CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρία Αριστείδου: To κορίτσι που ζωγραφίζει με κυπριακό καφέ

Μαρία Αριστείδου: To κορίτσι που ζωγραφίζει με κυπριακό καφέ

Τα πορτρέτα της με κυπριακό καφέ κέρδισαν διθυραμβικά σχόλια παγκοσμίως ενώ χολιγουντιανοί ηθοποιοί την ευχαρίστησαν για την εξαιρετική δουλειά της. Η νέα πρέσβειρα του Χρυσού Καφέ του Λαϊκού, ξετυλίγει το απίθανο success story της.

Καθημερινά περνά την ξύλινη πόρτα τού ατελιέ-καταστήματός της, πατά το play και ξεκινά η μουσική. «Ανάλογα με τη διάθεση ακούω και διαφορετικά πράγματα: τη μια μέρα ακούω Metallica, την άλλη soundtrack από ταινίες ενώ όταν είμαι σε pop mood παίζει η Sia και η Lady Gaga». Αφού διαλέξει λοιπόν μουσική, ψήνει καφέ. Ένα μέτριο για την ίδια και ένα σκέτο, που θα λειτουργήσει ως η πρώτη ύλη για τα ευρηματικά πορτρέτα της. «Όλο αυτό ξεκίνησε τυχαία. Δούλευα σε μια παραγγελία –έκανα ένα σχέδιο με ακουαρέλες- και κατά λάθος έχυσα τον καφέ στο σχέδιο. Παραδόξως αντί να αγχωθώ το είδα… θετικά. Άνοιξα τα ντουλάπια του σπιτιού μου -είχα αρκετό στοκ στην Αγγλία μιας και είμαι λάτρης του κυπριακού καφέ- και ξεκίνησα τους πειραματισμούς. Τελειώνοντας, ανέβασα το σχέδιο στα social media και κάποιες μέρες μετά, το τηλέφωνό μου ήταν γεμάτο notifications. Είχε βάλει τη δουλειά μου μια ιστοσελίδα και απ’ εκεί και έπειτα ξεκίνησαν κι άλλοι να γράφουν άρθρα, να κάνουν shares. Αυτό έφερε πελάτες που ήθελαν να αγοράσουν τα σχέδιά μου ή να συνεργαστούμε».

Λίγο καιρό αργότερα ανέβασε στο twitter το πορτρέτο του Hugh Laurie, του τηλεοπτικού House. «Τον έκανα tag και ξαφνικά μου έστειλε μέιλ η γραμματέας του για να με ρωτήσει εάν ήταν εντάξει να το κοινοποιήσει στον επίσημο λογαριασμό του! Το ίδιο έκανε και ο φωτογράφος του National Geographic μετά που έκανα το κορίτσι απ’ το Αφγανιστάν, την περίφημη φωτογραφία του περιοδικού. Το ένα έφερνε το άλλο ουσιαστικά». Κάποια στιγμή αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο, να τακτοποιηθεί και να αποκτήσει άλλους ρυθμούς. «Ακούω ότι στην Κύπρο δεν γίνονται πράγματα, ότι είναι πολύ μικρή χώρα για να δουλέψεις. Μια χαρά μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις! Έχει πολλές δυσκολίες αλλά οι δυσκολίες είναι εκείνες που μας κάνουν καλύτερους. Δούλεψα με πολλές εταιρίες στο εξωτερικό. Ειλικρινά η LaikoCosmos Trading Ltd είναι πολύ πιο οργανωμένη ενώ το marketing τους είναι αξιοζήλευτο. Πρόκειται για μια μεγάλη εταιρία, μου δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη και μπορώ να κάνω αυτό που μου αρέσει. Και αυτό δεν μπορεί παρά να με κάνει ευτυχισμένη».

Η Μαρία Αριστείδου είναι η πρέσβειρα του Χρυσού Καφέ Λαϊκού της LaikoCosmos Trading Ltd.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS