CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑλέξανδρος Παρίσης: «Δεν θέλω να είμαι ένας ηθοποιός που κάνει τον ραδιοφωνικό...

Αλέξανδρος Παρίσης: «Δεν θέλω να είμαι ένας ηθοποιός που κάνει τον ραδιοφωνικό παραγωγό»

Παραδέχεται πως είναι «ψάρακας», γι’ αυτό και τις πρώτες μέρες είχε σχεδιάσει τις εκπομπές του από την αρχή μέχρι το τέλος και κλειδωνόταν στο στούντιο για να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Ο Αλέξανδρος Παρίσης εκπληρώνει ένα μεγάλο του όνειρο, αφού από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήθελε να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο. Καθημερινά, από τις 07:00 μέχρι τις 10:00, μας ξυπνάει μέσα από τη συχνότητα του KISS 89,0. Ακολούθως, συνεχίζει με τα γυρίσματα του «Μπρούσκο», παίρνοντας μεγάλες ανάσες πλάι στην οικογένειά του για να ανταπεξέλθει σε μια απαιτητική καθημερινότητα.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Εξακολουθείς να κλειδώνεσαι στο στούντιο για να μη σε πειράζουν οι άλλοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί;

Όχι. Πλέον, έχω πάρει τον αέρα.

Περίμενες ότι θα συναντούσες ένα οικογενειακό κλίμα εδώ;

Όταν έχεις την τύχη μέσα σ’ ένα «σπίτι», όπως είναι «Ο Φιλελεύθερος», να έχεις τρεις ηθοποιούς με το «καλημέρα» σας -όπως είναι ο Χρήστος Γρηγοριάδης, η Έλενα Σιδερά και η Ιωάννα Λαμπροπούλου- δεν μπορείς παρά να αισθανθείς οικεία. Από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου ο Frank Ferre -υπεύθυνος προγραμμάτων του KISS 89,0- ενώ τώρα άρχισα να γνωρίζω καλύτερα και τον Άντυ Παναγιώτου. Όλοι τους με βοήθησαν να χαλαρώσω και να είμαι ο εαυτός μου.

Για λύσε μου μια απορία: Τα παιδιά ποιος τα παίρνει στο σχολείο, αφού εσύ και η Ελένη (σημ. Σιδερά) πρέπει λίγο πριν τις 07:00 να είστε στο ραδιόφωνο;

Προς το παρόν, η «αγία» πεθερά. Σκοπεύουμε, όμως, να βρούμε μια πιο μόνιμη λύση.

Τι κατάσταση επικρατεί στο σπίτι σας τα πρωινά; Οι γονείς σε πανικό και τα παιδιά μεταξύ ύπνου και ξύπνιου;

Παραδέχομαι πως ακόμη δεν έχω μπει σε πρόγραμμα, γιατί πέρσι είχα αποκλειστικά τη φροντίδα των παιδιών, μιας και η Ελένη έπρεπε να φεύγει νωρίς για τον Sfera. Τώρα, πρέπει να προετοιμαζόμαστε από το βράδυ. Είναι ήρεμη, όμως, η κατάσταση.

Είχες καιρό στο μυαλό σου την ενασχόληση με το ραδιόφωνο;

Από τότε που με θυμάμαι. Προτού ακόμη γίνω ηθοποιός. Τη δεκαετία του ‘90 κάναμε μαζί με φίλους εκπομπές σε πειρατικούς ραδιοσταθμούς. Ο KISS μού θυμίζει εκείνη την εποχή. Γιατί εκτός από τις επιτυχίες του σήμερα, παίζει και αγαπημένα κομμάτια του χθες. Σε επαγγελματικό επίπεδο, όμως, είναι η πρώτη μου επαφή με το ραδιόφωνο.

Τι απαντάς σε όσους λένε ότι δεν γίνεται οι ηθοποιοί να είναι παράλληλα και ραδιοφωνικοί παραγωγοί;

Δεν θέλω να είμαι ένας ηθοποιός που κάνει τον ραδιοφωνικό παραγωγό. Ζητούμενο είναι μετά από λίγο καιρό να με ακούει ο κόσμος στο ραδιόφωνο και να λέει: «Να, ο Αλέξανδρος Παρίσης» και όχι: «Είναι ο τάδε ηθοποιός που παίζει στο Μπρούσκο». Σέβομαι τον κόπο των ραδιοφωνικών παραγωγών. Πραγματικά, πρόκειται για μια διαφορετική δουλειά. Αλλά, όπως εμείς οι ηθοποιοί «αγκαλιάζουμε» όσους δεν είναι του χώρου μας όταν τους συναντάμε στη δουλειά μας, καλό θα ήταν να μας «αγκαλιάζουν» κι εμάς οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

parissis2

Απ’ ό,τι ξέρω, στην Κύπρο ήρθες με τη σύζυγό σου, με το σκεπτικό να δημιουργήσετε οικογένεια. Ωστόσο, πώς ήταν να ξεκινάς από το μηδέν;

Αρχικά ήρθαμε για ένα χρόνο, καθώς είχαμε δεχθεί προτάσεις για δουλειά. Εγώ από τον ΘΟΚ και η Ελένη από τον ΑΝΤ1. Η εγκυμοσύνη προέκυψε. Θέλαμε να δημιουργήσαμε οικογένεια, αλλά είχαμε σκοπό να κάνουμε ένα-ένα βήμα. Από τη στιγμή που η Ελένη έμεινε έγκυος, αποφασίσαμε πως θα μέναμε εδώ. Αισθανόμουν ανεπαρκής να γίνω πατέρας στο χάος της Αθήνας. Στην Κύπρο οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι αλλιώτικοι. Ήξερα ότι εδώ θα μπορούσα να αφοσιωθώ καλύτερα στην οικογένειά μου, η οποία είναι πάνω από όλα. Στη δουλειά μας, άλλωστε, πάντα ξεκινάς από το μηδέν. Ένας αγαπημένος συνάδελφος έλεγε πως αν φυτέψεις έναν καλό σπόρο ακόμη και δέκα μέτρα κάτω από τη γη, αυτός θα καταφέρει να ανθίσει. Πιστεύω ότι αυτό ισχύει και στη δουλειά μας.

Το δεύτερο παιδί ήρθε πιο συνειδητοποιημένα;

Ο Γιώργης ήρθε πιο απότομα από την Έλλη.

Ο τρόπος που βίωσες τη γέννησή του, διέφερε από την πρώτη φορά;

Ήταν διαφορετικές οι γέννες στην περίπτωσή μας. Η πρώτη ήταν συγκινητική επειδή ήταν το πρώτο μας παιδί. Η δεύτερη ήταν επίσης συγκινητική, καθώς ακολούθησε φυσιολογικός τοκετός μετά από μια καισαρική.

Ήσουν μέσα στην αίθουσα τοκετού;

Δυστυχώς, όχι. Πήγα να κάνω μπάνιο και να βάλω για ύπνο τη μικρή. Μέσα σε μισή ώρα, έσπασαν τα νερά και η Ελένη γέννησε. Τον γιο μου, τον είδα τρία λεπτά αργότερα. Θα ήθελα πάρα πολύ να το είχα ζήσει, καθώς πρόκειται για μια μοναδική στιγμή.

Παρατηρείς διαφορές στον Αλέξανδρο πριν και μετά τα παιδιά;

Μάλλον αυτό πρέπει να το κρίνουν οι άλλοι. Προσωπικά, κάποιες φορές αισθάνομαι αγχωμένος όταν σκέφτομαι το μέλλον τους και συνάμα ευλογημένος, γιατί ένα χαμόγελό τους αρκεί για να μου αλλάξει τη διάθεση.

Όταν τα κοιτάς, ποιον σου θυμίζουν περισσότερο; Εσένα ή την Ελένη;

Γνωρίζοντας τον άνθρωπό σου ολοένα και περισσότερο -με την Ελένη είμαστε μαζί 9 χρόνια- παρατηρώ πολλά στοιχεία της στην Έλλη. Νομίζω πως εγώ έχω πιο πολλά κοινά με τον Γιώργη. Αλλά, αυτή η πραότητα και η ηρεμία που βγάζει η Έλλη, είναι αξιοθαύμαστη. Αυτό δεν σημαίνει πως η Ελένη έχει αυτό το χαρακτηριστικό 100% (γέλια). Οι γονείς μου λέγανε πως ήμουν πολύ ήσυχο μωρό, οπότε αυτό το στοιχείο μάλλον το έχει πάρει από μένα.

Ποια στοιχεία της Ελένης σε έκαναν να πεις: «Με αυτή τη γυναίκα θέλω να δημιουργήσω οικογένεια»;

Κάποιες αρχές, που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας, οι οποίες με συγκίνησαν.

Ήσουν, όμως, ο τύπος της οικογένειας;

Πριν την Ελένη, δεν μου περνούσε από το μυαλό. Ήμουν τόσο χύμα και ανοργάνωτος, που έκανε αγώνα για να με ισιώσει.

Θα διαβάζει τη συνέντευξη και θα καμαρώνει.

Ας καμαρώνει. Την αλήθεια, λέω. Νομίζω ότι τώρα που πέρασα τα 40, γίνομαι πιο Παρθένος στο ζώδιο. Άρχισα να τα θέλω όλα στην εντέλεια και με ενοχλούν πράγματα που δεν με πείραζαν στο παρελθόν. Και σε αυτό με επηρέασε η Ελένη, η οποία είναι φοβερά οργανωτική και τακτοποιημένη.

Το ότι είστε και οι δυο ηθοποιοί διευκολύνει την κατάσταση ή το αντίθετο; Γιατί, αν για παράδειγμα, θέλετε και οι δυο να κάνετε θέατρο, κάποιος πρέπει να υποχωρήσει.

Μέχρι στιγμής, βόλευε να κάνω εγώ περισσότερο θέατρο, παρόλο που και η Ελένη έχει κάνει κάποια πράματα για να ξελαμπικάρει. Επειδή, όμως, σαφώς και θέλει να κάνει περισσότερα, μόλις στρώσει ο ύπνος του μικρού θα μοιραστεί στη μέση η «πίτα». Βοηθάει πάρα πολύ το ότι και οι δυο προερχόμαστε από τον ίδιο χώρο, καθώς υπάρχει αμοιβαία κατανόηση.

parissis1

Φέτος, δεν θα κάνεις θέατρο;

Έχω πει όχι, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Γενάρη. Θέλω να οργανώσω πολύ καλά τη ραδιοφωνική μου εκπομπή, με την ονομασία «Wake Up», την οποία αγάπησα από την πρώτη κιόλας βδομάδα. Παράλληλα, θέλω να τα πηγαίνω καλά στο «Μπρούσκο» και τα σαββατοκύριακα να τα αφιερώνω στην οικογένεια.

Δεν προέκυψε κάποια πρόταση που να σε ιντριγκάρει;

Η αλήθεια είναι πως υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από την αγαπημένη φίλη, Ελένη Ράντου. Παρόλο που είχα τη στήριξη της συζύγου μου -η οποία με συμβούλεψε να μη χάσω μια τέτοια ευκαιρία- δεν μπορούσα στη σκέψη ότι δεν θα έβλεπα για επτά μήνες τα παιδιά μου. Γιατί τη Δευτέρα και την Τρίτη που θα ήμουν στην Κύπρο, θα έπρεπε από το πρωί μέχρι το βράδυ να είμαι στα γυρίσματά του «Μπρούσκο» και τις υπόλοιπες μέρες της βδομάδας στην Αθήνα για τις παραστάσεις. Θεώρησα πως ήταν απληστία εκ μέρους μου να τα κάνω όλα.

Είναι πολύ όμορφο, πάντως, να σε θυμούνται οι παλιοί σου συνεργάτες.

Το τηλέφωνο μου, τα τρία τελευταία χρόνια, δεν σταματά να χτυπά από την Ελλάδα. Αλλά οι προτάσεις εκτός του ότι δεν με ιντριγκάρανε, δεν ήταν συμφέρουσες οικονομικά, από τη στιγμή που η βάση μου είναι η Κύπρος.

Με το «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1, συνεχίζεις για 4η χρόνια. Όταν δέχθηκες την πρόταση, μπορούσες να φανταστείς πως θα σημείωνε τέτοια επιτυχία;

Όταν άκουσα τον τίτλο «Μπρούσκο» και ότι θα αφορούσε δυο οικογένειες, μια από την Κύπρο και μια από την Κρήτη, με ερωτικά τρίγωνα και θα υπήρχε μια σύμπραξη κρασιού, ήμουν σίγουρος ότι θα είχε επιτυχία. Τα παιδιά πρόσθεσαν έντονα και το κωμικό στοιχείο, το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο στο να μη «βαρύνει» μια καθημερινή τηλεοπτική σειρά. Δεν μπορούσα να φανταστώ, όμως, ότι θα αγαπιούνταν τόσο πολύ οι ήρωες και θα έφτανε να παίζεται για 4η χρονιά. Ούτε, βέβαια, πως θα προβαλλόταν σε τόσες πολλές χώρες στο εξωτερικό.

Παρόλα αυτά, δεν θα ‘θελες να κάνεις ένα διάλειμμα; Να μη σε βλέπει και ο κόσμος να κάνεις συνεχώς τον Μηνά;

Κάθε ηθοποιός επιζητά να κάνει καινούρια πράγματα, γι’ αυτό κι έχει το θέατρο στη ζωή του. Από την άλλη, είναι ένα προσωπικό στοίχημα να ζωντανεύεις κάθε χρόνο τον ίδιο ήρωα, χωρίς να σε βαρεθεί ο κόσμος. Χρειάζεται να ψάχνεσαι, για να βρίσκεις καινούρια εκφραστικά μέσα, προκειμένου να υπάρχει πάντοτε το στοιχείο της έκπληξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS