OMIKRONFree mood! 7 top beauty trends για το καλοκαίρι που έχουμε λατρέψει

Free mood! 7 top beauty trends για το καλοκαίρι που έχουμε λατρέψει

Αστραφτερές και μεταλλικές σκιές, έντονες αποχρώσεις στα χείλη, διαφορετικά brow trends, πολλές στρώσεις ρουζ αλλά και απλές εμφανίσεις ανήκουν ανάμεσα σε όλα όσα πρέπει να σε απασχολήσουν αυτό το καλοκαίρι. 

Και αυτό το καλοκαίρι αυτό που μετρά είναι η «αντοχή» του makeup στη θερμότητα αλλά και οι bold επιλογές που θα αναδείξουν τις πιο εκφραστικές πτυχές του εαυτού σου.

Bleached brows

Οι διάσημοι makeup artists αποφάνθηκαν: μία από τις τάσεις στο μακιγιάζ του καλοκαιριού του 2023 είναι αναμφίβολα τα barely-there φρύδια. Τα έχουν δοκιμάσει δεκάδες celebrities, όπως η Kylie Jenner και η αλήθεια είναι μας τρώει η περιέργεια να τα δούμε και πάνω μας. Αν παρόλα αυτά δε θέλεις να προχωρήσεις στο all-white αποτέλεσμα τότε μπορείς να κάνετε μια ημί-εκδοχή του, επιτρέποντας και πάλι στην περιοχή των ματιών σου να είναι στο επίκεντρο. Τα φρύδια δημιουργούν ένα πλαίσιο στην περιοχή του προσώπου και η απαλλαγή από αυτό ανοίγει αυτόν τον χώρο για να δεις πραγματικά το μακιγιάζ και τα χρώματα με μια διαφορετική οπτική.

Bold Blush

Η ομορφιά κάνει συχνά κύκλους και η έμπνευση από το retro ρουζ της εμφάνισης της Lady Gaga, στα Όσκαρ του 2023, κέρδισε τη θέση της στη λίστα μας με τα αγαπημένα makeup όλων των εποχών. Εκτός από ένα άψογο πλαίσιο, δίνεται ζωντάνια και χρώμα. Φυσικά, το ίδιο ακριβώς μοτίβο ακολούθησε και η Gigi Hadid, της οποίας η μονόχρωμη εμφάνιση παραπέμπει στη νέα αγαπημένη Barbiecore τάση. Είτε αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου, είτε ένα πινέλο μακιγιάζ για να εφαρμόσεις το balm σου, να είσαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

Skin dew

Η dewy επιδερμίδα είναι κάτι που όλες μας θέλουμε να αποκτήσουμε, γεγονός που την καθιστά και αυτό το καλοκαίρι trend. Δεν είναι μια νέα τάση, αλλά οι προηγμένες τεχνολογίες στην περιποίηση της επιδερμίδας και οι νέες καινοτομίες στο μακιγιάζ το καθιστούν πιο εφικτό για όσες δεν ασχολούνται με το μακιγιάζ. Είναι ένα minimal look που δίνει έμφαση στην ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα. Ακόμη, μπορεί να τονιστεί και το ντεκολτέ, τα ζυγωματικά αλλά και στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Φυσικά θα πρέπει να επιλέξεις κρεμώδεις υφές που θα σου χαρίσουν αυτό το απόλυτα ενυδατωμένο αποτέλεσμα.

Subtle Sculpt

Το no-makeup look έχει εξελιχθεί σε κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο και πλέον περιλαμβάνει και το sculpt. Διατηρώντας όλο το πρόσωπο σου «καθαρό» από έντονα χρώματα αλλά προσθέτοντας γωνίες μπορείς να πας το look αυτό ένα βήμα παρακάτω. Το τελικό αποτέλεσμα θα μοιάζει σαν να προσθέτεις βάθος στο βλέμμα σου, χωρίς επιπλέον μακιγιάζ. Μπορείς αντί για υφές πούδρας να χρησιμοποιήσεις ένα κρεμώδες bronzer με μια σύνθεση που στεγνώνει και γίνεται ημι-ματ. Θα αποκτήσεις μια χάλκινη, ηλιόλουστη εμφάνιση μόλις μέσα σε λίγα λεπτά.

Dazzling Eyes

Το «επιχρυσωμένο» look που κάνουν artists όπως η Pat McGrath είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι αν θέλεις να ξεχωρίσεις. Θα το συνδυάσεις με ένα baby pink ρουζ και ένα γυαλιστερό lip gloss. Μπορείς ακόμη να βάλεις και ημιπολύτιμους λίθους στο πρόσωπο σου και να παίξεις με τις διαφορετικές χρωματικές επιλογές. Από τολμηρές νέον αποχρώσεις έως ιριδίζουσες πέτρες όλα θα είναι υπέρ σου αν επιλέξεις να έχεις dazzling eyes.

Περιοδικό Omikron, τεύχος 300

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS