CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΆρης Μακρής: Το μετάνιωσα που απάτησα στο παρελθόν

Άρης Μακρής: Το μετάνιωσα που απάτησα στο παρελθόν

Ένα από τα αγόρια-τραγουδιστές με το μεγαλύτερο fan club στην Ελλάδα δεν διστάζει να παραδεχτεί πως είναι ερωτευμένος και πως αυτό δεν πειράζει καθόλου τις δεκάδες θαυμάστριές του.

Από τον Γιώργο Πράσινο

Έχεις κρατήσει την παιδικότητά σου;
Την παιδικότητά μου την κρατάω φουλ και είναι στόχος ζωής να μην τη χάσω. Όταν βλέπω κι άλλους ανθρώπους δίπλα μου, με παιδικότητα και τρέλα, μου αρέσει πολύ. Τους θαυμάζω. Προσπαθώ, λοιπόν, να διατηρήσω την παιδικότητά μου κι αυτό φαίνεται στην τρέλα με την οποία αντιμετωπίζω τη ζωή. Μου αρέσει π.χ. να παίζω παιχνίδια, ό,τι παιχνίδια μπορείς να φανταστείς -επιτραπέζια, video games, παιχνίδια σκέψεις- γενικά σε αυτά είμαι «πρώτος στον χορό» που λένε…

Θέλεις να μείνεις για πάντα παιδί γιατί δεν απόλαυσες -όσο θα ήθελες- τα παιδικά σου χρόνια ή γιατί είχες πραγματικά ευτυχισμένα νιάτα;
Το δεύτερο. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ όμορφα, και από οικογενειακής άποψης, και από θέμα σχολείου, και από παρέες. Μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλάξαμε πολλά σπίτια γιατί μέναμε πάντα στο ενοίκιο. Ο μπαμπάς μου ήταν μεσίτης, οπότε ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, και τις ανέσεις που πρόσφερε η δουλειά του, αλλάζαμε συχνά σπίτι. Θυμάμαι πολλά παιχνίδια με τα αδέλφια μου, αν και είχαμε και τις δικές του παρέες ο καθένας, γιατί τα αδέλφια μου ήταν αρκετά μεγαλύτερα. Ήμουν ο μικρός της παρέας, ο Ντένης είναι 6 χρόνια μεγαλύτερος και η Γιάννα 12 χρόνια μεγαλύτερή μου.

Και ο αδελφός σου, ο Ντένης Μακρής, είναι ηθοποιός. Πηγαίνατε από μικροί σε παραστάσεις και θεατρικά παιχνίδια;
Καμία σχέση. Και οι δύο δεν είχαμε ιδέα ότι θα ασχοληθούμε με τον καλλιτεχνικό χώρο. Εγώ συνειδητοποίησα ότι θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι στο Λύκειο, όταν φτιάξαμε με τους φίλους μου ένα γκρουπάκι, τους S.A.G.G.A. (από τα αρχικά μας). Μέχρι τότε, δεν ήξερα ότι τραγουδάω καν. Αργότερα, που κατάλαβα ότι μου αρέσει η μουσική, άρχισα κιθάρα, μαθήματα φωνητικής… Είχα περάσει και στη σχολή Μικροβιολογίας στα ΤΕΙ Αθήνας. Μου άρεσε η σχολή, γιατί ήμουν φαν των θετικών επιστήμων.

Είσαι από τους καλλιτέχνες που θα τολμήσεις; Από το να φωτογραφηθείς με βαμμένα νύχια ή ακόμη και γυμνός, μέχρι να ντυθείς εκκεντρικά;
Μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα. Δεν έχω πρόβλημα με το «τσαλάκωμα». Είναι ωραίο να κάνω πράγματα μέσα στην ημέρα και το βράδυ που θα ξαπλώσω στο κρεβάτι μου, να σκεφτώ πως «αυτό που έκανα σήμερα με ευχαρίστησε πολύ!».

Τι έκανες πρόσφατα και σου άρεσε πολύ;
Στη συγκεκριμένη περίοδο, που είναι αφιερωμένη στη δουλειά, ομολογώ πως μου αρέσει ο ρόλος μου στο «Μαριχουάνα Στοπ!», γι’ αυτό και ασχολήθηκα αρκετά για να τον «βρω», να βρω την ψυχοσύνθεση του «ήρωα». Επίσης, μου αρέσει ένα τραγούδι που ηχογράφησα και μάλλον θα κυκλοφορήσει σαν single.

Από τους «Boys & Noise» όπου σε έμαθε ο κόσμος, μέχρι και τη solo καριέρα σου, έχεις φανατικούς θαυμαστές. Έχεις stalkers;
Με την κακή έννοια, όχι. Αλλά έχω πολλούς ανθρώπους που με ακολουθούν. Βλέπω πολλά γνώριμα πρόσωπα σε εμφανίσεις, σε παραστάσεις… Γενικά, είναι όμορφη αυτή η σχέση, γιατί πολλοί σε ακολουθούν από την αρχή της πορείας σου, μεγαλώνουν μαζί σου, και είναι μια σχέση αμφίδρομης αγάπης.

Φαίνεσαι, πλέον, πιο άνετος με τα social media. Ανεβάζεις περισσότερες προσωπικές σου στιγμές…
Δεν μου αρέσει να βγάζω τόσο την προσωπική μου ζωή προς τα έξω. Ως άνθρωπος ανεβάζω αυτά που θα ήθελα να δω και εγώ σε εκείνους που αγαπώ και θαυμάζω. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την προσωπική ζωή ξένων ανθρώπων, ακόμη κι αν είναι εκείνων που θαυμάζω. Ασχολιόμουν πάντα με τον λόγο που τους θαυμάζω.

Τώρα που είσαι σε σχέση, φοβάσαι μήπως χάσεις θαυμάστριες;
Ούτε το φοβάμαι, ούτε το έχω σκεφτεί και ποτέ. Δεν παραλληλίζω την προσωπική με την επαγγελματική μου ζωή. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να μην κάνω σχέση, γιατί μπορεί να έχω πρόβλημα με κάποιους θαυμαστές. Από ό,τι βλέπω, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος που με ακολουθεί συνεχίζει, είτε είμαι μόνος μου είτε όχι.

H σύντροφός σου, Άννα-Μαρία Βέλλη, πρωταγωνιστεί στα δύο πιο πρόσφατα video clips σου. Και τα δύο είναι πολύ σέξι. Σε ενοχλεί όταν η σύντροφός σου προβάλλει το σέξι στοιχείο της;
Όχι, δεν με ενοχλεί. Δεν είμαι από τους άνδρες που λένε «μην το βάλεις αυτό γιατί παρα-είναι σέξι!» Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, και δεν μου αρέσει να επιβάλει ο ένας στον άλλον τι να κάνει.

Σε προηγούμενες σχέσεις σου, έχεις απατήσει;
Ναι, το έχω κάνει. Και το μετάνιωσα. Είναι κάτι που δεν σε τιμά, ούτε σε βοηθάει. Αντίθετα. Αυτό που συνέβη δεν ήταν της ιδιοσυγκρασίας μου. Από τη στιγμή που συνέβη, δεν αισθανόμουν καλά.

Να χτυπήσω ξύλο, αν τύχει και σε απατήσουν, και το μάθεις, τι θα κάνεις;
Δεν ξέρω. Ανάλογα σε ποια σχέση θα συνέβαινε αυτό, πόσο καιρό θα ήμουν με την αυτή την κοπέλα… Ίσως και να μπορούσα να το συγχωρήσω…

Ως καλλιτέχνης, έχεις δεχτεί απόρριψη. Τι γίνεται όταν έρχεται και σε προσωπικό επίπεδο;
Κανένα πρόβλημα. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της ελευθερίας! Γενικά, είμαι πολύ ψύχραιμος και χαλαρός. Βέβαια, αν μου αρέσει πολύ μια κοπέλα, θα πεισμώσω και θα προσπαθήσω να την καταφέρω. Μέχρι στιγμής, τα καταφέρνω (γέλια). Αλλά και να μη συμβεί αυτό, δεν πειράζει…

Θα κάνεις το πρώτο βήμα για κάποιον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει;
Αν θέλω κάτι, το κυνηγάω. Πάντα αυτό έκανα. Αυτό ισχύει έτσι και αλλιώς.

Με δεδομένο τη σχέση σου που μετρά σχεδόν δύο χρόνια, πόσο κοντά είσαι στη δημιουργία οικογένειας;
Είμαι πολύ μακριά και μάλλον θα συνεχίσω να είμαι. Είμαι, γενικά, αντίθετος με τον γάμο.

Τις σας αρέσει να κάνετε με την σύντροφό σου;
Με την Άννα-Μαρία, τις περισσότερες φορές, τα βρίσκουμε. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση και σεβασμός σε μια σχέση – και στη δική μας υπάρχουν. Πέφτουν μάλιστα τα γενέθλιά μας, γύρω στο Πάσχα, και το συνδυάζουμε με ταξίδια. Την πρώτη μας χρονιά πήγαμε στο Άμστερνταμ κι αυτό το Πάσχα, στο Παρίσι.

Οι απώλειες αλλάζουν τον καθένα. Εσένα σε έκαναν καλύτερο ή σε «φρέναραν»;
Φαντάζομαι πως οι απώλειες με έχουν πάει μπροστά. Με μια δύσκολη απώλεια, συνειδητοποιείς ότι όλα στη ζωή είναι, και όλα συμβαίνουν. Είμαι ψύχραιμος, και δεν αντιδρώ με ακραία συμπεριφορά. Τα σκέφτομαι όλα πιο ώριμα.

Η πιο ισχυρή σου απώλεια;
Έχω χάσει τον μπαμπά μου. Ήταν άρρωστος αλλά, όσο και να μην είναι ξαφνικό, όταν φτάνει αυτή η στιγμή είναι πολύ δύσκολο. Θυμάμαι πόσο υπεράνθρωπος ήταν στα μάτια μου, γιατί μπορούσε και τα έκανε όλα. Ήταν πολύ δοτικός για την οικογένειά του, για τα παιδιά του, το σπίτι… Ένας άνθρωπος που τα προλάβαινε και τα έκανε όλα. Τώρα έχουμε τη μαμά. Είναι η κλασική Ελληνίδα μάνα, υπερ-προστατευτική που θα σου βγάλει από το πουθενά μια ζακέτα για να μην κρυώνεις, που το παιδί της τα κάνει όλα τέλεια, και είναι και εκείνη μια γυναίκα τρομερά δοτική, και θεωρώ τον εαυτό μου τρομερά τυχερό να έχω μεγαλώσει με τέτοιους γονείς.

Θα τολμούσες να κάνεις κάποιο επαγγελματικό βήμα, εκτός Ελλάδας;
Θα έφευγα. Έχω ζήσει μόνο στην Ελλάδα και θα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό, ανεξαρτήτου επαγγελματικού χαρακτήρα. Κυρίως, σε πόλεις που τα πράγματα στον τομέα της μουσικής και του μιούζικαλ είναι εξελιγμένα… Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει σε μιούζικαλ στο Λονδίνο;

Θα πήγαινες στη Eurovision;
Είναι ένας πολύ δυνατός διαγωνισμός, γιατί τον παρακολουθούν σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα πήγαινα απλά για να πάω. Αλλά, αν είχα δυνατό τραγούδι, και καλή εμφάνιση, θα πήγαινα! Πάντα, κάνω πράγματα που πιστεύω.

Αν σου γίνει πρόταση από την Κύπρο για να πας στην Eurovision, θα πήγαινες;
Αν υπάρχουν αυτές οι προδιαγραφές, ναι, φυσικά.

Info: Το μιούζικαλ «Μαριχουάνα Stop!» παρουσιάζεται στο «Gazi Theater» στην Αθήνα (Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι Τηλ.: 0030-2130185040) σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Το τελευταίο single του Άρη, «Νάρκη» (μουσική: Κρίστιαν Ευφραιμίδης, στίχοι: Σοφία Παπαβασιλείου), κυκλοφορεί από την Panik Records.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS