CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΆρης Μακρής: Δεν έχω πρόβλημα με τη δημόσια κριτική

Άρης Μακρής: Δεν έχω πρόβλημα με τη δημόσια κριτική

Το pop είδωλο μοιάζει να «ενηλικιώνεται» και να αναζητά νέους τρόπους έκθεσης του πολύπλευρου ταλέντου του, αφού θεωρείται «η μεγάλη έκπληξη του φετινού “X-Factor”».

Από τον Γιώργο Πράσινο

Φέτος, παράλληλα με το τραγούδι και το μιούζικαλ, δοκιμάζεσαι σε κάτι νέο: την παρουσίαση! Μεταδίδεις τα τεκταινόμενα από τα backstage του «X-Factor»…
Ναι, και προέκυψε τελείως ξαφνικά – δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου. Η πρόταση ήρθε συνδυαστικά από το κανάλι και την εταιρία μου, την «Panik Records». Όταν άκουσα την πρόταση, δεν σου κρύβω πως ήμουν διστακτικός, γιατί δεν το είχα ξανακάνει και δεν ήξερα αν θα το φέρω εις πέρας. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να δοκιμάζει πράγματα και να δοκιμάζεται σε πράγματα, να αποκτά εμπειρίες. Μου αρέσει να βάζω τον εαυτό μου σε νέες δοκιμασίες.

Είχες άγχος μέχρι να βρεις τα πατήματά σου;
Όχι, δεν είχα καθόλου άγχος. Ούτε στην αρχή που σκεφτόμουν πώς θα το χειριστώ ή τι να δω για να έχω «επιρροές». Είδα λίγα αποσπάσματα από το εξωτερικό και πολύ backstage από ό,τι με «προμήθευσε» το διαδίκτυο, χωρίς να χάσω το δικό μου στiλ – υποσυνείδητα- και να μιμηθώ κάτι άλλο που δεν είναι δικό μου. Αυτό που κέρδισα, βλέποντας τα βιντεάκια, είναι να παρατηρήσω πως στο εξωτερικό είναι πιο ρεαλιστική η αντιμετώπιση, με τον προσωπικό αέρα και στiλ του παρουσιαστή.

Φοβήθηκες μήπως χάσεις τον «αέρα» του pop ειδώλου που έχει το κοινό για σένα;
Δεν το σκέφτηκα έτσι. Μπήκα με την ιδέα ότι θα το πάω αυθόρμητα, όπως αράζουμε με τους φίλους μου ή την οικογένειά μου, βλέπουμε τηλεόραση και σχολιάζουμε κάνοντας χαβαλέ. Είμαι 100% ο Άρης. Δεν με νοιάζει να φανώ «σταρ». Ένιωσα πολύ ασφαλής με το να φανώ ο εαυτός μου. Κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν ένιωσα άγχος. Θα ένιωθα άγχος μόνο αν είχα να μιμηθώ κάτι.

Με τη Δέσποινα Βανδή, παίζατε για δύο χρονιές μαζί στο «Mamma Mia». Σου είπε κάτι η Δέσποινα ως συμβουλή;
Στην ειδική προβολή του πρώτου επεισοδίου για τους ανθρώπους του Τύπου, που το είδαμε όλοι μαζί στο «Μικρό Παλλάς», η Δέσποινα με έπιασε και μου είπε ότι είμαι πολύ καλός, παραπάνω από ό,τι ίσως περίμενε και ότι χαίρεται που ήμουν εγώ η οριστική επιλογή για την backstage παρουσίαση, δίπλα της. Με τη Δέσποινα, περάσαμε δυόμιση χρόνια μαζί σε μια ωραία συνεργασία, η οποία συνεχίζεται!

Πάντως, είσαι από τους νέους τραγουδιστές που δεν ξεπήδησαν από ένα talent show. Πόσο θα άντεχες το να κρίνεσαι δημόσια;
Φαντάζομαι ότι για να πας σε ένα μουσικό talent show, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα κριθείς μπροστά σε εν δυνάμει συναδέλφους σου και το κοινό. Είναι κάτι που το ξέρεις – δεν θα σου πουν τη γνώμη τους στο αυτί! Είσαι ενήμερος πως θα το ακούσει όλη η Ελλάδα. Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα με τη δημόσια κριτική. Αν ήθελα να συμμετάσχω ή θα το χρειαζόμουν στην καριέρα μου, δεν θα είχα πρόβλημα.

Έγινες αρχικά γνωστός μέσα από το boyband, «Boys and Noise». Φεύγοντας από το γκρουπ, αισθάνθηκες «ελεύθερος» με την έννοια ότι τώρα είσαι περισσότερο ο εαυτός σου;
Παντού υπάρχει ο εαυτός μου και η γνώμη μου – είτε στο γκρουπ, είτε στην τωρινή φάση της πορείας μου. Η διαφορά είναι ότι τώρα η άποψη μου είναι 100% δική μου -πάντα σε συμφωνία με τους συνεργάτες μου και την εταιρία μου, την «Panik Records»- ενώ παλιά ήταν το 33%, γιατί ήμουν ο ένας από τους τρεις. Έπρεπε να κυριαρχεί μια άποψη για το καλό της ομάδας. Εννοείται πως υπήρχαν και διαφωνίες, αλλά πάντα βρίσκαμε τη χρυσή τομή, χωρίς να χάνουμε την προσωπική μας θέση.

Αναπολείς καθόλου εκείνα τα χρόνια που ήσουν μέλος του boyband;
Ήταν το πρώτο και μεγάλο μπαμ για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα αναπολώ. Χαίρομαι που το έζησα, κέρδισα εμπειρία και άμεση επαφή με τον χώρο, αλλά προχωρώ μπροστά. Όταν αναπολείς κάτι από το παρελθόν, μάλλον κάτι τρέχει με το «τώρα». Είμαι άνθρωπος που κοιτάει μπροστά. Σίγουρα, δεν θα ξεχάσω αυτή την έξαρση αγάπης που είχε σημειωθεί από τον κόσμο, η οποία ήταν απρόσμενη! Εννοείται πως τη θέλαμε, αλλά δεν την περιμέναμε. Και δεν αναφέρομαι μόνο όταν ήμασταν στη σκηνή, αλλά και εκτός: Κόσμος μάς περίμενε συνεχώς έξω από τα σπίτια μας, συγκινητικές εκδηλώσεις αγάπης…

Και εκεί που απευθυνόσουν στα πιτσιρίκια, ξεκινάς σόλο καριέρα. Αισθάνθηκες αγωνία μήπως δεν σε ακολουθήσουν τα μικρά κορίτσια ή ότι τώρα θα απευθύνεσαι σε μεγαλύτερης ηλικίας κοινό;
Αυτή ακριβώς ήταν η σκέψη μου: Τώρα πάω σε κάτι δικό μου όπου θα παρουσιάζω κάτι -ίσως- πιο ώριμο, που θα απευθύνεται και σε ένα διαφορετικό κοινό. Δεν είχα άγχος ότι δεν θα πετύχω ή ότι δεν θα έχω την ίδια αποδοχή από τον κόσμο. Έτσι κι αλλιώς, θα ήταν δύσκολο το τελευταίο, γιατί ήταν τεράστια η απήχηση των «Boys and Noise». Αλλά είμαι ευχαριστημένος. Και πολύ μάλιστα. Γιατί είναι πιο σταθερά τα βήματά μου.

Πώς διαχειρίζεσαι την απόρριψη;
Είμαι τυχερός γιατί δεν έχω φάει πολλές «χυλόπιτες» στη δουλειά. Ασφαλώς και έχω φάει, αλλά δεν ήταν τόσες πολλές ή τόσο έντονες. Δεν θα ήθελα να είναι ανασταλτικός παράγοντας – ξέρω ότι είναι μέσα στο «παιχνίδι». Συνεχίζω με την ίδια θετικότητα και κέφι το παιχνίδι. Δεν με πτοεί τίποτα.

Ακόμα κι όταν έρχεται η «χυλόπιτα» και στην προσωπική σου ζωή δεν πτοείσαι;
Το ίδιο συμβαίνει και στα προσωπικά μου. Η αλήθεια είναι ότι αναρωτιέμαι κι εγώ καμιά φορά πώς γίνεται να μη με αγγίζει τόσο πολύ. Το πρίσμα μου, όμως, είναι πολύ θετικό! Το θεωρώ ευλογία να μπορείς να ζεις και να αφήνεις πίσω σου τα πολύ αρνητικά, προχωρώντας με χαμόγελο.

Τα τελευταία χρόνια είσαι σε σχέση με την Άννα-Μαρία Βέλλη. Είναι μια σχέση που δεν την κρύβετε, αλλά δεν τη δημοσιοποιείτε κιόλας με φωτογραφήσεις, κοινές συνεντεύξεις κλπ…
Την Άννα-Μαρία την ξέρετε και από τη δική της δουλειά – δεν περιμένατε εμένα για να τη μάθετε. Είμαστε μαζί γύρω στα δυόμιση χρόνια, μένουμε μαζί, πρόσφατα μετακομίσαμε και σε καινούριο σπίτι, και είναι από τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους.

Νιώθεις πλήρης;
Μάλλον, ναι. Να σου πω την αλήθεια… δεν το έχω σκεφτεί. Αλλά αν δεν αισθανόμουν έτσι, θα είχα φύγει…

Τι θες να σου καλύπτει μία σχέση;
Εκτός από τη σεξουαλική ζωή που θέλω να καλύπτεται, νομίζω πως το βασικότερο όλων είναι το επικοινωνιακό ζήτημα: Να επικοινωνείς, να λες μια κουβέντα και να καταλαβαίνει ο σύντροφος τι θες να πεις. Όχι μόνο να λες «να συναντηθούμε στις 10 η ώρα για να πάμε για φαγητό»… Μπορεί να μιλάς με έναν άνθρωπο για δύο ώρες και να μην είστε στα ίδια μήκη κύματος. Η επικοινωνία-συνεννόηση είναι πολύ σημαντική.

Εσύ, τι κάνεις για να αισθάνεται σιγουριά εκείνη;
Εγώ, γενικά, νιώθω πως είμαι ένας άνθρωπος που έχει την ικανότητα να δώσει πολλά πράγματα συναισθηματικού είδους. Μπορεί να της τηλεφωνήσω γιατί θέλω να της πω δυο λόγια, έτσι απλά, γιατί την σκέφτομαι ή για να της δείξω την έγνοια μου με μια κίνηση όταν θα είμαι και εγώ συναισθηματικά φορτισμένος. Δηλώνω παρών. Όταν υπάρχει το ερέθισμα του συναισθήματος, είμαι εκεί και έτοιμος να δώσω ό,τι απαιτείται.

Info: Το «X-Factor» μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 21.15 από το Omega. Ο Άρης ανήκει στο δυναμικό της «Panik Records» και μετά την επιτυχία του τελευταίου του single «Της Αγάπης Roller Coaster», σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο του single.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS