CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΤάσος Τρύφωνος: «Δεν συμφωνώ με τον Νότη ούτε σε ένα ιώτα»

Τάσος Τρύφωνος: «Δεν συμφωνώ με τον Νότη ούτε σε ένα ιώτα»

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

 

Δεδομένου ότι πριν από τέσσερα χρόνια, με εντολές της τότε διεύθυνσης του ΡΙΚ, κόπηκε το επεισόδιο που φιλοξενούσε τον Νότη Σφακιανάκη γιατί επανήλθες με μια καινούρια συνέντευξή του; Δεν φοβήθηκες τις αντιδράσεις;

Πιστεύω ότι το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πώς δέχτηκε ο Νότης και ήρθε ξανά σε ένα κανάλι που τον είχε κόψει στο παρελθόν; Μιλήσαμε εκ των προτέρων και του είπα ότι θα ήθελα να κάνουμε μια χαλαρή συνέντευξη που να αφορά μόνο στην καριέρα του και τη ζωή του και γενικότερα στο τραγούδι. Δεν είχα κανένα σκοπό να τον προκαλέσω με ερωτήσεις που οι απαντήσεις θα δημιουργούσαν θόρυβο. Είναι πολύ σημαντικό, αν κάποιος δει τη συνέντευξη, ότι δεν τον ρώτησα ποτέ για τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες. Η απάντησή του για τους πρόσφυγες δόθηκε σε ερώτηση που αφορούσε την αποχώρηση της Βανδή από το σχήμα τους πριν ενάμιση χρόνο περίπου, λόγω των δηλώσεων του Νότη.

Το περίμενες ότι θα προκαλούσε γι’ ακόμα μία φορά,τόσο μεγάλο θόρυβο;

Ήθελα μια εκπομπή που να μπορούσε να προβληθεί χωρίς να προκαλέσει. Εξ ου και δεν έγιναν προβοκατόρικες ερωτήσεις. Η συγκεκριμένη φράση εννοείται ότι αντανακλαστικά μου «χτύπησε» στο αφτί και του υπέδειξα ότι είναι προκλητική. Επίσης αν κάποιος ξαναδεί τη συνέντευξη σταμάτησα την κουβέντα… Τον «έκοψα» και επανήλθα σε θέμα καλλιτεχνικό. Δεν ήθελα να συνεχιστεί η συγκεκριμένη κουβέντα.

Ενώ αρχικά ανακοινώθηκε ότι το επεισόδιο θα μεταδιδόταν την Πέμπτη 10 Μαρτίου, το ΡΙΚ, με δελτίο Τύπου ενημέρωνε αλλαγή στην ημερομηνία. Τυχαίο;

Ναι, εντελώς τυχαίο. Είχε προκύψει η συνέντευξη του προέδρου Αναστασιάδη και μετά ποδοσφαιρικός αγώνας.

Να τολμήσω να ρωτήσω αν ήταν στόχος σας να δημιουργήσετε θόρυβο;

Το αντίθετο ήταν ο στόχος μου. Μια εκπομπή χωρίς θόρυβο.

sfakianakistrifonos

Θες να πεις ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις πριν από τη μετάδοση του συγκεκριμένου επεισοδίου;

Υπήρξαν κάποιες διαβουλεύσεις με τους υπεύθυνους του ΡΙΚ, ζητήθηκε και η συμβουλή του νομικού του συμβούλου και καταλήξαμε στο ότι το να κοβόταν για δεύτερη φορά συνέντευξη του συγκεκριμένου καλλιτέχνη θα ήταν λογοκρισία.

Πώς σχολιάζεις το tweet του προέδρου της Βουλής στα λεγόμενα Σφακιανάκη και την εκ των υστέρων ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για ακύρωση του επεισοδίου;

Όσον αφορά στον πρόεδρο της βουλής δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Είναι δικαίωμά του να εκφράζει την άποψη του. Για το ΑΚΕΛ έχω να πω ότι θεωρώ υπερβολική την αντίδρασή του η οποία δίνει περισσότερη αξία σε μια συνέντευξη από έναν καλλιτέχνη. Το «Τετ-α-Τετ» έχει φιλοξενήσει πολλές προσωπικότητες της αριστεράς από Ελλάδα και Κύπρο. Στην προηγούμενη εκπομπή από τον Σφακιανάκη ήταν ο γ.γ. του κόμματος Άντρος Κυπριανού. Έχουν φιλοξενηθεί ο τέως πρόεδρος Δ. Χριστόφιας, ο Ν. Κατσουρίδης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Λιάνα Κανέλλη και η μεγαλύτερη μορφή της αριστεράς – για μένα – Μανώλης Γλέζος. Επίσης πολλοί καλλιτέχνες έχουν διατυπώσει στον αέρα της εκπομπής την αριστερή τους ιδεολογία όπως πρόσφατα ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Έλενα Ακρίτα κ.ά. Είναι άδικο να στοχοποιούν το «Τετ-α-Τετ» επειδή στους 120 μέχρι τώρα καλεσμένους είχε και συνέντευξη από έναν καλλιτέχνη με τεράστια πορεία που εξέφρασε απλά τις δικές του απόψεις.

Υπήρξαν παρεμβάσεις από τα άλλα κόμματα ή όπως και την προηγούμενη φορά μόνο από το ΑΚΕΛ;

Απ’ ό,τι ξέρω, όχι.

Επί της ουσίας ποια η άποψη σου για τα λεγόμενα του Νότη Σφακιανάκη στο «Τετ-α-Τετ»;

Δεν συμφωνώ με τον Νότη ούτε σε ένα ιώτα. Αυτές οι απόψεις είναι πολύ μακριά από τα δικά μου πιστεύω, ιδεές και φιλοσοφία. Είναι γνωστό πιστεύω μέσα από το ραδιόφωνο και την αρθρογραφία μου τόσα χρόνια τι πιστεύω και τι πρεσβεύω. Από την άλλη είμαι αντίθετος και στην οποιαδήποτε λογοκρισία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS