CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΟ Ανδρέας Λέοντας είναι ειλικρινής: «Δεν είχα την καλύτερη φωνή»

Ο Ανδρέας Λέοντας είναι ειλικρινής: «Δεν είχα την καλύτερη φωνή»

Ο νικητής του φετινού X-factor δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά τον μεγάλο τελικό του show και απαντά στο αν τελικά η κυπριακή καταγωγή του είναι αυτή που τον οδήγησε στην κορυφή.

Του Αλέξανδρου Πρίφτη

Είναι 7.00 το πρωί του Σαββάτου. Ο Ανδρέας μόλις έχει χαλαρώσει από τη βραδιά του τελικού και σε λίγο θα πάει για ύπνο. «Αν δεν κάναμε τώρα τη συνέντευξη, δεν θα την κάναμε ποτέ. Θα πέσω για ύπνο και θα ξυπνήσω σε 3 ημέρες», μου λέει στο τέλος της κουβέντας μας. Τον ακούω χαρούμενο, αλλά προσγειωμένο. Λες και δεν άλλαξαν πολλά. «Μα, δεν άλλαξαν! Το ότι νίκησα, δεν μου λέει κάτι. Το θέμα είναι το από εδώ και πέρα», μου εξηγεί.

Περίμενες ότι θα ήσουν εσύ τελικά ο μεγάλος νικητής του X-Factor;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Νόμιζα ότι θα έβγαινε ο Ίαν. Το άξιζε κιόλας. Εγώ τον Ίαν πίστευα πάντα και θα τον ήθελα νικητή, ανεξαρτήτως της δικής μου συμμετοχής.

Με εντυπωσιάζει που το λες αυτό. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο εμπεριέχει το στοιχείο του ανταγωνισμού και ο νικητής πάντα είναι ένας…

Δυστυχώς, έχεις δίκιο. Για μένα, άλλωστε, νικητές είμαστε όλοι όσοι μείναμε ώς το τέλος. Το αποτέλεσμα δεν αμφισβητείται, αλλά, για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς, δεν είχα την καλύτερη φωνή μέσα στο παιχνίδι. Μου το έλεγαν και οι κριτές σε κάθε Live.

Σε πίκραινε αυτή η παρατήρηση;

Καθόλου. Πέρασαν παιδιά από το X-factor με λαμπρή φωνή, πιο δουλεμένη από τη δική μου, με μεγαλύτερη εμπειρία. Και είχαν καλύτερη φωνή! Ο κόσμος, όμως, ψήφισε εμένα. Μετρούν πολλά πράγματα…

LEONTAS 1

Θεωρείς ότι η στήριξη της Κύπρου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να είσαι εσύ τελικά ο νικητής του show;

Όχι! Και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, επειδή κι ο Ίαν έχει μεγάλο fan club στην Κύπρο. Τι κι αν είμαι Κύπριος, αυτό δεν μετρά. Είναι απλά μία δικαιολογία. Και με ενοχλεί που το λένε. Δεν το είπαν μόνο στη δική μου περίπτωση, αλλά και σε άλλα παιχνίδια. Όταν συμμετέχει ένα παιδί από την Κύπρο, όλοι λένε «να, αυτός θα κερδίσει. Θα τον ψηφίσουν οι Κύπριοι».

Άδικο έχουν, πιστεύεις;

Μεγάλο. Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.

Αυτό έγινε viral και σε όλα τα social media. Ένας χρήστης μάλιστα έγραψε στο twitter «νίκησε ο Λέοντας, επειδή ήταν Λέων με ωροσκόπο Κύπριο». Σε στεναχώρησε όλο αυτό που συνέβη;

Γέλασα, αλλά μετά προβληματίστηκα. Παιδιά, αλήθεια σας λέω, το ότι είμαι από την Κύπρο, δεν παίζει ρόλο. Η Κύπρος στήριζε και άλλους παίκτες. Όχι μόνο εμένα.

LEONTAS 2

Στο ξεκίνημα του τελικού, λίγο πριν βγεις για πρώτη φορά on stage, πού είχες στείλει μήνυμα;

Σε κανέναν. Είχα όλους τους φίλους και την οικογένειά μου δίπλα μου. Ήταν όλοι εκεί. Δεν ήθελα να έχω το κινητό μου και να στέλνω μηνύματα. Όλοι όσοι αγαπούσα ήταν εκεί.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο coach σου, Γιώργος Θεοφάνους, τι σου είπε;

Χάρηκε πολύ και συγκινήθηκε για μένα. Μου είπε «μπράβο σου, είμαι περήφανος για σένα και θα ακολουθήσουν πολλά πράγματα που θα κάνουμε μαζί»…

Όπως; Θα σου γράψει κομμάτια;

Ήδη μου έχει γράψει και θα κυκλοφορήσει αυτές τις ημέρες ένα τραγούδι. Το κομμάτι ονομάζεται «Πρώτος Ρόλος» και είναι σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Νίκου Μωραΐτη.

LEONTAS

Νιώθεις τυχερός;

Και τυχερός και απίστευτα ευτυχισμένος. Βλέπω το όνειρό μου να υλοποιείται σιγά σιγά. Δεν ήταν τόσο η ανάδειξή μου ως νικητής στο show, όσο το ότι ξεκινώ να δισκογραφώ και να κυκλοφορώ τραγούδια.

Τον χειμώνα πού θα εμφανίζεσαι;

Ακόμα δεν έχει κλείσει κάτι. Συζητάμε…

Είναι αλήθεια ότι θα είσαι στο πλευρό της Πάολας και του Σάκη Ρουβά στο Κέντρο Αθηνών;

Θα δούμε. Δεν ξέρω κάτι σίγουρα…

Υπάρχουν άλλοι καλλιτέχνες που θα ήθελες να δουλέψεις μαζί τους;

Πολλοί. Ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Σάκης Ρουβάς, ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Πέγκυ Ζήνα. Πάρα πολλοί καλλιτέχνες που, κάποτε, τους άκουγα μόνο στο ραδιόφωνο και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να τους δω είτε από κοντά, είτε να συνεργαστούμε. Ευελπιστώ όλα να πάνε καλά, να μου ανοιχτούν οι δρόμοι, να είναι το κοινό δίπλα μου και να κάνω αρκετά πράγματα στην πορεία μου.

Ρίσκαρες και πόνταρες όλη σου τη ζωή στο τραγούδι, έτσι;

Ναι, αυτό ήθελα να κάνω. Όπως σου έχω ξαναπεί, τα γράμματα δεν τα έπαιρνα. Το σχολείο δεν μου άρεσε καθόλου. Έχε χάρη που με συμπαθούσαν πολύ οι καθηγητές μου στο Λύκειο και με περνούσαν στις τάξεις, αλλιώς ακόμα σχολείο θα πήγαινα (γελά). Ήμουν κανονικός «τουρίστας». Από το ένα αφτί έμπαιναν από το άλλο έβγαιναν. Δεν με αφορούσαν τα μαθήματα.

Αυτό προβλημάτιζε τους δικούς σου;

Όχι όσο φαντάζεσαι. Μου έδειχναν εμπιστοσύνη. Τα τελευταία τρία χρόνια εμφανίζομαι σε ένα μαγαζί στη Λευκωσία, οπότε γνώριζαν ότι εγώ θέλω να κάνω αυτό το πράγμα. Έτσι το αποδέχτηκαν και μέσα τους.

Τι σου είπαν μετά το παιχνίδι;

Έκλαιγαν. Χάρηκαν πάρα πολύ, μου έδιναν συγχαρητήρια και δεν έπαψαν λεπτό να με στηρίζουν. Ευτυχώς, δεν ξέχασαν να μου φέρουν τις σιεφταλιές και τα υπόλοιπα κυπριακά φαγητά που τους είχα παραγγείλει. Αυτά κι αν μου έλειψαν πολύ! (γελά)

Κι η Κύπρος μας;

Αυτή κι αν μου έλειψε. Ο όμορφος τόπος μας. Όμως εγώ θα μείνω πια στην Αθήνα. Μόνιμα. Θα κατέβω στο νησί μόνο για τέσσερις ημέρες, την άλλη εβδομάδα και μετά θα είμαι σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Κι από Σεπτέμβριο θα εγκατασταθώ μόνιμα στην Αθήνα. Εδώ θα είναι πια η ζωή μου.

LEONTAS 3

Θα τα καταφέρεις, λες;

Να προσαρμοστώ; Το ελπίζω. Νομίζω πως ναι. Είμαι θετικός κι αισιόδοξος άνθρωπος.

Έχεις κρατήσει επαφές με τα παιδιά από το show;

Με τον Ίαν είμαστε κολλητοί. Τουλάχιστον, έτσι θεωρεί αυτός, γιατί εγώ τον… μισώ (γελά). Πλάκα κάνω, φυσικά. Θέλω να πάει ψηλά αυτό το παιδί γιατί είναι φωνάρα και καλός χαρακτήρας. Του εύχομαι κάθε τι καλό στη ζωή του.

Πόσα μηνύματα έλαβες στα social media σου και τι σου έλεγαν;

Πλάκα μου κάνεις; Οι λογαριασμοί μου είναι full πια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες δεν είχα τον χρόνο να απαντήσω πουθενά και σε κανέναν. Πάντα απαντούσα στον καθένα. Όμως τώρα πού να βρεθεί ο χρόνος; Τρέχω και δεν φτάνω. Τους ευχαριστώ από καρδιάς, όλους όσοι με βοήθησαν και με στήριξαν. Ακόμα κι ένα τους απλό μήνυμα, όσο τυπικό κι αν ήταν, μου έδινε κουράγιο και δύναμη.

Σε φλέρταραν κιόλας μέσα από τα μηνύματα που σου έστελναν;

Πολύ συχνά.

Και κορίτσια και αγόρια;

Ναι. Αλλά όταν είσαι διακριτικός και δεν θες να πας κάτι παρακάτω, τότε δεν το πας κι έτσι το πράγμα μένει εκεί και δεν προχωρεί. Κοίτα, εγώ είμαι ευγενικός με όλους. Άλλωστε μόνο καλά λόγια μου λένε.

Σου γράφουν, όμως, κάτω από τις φωτογραφίες σου και επικριτικά σχόλια απ’ όσο πρόσεξα…

Κυρίως για το ότι είμαι Κύπριος και γι’ αυτό κέρδισα. Εντάξει, το συνήθισα πια αυτό. Όταν εκτίθεσαι πάντα θα κριτικάρεσαι. Έτσι είναι το παιχνίδι, τι να κάνουμε τώρα;

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS