάρι. Η αλήθεια είναι πως σπάνια έως καθόλου άκουσα κάποια εκπομπή μου.
Τάσος Θεοδώρου: Έχω σε mp3 την πρώτη εβδομάδα και κάποιες από τις συνεντεύξεις που έχω κάνει! Πραγματικά γέλασα πολύ όταν με άκουσα μετά από καιρό.

Ποια είναι η άποψή σας για το Playlist;
Τάσος Θεοδώρου: Στηρίζω την ιδέα του playlist. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν περισσότερες γνώσεις από μας στα θέματα της μουσικής. Αν μας άφηναν «ελεύθερους» να βάζουμε τα τραγούδια της επιλογής μας, δεν θα άρεσαν σε όλους. Ενώ τώρα, γίνονται έρευνες για τα τραγούδια που ακούει περισσότερος κόσμος κι αυτά είναι που παίζουν στον Kiss 89.0.
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Από τη στιγμή που είσαι ραδιοφωνικός παραγωγός πρέπει να έχεις και άποψη και σαφώς τη λέμε. Χωρίς, φυσικά, να παραγνωρίζουμε τους υπεύθυνους που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους για να διαμορφώνουν το playlist ενός σταθμού.

Η μουσική δημιουργεί διάλογο με τον ακροατή;
Τάσος Θεοδώρου: Εννοείται! Αυτή είναι η μαγεία του ραδιοφώνου!
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Βέβαια! Η μουσική είναι συναισθήματα. Ένα τραγούδι θα σου δημιουργήσει εικόνες, θα τον συνδέσεις με κάτι που έζησες εσύ, θα πατήσεις πάνω σε αυτό που ακούς, στους στίχους που τραγουδάς και θα στείλεις το μήνυμά σου, εκεί υπάρχει και ο διάλογος.

Ποιος μιλά περισσότερο από τους δυο;
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Ο Τάσος…κλασικός πολυλογάς…(γέλια). Αν αρχίσει να μιλά δεν σταματά. Έτσι τον αφήνω και εγώ να πει τα δικά του!
Τάσος Θεοδώρου: Νομίζω πως καταφέραμε- από την πρώτη στιγμή- να δημιουργήσουμε με τη Δήμητρα ένα ντουέτο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Βασικός κορμός της συνεργασίας μας είναι ο σεβασμός που τρέφουμε ο ένας για τον άλλο, αλλά και η φιλία που έχουμε δημιουργήσει. Άρα, αν «ξεφύγω» κάποια στιγμή, η Δήμητρα θα καταφέρει να με… μαζέψει! (γέλια)

Και ποιος γκρινιάζει;
Τάσος Θεοδώρου: Μα το ρωτάς; Εγώ!
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Ευτυχώς που το παραδέχεται. Τον πιάνει, πού και πού καμία κρίση αυτογνωσίας. Είναι γκρινιάρης αλλά δεν είναι ο κακός γκρινιάρης που σου σπάει τα νεύρα!

Όλη αυτή η επικοινωνία που έχετε στον αέρα, υπάρχει κι όταν κλείνουν τα μικρόφωνα ή με το που είστε off air απομονώνεται ο καθένας στον εαυτό του;
Τάσος Θεοδώρου: Τη στιγμή που θα κλείσουν τα μικρόφωνα κάνουμε μεγαλύτερο «πάρτι» απ’ αυτό που γίνεται όταν είμαστε στον αέρα! Γελάμε, παίζουμε, λέμε τις δικές μας ιστορίες και… σχολιάζουμε! Εύχομαι να μην ακούσει κανείς όσα λέμε εκτός αέρα!
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Κι όμως αυτό γίνεται. Δεν είναι το κλασικό και τυπικό που λένε όλοι πως περνάμε ωραία και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Όντως περνάμε υπέροχα, αρχίζουμε όμορφα τα πρωινά μας και αυτό το αίσθημα λαμβάνουμε και από τον κόσμο που μας ακούει. Συζητάμε διάφορα με τον Τάσο, διαβάζουμε τις εφημερίδες μας κάθε πρωί θα σχολιάσουμε και τα σοβαρά θέματα, θα κάνουμε και την πλάκα μας σε άλλα. Θα υπάρξουν και οι στιγμές φυσικά που το κινητό μας απορροφά το χρόνο μας.

Δήμητρα τι σ’ εκνευρίζει περισσότερο στον Τάσο που σε κάνει να θες να του φορέσεις το μικρόφωνο κορδέλα στο κεφάλι;
Μμμμ… μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάτι που να με εκνευρίσει πολύ. Βέβαια, κι εγώ, είμαι αρκετά ήρεμος και υπομονετικός χαρακτήρας. Αλλά αν θες μια απάντηση θα σου έλεγα… το κινητό. Έχει δύο κινητά που αν τα πιάσει στο χέρι του πρέπει να του φωνάξω δυο τρεις φορές για να μου δώσει σημασία.

Τάσο, η Δήμητρα είναι η τέλεια παρτενέρ για ένα όμορφο πρωινό -ραδιοφωνικό- ξύπνημα;
Η Δήμητρα είναι η απόλυτη παρτενέρ για το «Wake Up With A Kiss»! Δύσκολα θα μπορούσα να συνεργαστώ τόσο όμορφα από τις 7 το πρωί με κάποιον άνθρωπο. Και το λέω διότι μετά από χρόνια σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν δύσκολο για μένα να συνυπάρξω με μία γυναίκα που επί της ουσίας δεν γνώριζα καλά. Χαίρομαι που ο Kiss 89.0 μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τη Δήμητρα και να αποκτήσω μία νέα φίλη.

Ποσό πολύ γουστάρετε αυτό που κάνετε;
Τάσος Θεοδώρου: 100% και δεν το διαπραγματεύομαι! Από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου!
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Αγαπώ αυτό που κάνω και γι’ αυτό δεν με ενοχλεί το πολύ πρωινό ξύπνημα. Έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής, ξέρω πως θα έρθω στο στούντιο, θα πιούμε τον καφέ μας, θα συζητήσουμε, θα μιλήσουμε με τον κόσμο, θα πούμε τις καλημέρες μας, θα χαλαρώσουμε και θα κάνουμε ένα όμορφο ξεκίνημα ημέρας!

 

Ακόμα κι όταν χρειάζεται να σηκωθείτε πολύ νωρίς το πρωί;
Τάσος Θεοδώρου: Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μας! Παλεύω 7 χρόνια με το μαξιλάρι μου, δίνω τεράστιες «μάχες» με το ξυπνητήρι μου κι ακόμη δεν έχω καταφέρει να βρω το μυστικό του… εύκολου ξυπνήματος!

Δύσκολο το πρωινό ξύπνημα, ε;
Τάσος Θεοδώρου: Για μένα, ναι! Η Δήμητρα ξυπνά κεφάτη, λαμπερή και μ ένα τεράστιο χαμόγελο!
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Ίσα-ίσα που λατρεύω να βλέπω και να ζω την ημέρα να ξημερώνει!

Δεν σας γεμίζει, όμως, ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας;
Τάσος Θεοδώρου: Φυσικά! Έχεις «γεμίσει» μπαταρίες, έχεις ενημερωθεί για όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, έχεις πιει το καφεδάκι σου και η μέρα ξεκινά μ’ ένα Kiss!
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Είμαι της άποψης πως οι πολλές ώρες ύπνου είναι χάσιμο χρόνου.

Τι ώρα ξυπνάτε, για παράδειγμα, για να είστε στην ώρα σας αέρα;
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Γύρω στις 6.15π.μ., εγώ!
Τάσος Θεοδώρου: καλά, άσε, μη ρωτάς για μένα. Το ξυπνητήρι μου ξεκινά να χτυπά από τις 5.30π.μ. Το έχω ρυθμίσει να επαναλαμβάνει τον ήχο κάθε 10 λεπτά και γύρω στις 6 αρχίζω να… εκνευρίζομαι! Είναι η στιγμή που σηκώνομαι από το κρεβάτι.

Και τώρα η κλισέ ερώτηση δίλημμα: Ραδιόφωνο ή τηλεόραση;
Τάσος Θεοδώρου: Δύσκολη ερώτηση. Δεν θα ήθελα ποτέ να μου θέσουν το δίλημμα. Σίγουρα, όμως, το ραδιόφωνο είναι έρωτας.
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Δεν θα ξεχωρίσω κάποιο από τα δύο. Το ραδιόφωνο είναι έρωτας, η τηλεόραση μεγάλη αγάπη! Το κάθε ένα έχει τη δική του μαγεία. Συναρπαστικοί κόσμοι και οι δύο.

 

Πού θεωρείτε ότι είστε περισσότερο ο εαυτός σας;
Τάσος Θεοδώρου: Στο ραδιόφωνο είμαι ο εαυτός μου. Θα γελάσω, θα φωνάξω, θα διαφωνήσω έντονα. Στην τηλεόραση πρέπει να είσαι πιο μαζεμένος γιατί σχολιάζεσαι απ’ όλους (σε μεγαλύτερο βαθμό). Στο ραδιόφωνο είσαι χαλαρός, ντυμένος πιο απλά και δεν σε ενδιαφέρει αν φαίνεσαι όμορφος. Ο κόσμος που βλέπει τηλεόραση είναι περισσότερος και με την προβολή που σου δίνει μπαίνεις στο μικροσκόπιο όλων…
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Είμαι ο εαυτός μου παντού… Αν προσπαθήσεις έστω για λίγο να δείξεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι, τότε χάνεις το παιχνίδι.

Είναι το ραδιόφωνο η ψυχοθεραπεία σας ή προτιμάτε την τηλεόραση στην οποία σας βλέπει ο κόσμος;
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Στο ραδιόφωνο αν θες είναι σαφώς πιο χαλαροί οι ρυθμοί, μπορεί να λειτουργεί και σαν ψυχοθεραπεία. Άλλωστε, πόσες φορές έχουμε συνδέσει συναισθήματα της στιγμής με τη μουσική.
Τάσος Θεοδώρου: Ο Kiss 89.0 είναι για μένα το ραδιοφωνικό μου σπίτι, που πίνω το καφεδάκι μου, συζητάω με το ραδιοφωνικό μου ταίρι και δέχομαι πολλή αγάπη από τους ακροατές μας.

Σας ελκύει όλο αυτό το μυστήριο που κρύβει η εικόνα ενός μικροφώνου;
Τάσος Θεοδώρου: Δεν υπάρχει πια μυστήριο! Τα βγάζουμε όλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Όλο το ραδιόφωνο είναι μια μαγεία!

Στίχος ή τίτλος τραγουδιού που σας χαρακτηρίζει;
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Το πιο πρόσφατο που μου αρέσει να ακούω είναι το «Shallow» από την ταινία «A star is born» με την Lady Gaga. Πολύ ωραία ταινία, ιστορία αγάπης που συνοδεύεται από αυτό το όμορφο τραγούδι.
Τάσος Θεοδώρου: Το «Shallow» της Lady Gaga!

Ποσό kiss είστε;
Τάσος Θεοδώρου: Όσο κανείς άλλος!
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Όσο δεν πάει άλλο! Το Kiss σου χαρίζει μουσικά ταξίδια στο χρόνο. Για μένα αυτό είναι στιγμές μικρής ευτυχίας!

DATA: Ακούστε την εκπομπή του Τάσου και της Δήμητρας, «Wake up with a kiss», καθημερινά στον Kiss 89.0 από τις 7-10π.μ.

Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου
Μαλλιά: Κωνσταντίνος Χαρίτου
Μακιγιάζ: Αμαλία Ζαννέττου
Η Δήμητρα Μακρυγιάννη φοράει ρούχα από τα καταστήματα Mindy.
O Τάσος Θεοδώρου φοράει ρούχα από τα καταστήματα Mork.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS