ΕκδηλώσειςΘΕΑΤΡΟ«Ντόκτορ Τσέχωφ»: Μια πνευματώδης κωμωδία του Νηλ Σάιμον από το Θέατρο "Σκάλα"

«Ντόκτορ Τσέχωφ»: Μια πνευματώδης κωμωδία του Νηλ Σάιμον από το Θέατρο “Σκάλα”

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» συνεχίζει την θεατρική περίοδο 2021/22 με ακόμα μια Παγκύπρια πρεμιέρα, με την σπονδυλωτή , πνευματώδη και επίκαιρη κωμωδία του Νήλ Σάϊμον «Ντόκτορ Τσέχωφ» (The good doctor) και η οποία θα δοθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 – ώρα 08:30 μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Το Έργο
Στη σπονδυλωτή κωμωδία Ντόκτορ Τσέχωφ ο Νήλ Σάϊμον διασκευάζει μερικές από τις σύντομες χιουμοριστικές ιστορίες του μεγάλου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα, Άντον Τσέχωφ, οι οποίες είναι εξαιρετικά πνευματώδεις, υπερβολικά αστείες και απίστευτα επίκαιρες. Οι μικρές αυτές αυτοτελείς ιστορίες χαρακτηρίζονται από φαρσικά στοιχεία, ενδιαφέροντα δραματικά πρόσωπα, που φτάνουν στα όρια της καρικατούρας, αλλά και από έντονη κοινωνική κριτική, κατά την οποία καταδεικνύονται η διαφθορά της αριστοκρατίας, ο μόχθος, τα βάσανα και ο αγώνας του απλού λαού, τα αδιέξοδα της γραφειοκρατίας, η ματαιότητα τού να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματά σου. Ο λόγος που αρθρώνεται είναι μια απελπισμένη κραυγή ενάντια στο κατεστημένο και στις επικρατούσες κανονικότητες, μέσα φυσικά από μια χιουμοριστική διάθεση μιας ανεστραμμένης πραγματικότητας. Στο έργο αυτό συνομιλούν δύο εποχές, δύο συγγραφείς, δύο αιώνες, δύο χώρες. Μολαταύτα, ο Σάιμον δε συνομιλεί με τον Τσέχωφ του Γλάρου, του Θείου Βάνια και του Βυσσινόκηπου αλλά με τον άνθρωπο που έγραψε, στα πρώτα του συγγραφικά βήματα, χιουμοριστικά άρθρα για τις εφημερίδες της εποχής του. Οι συγγραφικές διάνοιες του Άντον Τσέχωφ από τη Ρωσία του 19ου αιώνα και του Νήλ Σάιμον από την Αμερική του 20ού αιώνα, έχουν υφάνει ένα έξοχο κωμικό κομψοτέχνημα, τόσο άρτια πλεγμένο που δεν μπορούν να εντοπιστούν οι ιδιαιτερότητες του καθενός ξεχωριστά, καθώς η σατιρική διάθεση του Τσέχωφ αποτελεί για το Σάιμον τη βάση για να χτίσει το ιδιαίτερο αμερικανικό χιούμορ του.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Κατερίνα Μπιλάλη
Σκηνοθεσία: Nehir Demirel
Σκηνικά/ Κοστούμια: Σοφία Χατζήπαπα
Μουσική /Μουσική επιμέλεια: Σάββας Σάββα
Χορογραφία: Icim Aglamaz
Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov
Μουσικός επί Σκηνής: Σάββας Σάββα
Ερμηνεύουν: Μόνικα Μελέκη, Σοφοκλής Κασκαούνιας , Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Μαρία Φιακά, Αθηνά Σάββα, Δημήτρης Δέλτα, Χρήστος Γρηγοριάδης

Παραστάσεις:
Πρεμιέρα: Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 – Ώρα 8.30 μ.μ.
Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή ώρα 8.30μ.μ.(μέχρι 17 Απριλίου) στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Απριλίου – ώρα 8.30μ.μ. στο Θέατρο Δέντρο .
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800 και 99490102
Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy / ACS Courier

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS