CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΚωνσταντίνα Ευριπίδου: «Βρίσκω τον εαυτό μου κάθε μέρα και περισσότερο»

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: «Βρίσκω τον εαυτό μου κάθε μέρα και περισσότερο»

Πιο ξεκάθαρη με τα θέλω της από ποτέ, η Κωνσταντίνα Ευριπίδου με αφοπλιστική ειλικρίνεια μιλάει για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της αλλά και για όλα εκείνα τα όμορφα που ξεκίνησαν να της συμβαίνουν όταν αποφάσισε να την αλλάξει.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

Παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις αναρτήσεις σου στα σόσιαλ, η εικόνα που μου δημιουργείται είναι ότι το φετινό καλοκαίρι σε βρίσκει αρκετά ανανεωμένη…

Πράγματι αυτό συμβαίνει και η αλήθεια είναι ότι είχα μεγάλη ανάγκη την επιστροφή στην «κανονικότητα», στο πλαίσιο, βέβαια, που μου το επιτρέπουν τόσο οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, όσο και η κατάσταση που εξακολουθούμε να βιώνουμε όλοι μας με την πανδημία. Νιώθω σε μεγάλο βαθμό καλά μέσα μου, διότι εμβολιάστηκα τόσο εγώ όσο και οι γονείς μου, για τους οποίους ανησυχούσα ιδιαίτερα το προηγούμενο διάστημα. Μόλις ολοκληρώθηκε το εμβολιαστικό μου πρόγραμμα άρχισα και εγώ με τη σειρά μου να νιώθω ότι κάνω ένα βήμα μπροστά στο να ξεκινήσω ξανά τη ζωή μου από την αρχή, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, γιατί η περασμένη χρονιά μάς έφερε όλους μας αντιμέτωπους με καταστάσεις, όχι μόνο πρωτόγνωρες αλλά και δύσκολες, τόσο στα θέματα που είχαν να κάνουν με την υγεία μας, όσο και στις ψυχολογικές συνέπειες που βιώναμε λόγω του εγκλεισμού.

Εσύ πώς είχες βιώσει τη συγκεκριμένη περίοδο;

Εξαιρετικά δύσκολα. Μετά από μια εγκυμοσύνη, μετά από μια περίοδο θηλασμού σχεδόν εννιά μηνών, μετά από έναν χρόνο εγκλεισμού και μετά από τόσες αλλαγές, έντονα συναισθήματα και κακή διάθεση λόγω των ορμονών αλλά και της κατάστασης που επικρατούσε γύρω μας, ένιωθα σαν να γκρεμιζόταν μέσα μου όλος ο κόσμος. Αν δεν ερχόταν η γέννηση του Νικόλα μου τον περασμένο Μάιο, που με γέμισε με χαρά, θα έλεγα πως ήταν η χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Ήταν πάρα πολλά τα σκαμπανεβάσματα που έζησα και ορμονικά και επαγγελματικά και συναισθηματικά, που με έριξαν ψυχολογικά σε τέτοιο βαθμό, που άρχισα να χάνω τον εαυτό μου. Άρχισα να με παραμελώ. Με το που σταμάτησε ο θηλασμός και οι ορμόνες μου ξεκίνησαν να επανέρχονται στα κανονικά τους επίπεδα, άρχισα και εγώ σιγά-σιγά να με βρίσκω ξανά. Κατάλαβα ότι πρέπει να επενδύσω λίγο χρόνο και για μένα. Να γίνω καλά, γιατί και τα παιδιά μου με χρειάζονται καλά.

Σήμερα νιώθεις ότι το έχεις καταφέρει;

Σήμερα νιώθω αρκετά καλύτερα, όμως ξέρω ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να επιστρέψω πραγματικά στην Κωνσταντίνα. Όταν συμβαίνουν στη ζωή σου τόσες πολλές αλλαγές και ιδιαίτερα ορμονικές και ψυχολογικές, το διάστημα που χρειάζεται για να επουλωθούν τα οποιαδήποτε τραύματα είναι εξίσου μεγάλο. Χρειάζεσαι χρόνο για να βρεις τα πατήματά σου σωστά και να πεις «είμαι καλά, προχωρώ». Αυτή τη στιγμή σίγουρα νιώθω πολύ καλύτερα. Νιώθω ότι βρίσκω τον εαυτό μου κάθε μέρα και περισσότερο.

Την περίοδο που ζούσες όλες αυτές τις αλλαγές, αντιλαμβανόσουνα τον αντίκτυπο που είχαν στην ψυχολογία σου;

Όχι, γιατί ήταν μια κατάσταση που με βύθιζε χωρίς να το καταλαβαίνω, κάθε μέρα και περισσότερο. Όταν έφτασα ψυχολογικά και συναισθηματικά στον πάτο, εκεί είπα, δεν πάει άλλο, οφείλω στα παιδιά μου το να είμαι καλά. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, θεωρώ ότι αν δεν φτάσεις σε ένα τέτοιο σημείο, δεν μπορείς να ανέβεις. Πλέον, μπορώ με σιγουριά να αναγνωρίσω ότι είμαι πολύ καλύτερα.

Πώς το κατάφερες αυτό;

Μέσα από πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς ήταν οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες, η εκπομπή που έχω στον Active, οι συνεργασίες που είχα στα social media και φυσικά η μόδα. Παρόλο που η σχολή μου, λόγω του κορωνοϊού αναγκαστικά έπρεπε να μένει κλειστή, κάποιες άλλες δουλειές και συνεργασίες που έκανα εκείνο το διάστημα με βοηθούσαν να κρατηθώ στα πόδια μου. Ένας άλλος τρόπος ήταν η ψυχανάλυση.

Ήταν σημαντική για σένα;

Οπωσδήποτε και αυτό είναι ένα δώρο που πιστεύω πως κάθε άνθρωπος οφείλει να κάνει στον εαυτό του. Θεωρώ πως όταν έχεις να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση ή θέλεις να εξωτερικεύσεις κάτι που σε προβληματίζει, είναι σημαντικό να το μοιράζεσαι με κάποιον τρίτο και ειδικά με κάποιον ειδικό.

Τι ανακάλυψες, λοιπόν, για την Κωνσταντίνα μέσα από την ψυχοθεραπεία;

Ανακάλυψα το πόσο ενοχική είμαι ως άνθρωπος. Το ότι είμαι υπερβολικά ευαίσθητη και ένας άνθρωπος που υπεραναλύω τα πάντα. Κατάλαβα το πόσο σημαντικό είναι να ζω λίγο περισσότερο τις στιγμές μου, χωρίς να παγιδεύομαι τόσο πολύ στις σκέψεις μου. Αυτό ήταν σημαντικό να το αντιληφθώ.

Ως μαμά επαναξιολόγησες τον ρόλο σου; Είδες διαφορετικά τη σχέση που έχεις με τα παιδιά σου;

Όχι, διότι δεν υπήρξε περίοδος που να μην ένιωθα σωστή απέναντί τους. Πάντα προσέφερα ποιοτικό χρόνο στα παιδιά μου, -πλέον ίσως με περισσότερη υπομονή και ηρεμία-, σίγουρα όμως πάντα με την ίδια αγάπη και αφοσίωση. Πλέον έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου, πως ό,τι κι αν συμβαίνει σε μένα, δεν θα περάσει ποτέ μέρα που τα παιδιά μου δεν θα με δουν χαρούμενη. Αυτό ήταν κάτι που το έμαθα και μέσα από την εμπειρία μου στην τηλεόραση. Να διαχειρίζομαι, δηλαδή, το τι νιώθω με το τι δείχνω.

Η τηλεόραση σού λείπει σήμερα;

Δεν πρόλαβε να μου λείψει, διότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η παρουσία της ήταν τόσο έντονη στη ζωή μου, με όλα τα ωραία και με όλα τα άσχημά της. Και πίστεψέ με, υπάρχουν πολλά άσχημα στην τηλεόραση. Ήταν πολύς ο χρόνος που αφιέρωνα και τον στερούμουν από τα μωρά μου. Σταμάτησα να παρακολουθώ τα νούμερα της τηλεθέασης τον Μάρτιο του 2020. Δεν τα ξανάνοιξα ποτέ από εκείνη τη μέρα. Τόση ανάγκη είχα για αποτοξίνωση.

Νιώθεις ότι έχεις δείξει το 100% των δυνατοτήτων σου στην τηλεόραση;

Θεωρώ ότι έδειξα και πρόσφερα πολλά σε αυτόν τον χώρο, ότι έκανα ωραίες δουλειές για τις οποίες σήμερα είμαι ευγνώμων και ότι πήρα πολλά μαθήματα μέσα από την τηλεόραση, με σημαντικότερα εκείνα που πήρα από τον Γιώργο Χουλιάρα. Πλέον θεωρώ, όχι μόνο χρέος μου να συνεχίσω αυτό το οποίο ο ίδιος με έβαλε να κάνω, αλλά ότι είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω εγώ για εκείνον.

Τι σήμαινε για σένα εκείνος ο άνθρωπος;

Ήταν σαν μια πατρική φιγούρα, που είχα σε αυτόν τον χώρο Οι κουβέντες του έσπαζαν κόκκαλα, σε ό,τι είχε να κάνει με τον επαγγελματισμό. Με στεναχώρησε αρκετές φορές και άλλες τόσες με έκανε να νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου. Ήταν τρομερός. Ήταν μέντορας, με ανθρωπιά. Ένας από τους ανθρώπους, που θα ευγνωμονώ για πάντα και που θα μου λείπει τρομερά. Είναι τεράστιο το κενό που αφήνει στην τηλεόραση ο Γιώργος Χουλιάρας, αλλά και το κενό που ήδη έχει δημιουργηθεί στους ανθρώπους που ο ίδιος δημιούργησε. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Έδωσε πάρα πολλά, για να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα.

Η ίδια έδωσες ευκαιρίες σε ανθρώπους μέσα από τη θέση που είχες ως παρουσιάστρια; Υπήρξαν άτομα που ακόμα και άθελά σου να ένιωσαν ότι τους αδικείς;

Δεν φαντάζεσαι πόσο καθαρή συνείδηση έχω και πόσο καλά νιώθω με τον εαυτό μου για τις δικές μου συμπεριφορές σε σχέση με τα επαγγελματικά μου. Δεν νιώθω ότι αδίκησα κανέναν, αντιθέτως εμπιστεύτηκα ανθρώπους, που ίσως και να μην έπρεπε. Πολλές φορές έκανα ότι δεν έβλεπα πράγματα, τα οποία στο τέλος της ημέρας έπρεπε να τα εμποδίζω να γίνονται. Πλέον είμαι πιο συνειδητοποιημένη από ποτέ και με την ωριμότητα που διαθέτω σήμερα, ξέρω ότι δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά κάποιες συμπεριφορές τις οποίες μπορεί να δέχτηκα στα αρχικά χρόνια της καριέρας μου ή στα προηγούμενα.

Ζώντας σε τόσο έντονους ρυθμούς όλα αυτά τα χρόνια, αυτό δεν είχε αντίκτυπο στην οικογένειά σου;

Φυσικά είχε. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έμπαινα στο σπίτι είτε έντονα λυπημένη είτε στρεσαρισμένη. Τις μέρες που ήμουν χαρούμενη, πάλι η ψυχολογία μου επηρέαζε το κλίμα που υπήρχε στο σπίτι. Αυτή δεν είναι μια υγιής κατάσταση να συμβαίνει στον οποιονδήποτε άνθρωπο. Οφείλεις να ελέγχεις τη διάθεσή σου, την ψυχική σου κατάσταση και τις αντιδράσεις σου, όταν υπάρχουν παιδιά μέσα στο σπίτι. Δηλαδή, ή μαθαίνεις και τα διαχειρίζεσαι και κλείνεις την πόρτα του σπιτιού σου και τελειώνουν όλα ή μαθαίνεις και τα διαχειρίζεσαι και δεν δείχνεις στα μωρά ότι σε επηρεάζουν.

Εσύ τώρα πώς τα διαχειρίζεσαι;

Τώρα είμαι στη φάση που πλέον άρχισε να μην με επηρεάζει σχεδόν τίποτα. Είναι απίστευτο. Έζησα περιόδους στη ζωή μου, που μπορεί να διάβαζα ένα άρθρο που γράφτηκε για μένα και να διαλυόμουν. Πλέον έμαθα να μην με επηρεάζει τίποτα που έχει να κάνει είτε με τη φήμη μου ως προσωπικότητας είτε με τα επαγγελματικά μου, εκτός και αν είναι κάτι το οποίο θα με θίξει πραγματικά. Αυτά, άλλωστε, συνέβαιναν κυρίως στην αρχή της καριέρας μου.

Η προσωπική σου ζωή, παρόλα αυτά, δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται στο προσκήνιο. Φαντάζομαι έχεις δει και έχεις διαβάσει τις «ειδήσεις» που αφορούν τη σχέση σου με τον Νεκτάριο…

Για μένα δεν έχει καμία σημασία το να λεχθεί ή να γραφτεί κάτι που να αφορά εμένα, διότι όπως λειτουργούσα από την αρχή της καριέρας μου, έτσι και σήμερα, δεν νιώθω ότι οφείλω είτε να απαντήσω είτε να δικαιολογηθώ είτε να επεξηγήσω κάτι που γράφεται για μένα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η μεταχείριση που έχω δεχτεί τόσα χρόνια από τους συνάδελφους των media ήταν πάντα με μεγάλο σεβασμό και προς εμένα αλλά και προς την οικογένειά μου.

Σε σχέση με τα επαγγελματικά σου, είσαι σε θέση να μας αποκαλύψεις αν ετοιμάζεις κάτι για τη νέα σεζόν; Ήδη κάποια δημοσιεύματα σε θέλουν στο ΡΙΚ…

Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία βρίσκομαι σε συζητήσεις, όχι με το ΡΙΚ, αλλά με άλλα κανάλια και στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν παρουσιάζομαι σε κάποια δημοσιεύματα ως «Η διάδοχος του Αντρέα Γιόρτσιου». Ο Αντρέας Γιόρτσιος είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος άνθρωπος, που τον θαυμάζω πάρα πολλά χρόνια για τη δημοσιογραφική του πορεία και την τεράστια καριέρα που έκτισε στον χώρο των media. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εκπομπή είναι στημένη αποκλειστικά για εκείνον. Τώρα, όσον αφορά τα δικά μου, αυτή την περίοδο είμαι σε συζητήσεις για ένα πρότζεκτ στο οποίο πιστεύω πάρα πολύ. Μόλις καταλήξουμε σε συμφωνία και τροχοδρομηθούν οι διαδικασίες και υπογραφούν τα συμβόλαια θα μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα. Για την ώρα, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι ενθουσιασμένη. Αυτό είναι ένα καλοκαίρι στο οποίο σκοπεύω να επενδύσω πάρα πολλά και κατά το οποίο θα βάλω τους στόχους της νέας σεζόν. Επαγγελματικά νιώθω ευλογημένη για την εκπομπή που κάνω στο ραδιόφωνο η οποία συνεχίζει και του χρόνου, για το brand των καλλυντικών μου, που ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας και αγκαλιάστηκε θερμά από τις γυναίκες της Κύπρου, αλλά και για τη σχολή μου, που συνεχίζει δυναμικά και μετά το καλοκαίρι.

Τι ανυπομονείς για το υπόλοιπο του καλοκαιριού;

Ανυπομονώ να είμαι σε μια παραλία με τα ποδαράκια της Αριάδνης και του Νικόλα στην άμμο. Να φτιάχνουμε κάστρα, να τρώμε παγωτά και να ακούμε μουσική μέχρι αργά το βράδυ. Ανυπομονώ για περισσότερες ξέγνοιαστες στιγμές, μετά από μια τόσο δύσκολη χρονιά που είχαμε όλοι μας. Πραγματικά, το έχω μεγάλη ανάγκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS