CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΠερικλής Ρουσουνίδης: «Το fusion έγινε πια confusion»

Περικλής Ρουσουνίδης: «Το fusion έγινε πια confusion»

Ο Κύπριος chef -ευτυχώς- φόρεσε ξανά την ποδιά του για να μας δώσει πολλές επιλογές.

Του Πιερή Παναγή

 

Γιατί Options
«Η ιδέα για τη δημιουργία του νέου café-restaurant ήταν να δώσω διάφορες επιλογές είτε αυτό αφορά την αρτοποιία, είτε τη ζαχαροπλαστική, είτε το φαγητό».

Τι να φας
«Υπάρχουν επιλογές φαγητού όποια ώρα κι αν έρθει κανείς. Υπάρχουν αλμυρά, κρουασάν, γλυκά, σαλάτες, σάντουιτς, πιάτα που μπορούν να μοιραστούν δυο άτομα, καφές και τσάι οργανικά, επιλεγμένο κρασί».

Best Seller
«Σίγουρα το Orzo με ένα ελαφρύ σος από κάρυ. Ψήνω το κριθαράκι με αυτό το σος για να απορροφήσει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις και σερβίρω με θαλασσινά -μύδια, γαρίδες, καλαμάρι- teppanyaki. Τρεις διαφορετικές κουλτούρες σε ένα πιάτο με γνώριμες γεύσεις».

Τιμή-Ποιότητα
«Το φαγητό ξεκινά από 6 ευρώ και φτάνει μέχρι 12. Ήταν ένας στόχος μου, να μην κάνω ένα ακριβό μενού. Δηλαδή δυο άτομα, με τρία πιατάκια χορταίνουν μια χαρά. Προσπαθούμε να δουλέψουμε με ντόπια, προσεγμένα υλικά και να τους δώσουμε μια άλλη διάσταση».

Αλλαγή
«Το μενού μου δεν είναι μεγάλο. Είμαι ένα άτομο που του αρέσει η δημιουργία, επομένως για να μη βαριέμαι θέλω να αλλάζω το μενού. Θέλω να έχω την ευκαιρία να βλέπω τι υπάρχει στην αγορά, ποια εποχιακά προϊόντα κυκλοφορούν και ανάλογα να φτιάχνω όσα θέλω».

Σύγχυση
«Το fusion, που εγώ σύστησα πριν πολλά χρόνια στην Κύπρο, έγινε πια confusion. Είναι μια λέξη που ταλαιπωρήθηκε πολύ και κακοποιήθηκε. Γι’ αυτό επιλέγω να φτιάξω ένα πιο απλό μενού».

Έμπνευση
«Για τα φαγητά μου εμπνέομαι από τα κατά καιρούς ταξίδια μου και από τις παιδικές γεύσεις που φέρνω ξανά στο μυαλό μου. Ένα πιάτο πριν το βγάλω έξω υπάρχει ήδη στο λάρυγγά μου. Ξέρω τα υλικά που θέλω να βάλω».

Ταξίδια
«Το ποιος είμαι σήμερα γαστρονομικά είναι αποτέλεσμα των ταξιδιών μου στη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, την Ινδία, την Ταϊλάνδη. Όλα όσα έφαγα με δημιούργησαν».

Μυρωδιές
«Γεννήθηκα σε ένα σπίτι που ήταν όλο μυρωδιές. Θυμάμαι ακόμη τη μυρωδιά της τάρτας φράουλα, ενός κέικ ή του χαλουμιού και του λουκάνικου που φτιάχναμε στο σπίτι μας στο Ζαΐρ».

Το Options λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 01:00. Γιάννου Κρανιδιώτη 6, 22322566.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS