CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΠόλυ Τύμβιου: H γνωστή επιχειρηματίας φωτογραφίζεται στο διαμέρισμά της στη Λευκωσία (εικόνες)

Πόλυ Τύμβιου: H γνωστή επιχειρηματίας φωτογραφίζεται στο διαμέρισμά της στη Λευκωσία (εικόνες)

Η γνωστή επιχειρηματίας μάς υποδέχεται στο διαμέρισμά της, στο κέντρο της Λευκωσίας και στη γεμάτη από χρώματα ζωή της.

Από τη Φωτεινή Παλληκαρίδου

Το κέντρο της πρωτεύουσας την άνοιξη έχει μια ιδιαίτερη χάρη, μια νοσταλγία αλλά συνάμα και μια ξεσηκωτική ενέργεια. Ανοίγουν τα μπαλκόνια, μπαίνει φως στο σπίτι, γεμίζουν φωνές οι γειτονιές και τα απογεύματα απλώνεται στον ουρανό ένα μοναδικό πορτοκαλί χρώμα που παντρεύεται με το γαλάζιο. Όλοι ξεκινούν να κάνουν καλοκαιρινά όνειρα για ταξίδια και εμπειρίες. «Όνειρό μου είναι να ταξιδέψω μια μέρα σε όλο τον κόσμο», μου λέει η Πόλυ Τύμβιου. «Κάνω αρκετά ταξίδια λόγω δουλειάς, επίσης μαζί με τα παιδιά και το σύζυγό μου, ποτέ όμως δεν είναι αρκετά και σε καμία περίπτωση όσα θα ήθελα. Ονειρεύομαι να κάνω όσα περισσότερα μπορώ».

Όταν σπούδαζε Product Development for the fashion industry και αργότερα όσο ζούσε στο Λονδίνο και εργαζόταν ως Fashion Public Relation στον οίκο Mulberry, είχε την ευκαιρία να ζήσει την πόλη που έχει στην καρδιά της μέχρι σήμερα, αφού εκεί έμαθε πολλά και υπήρξε καταλυτική για την προσωπικότητά της. «Στο Λονδίνο υπάρχει ένας άλλος αέρας δημιουργικότητας, μια άλλη ενέργεια, που κάποιες φορές μου λείπει». Δημιουργική και ανεξάντλητη η ίδια από μικρή, το μόνο που ήθελε ήταν να σπουδάσει μόδα, να γίνει σχεδιάστρια. «Ζωγράφιζα από μικρή, έτσι ήθελα πάντα να ήμουν μέρος της μόδας, με φανταζόμουν να δημιουργώ. Θυμάμαι όταν ήμουν σχολείο, οι ζωγραφιές μου ήταν παντού. Στα τετράδια, στα βιβλία, στα θρανία… Τα πάντα είχαν χρώμα».

Workaholic στην αυτοκρατορία του στυλ
Όταν οι γονείς της δημιουργούσαν την Maxima Boutique -Μax Mara, Weekend Max Mara, Max & Co, Marella και Marina Rinaldi-, η ίδια ήταν ακόμη παιδί. Κούτες γεμάτες χρώματα στις μνήμες της. Η μόδα, χρόνο με τον χρόνο, επηρέαζε όλο και περισσότερο την προσωπικότητά της και τα δικά της όνειρα. «Μετά την επιστροφή από τις σπουδές, το εμπόριο της μόδας είχε αλλάξει και στην Κύπρο. Αναπολώ τις καλές εποχές, αλλά ακόμα και σήμερα το εμπόριο μόδας, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτό είμαι πάντα έτοιμη να μάθω ακόμη περισσότερα». Η νέα γενιά πάντα έχει να δώσει, αλλά και να πάρει από την εγρήγορση που υπάρχει σε αυτόν τον χώρο που κινεί τα νήματα σε τάσεις και τρόπους ζωής. «Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, άλλωστε αυτό που πρεσβεύει και ο ιταλικός οίκος της Max Mara είναι πως είναι προσιτή σε όλους κι αυτό με αντιπροσωπεύει. Ακολουθεί τα trends, αλλά σέβεται και τη διαχρονικότητα, τη θηλυκότητα και την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. Προσφέρει τεχνογνωσία και ολοκληρωμένη εμπειρία».

Η Πόλυ μιλά με πάθος για τη δουλειά της και το πρόσωπό της λάμπει. Πιστεύει στις γυναίκες, της αρέσει να τις βλέπει δυναμικές και να έχουν αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό και μέσα από τη δουλειά της, προσπαθεί να τις παροτρύνει να είναι ο εαυτός τους και να αγαπούν το σώμα τους. «Με εκφράζει απόλυτα η φιλοσοφία της Marina Rinaldi, το brand που αντιπροσωπεύουμε, που περιστρέφεται γύρω από την αγάπη για το γυναικείο σώμα», μου λέει. «Γι’ αυτό, άλλωστε, επέλεξαν για πρέσβειρα της νέας καμπάνιας τους την Ashley Graham. Μια ζουμερή, απόλυτα θηλυκή γυναίκα, που έτυχε να την γνωρίσω σε ένα από τα ταξίδια μου. Μου έκανε εντύπωση η αυτοεκτίμηση και η αγάπη που νιώθει για το σώμα της. Είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να νιώθει όμορφα».

Nature love
Η Πόλυ λατρεύει τη φύση, τα χρώματα, το παλιό αλλά και το καινούριο, το άσπρο και το μαύρο, αλλά και την πολύχρωμη εποχή των λουλουδιών. Είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα που μπορεί να χωρέσει όλα τα «πρέπει» του κόσμου και μαζί με αυτά να εκτοξεύει την ενέργειά της στο άπειρο. «Στην περιοχή αυτή ήταν το πατρικό του συζύγου μου, έτσι όταν έγινε πολυκατοικία αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε εδώ. Είναι υπέροχο που είναι τόσο κοντά στο κέντρο, γιατί έχω τη δυνατότητα να πηγαίνω στη δουλειά ή στα μέρη που αγαπώ με τα πόδια». Ο αγαπημένος της ρόλος είναι αυτός της μαμάς, που τον ζει έντονα και θέλει να τον ζει στο έπακρο. «Λατρεύω τις ώρες που περνώ μαζί τους, γι’ αυτό έδωσα στα παιδιά μου τη δυνατότητα να νιώθουν ελεύθερα στον χώρο που παίζουν μέσα στο σπίτι. Γίνομαι και εγώ παιδί μαζί τους, γέμισαν παντού χρώματα και, μαζί με τη διακόσμηση και τα έπιπλα που πρόσθεσα στους χώρους τους, είναι σαν κάποιος να σε βάζει μ’ ένα μαγικό τρόπο, σ’ ένα ουράνιο τόξο». Απελευθερωμένη από ταμπού, αφήνει τον εαυτό της μαζί με τα παιδιά της να ταξιδεύουν, δημιουργώντας ελεύθερα με τον τοίχο στους χώρους τους, να λειτουργεί ως καμβάς. «Όταν μεγαλώσουν, σκέφτομαι να απομονώσω κάποια κομμάτια, και να τα αντιμετωπίσω αυτούσια, σαν έργα τέχνης μέσα στο σπίτι».

Δημιουργική και αυθόρμητη ζει μέσα από τις καθημερινές στιγμές τους. «Το σπίτι μας ήθελα να έχει σκανδιναβικό στυλ, συνδυάζοντας ωστόσο το ξύλο με χρώμα. Έτσι, κράτησα τα ψυχρά χρώματα για την κύρια διακόσμηση και το γέμισα μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες. Αυτό που μου αρέσει είναι να μπορώ να κάνω συνδυασμούς και να δημιουργώ εναλλαγές». Καθώς, λατρεύει τη φύση, τα βάζα, γεμάτα όμορφα λουλούδια, αφθονούν στους χώρους του σπιτιού. «Ιδιαίτερη αδυναμία έχω στη βεράντα μου, γι’ αυτό και όταν τα παιδιά ηρεμήσουν και είμαι μόνη με το σύζυγό μου, ανάβω κεριά και χαλαρώνουμε, απολαμβάνοντας μυρωδάτο καφέ». Αυτή η βεράντα, με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί, ήταν που έκανε και το δικό μας πρωινό απόλυτα χαλαρωτικό και ήρεμο, απολαμβάνοντας την κουβέντα μας μαζί της.

   

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS