CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΤι κάνoυν ο Κούλλης Νικολάου και ο Λούης Πατσαλίδης στη βιολογική φάρμα...

Τι κάνoυν ο Κούλλης Νικολάου και ο Λούης Πατσαλίδης στη βιολογική φάρμα στα Καμπιά;

Ένα άστατο μεσημέρι του Μάρτη, με τη συννεφιά να διαδέχεται τον ήλιο και τις βροχές να χαλάνε στιγμιαία το σκηνικό, μια παρέα με κοινό χαρακτηριστικό το πηγαίο χιούμορ συναντιέται στη φάρμα για μεσημεριανό στη φύση. Η θετική ενέργεια του Βασίλη Κυπριανού και της Νικολέττας Λοΐζου, εξάλλου, δεν θα άφηνε κανένα εμπόδιο να ανατρέψει τα σχέδιά τους!

Της Νταϊάνας Αζά

THE TIME: Μεσημέρι Παρασκευής THE PLACE: Riverland Bio Farm, Καμπιά THE PEOPLE: Βασίλης Κυπριανού, ζωοτέχνης, ιδιοκτήτης του Riverland Bio Farm Νικολέττα Λοΐζου, εκπαιδευτικός σύμβουλος, Κούλλης Νικολάου, ηθοποιός, Κλαίρη Νικολάου, νηπιαγωγός, Λούης Πατσαλίδης, stand-up comedian, Αστέρω Κυπριανού, ηθοποιός, Γιώργος Ιωσήφ, make-up artist

«Ηρεμήστε παιδιά, σε λίγο θα σταματήσει», μας καθησύχαζε ο Βασίλης, που παρά τη βροχή που έπεφτε απ’ το πρωί, ήταν πεπεισμένος πως θα σέρβιρε τους καλεσμένους του στον εξωτερικό χώρο. Με το που ξύπνησε, μάζεψε τέσσερα διαφορετικά ήδη λουλουδιών απ’ τον κήπο του σπιτιού του, που βρίσκεται στο λόφο πάνω απ’ το αγρόκτημα, τα λαχανικά απ’ το θερμοκήπιο, το γάλα απ’ τις κατσίκες και μας υποδέχτηκε, προσφέροντάς μας τσάι από βότανα και βιολογικό άβραστο μέλι. Για το μενού της ημέρας συνεργάστηκε με τη σύζυγό του, Νικολέττα. «Τα μακαρόνια του φούρνου της, δεν θυμίζουν οτιδήποτε έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα!», είπε, με την ίδια να το επιβεβαιώνει με αυτοπεποίθηση. «Η διαφορά είναι στον κιμά κοτόπουλο, το αιγινό γάλα και τα βιολογικά αβγά».

Πριν προλάβουμε να οργανωθούμε, η μέρα είχε ήδη αρχίσει να θυμίζει καλοκαίρι. Ο ήλιος στο Riverland Bio Farm κάνει το τοπίο να φαίνεται ακόμα πιο πράσινο, πιο εντυπωσιακό, με το φράγμα τής Ταμασσού να απλώνεται μπροστά σου και τις φωνές των ζώων να σε ξαφνιάζουν. Η υπόλοιπη παρέα καταφθάνει σύσσωμη, με λίγη καθυστέρηση. Ο πολυάσχολος Κούλλης, που διευθετεί τις εκκρεμότητες της παραγωγής απ’ το τηλέφωνο, η σύζυγός του, Κλαίρη, που δεν χάνει καιρό και ορμάει στην κουζίνα, βοηθώντας την οικοδέσποινα με τις τελευταίες λεπτομέρειες και ο Γιώργος, που περιεργάζεται το χώρο. Ο Λούης που δεν σταματά λεπτό να πειράζει τη γυναίκα του, η οποία είναι αδελφή του οικοδεσπότη και η Αστέρω, συνηθισμένη μετά από τόσα χρόνια σχέσης, του απαντά με ευστροφία. Τα τυροπιτάκια τοποθετούνται σε μια ξύλινη επιφάνεια, η σαλάτα κους-κους στο μπολ και τα μακαρόνια του φούρνου στην πιατέλα όταν η προσοχή πηγαίνει στο κατσικάκι με τις πατάτες και τα αρωματικά, που βγαίνει απ’ το φούρνο και δίνει το «σήμα» για να συγκεντρωθούν όλοι στο τραπέζι!  

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

4 φλ. αλεύρι,

1/2 ποτήρι αλεύρι ολικής αλέσεως

1 φλ. γιαούρτι,

300γρ. corn flour,

1 φλ. ηλιέλαιο,

1 χαλούμι κομμένο σε κύβους,

2 κρόκους αβγών,

1 κουταλάκι baking powder,

φρεσκοτριμμένο πιπέρι,

λίγο φρέσκο δυόσμο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε το αλεύρι και το χαλούμι σε ένα μπολ. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε. Πλάθετε σε μπαλίτσες και ψήνετε στους 200ο C για 15-20 λεπτά.

 

ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. πλιγούρι

2 φλ. ζεστό νερό

2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες χωρίς τα σπόρια

1 κουταλάκι φρέσκο δυόσμο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι

DRESSING

1 γιαούρτι

μισό μπουκαλάκι κεφίρ

αλάτι

πιπέρι

ξερό δυόσμο

ελαιόλαδο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το πλιγούρι μαζί με το νερό σε μια λεκάνη να φουσκώσει για 2 – 3 ώρες. Ακολούθως το ρίχνετε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με το dressing γιαουρτιού, αφού ανακατέψετε όλα τα υλικά του.

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

500γρ. κατσικάκι βιολογικό χωρίς λίπος

2 πατάτες καθαρισμένες, κομμένες στα 4

1 κρεμμύδι

2 καρότα

2 κλωνάρια σέλινο

2 ντομάτες

2 φύλλα δάφνης

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

1 κλωνάρι θυμάρι

1 ντομάτα σε φέτες

1 φλ. νερό

2 κουταλιές κονιάκ

λίγη ρίγανη ξερή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια. Βάζετε το κατσικάκι σε λεκάνη μαζί με τα αρωματικά και τα λαχανικά, ανακατεύετε, ρίχνετε λίγο αλάτι και αφήνετε για μερικές ώρες. Το μεταφέρετε σε πήλινο δοχείο και τοποθετείτε πάνω τις φέτες ντομάτας. Το περιχύνετε με το κονιάκ και το νερό. Σκεπάζετε και ψήνετε σε παραδοσιακό φούρνο ή σε συμβατικό στους 200ο C για 3 ώρες.

 

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο χοντρά μακαρόνια

βιολογικός ζωμός λαχανικών

δυόσμος ξερός

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

600γρ. βιολογικό κιμά κοτόπουλου,

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο,

μαϊντανό,

σάλτσα από βιολογικές ντομάτες,

λίγο λευκό ή κόκκινο κρασί,

αλάτι, πιπέρι, κανέλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

2 λίτρα γάλα αιγινό,

50γρ. βούτυρο βιολογικό ή ελαιόλαδο,

4 βιολογικά αβγά,

180γρ. αλεύρι ανακατεμένο με λίγο απ’ το γάλα,

λίγο χαλούμι τριμμένο ή αναρή ξερή,

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει και τον αποσύρετε από τη φωτιά.

Προσθέτετε το μαϊντανό.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε  το γάλα και το βούτυρο. Τη βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι το γάλα να ζεσταθεί και το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα αβγά, το αλάτι, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο και το γάλα με το διαλυμένο αλεύρι και ανακατεύετε. Όταν το μίγμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας.

Παράλληλα, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό αλατισμένο μαζί με το ζωμό και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτετε λίγο τριμμένο χαλούμι και τριμμένη αναρή, λίγο ξερό δυόσμο και 1 κουταλιά κανέλα και ανακατεύετε. Βάζετε τον κιμά και 4 κουταλιές μπεσαμέλ και ανακατεύετε ξανά. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μίγμα τυριών και λίγη φρυγανιά. Ψήνετε στους 180ο C για 40 λεπτά.

 

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ρύζι γλασέ βιολογικό

5 φλ. κατσικίσιο γάλα

5 κουταλιές χαρουπόσκονη

λίγη κανέλα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το ρύζι με το γάλα και τη χαρουπόσκονη μέχρι να ψηθεί και να πήξει το μίγμα. Το βάζετε σε κυπελάκια, γαρνίρετε με φράουλες και πασπαλίζετε με κανέλα.

Επιμέλεια: Ρούλα Δημητρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS