CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΧαριτίνη Ηλιάδου: «Στον έρωτα τα θέλω όλα στο φουλ»

Χαριτίνη Ηλιάδου: «Στον έρωτα τα θέλω όλα στο φουλ»

Με την εξωτική ομορφιά της και τη βελούδινη φωνή της στα FM, μας καθηλώνει. Η Χαριτίνη Ηλιάδου, είναι απ’ τα φρέσκα influencer πρόσωπα που μπήκε στην καθημερινότητά μας και μας κέρδισε. Ήρθε στο νησί απ’ τη Βόρεια Ελλάδα και σκοπεύει να μείνει. Εδώ άλλωστε βρήκε τον έρωτα, στο πρόσωπο του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Θεοδότου.

Της Φωτεινής Παλληκαρίδου

Απ’ την Θεσσαλονίκη, την πόλη με την πιο έντονη φοιτητική ζωή, πώς επέλεξες την Κύπρο για σπουδές;
Μεγάλωσα στην Καλαμαριά μέχρι την ηλικία των έξι. Όταν χώρισαν οι γονείς μου, μετακόμισα με τη μαμά στην Νάουσα Ημαθίας. Αισθάνομαι τυχερή που μεγάλωσα σε επαρχία και όχι σε μεγαλούπολη. Ήμουν πιο ελεύθερη, έπαιζα πολύ και ευχαριστήθηκα την παιδική μου ηλικία. Όταν ήρθε η στιγμή να κάνουμε τα χαρτιά για το πανεπιστήμιο η μαμά επέλεξε την Κύπρο και αφού πέρασα αυτό που ήθελα ήρθα. Είχα περάσει αρχικά στα Γιάννενα, όπου πήγα κιόλας για ένα χρόνο, αλλά εκεί δεν σπούδαζα αυτό που ονειρευόμουν, απλά περνούσα καταπληκτικά! Όταν ήρθα στην Κύπρο, ήτανε δύσκολα, γιατί συγκρίνοντας την ζωή εδώ με τα Γιάννενα, υπήρχε μεγάλη αντίθεση. Οι κουλτούρες είναι πολύ διαφορετικές. Αν και είμαστε όλοι Έλληνες, οι διαφορές στον τρόπο ζωής είναι αισθητές. Τώρα με τίποτα δεν θέλω να φύγω από εδώ. Μου αρέσει πάρα πολύ και μετά από τέσσερα χρόνια μπορώ να πω, ότι την Κύπρο την αγαπάς αργά, αλλά πιο ουσιαστικά.

Ήταν όνειρό σου να ασχοληθείς με τα παιδιά;
Όνειρο μου ήταν να σπουδάσω ψυχολογία. Ήθελα όμως, να ασχοληθώ με τα παιδιά. Μπορώ να το συνδυάσω, γιατί η εκπαίδευση έχει να κάνει και με τη ψυχολογία. Έκανα την πρακτική μου πρόσφατα σ’ ένα νηπιαγωγείο και τα παιδάκια ήταν εκπληκτικά. Μου αρέσει πάρα πολύ να δουλεύω με τα παιδιά, γίνομαι και εγώ μικρό παιδάκι.

Αν άνοιγα το ημερολόγιό σου, τι θα μάθαινα για σένα;
Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ πολύ το ημερολόγιο, κρατάω ακόμα, όχι βέβαια όπως παλιά. Γράφω για τα συναισθήματα μου κυρίως. Είμαι άτομο πολύ αισιόδοξο και θέλω όλοι οι άνθρωποι να είναι χαρούμενοι. Βέβαια, δεν θα βρεις κάτι συνταρακτικό για μένα, αν και έχω περάσει αρκετά στη ζωή μου. Θα μάθαινες όμως, πως πάντα ήμουν ανοικτό βιβλίο για όλους! Δεν πιστεύω πως εκπέμπω μυστήριο, γιατί αυτό που θέλω απ’ τους γύρω μου αυτό κάνω κι εγώ, δηλαδή να υπάρχει ειλικρίνεια στις σχέσεις μας.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το modeling;
Ανέκαθεν μου έλεγαν διάφοροι γύρω μου να ασχοληθώ με αυτό, αλλά έχω μια μαμά που πάντα έλεγε όχι σε όποια πρόταση κι αν ερχόταν στον δρόμο μου. Οπότε πέρασε και στο δικό μου υποσυνείδητο και πιστεύω πως μπορώ να κάνω πολλά άλλα πράγματα, από το να ασχολούμαι μόνο με το modeling. Ωστόσο ερχόμενη στην Κύπρο μου έκαναν αρκετές προτάσεις και είπα «γιατί όχι»; Ασχολούμαι ερασιτεχνικά για να βγάλω τα δικά μου χρήματα, μέχρι να αποκτήσω δική μου δουλειά και να τελειώσω το πανεπιστήμιο. Δεν πιστεύω πως είμαι μοντέλο, δεν έχω άλλωστε ούτε τις αναλογίες, ούτε τη ζωή ενός μοντέλου. Δεν πάω γυμναστήριο, μου αρέσει το καλό φαγητό. Μπορεί να κάνω ποδήλατο ή να τρέξω, αλλά μου αρέσει να ζω κανονικά!

Ποιο είναι το όνειρο σου, τι θα ήθελες εσύ να προσφέρεις;
Πιστεύω σε μια ουτοπία νομίζω πως ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος. Και ο κόσμος αρχίζει απ’ τα παιδιά. Αυτά είναι το αύριο της κοινωνίας. Μαθαίνοντας τα από μικρά να έχουν περισσότερο αλτρουισμό, να είναι πιο δοτικά και να εξερευνούν τα συναισθήματα τους, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος. Αυτό το όνειρο έχω, έστω κι ένα παιδάκι να μπορούσα να βοηθήσω θα ήταν ευλογία για μένα.

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου μανούλα;
Αναμφισβήτητα ναι. Δεν ξέρω πως θα είναι η εμπειρία, αλλά ξέρω πως το θέλω πολύ. Ονειρεύομαι το τραπέζι με τα παιδιά μου και την οικογένεια μου. Πάντα αυτό ονειρευόμουν, όχι νυφικά και γάμους, αλλά μια όμορφη και αγαπημένη οικογένεια. Αυτό που βλέπεις στις διαφημίσεις, μεγάλες οικογένειες που περνούν χρόνο μαζί ενωμένοι.

Σου αρέσουν τα ταξίδια;
Λατρεύω τα ταξίδια και νομίζω πως είναι γενετικό, οφείλεται στο πάθος του μπαμπά μου να γνωρίσει τον κόσμο. Από πολύ μικρή ταξίδευα μαζί με τους γονείς μου, ακόμη και μετά τον χωρισμό τους. Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη.

To ραδιόφωνο πώς προέκυψε;
Έχω πάθει εξάρτηση! Όταν άρχισα να ασχολούμαι με το modeling, την ίδια περίοδο ήθελαν μια κοπέλα στον Mix Fm. Έκανα ένα δοκιμαστικό και έλεγα αποκλείεται να με επιλέξουν. Αλλά πολύ γρήγορα ήρθε η θετική απάντηση που με έβαλε σε ένα μαγικό κόσμο. Αυτό το συναίσθημα δεν μπορώ να στο περιγράψω, με το ραδιόφωνο τρελάθηκα!

Το καλοκαίρι συζητήθηκε πολύ το όνομά σου, όμως για την τηλεόραση και την «αντικατάσταση» της Αριστοτέλους.
Είχα αρκετές προτάσεις, αλλά δεν θα ήθελα σε αυτή την φάση να ασχοληθώ. Πιστεύω πως η τηλεόραση οδηγεί τους ανθρώπους αλλού. Μπορεί να σε οδηγήσει κάπου, μπορεί όμως και να σε βγάλει εντελώς εκτός πορείας. Γι’ αυτό πιστεύω πως το ραδιόφωνο προσφέρει πολλά περισσότερα, την αμεσότητα και τη φιλία με τους ακροατές. Δεν έχει το οπτικό ερέθισμα που μπορεί να αποσπάσει την ουσιαστική σχέση με τα πιο αγνά συναισθήματα. Είναι μαγικό να μπορείς να βγάλεις συναισθήματα μέσα από τη φωνή και όχι με τη γλώσσα του σώματος.

Στα όνειρά σου είναι μέσα και η προοπτική του να μείνεις για πάντα στην Κύπρο;
Βεβαίως θα μείνω στην Κύπρο. Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της και όπως και να το κάνεις για το επάγγελμα που έχω επιλέξει, εδώ στην Κύπρο υπάρχουν περισσότερες προοπτικές. Και επειδή έχω απίστευτη αδυναμία στην μαμά μου, που είναι και το πρότυπο μου, μια γυναίκα που θαυμάζω για την αυστηρότητα και τη δυναμικότητα της, θα ήθελα πολύ να αποφασίσει να έρθει και εκείνη εδώ.

Είσαι η προσωποποίηση της νέας τάσης των influencer στα social media, με δεκαπέντε χιλιάδες followers στο Instagram. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;
Είναι και θετικό και αρνητικό, γιατί μου τρώει πολύ χρόνο. Μερικές φορές καταντάει το όλο θέμα να μπαίνει και σε επίπεδα ναρκισσισμού. Το να ασχολούμαι όλη μέρα με τα likes είναι κάτι που δεν το θέλω, αλλά πολλές φορές έχω πέσει σ’ αυτή την παγίδα.

Όλοι οι followers σου γνωρίζουν πως είσαι σε σχέση, πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας στη ζωή σου;
Ο έρωτας στη ζωή μου γενικότερα αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού μου. Θέλω να είμαι μονίμως ερωτευμένη. Ο έρωτας για μένα είναι επένδυση. Μου αρέσει η αγάπη, αλλά δεν μου αρκεί στη ζωή μου. Θέλω να τον βλέπω και να τρέμουν τα πόδια μου, θέλω να νιώθω τις πεταλούδες στο στομάχι μου! Τα χλιαρά συναισθήματα δεν είναι για μένα. Ο έρωτας είναι λόγος για μεγάλα πράγματα. Αν δεις από την αρχαιότητα τα πάντα έχουν βασιστεί στον έρωτα. Με εμπνέει, μου αρέσει ο σύντροφός μου να είναι τελείως διαφορετικός από μένα και να με εξιτάρει να μαθαίνω καινούρια πράγματα. Να με εκπλήσσει, να είναι όλα απρόβλεπτα και όλα στο φουλ. Είναι ωραία η ρουτίνα, αρκεί όμως, να υπάρχει ο έρωτας, αυτό το μαγικό συναίσθημα.

Styling: Shona Muir
Μακιγιάζ: Βαλεντίνο Νικολάου
Μαλλιά: Αντρέας Χριστοδούλου (Κevin Μurphy Cyprus) 
Ευχαριστούμε για την ευγενική φιλοξενία στους κήπους του,  το Μετόχι Κύκκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS